background preloader

Somesovelluksia

Facebook Twitter

Steller. LinkedIn opas: verkostoituminen, työnhaku ja hyvä profiili. Letko huomannut, miten LinkedIn on kehittynyt parempaan suuntaan viime aikoina?

LinkedIn opas: verkostoituminen, työnhaku ja hyvä profiili

Takavuosien hiljainen CV-pankki on muuttunut vähitellen elävämmäksi vuorovaikutuskanavaksi. Suomalaisten käyttäjien määrä palvelussa on kasvanut tasaisesti ja on nyt jossain 800000 tuntumassa. Twitterin kuolema ja viisi nousevaa(ko) somepalvelua. Tällaisella otsikolla lähti Sophie Ryan viikonloppuun Business Heraldin blogissa.

Twitterin kuolema ja viisi nousevaa(ko) somepalvelua

Pakkohan tuo oli klikata auki ja tsekata mistä maailmalla puhutaan. Viidestä mainitusta nousevasta some-ilmiöstä kaikki oli nimeltä tuttuja, kolmea olen käyttänyt ja nyt latasin myös 2 muuta koekäyttöön. Tsekataan loppuvuodesta sitten miten näille todellisuudessa käy. Mitä sinä nostaisit vielä näiden rinnalle ? Vuotta 2016 pidetään kriittisenä Twitterin tulevaisuuden suhteen, eikä ihme sinänsä, onhan uusien käyttäjien sitouttaminen ja muut ongelmat olleet tiedossa jo pitkään. Nimensä mukaisesti palvelussa voi tehdä listoja, mistä tahansa. 15 Digital Storytelling Tools.

LinkedIn-profiilillasi ON väliä (Osa 2) Kun olet työstänyt LinkedIn-profiilisi alkuosan erinomaiseen muotoon , on aika katsoa Yhteenveto-osiota (Summary).

LinkedIn-profiilillasi ON väliä (Osa 2)

Tämä on yksi tärkeimmistä osioista profiilissasi. Lukija haluaa saada nopeasti kuvan sinusta ja taidoistasi. Mieti vahvuuksiasi, onnistumisiasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Tuo ne esille kiteytetysti ja selkeästi. Kerro taustastasi lyhyesti. Kahoot-ohje. Facebook-muutoksia: toimintopainike, videot esille ja julkaisutoimintoja. Facebookin kehitys jatkuu näin vuoden vaihtuessa yhä kiivaana.

Facebook-muutoksia: toimintopainike, videot esille ja julkaisutoimintoja

Create and share visual ideas online. Sosiaalisen median hallintatyökalut. Nykypäivän markkinoijalla on jo useita sosiaalisen median kanavia käytössä.

Sosiaalisen median hallintatyökalut

Sen myötä, että kanavia on lisääntynyt on myös haasteellisempaa hallita kokonaisuutta helposti, varsinkin kun useampi henkilö organisaatioissa on vastuussa sosiaalisen median tekemisestä. Tämä pätee kaikkiin osa-alueisiin, kuten julkaisemiseen, moderointiin, mittaamiseen sekä tulosten raportointiin. Tässä on ainoastaan muutama tunnetumpi työkalu niistä sadoista eri työkaluista, joista voi olla hyötyä sosiaalisen median hallinnassa. 1.

Miten toimia, kun Facebookin tykkäysportti 'like gate' poistuu. Facebook ilmoitti elokuussa, että tykkäysportin (like gate) käyttömahdollisuus tullaan poistamaan palvelusta marraskuun 5. päivä.

Miten toimia, kun Facebookin tykkäysportti 'like gate' poistuu

Nyt tämä hetki alkaa olla käsillä, eli viimeisetkin tykkäyksiä hakevat kampanjat ovat aivan loppusuoralla. Siksi käynkin nyt läpi, millaiseen kampanjointiin kannattaa seuraavaksi panostaa Facebookissa. Mistä muutoksessa onkaan kyse? Alkuun vielä yhteenvetona niille, joille muutos tulee yllätyksenä: Facebookissa ei enää saa toteuttaa kilpailuja, joissa ennen osallistumislomakkeen näyttämistä osallistujaa edellytetään tykkäämään sivusta. Facebook siis tulee muuttamaan ohjelmointirajapintaansa 5.11.2014 niin, ettei tykkäysportin käyttö ole enää teknisesti mahdollista.

Tämä kampanjointisääntöjen muutos tukee Facebookin toivetta siitä, että brändisivujen tykkääjät tosiaankin olisivat kyseisen brändin faneja, eivätkä he ainoastaan tykkäisi brändin sivusta siksi, että voisivat voittaa kilpailussa jotain. Mainonta Facebookissa. NÄY JA KUULU OIKEASSA PAIKASSA, OIKEAAN AIKAAN, OIKEALLE KOHDERYHMÄLLE. Verkostoituminen on vanha termi, joka tarkoittaa oman tuttavapiirin laajentamista tutustumalla tuttavien tuttaviin ja heidän tuttaviinsa.

NÄY JA KUULU OIKEASSA PAIKASSA, OIKEAAN AIKAAN, OIKEALLE KOHDERYHMÄLLE

Verkostoitumista voi tehdä myös sosiaalisessa mediassa, mutta maailmassa on paljon muitakin kanavia kuin vain Twitter, Facebook, LinkedIn ja blogit. Kuulu esittelee maailman suosituimmat verkostoitumiskanavat: Facebook on ilmainen ja erittäin suosittu kanava, ja lähes kaikki ovat jo siellä. Jos et vielä ole, suosittelemme menemistä. Facebookissa ei tarvitse jakaa koko elämäänsä, vaan siihen voi suhtautua ammatillisen verkostoitumisen välineenä, siinä missä muihinkin kanaviin. Sonico on ilmainen verkostoitumiskanava ja suosittu etenkin Latinalaisessa Amerikassa.

Twitter

SurveyMonkey: Ilmainen työkalu online-kyselyjen laatimiseen! TWUFFER. Twitterin kaveri Twuffer mahdollistaa twiittien lähettämisen oman suunnitelman ja aikataulun mukaan.

TWUFFER

Twuffer sopii hyvin esimerkiksi tiedotteiden julkistamiseen tarkkana ajankohtana, muistutuksien (tapaamiset ym) lähettämiseen, blogikirjoituksen systemaattiseen julkaisuun, kampanjatyöhön, tarjousten säännölliseen lähetykseen sekä yhteydenpitoon eri aikavyöhykkeiden seuraajien kanssa. Niin hauskaa kuin Twitterissä on pyöriä, ei siellä kuitenkaan ole mahdollista olla 24/7. Välillä istut kokouksissa, ajat autoa, siivoat, nukut, kirjoitat kirjaa tai tiedotetta, luot mainoksia, korjaat autoja, kokkaat ravintolassa, lennät lentokoneella, sukellat Punaisessameressä jne. Klikkaa www.twuffer.com ja kokeile miten Twuffer sopisi henkilökohtaiseen tai yrityksesi käyttöön. Paina ”Sign In With Twitter” -nappia.

Top 10 sosiaalisen median palvelua työnhakuun Suomessa. Sosiaalisen median palveluita syntyy ja kuolee, toiminnollisuudet muuttuvat, kohderyhmissä tapahtuu muutoksia, ja kaiken kaikkiaan on haastavaa pysyä perässä ja ymmärtää mitkä sosiaalisen median palvelut ovat oikeasti hyödyllisiä työnhaussa Suomessa.

Top 10 sosiaalisen median palvelua työnhakuun Suomessa

Aina kun törmään uusiin sosiaalisen median palveluihin jotka liittyvät jollain tavalla rekrytointiin tai työnhakuun, käyn kirjautumassa palveluun ja testaamassa mitä hyötyä siitä voisi olla. Mitä enemmän uusia palveluita löydän, sitä kriittisemmäksi muutun sen suhteen milloin koen palvelun olevan oikeasti hyödyllinen. Nykyisin top 10 listalleni (varsinkaan kärkisijoille) päätyy uusia palveluita aniharvoin, koska jo etabloituneita ja stabilisoituneita hyviä palveluita on jo monia, ja uusissa palveluissa harvemmin on mitään niin erityistä etteikö samoja toimintoja olisi jossain muodossa jo toteutettu muualla.

Alla on lista top 10 palveluista joiden koen olevan hyödyllisimpiä juuri Suomeen suuntautuvan työnhaun kannalta tällä hetkellä. 1. 2. Sosiaalisen median pinnan alla… Mitä sosiaalinen media on sinulle?

Sosiaalisen median pinnan alla…

Onko se Twitter, LinkedIn, YouTube, Facebook, Google+, Pinterest, Instagram, Flickr, Meetup, Tagged ja/tai Tumblr? Entä seuranta- ja analytiikkatyökalut? Mitkä ovat mielestäsi parhaat? Sosiaalisen median työkaluja. Sosiaalisen median mielenkiintoisia seuranta- ja analytiikkatyökaluja on tarjolla veloituksetta tai pientä maksua vastaan. Tässä muutama työkalu, mitä voisit kokeilla. 1. Netvibes (Ilmainen ja maksullinen) Linkki. Twitter-työkalu: ManageFlitter. Aiemmin olen kertonut muun muassa mitä Twitterillä voi tehdä ja saavuttaa, miten aloitat Twitterin käytön sekä tweetbeepistä. Tutustu näihin vinkkeihin ja pikaoppaisiin, jos et vielä tunne Twitterin monia mahdollisuuksia. Törmäsin nyt Twitter-työkaluun, joka mahdollistaa nopeamman ja osuvamman twiittauksen. Tutustu työkaluun ja nosta Twitter-käyttösi ja -taitosi seuraavalle tasolle. Työkalun nimi on ManageFlitter. Löydät sen tästä.

Uutiskatsaus Facebook-sivun ylläpitäjälle. Otanpa taas kopin koulutusasiakkaan vienosta toiveesta. Pallo heitettiin ilmaan Facebook-sivun ylläpitäjän työpajassa: miten voin pysyä ajantasalla kun Facebook uudistuu koko ajan? Facebookilla on oma infosivu, jossa uutisten lisäksi kerrotaan myös tärkeimmistä, FB-sivun markkinointiin liittyvistä uudistuksista. Sen lisäksi tietoa ja uusia vinkkejä markkinointiin kannattaa aktiivisesti hakea eri sosiaalisen median lähteistä, kuten Mashable tai Social Media Examiner. Yksi tietolähde on Zenton FB-sivu , jossa me kommentoimme myös Facebook-uutisia ja kerromme muutoksista, jotka vaikuttavat sivun viestintään ja markkinointiin. Esimerkiksi tällä viikolla on kerrottu videoiden mahdista ja tägäämisestä. Ajankohtaista tietoa Facebookista voit käydä lukemassa myös Zenton blogissa, jossa toki kerrotaan muistakin somepalveluista ja annetaan vinkkejä liittyen erityisesti markkinointiin ja sisältötuotantoon somessa. 1. 2.

Yhä harvemmat FB-sivujen tilapäivitykset lähtevät nyt tykkääjien uutisvirtaan. Facebook-sivun ylläpito, seuranta ja Facebook-mainokset. Tässä vaihtoehtoja Whatsappille - Puhelinvertailu. Facebookin on tänään uutisoitu ostavan Whatsappin miljardikaupassa, joka on yksi viime vuosien suurimpia yrityskauppoja. Tämä on saanut monet takajaloilleen ja uutiskommenttien mukaan jopa välittömästi poistamaan sovelluksen laitteistaan, vaikka vielä mitään muutoksia Whatsappin suhteen ei ole tehty. Ei ole myöskään selvää, tuleeko sovellus kaupan myötä muuttumaan millään tavoin. Jäiköhän Facebook auki jaetulle koneelle? Näin tarkistat ja kirjaudut ulos etänä. Twitter taustakanavana. Kuinka Twitteriä käytetään taustakanavana tai keskustelukanavana? Kuinka löytyvät kommentit ja keskustelut, jotka liittyvät käynnissä olevaan tilaisuuteen?

Parisen kuukautta siten kirjoitin merkinnän Twitter-opas vasta-alkajille, jossa käsittelin Twitterin peruskäyttöä. Nyt käsittelen Twitteriä taustakanavana (back channel) tiettyyn tapahtumaan, tilaisuuteen tai aiheeseen liittyen. Facebook tools. 29 Ways to Stay Creative (Infographic) - Infographics. 2013 Go4CA Grand Finals. Miksi käyttäisin LinkedIn-palvelua? - Työelämä - Työelämä.

Fakta Maailman ylivoimaisesti suosituin ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu internetpalvelu. Perustettu 2003. Käyttäjiä koko maailmassa 225 miljoonaa. Palvelun perusversio on ilmainen. Saa tuottonsa käyttäjille myytävistä maksullisista lisäpalveluista sekä mainoksista. Merkittäviä kilpailijoita ei juurikaan ole. Jo puoli miljoonaa suomalaista on luonut tunnuksen työelämän yhteydenpitoon tarkoitettuun LinkedIn-verkkopalveluun. Suurelle yleisölle LinkedIn on kuitenkin tästä huolimatta yhä melko vieras. Aktiivisten käyttäjien määrä on oikeasti pienempi kuin puoli miljoonaa. Stop Searching, Start Learning. Tiedon kuvia: MindMup, maksuton ja monipuolinen. Digitoday. Oppitori - Suomen linkit. Kaisa Hosio - Harjoitus 4 - 410014Y Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä 2013. Avoin verkkoyhteisö Facebook Icon Facebook soveltuu hyvin opettajien keskinäiseen tiedonvaihtoon tai kodin ja koulun epämuodolliseksi kommunikaatiovälineeksi.

Opetuskäytössä rajoitteina toimivat sekä palvelun julkisuus että ikärajoitus. Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Toninummela: Hyvin piikkaa #suomitwitter. Movenote.