background preloader

IKT

Facebook Twitter

Flippa på lågstadiet – när, var hur vi gör! I går kväll kom två intressanta frågor till mig i Facebook-gruppen flippa klassrummet.

Flippa på lågstadiet – när, var hur vi gör!

Det är inga korta svar på de frågorna så jag svarar med ett blogginlägg i stället. Våra elever ska sluta årskurs 2 nu och jag vill först berätta hur en vanlig vecka ser ut hos oss. På helgen gör vi lärare en gemensam planering för veckan. Planeringen finns i skolportalen, den är gemensam för klassen och det är ett multimodalt gränssnitt där vi kan lägga till länkar, filmer, uppgifter, texter, ljudfiler…. precis vad vi vill.

Vi märker att flera elever går in och tittar på planeringen redan på helgen. Vi mårker att föräldrarna är inne och tittar om vi glömt ta bort någon gammal läxa, det är något som är oklart eller fel. Alla filmer, ljudklipp och instruktioner finns tillgängliga för elever och föräldrar. Nu kommer vi till den stora frågan, ger det någon effekt? Funkar – Funkar ej – Saknas: Slutsats: Flippa mera. ITG Webtools 1.0. Ladda upp bilder. Whiteboard.fi - Online whiteboard for teachers and classrooms. IKT-inspirera mera.

Logo Design and Name Generator. Sv.padlet. How to Do Stop Motion Videos on iPads. The Popularity of Stop Motion Effects Stop motion movies date back to the early 20th century, but they have seen a resurgence of late with popular releases like Wallace and Gromit, Chicken Run, Coraline and Frankenweenie topping box offices around the world.

How to Do Stop Motion Videos on iPads

So, how do they do that? The premise is simple. You take a series of still photographs, each one just slightly different from the last, and you play them back to back to simulate a motion picture video. All it really takes is patience, creativity and the right equipment. Planning All movies need a story. Some people like to script out what they will do for each scene, while others like to create storyboards that give a more visual idea of what will happen at each stage of your movie.

Materials & Backgrounds As we saw in the Angry Birds video above, clay animation, or claymation, is a popular form of stop motion animation, but it is not the only option for budding film makers. LekMiT. Har deltagit på SETT i dagarna två förra veckan, både som föreläsare och åhörare.

LekMiT

För mig fungerar en tillställning som SETT som en chans att möta det vidgade kollegiet, kompetensutveckling och nätverkande. På själva mässan går jag mest runt och ser en himla massa, men fångar upp lite. Däremot gillar jag att det på själva läromedelsmässan är miniföreläsningar i en del av montrarna. Det är för mig främst det pedagogiska förhållningssättet som är intressant och i och med det utbudet av föreläsare, samt chansen att nätverka som tilltalar mig mest. Årets utbud av föreläsare var intressant och många som jag ville lyssna på talade samtidigt. Morgan Andersson var en av föreläsarna som berörde mig! Vi fick också ta del av en del elevrespons som han fått. Beppe Singer försökte jag lyssna på förra året också, men det var fullsatt. “Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Magnus Blixt var en annan föreläsare som jag lyssnade på. Testagoogle. På begäran: #flipsv och #GAFE för yngre elever i samarbete med @SwensonAnna Lånat struktur av @Askeback.

Vi hade en planerad hangout idag, @sarabruun3, jag och ett helt gäng som hänger på twitter och ventilerar, planerar, delar och delar och delar.

På begäran: #flipsv och #GAFE för yngre elever i samarbete med @SwensonAnna Lånat struktur av @Askeback

Till mångas glädje. Frågan kom hur vi i de yngre åren använder Google Apps for Education – förkortat GAFE. Vad gör vi? Vilken nytta har vi av de olika funktionerna? Varför ska man ha det? @Askeback bloggade om 10 anledningar att använda Google och det är en bra början. En plats att samla dokument och arbeten från olika appar i iPaden. Skapa en blogg. Svenska: Läs din faktatext varje dag – flera gånger Texten finns här: Matte: 32 appar inför höstterminen 15/16. Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6.

32 appar inför höstterminen 15/16

Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet. Vi har kommunlicens på NE och då ingår apparna nedan till alla elever. Räkna av NE. Filmfestival med iPads åk 2-3. Vi har nu haft våra iPads ute i verksamheten sedan oktober 2014 och inom tre år ska alla elever i årskurs 1-6 ha tillgång till en egen iPad i sitt skolarbete.

Filmfestival med iPads åk 2-3

Jag var på ett studiebesök på en lågstadieskola för att få se deras Filmfestival härom dagen och fick möjlighet att träffa eleverna som skapat dessa filmer med hjälp av iPads och dator. Det blev en mycket spännande förmiddag med många nya idéer och lärdomar från dessa barn. Det blev väldigt tydligt att det hänt mycket sedan vi startade med vår iPad-satsning i kommunen. Lite som ketchup-effekten….. Helt plötsligt händer det:) Flippa på lågstadiet – när, var hur vi gör!