background preloader

Digitalisaatio

Facebook Twitter

Osallistu digitaalisen markkinoinnin koulutuksiin ilmaiseksi - Google Digital Garage. Artikkeleita - Tehokas Tiedonhaku. Huomautus: Tämän artikkelin tieto perustuu henkilökohtaiseen kokemukseen Internetin erittäion aktiivisesta käytöstä yli 15 vuoden ajalta.

Artikkeleita - Tehokas Tiedonhaku

Mitä on tehokas tiedonhaku? Internettiä voidaan käyttää etsimään mitä tahansa tietoa. Oli kyseessä pieni arkipäiväinen kysymys tai monimutkainen tieteellinen kysymys, nopeimman ja tarkimman vastauksen saat netistä. Tämä artikkeli käsittelee tehokasta tiedonhakua Internetissä, eli kykyä etsiä tietoa tarkasti ja nopeasti. Opetushallituksen oma sivu Edu.fi sanoo Internetin käytöstä tiedonhaussa seuraavasti: "Lähtökohdaksi on otettava se, että läheskään aina Internet ei ole paras saati lainkaan järkevä tapa etsiä haluttua tietoa. Tämä on huonoin mahdollinen lähtökohta, sillä kirjojen sisältämä tieto on aina Internettiin verrattuna vanhentunutta. 10 vuotta sitten, kun Internet oli vielä suhteellisen uusi, oli kirjoihin turvautuminen perusteltua. Tiedonhaun tehostaminen 1. Internetillä on noin 3,5 miljardia käyttäjää. 2. 3. Internetin vaarojen välttäminen 1. 2.

Työelämän digitaidot - Työväen Sivistysliitto TSL. Miltei joka neljäs työntekijä kokee työn muuttuneen teknologisen kehityksen myötä henkisesti raskaammaksi, ja useammalla kuin joka kolmannella on kokemus teknologian armoilla olemisesta (SAK:n työolobarometri 2018).

Työelämän digitaidot - Työväen Sivistysliitto TSL

TSL järjestää Opetushallituksen tuella maksutonta koulutusta digitaitojen perusteista niille henkilöille, jotka kokevat omat tietotekniset perustaidot riittämättömiksi. Tavoitteena on elvyttää ja vahvistaa digitaalisia perustaitoja, jotta tietokoneella, tabletilla, älypuhelimella tms. tapahtuvien työtehtävien suorittaminen olisi luontevaa ja työssä voisi keskittyä olennaiseen. Kurssilla on tärkeää selkeäkielisyys ja käytännönläheisyys. Tulevaisuuden älykoti ajattelee puolestamme - Pirkka. TERVETULOA TUTUSTUMISKÄYNNILLE tulevaisuuden kotiisi!

Tulevaisuuden älykoti ajattelee puolestamme - Pirkka

Olet ehkä viettänyt päivän töissä, ellet kuulu yhä kasvavaan joukkoon ihmisiä, jotka ansaitsevat elantonsa kotoa käsin. Päivän aikana on tuiskuttanut lunta, mutta se ei sinua haittaa. Lumirobotti on puhdistanut kinokset pihalta. Ulko-ovella sinun ei tarvitse kaivaa avaimia – riittää, kun heilautat sähkölukon edessä kättäsi, johon asennettu mikrosiru avaa oven. HIMSS launches new definition of digital health. Ask 10 healthcare stakeholders what "digital health" is and odds are you'll get 10 different answers.

HIMSS launches new definition of digital health

It's an imprecise terminology, a reality that has vexed the industry and its press on more than one occasion. Last week, HIMSS (MobiHealthNews's parent company) posted its own definition that it hopes will provide useful clarity to the industry, along with a white paper that presents HIMSS' Digital Health Framework. Ihmiseen voidaan jo tehdä varaosia – 3D-tulostettu sarveiskalvo voi tulevaisuudessa auttaa 10 miljoonaa sokeutunutta ympäri maailman. Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknolgian tiedekunnan laboratoriossa hurisee kone, jota voi kutsua tutkijoiden tämänhetkiseksi silmäteräksi.Laite on 300 000 euron arvoinen 3D-biotulostin, jonka avulla voidaan valmistaa ihmiseen varaosia. – Laitteella voi tulostaa kolmiulotteisia, tietokoneella suunniteltuja rakenteita.

Ihmiseen voidaan jo tehdä varaosia – 3D-tulostettu sarveiskalvo voi tulevaisuudessa auttaa 10 miljoonaa sokeutunutta ympäri maailman

Niihin saadaan mukaan ihmissoluja, jotka alkavat muodostaa kudosta, tutkijatohtori Anni Mörö esittelee. Tulostimella voisi tehdä monia erilaisia ihmisen osia, mutta tässä laboratoriossa on jo vuosia keskitytty silmän sarveiskalvoon. Tampereen yliopiston Silmäryhmää johtava professori Heli Skottman ja Anni Mörö onnistuivat jo vuonna 2018 ensimmäisinä maailmassa tulostamaan elävistä soluista silmän sarveiskalvon kaltaista kudosta. Nyt ollaan suuren maailmanlaajuisen läpimurron kynnyksellä. – Tavoitteena on saada aikaan ihmisen sarveiskalvoa täysin vastaava rakenne. “Työ digitalisoituu” on tyhjä hokema, se tapahtui jo – Sairaanhoitaja jätti vakityöt kännykän avulla, koska halusi matkustaa silloin kun huvittaa. Sairaanhoitaja Anni Kaplas jätti vakituisen työnsä runsas vuosi sitten.

“Työ digitalisoituu” on tyhjä hokema, se tapahtui jo – Sairaanhoitaja jätti vakityöt kännykän avulla, koska halusi matkustaa silloin kun huvittaa

Samalla hänen toimistonsa siirtyi älypuhelimeen. Kaplas on keikkatyöläinen, joka on listautunut pääkaupunkiseudun kuntien omistamaan Seure-työnvälityspalveluun. Keikkaileville sairaanhoitajille on kysyntää. Halutessaan Kaplas voi joka päivä valita, mihin hän lähtee töihin. Mitä se on se digitalisaatio? Digitalisaatio, digitalisaatio, vaan mitä se on se digitalisaatio.

Mitä se on se digitalisaatio?

Moni sanoo, että tarvitsemme lisää digitalisaatiota sekä suomalaisissa yrityksissä että julkisella sektorilla. Mutta kun heiltä kysyy Katekismuksen sanoin “Mitä se on?” , lankeaa hiljaisuus. Sairaalassa ollut kalifornialaismies sai kuulla robotin kautta kuolevansa - Ulkomaat. 78-vuotiasErnest Quintana lääkäriasemalla Fremontissa Kaliforniassa, kun lääkäri ilmoitti videorobotin näytön kautta, että mies tulisi kuolemaan muutaman päivän kuluessa.

Sairaalassa ollut kalifornialaismies sai kuulla robotin kautta kuolevansa - Ulkomaat

Asiasta uutisoi muun muassa Mainos (Teksti jatkuu alla) Quintanan lapsenlapsi Annalisa Wilharm oli isoisänsä luona sairaalassa, kun uutiset kerrottiin. Wilharm huomasi isoisänsä huoneen ovella robotin, jonka näytöltä lääkäri alkoi puhumaan. 5G-teknologia voi mullistaa viihteen, teollisuuden ja liikenteen – samalla yksityisyys kapenee ja hybridisodankäynnille tulee uusia keinoja. Etäohjattavat robotit leikkaavat potilaita sairaalassa.

5G-teknologia voi mullistaa viihteen, teollisuuden ja liikenteen – samalla yksityisyys kapenee ja hybridisodankäynnille tulee uusia keinoja

Rakennuksen edessä sijaitsevan risteyksen sensorit auttavat kadulla vilistäviä itseohjautuvia autoja ajamaan liikennevirrassa. Viereisen talon olohuoneessa pojankoltiainen taistelee virtuaalihirviöitä vastaan lisätyn todellisuuden lasit päässään. Parvekkeella äiti polkee kuntopyörää ja bioanturit mittaavat hänen kehonsa toimintoja. Kaikkea tätä yhdistävät seuraavan sukupolven mobiiliverkot, joista laitteiden keräämä tieto virtaa datakeskuksiin. Niitä hallitsevat ihmisiä algoritmeillä profiloivat jättikorporaatiot. Kyse ei ole kuitenkaan tieteiskirjallisuuden visioista vaan mahdollisesta lähitulevaisuudesta, sillä viidennen sukupolven eli 5G-mobiiliverkot ja niitä hyödyntävät laitteet tuovat pian ennennäkemättömiä palveluita sekä teknologioita kuluttajien ja organisaatioiden käyttöön.

Täällä oikea, luotettava ennustus - Ensin tarvittaisiin rehellinen itsetutkiskelu. Vuoden vaihteessa jokainen itseään kunnioittava teknologiakonsulttiyhtiö, ajatushautomo ja teknologiamedia on taas esittänyt ennusteitaan alkavan vuoden kuumista trendeistä.

Täällä oikea, luotettava ennustus - Ensin tarvittaisiin rehellinen itsetutkiskelu

Tänä vuonna kaksi teemaa nousee ylitse muiden: lohkoketjuteknologian ja tekoälyn kehitys. Suuri osa ennustajista ajaa omaa asiaansa, konsultit kun myyvät asiantuntemustaan. Tuoreita ennusteita ovat julkaisseet esimerkiksi Deloitte, Gartner ja PwC. Startup-sijoittajan näkökulmasta kiinnostavaa luettavaa on myös esimerkiksi G.P. Bullhoundin ennuste. Ennusteita lukiessa tulee kuitenkin helposti vähän höttöinen olo. Täällä oikea, luotettava ennustus - Ensin tarvittaisiin rehellinen itsetutkiskelu. Miten luottamusteknologiat vaikuttavat organisaatiosi (liike)toimintamalliin? Uutisotsikoissa on toistunut jo muutaman vuoden ajan, kuinka lohkoketju mullistaa juuri tänä vuonna lähes kaiken, mutta tämä lähes sama ennuste on toistunut useamman vuoden ajan. Kai Stinchcomben mukaan lohkoketjuun kohdistuvien odotusten ja todellisuuden välillä on vielä ammottava aukko.

Viimeisen kahden vuoden aikana lohkoketjuteknologiassa ja laajemmin luottamusteknologiassa on tapahtunut merkittäviä edistysaskeleita, jotka ovat näkyneet myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Valtaosa näistä löydöksistä ja edistysaskeleista on kuitenkin valtaosalle tavallisista ihmisistä tuntemattomia – ja ainakin vielä toistaiseksi vähämerkityksisiä. ”Lohkoketjun tulevaisuus Suomessa ja maailmalla on hidas, mutta menestyksekäs”, VTT:n tutkija Visa Vallivaara totesi Bittiraha.fi:n haastattelussa viime vuonna. Accenturen viime vuonna julkaiseman tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset pankit ovat pitkällä lohkoketjuteknologian soveltamisessa maksusuorituksissa.

Hypekäyrä paljastaa tulevaisuuden tekniikat - Uusiteknologia.fi. Tutkimusyhtiö Gartnerin uuden hypekäyrän mukaan tekoäly (AI) ja muut uudet digitekniikat ovat ratkaisevassa asemassa lähivuosina. Tutkimusyhtiön uusin trendiraportti paljastaa kaikkiaan viisi nopeimmin kehittyvää tekniikkaa. Valinta tehtiin kaikkiaan 2000 eri tekniikan väliltä. Ensimmäisenä lupaavimpien kehittyvien tekniikoiden listalla on keinoäly (AI), jonka Gartner uskoo laajentuvan kaikkialle seuraavan 10 vuoden aikana. Kehityksen mahdollistavat muun muassa pilvitietojenkäsittely, maker-tekijäyhteisöt ja avoin lähdekoodi. Myös erilaiset älyrobotit ja tekoälypohjaiset PaaS -pilvipalvelut ovat myös nousussa nopeasti Gartnerin hypekäyrällä ylöspäin ja lähestymässä käyrän huippua.

Toisena trendinä on digitaalisten ekosysteemiteknologioiden nousu. Central European Financial Observer. Sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala: "Uudistuksessa on kysymys paljon suuremmista asioista kuin valinnanvapaus tai maakunnat" - Radio SUN. Sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala pyytää kansalaisia kiinnittämään päähuomion sote-uudistuksen todelliseen sisältöön eikä poliittisiin kuumiin kysymyksiin kuten valinnanvapauteen tai maakuntiin.

Digitaaliset ja liikkuvat palvelut sekä uusi terveysteknologia myllertävät maamme sosiaali- ja terveydenhuollon ennennäkemättömällä rytinällä kahden seuraavan vuosikymmenen aikana. Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen sosiaali- ja terveydenhuollon muutosjohtaja Jaakko Herrala sanoo digitaalisuuden, robotiikan, tekoälyn, terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden kehityksen sekä lääketieteen ja terveydenhuollon uusien aluevaltauksien satavan suoraan toteuttamistaan odottavan kansainvälisestikin historiallisen laajan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen laariin.

Vuorovaikutuksen digitalisoituminen

Vuorovaikutuksen digitalisoituminen muokkaa luottamussuhteita - Demos Helsinki. Vuorovaikutuksen digitalisoituminen vaikuttaa tapoihimme luottaa. Digitaaliset vuorovaikutusteknologiat, vuorovaikutuksessa syntyvä tieto ja tämän tiedon hallinta ovat nykyään luottamussuhteiden ytimessä. Jo yli kolme miljardia ihmistä käyttää internetiä ja sen erilaisia sosiaalisia sovelluksia päivittäin. Teknologia on läsnä niin valtion ja kansalaisten, markkinoilla toimivien yritysten kuin yksityishenkilöidenkin välisissä arkisissa, luottamusta vaativissa vuorovaikutuksissa. Julkaisimme äskettäin Sakari Tammisen ja Vilma Lehtisen kanssa luottamusta käsittelevän artikkelin osana Arkiajattelu, tieto ja oikeudenmukaisuus -kirjaa. Tarkastelemme siinä vuorovaikutuksen digitalisoitumisen merkitystä luottamussuhteille kolmella tasolla (ks. 1. Kommunikaatioteknologioiden kyllästämässä maailmassa kasvokkaisen vuorovaikutuksen korvaavat yhä useammin erilaiset teknologisesti välittyneet viestinnän muodot sähköpostista puheluihin, pikaviesteihin ja yhteisöpalveluissa jaettaviin päivityksiin. 2.

Enabling Digital Modernization - Fujitsu Enabling Digital. Viisi teesiä tulevaisuuden työstä Työ 2040 -skenaarioraportin perusteella - Demos Helsinki. Työn tulevaisuudesta puhutaan tällä hetkellä erittäin paljon. Mediassa kiertävät tutut tarinat. Esimerkiksi pohditaan työn loppua ja ajoittain myös työstä vapautumista, siis sitä, että mitä yhteiskunnassa seuraa työtehtävien vähentymisen myötä (esim. Suomi menetti ykköstilan digibarometrissa – verkkokaupassa parannettavaa. Suomi menetti kärkipaikan 22 maan digivertailussa. Digitaalisuuden yhteiskunnallista hyödyntämistä mittaavassa Digibarometri 2017 -tutkimuksessa Suomen ohi kiilaa tänä vuonan Norja. Kärkinelikon täydentävät Tanska ja Ruotsi. Digibarometri mittaa 22 maan digitaalisuuden hyödyntämistä kolmella tasolla: digitaalisuuden edellytysten, käytön ja vaikutusten tasolla sekä selvittää, miten edellä mainitut tasot toteutuvat yrityksissä, kansalaisten keskuudessa ja julkisella sektorilla.

"Pelkkä digiajattelu ei riitä" – Tutkimus: Näin sukupolvet Y ja Z eroavat kuluttajina - Markkinointi & Mainonta. Z-sukupolvi uudistaa brändikokemuksia, todetaan luottokorttiyhtiö American Expressin tilaamassa tutkimuksessa. Digitalisaatioselvitys löysi kunnille runsaasti säästökeinoja - Kuntalehti. Kunnat voisivat säästää digitalisaastion avulla summan, joka vastaa lähes prosenttiyksikköä tuloverosta, arvioidaan uudessa selvityksessä. Kuntapalveluiden digitalisoinnissa on merkittävä säästöpotentiaali, todetaan valtiovarainministeriön digikuntakokeilussa toteutetussa selvityksessä. Sen tavoitteena oli löytää maanlaajuisesti kunnissa toteutuskelpoisia keinoja.

Niiden avulla kunnat voisivat säästää useita prosentteja menoistaan. Atk meni – digitalisaatio tuli. Jyrki J. J. Suomen Digitalisoinnin Historia 1995–2015. Johdanto, Matti Lehti, Matti Rossi Digitaalisen tuotannon ja jakelun edellytykset 1. Tietotekniikan ja tietoliikenteen läpimurrot, Arto Karila 2.

AI

Disruptio ja miten tulla toimeen sen kanssa - Outi Lammi. Disruptiivinen teknologia tarkoittaa uutta teknologiaa, joka tekee vanhan teknologian tai menetelmän tarpeettomaksi ja muuttaa siihen perustuvat markkinat sekä ansaintamallit. Esimerkkejä parhaillaan disruption käsissä korisevista aloista ovat ainakin elokuvavuokraus, julkaisu- ja kustannusala sekä koulutus. Disruptiota on myös se, että hyvin pian ohjelmien versionumeroista puhuminen on turhaa, koska pilvestä jaeltuna ohjelmiin voidaan lisäillä uusia ominaisuuksia sitä mukaa kuin niitä saadaan valmiiksi. Kaikki tämä kohdistaa meihin jatkuvia sopeutumisvaatimuksia. Luulisi, että muutokseen tottuu ja ihmismieli oppisi sitä vähitellen käsittelemään. Luulitko tätä scifiksi? 3D-printteri tulostaa munuaisen, ja tekoäly hälyttää apua jo ennen kuin vanhus kaatuu.

Tämä kävi selväksi startup-tapahtuma Slushissa: terveysteknologia pyrkii ensisijaisesti parantamaan ihmisten hyvinvointia ja ennaltaehkäisemään sairauksia. Roboteista tulee varainhoitajia - jopa neljännes työpaikoista voi kadota. Pankeissa kehitetään ja testataan tulevaisuuden toimintamalleja kuumeisesti, koska nopeimmat saavat etulyöntiaseman kilpailussa, joka käydään uusin asein. Tekoälyllä Ylen TV- ja radiosisällöt löydettäväksi. Ylen sisältöjä on aina tehty ihmisille, mutta nyt niistä nauttii myös tekoäly. Digivallankumous - Osaaminen rahaksi. Kaikkea ei voi automatisoida: "empatiaa on vaikea rakentaa robotiikkaan" Digitalisaatio muokkaa sotea. Digitalisaatio tarkoittaa... Eli mistä ihan oikeasti on kyse? - Artikkelit - Yrityksille. Ihminen digimurroksen pyörteissä.

ROBOTIIKKA

Saku Tuominen: Hyvä paha digiloikka. Uuskasvun polut – Digitalisaation lupaus - Sonera yrityksille. Suomi.fi-palvelut – esuomi.fi. 8 digital skills we must teach our children. WIRED World in 2016: Artificial emotional intelligence will make intellects of us all, says Alain de Botton. Koneet tulivat - mitä tapahtuu typaikoilla? 10 ennustusta tulevaisuudesta: vuonna 2020 ”puhut enemmän koneelle kuin puolisollesi" Digitalisaatio muuttaa maailmaa – mikä muuttuu? Koneet tulivat - mitä tapahtuu typaikoilla? Alibaba esitteli tapaa maksaa verkko-ostokset virtuaalitodellisuudessa päätä liikuttamalla - Digitoday. Katoavat palvelutehtävät korvautuvat uusilla asiantuntijatehtävillä – Palta.

8 digital skills we must teach our children. Digibarometri 2016. Hs. Marketta Niemelä: For what purpose are robots for eldery? #aaate2016 @THLorg. Digitalisaatio - Valtiovarainministeriö. Tuvj 1 2016. Työelämän viestintäkulttuurin kipeä kasvupyrähdys. Digital Agenda for Europe. DIGIPAPERI. ”Esineiden internet mullistaa maailmaa yhtä paljon kuin sähkön ja tietokoneiden tulo” – Ensin pitää ratkaista tyhjenevien akkujen ongelma.

Add Widgets on Pages in WordPress. Miten tukea diginatiivien ammatinvalintaa? Esitys ammatillisen koulutuksen digiloikka. Otetaan digiloikka net. Palvelutalouden vallankumous -hanke edistää uudenlaisten arkea helpottavien digitaalisten palvelujen kehittelyä. Eniten muuttuu työ - @JanneGylling #digitalist. Kehittyvä Elintarvike - Koko elintarvikealan kattava ammattilehti: 18 Painettu äly mullistaa tuotemarkkinoita. Disruptio ja miten tulla toimeen sen kanssa - Outi Lammi. Disruptio ja miten tulla toimeen sen kanssa - Outi Lammi. Arkkitehtuuri ja digitalisaatio - Digitalisoinnin opas. Digitalisaatiota pintaa syvemmältä - DIGITALIST. Tuskin tiedät, miten paljon arvoa tuotat – mutta kohta se on helppo selvittää - Raha - Raha.

Digitalisaation vaikutus perinteisillä toimialoilla, Keynote: Tero Ojanperä, Avaus Open 28.2.2013. Stockmann Digitaalinen Sovituskoppi 26052015. Digitaalinen vallankumous on täällä. Dingle - Miksi digitaalinen asiakaspalvelu on tärkeä? Dingle - Asiantuntijuuden digitalisoituminen. Dingle - Miten digitalisaatio saadaan vietyä organisaatioon? Digitaalinen vallankumous on täällä. Digitaalisuus muuttaa kaiken, Anni Ronkainen, Google. Digitalisaatio on mahdollisuus. Johtajuus digiajassa edellyttää uudenlaista yleisosaamista. Alasoini. Digitalisaatio. Mitä digitaalinen murros on? - Digitalisaatio. What is the Internet of Everything (IoE)? Amke_digitalisaationnykytilannekoulutuspalveluissa.pdf. Koulutuksen digitalisaatio tapahtuu. Tai sitten sitä johdetaan. Digitalisaatio. Nokia julkisti salaisuutensa - se onkin virtuaalikamera. How Microsoft Conjured Up Real-Life Star Wars Holograms. Holoporting to the future. UAS Journal – AMK-lehti on ammattikorkeakoulujen verkkojulkaisu, joka viestittää ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta sekä ammattikorkeakoulutusta koskevasta tutkimuksesta kaikille kiinnostuneille.

Virtuaalilasit 2016: Parhaat virtuaalilasit / VR-lasit listattuna. Virtuaalitodellisuus - valtava potentiaali mutta myös haasteita. Ihmistä ei tarvita: robotit oppivat pian itse työnsä. Ohjelmistorobotit mullistavat työelämän – "tulee vastaava taito kuin Excelistä" Tämän takia internet katoaa. Digitalisaatio on jo täällä! – UAS Journal. KuntaPro-blogi. "Digitaalista menestystä ei synny ilman ihmisiä"