background preloader

Rekrytointi

Facebook Twitter

Huippujohtajat kertovat - 8 suosikkikysymystä työhaastattelussa - Duunitori työnantajille. Mitä huipputason johtajat kysyvät hakijoilta työhaastattelussa?

Huippujohtajat kertovat - 8 suosikkikysymystä työhaastattelussa - Duunitori työnantajille

Tässä alunperin ere.netin julkaisemassa listauksessa 8 huippujohtajaa avaa omat suosikkikysymyksensä. Henkilökohtaiset oppimisympäristöt (PLE) ja OpenBadge. Hs. Kuka?

hs

Tom Laine 46-vuotias sarjayrittäjä Oulusta. Kouluttaa organisaatioita sosiaalisen median hyödyntämiseen erityisesti rekrytoinnissa ja työnantajakuvan brändäyksessä. Koulutukseltaan ohjelmistoinsinööri ja markkinointimerkonomi. Oma yritys BI-IT oli Suomen ensimmäinen some-rekrytointiyritys. Cultural capital. View the full World University Rankings 2015-2016 results I recall my first corporate job after graduating in 1996.

Cultural capital

The digital revolution had barely begun. A successful career often meant climbing the ladder at the same company in the same country for 10 to 15 years or more. 7 askelta kohti täydellistä ansioluetteloa. Julkaistu 10.12.2015 | Teksti Selja Tiilikainen 1.

7 askelta kohti täydellistä ansioluetteloa

Tunnista oma osaaminen Kun olet päättänyt, että haluat laatia itsellesi kunnollisen CV:n, aloita miettimällä vahvuuksiasi. Mitä olet tehnyt? Missä olet hyvä? LinkedIn-profiilillasi ON väliä (Osa 2) Kun olet työstänyt LinkedIn-profiilisi alkuosan erinomaiseen muotoon , on aika katsoa Yhteenveto-osiota (Summary).

LinkedIn-profiilillasi ON väliä (Osa 2)

Tämä on yksi tärkeimmistä osioista profiilissasi. Lukija haluaa saada nopeasti kuvan sinusta ja taidoistasi. Portfolio - Web design, valokuvaus, graafinen suunnittelu. LinkedIn opas: verkostoituminen, työnhaku ja hyvä profiili. Letko huomannut, miten LinkedIn on kehittynyt parempaan suuntaan viime aikoina?

LinkedIn opas: verkostoituminen, työnhaku ja hyvä profiili

Takavuosien hiljainen CV-pankki on muuttunut vähitellen elävämmäksi vuorovaikutuskanavaksi. Suomalaisten käyttäjien määrä palvelussa on kasvanut tasaisesti ja on nyt jossain 800000 tuntumassa. LinkedIn mobiilisovellukseen tehtiin Joulukuussa iso päivitys, jonka myötä päivitysvirtaan nousee kiinnostavia oman alan uutisia, vaikuttajien näkemyksiä, trendejä ja oman verkoston päivityksiä. Mieleenpainuvia haastattelutilanteita. Uutiset: Y-sukupolvi haastaa esimiehet – pomon pitäisi olla kuin personal trainer. Julkaistu 30.11.2015.

Uutiset: Y-sukupolvi haastaa esimiehet – pomon pitäisi olla kuin personal trainer

Väitöskirjan mukaan Y-sukupolvi toivoo esimieheltä arvostusta, kunnioitusta ja kuuntelemista. Susanna Kultalahti tarkastelee johtamisen alan väitöskirjassaan suomalaista Y-sukupolvea työelämässä. Y-sukupolvelaiset ovat ikäluokka noin 1980-luvun alusta vuosisadan vaihteeseen. 3947. Sefeesitysoutihagg9. Joko sinä ennakoit työuraasi? Me kolme työskentelemme Sitrassa Työelämän taitekohdat -avainalueella.

Joko sinä ennakoit työuraasi?

Olemme syksyn aikana kahlanneet läpi uskomattoman määrän selvityksiä, ennusteita ja tilastoja työelämän muutokseen liittyen. Tietoa on paljon, samoin erilaista tarjontaa työllistymisen tueksi. Silti tuntuu, että joitakin kiviä on edelleen kääntämättä. Uskomme, että tulevaisuudessa – tai ehkä jo nyt – jokainen tarvitsee työuraansa ja toimeentulonsa hankkimiseen liittyvää ohjausta tai tukea. Eniten muuttuu työ - @JanneGylling #digitalist. Loppuvuoden aikana on tapana kääntää katseita kohti tulevaa.

Eniten muuttuu työ - @JanneGylling #digitalist

Heittää ilmoille jonkinlainen ennustus siitä, että mitkä ovat seuraavan vuoden suurimmat aiheet ja trendit. Ja mitkä ovat niitä asioita joista pitäisi jokaisen ymmärtää mielellään heti tammikuun alusta lähtien. Jos katsoo taustapeiliin, voi todeta että niitä aikaisempia asioita on ollut mm. käyttäjäkeskeinen suunnittelu, big data ja ennakoiva analytiikka, sosiaalinen media sekä asiakaslähtöisyys. Älä piilota itseäsi somessa – videohakemus erottaa muista työnhakijoista. Sosiaalinen media on yhä useammin apuna työnhaussa.

Älä piilota itseäsi somessa – videohakemus erottaa muista työnhakijoista

Uudenmaan TE-toimiston nuorten palveluiden asiantuntija Matias Fredriksson suosittaa ottamaan somesta kaiken irti. Se on tullut isoksi osaksi myös työelämää, sanoo Fredriksson. – Somen kanssa täytyy olla avoin, ja käyttää niitä välineitä, jotka on käytössä. Se avaa sellaisia mahdollisuuksia, joita ennen ei ollut. Kaikkia keinoja voi käyttää markkinoidakseen itseään. How Recruiters Read Resumes For Jobs. Tällaisia ansioluetteloita työnantajat katsovat - Katseenseuranta paljasti. LinkedIn tehokäyttöön.

10-tools-for-creating-infographics-visualizations. Twitter-aktiivisuudella töihin. Taneli Pasanen, 29, sai työpaikan sosiaalisen median avulla. Hänen bloginsa levisi Twitterissä, ja pian Pasaselle tarjottiin töitä samaisen kanavan kautta. Miten sosiaalista mediaa voi parhaiten hyödyntää työnhaussa? Taneli Pasanen sai töitä some-aktiivisuutensa ansiosta. Miksi käyttäisin LinkedIn-palvelua? - Työelämä - Työelämä. Fakta Maailman ylivoimaisesti suosituin ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu internetpalvelu. Perustettu 2003. Käyttäjiä koko maailmassa 225 miljoonaa. Palvelun perusversio on ilmainen.

ÄLÄ PALKKAA YRITTÄJÄHENKISTÄ. Työntekijöitä haettaessa näkee usein maininnan ”työntekijältä toivotaan yrittäjähenkisyyttä”. Kyseessä on suuremman luokan väärinkäsitys. Yrittäjähenkinen työntekijä ei ole missään tapauksessa paras vaihtoehto. Todellinen yrittäjähenki on nimittäin kaikkea päinvastaista sille, mitä hyvältä työntekijältä odotetaan. Ensinnäkin menestyneet yrittäjät ovat usein varsin jääräpäisiä. He tekevät asioita, mihin muut eivät usko. Yrittäjällä on myös ihan erilainen vastuu tekemisestään. Joskus yrittäjä päättää, että yhtiön menestys menee perheen edelle. Pian pääset töihin kuuden sekunnin videolla - Työelämä. Infographics and charts - interactive data visualization. How Students and Graduates Should Use Social Media: Professionally.

N trendit: Länsimaisen työn radikaali murros. Sitran trendit -artikkelisarjassa käydään läpi syksyllä julkaistun Sitran trendilistan trendit yksitellen erilaisista näkökulmista. Tämä artikkeli on sarjan ensimmäinen. Länsimainen työ on radikaalissa murroksessa. Teollisen tuotannon siirtyessä halvempiin maihin ja perinteisten työpaikkojen katoaminen näiltä aloilta on asettanut länsimaat tiukan kysymyksen eteen siitä, mistä uutta työtä syntyy. Uusi trendi: Älkää lähettäkö ansioluetteloita, lähettäkää linkkejä.

Geeks vs Nerds. The Infographics & Mindmaps News. Löydä töitä somen siivellä. Sosiaalisen median mahdollisuuksista työnhaussa on puhuttu muutamien viime vuosien aikana paljon. Myös Suomessa on herätty pohtimaan somen mahdollisuuksia sekä rekrytoinnissa että työmahdollisuuksien löytämisessä. Helmikuun lopulla Unipoli Tampere järjesti tilaisuuden, jossa paneuduttiin juuri tähän ilmiöön. Paikalla puhumassa olivat Maria Rajakallio rekrytointipalvelu Sihdistä, Sari Veikkolainen YLE:ltä ja Antti Mäkelä Unoamista. Kaksituntisen tilaisuuden pääviesti kävi selväksi jo alusta lähtien: kun haluat töitä, ole verkossa aktiivinen, näkyvä ja ennen kaikkea oma itsesi.

Välineet haltuun Sosiaalisen median sovelluksia on lukuisia ja niitä syntyy jatkuvasti lisää. Myös Twitteriä kannattaa työnhakijan harkita, sillä sen avulla on helppo tehdä itseään näkyväksi, keskustella kiinnostavista aiheista ja seurata kiinnostavia henkilöitä. Facebook on kaikkein vapaamuotoisin foorumi ja yleensä ihmiset varaavatkin sen pitkälti henkilökohtaiseen käyttöön. Aika heittää verkot vesille! Työnhaku on muuttunut paljon niistä ajoista, jolloin töitä sai reippaalla asenteella ja ahkeruudella.