background preloader

Aijahietanen

Facebook Twitter

Aija Hietanen

Kuinka leikata ja yhdistää videoita ilman renderöintiä. Terveydenhuolto - Microsoft Mahdollista. Suomalaiset sosiaalisessa mediassa Q1/2017. Eilen ja tänään on keskusteltu Twitterissä ja Facebookissa eri yhteyksissä somepalvelujen käyttäjämääristä Suomessa.

Suomalaiset sosiaalisessa mediassa Q1/2017

Tänään Piritta Seppälä julkaisi keskustelun ja eri lähteiden pohjalta yhteenvetokuvan. Kuva aiheutti keskustelua, sillä osassa palveluissa oli käytetty profiilien määrää ja osassa aktiivisten käyttäjien määrää, jota sitäkin voidaan mitata monella tapaa. Three Major Trends Shaping the Future of Machine Learning. Many new machine learning technologies, architectures, and algorithms being proposed, but here are three macro trends that will become game changers in ML.

Three Major Trends Shaping the Future of Machine Learning

The topics of machine learning and, particularly, deep learning are clearly among the hottest topics covered by many tech publications. While the amount of hype is not insignificant, there are many good reasons why the space deserves substantial attention and coverage. To name a few: The reach and impact of machine learning/deep learning (ML/DL) has been proven over and over in hundreds of applications in a variety of disciplines. Applications such as advertising, autonomous vehicles, chatbots, cyber security, drones, e-commerce, fintech, industrial machinery, healthcare, marketing, robotics, and search engines are just a few key areas that have been impacted by ML/DL in a big way.Benefits of ML/DL are no longer limited by only an elite few that can afford fancy gear.

Untitled. Team EduRemix: Digitalization in education is an opportunity, not a threat - Helsinki Challenge. EduRemix aims to facilitate the adoption of digitalization in teaching.

Team EduRemix: Digitalization in education is an opportunity, not a threat - Helsinki Challenge

The team wants to create an educational package to help teachers with this process. One part of the package is a software that combines all digital educational content into one desktop, explains team leader Marja-Leena Bilund. “Digitalization is quickly changing global education. Different digital devices are more and more present at schools, but they rarely truly inspire students to learn.

Children and youth need to be active actors in the digital educational process. Past, Present and Future of The #BigData Ecosystem. Jakso 3: Tulevaisuuden oppiminen – Tulevaisuuden ammattilaiset. Mistä ilmaisia kuvia löytää – 7 parasta kuvapankkia. Oletko luonut uudet verkkosivut, mutta ne näyttävät tylsiltä?

Mistä ilmaisia kuvia löytää – 7 parasta kuvapankkia

Kirjoitatko paljon, mutta artikkeleihin ei millään tunnu löytyvän sopivia kuvia? Mistä löydät inspiroivan taustan sosiaalisen median postauksellesi? Viisi vinkkiä digitalisaation hyödyntämiseksi oppilaitoksessa - Kesäyliopisto. Digitalisaatio on kuin uusi vaihdelaatikko, jolla on mahdollista löytää entisen toiminnan rinnalle uusia muotoja, uudenlaista rytmiä ja lisätä prosessien toimivuutta.

Viisi vinkkiä digitalisaation hyödyntämiseksi oppilaitoksessa - Kesäyliopisto

Oppilaitoskin saadaan tuota vaihdelaatikkoa hyödyntämällä uudelleen muotoilemaan toimintojaan, tavoittamaan uusia kohderyhmiä, löytämään uusia sisältöjä ja toteutustapoja. Vapaan sivistystyön oppilaitokset ovat ihanteellisia digitalisaation hyödyntäjiä. Niiden toiminnan suunnittelun vapaus, kysynnän ja tarjonnan yhteys sekä keveys ja ketteryys mahdollistavat kokeilukulttuurin, jossa digitalisaation hyötyjä voi testata ja ottaa käyttöön. Usein ajatellaan, että oppilaitoksessa digitalisointi tarkoittaa vain koulutusten järjestämistä verkossa.

Kyse on kuitenkin toimintakulttuurin muutoksesta, joka on mahdollista ulottaa läpi koko organisaation. Tyo 2040 skenaariot raportti. Google tallentaa puhettasi salaa, käy vaikka itse kuuntelemassa - näin poistat tiedot. EdTech vyöryy oppimiseen: AR ja VR tuovat jopa 10X tehokkaamman koulutuksen — Blogi — eCraft. Virtuaalitodellisuuden oppimisympäristöt tulevat sinunkin toimialallesi.

EdTech vyöryy oppimiseen: AR ja VR tuovat jopa 10X tehokkaamman koulutuksen — Blogi — eCraft

Aikaiset omaksujat korjaavat hyödyt. Instagramin ihmeellinen maailma. Maailmalla hurjan suosion saavuttanut kuvapalvelu Instagram on yrityksille erinomainen tapa visualisoida verkkoviestintää.

Instagramin ihmeellinen maailma

Palvelu jatkaa kehitystään ja sen käyttäjämäärät kasvuaan: maailmanlaajuisesti käyttäjiä on jo yli 600 miljoonaa ja Suomessakin jo 1,2 miljoonaa. Käyn tässä blogiartikkelissa läpi, millainen palvelu Instagram on ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa yrityksille. Instagramin perusideana on jakaa visuaalista sisältöä omasta elämästä kuvina tai videoina. Instagram kulkee selvästi kuva edellä: siinä missä Facebookissa ja etenkin Twitterissä tekstillä on selkeä merkitys osana kanavaa ja sen toimivuutta, Instagramissa kuva kertoo kaiken. Algoritmi ajaa autoa ja käy pörssikauppaa – nyt kerromme, mikä se algoritmi on - Sunnuntai. Harva se viikko saa lukea itsestään ajavista autoista, robottiaseista ja sosiaalisen median vääristyneestä uutisvirrasta.

Algoritmi ajaa autoa ja käy pörssikauppaa – nyt kerromme, mikä se algoritmi on - Sunnuntai

Kaikkia tuntuu yhdistävän yksi ja sama asia: algoritmi. Sen sanotaan ratkaisseen jopa Yhdysvaltain presidentinvaalit. Olisi jo korkea aika, että joku selittäisi, mikä tämä algoritmi oikein on. Puhelimeen vastaa tulevaisuuden tutkija Risto Hän saa algoritmin kuulostamaan simppeliltä: ”Algoritmi on toimintaohje, joka annetaan koneelle tai robotille.” Linturi keksii vertauksen, jonka jokainen taatusti ymmärtää: ”Algoritmi on esimerkiksi resepti, joka kertoo, miten munakas tehdään.

Ruuanlaittoreseptistä tosin puuttuu algoritmin tärkein asia. 6 uskomattoman tehokasta niksiä Googleen: Näin löydät haluamasi nopeasti - Digitoday. Melkein kaikki meistä käyttävät Googlea.

6 uskomattoman tehokasta niksiä Googleen: Näin löydät haluamasi nopeasti - Digitoday

Mutta osaammeko me todella käyttää sitä? Bright Side -verkkopalvelu listasi kymmenen vinkkiä tehokkaampaan Google-hakuun. IS Digitoday poimi parhaat ja lisäsi yhden. 1. Screencastify nauhoittaa. Screencastify nauhoittaa Ruudunnauhoitukseen on monia ilmaisia työkaluja, mutta niissä kaikissa on puutteita.

Screencastify nauhoittaa

Nyt Google on pistänyt oman lusikkansa soppaan ja tuonut markkinoille Screencastifyn. Screencastify asennetaan osaksi Chrome-selainta ja se integroituu kätevästi Google Driveen ja YouTubeen. Voit nauhoittaa kaikki mitä kuvaruudullasi tapahtuu, ja voit myös nauhoittaa webkameran kuvaa. Lopputuloksen voit tallentaa tietokoneellesi tai Google Driveen. Ohjelma saa asennettua helpoiten siten, että avaa Chrome-selaimen ja menee osoitteeseen Siellä on iso ”Install Now” painike, jota napsauttamalla pääsee asennukseen.

Kolme parasta ilmaista ruudunnauhoitusohjelmaa. Ruudunnauhoitus tarkoittaa sitä, että nauhoitetaan kaikki, mitä tietokoneen ruudulla tapahtuu. Erityisen käteviä nämä ruudunnauhoitusohjelmat ovat ohjeiden teossa. Ennen erilaiset oppaat tietokoneohjelmien käytöstä tehtiin kirjalliseen muotoon. Nykyään ruudunkaappausvideot ovat alkaneet vallata alaa, koska niiden avulla voidaan näyttää konkreettisesti, kuinka joku homma tehdään. Futurism - Building the future together. Ilmaiset kuvapankit - sjoman.

Tämä on päivitetty versio suositulle blogiartikkelille ”10 vaihtoehtoa tylsille kuvapankeille”. — Valokuvaus ja visuaalisuus ovat olleet digitaalisen viestinnän nousevia kulmakiviä viime vuodet. Ikäväksemme presentaatiomme ja internetti ovat silti vielä täynnä kamalaa visuaalisuutta, joka ei puhuttele. Näin toteutat LEAN-ajattelua sähköpostin hallinnassa — Verkkokatu. Mitä on LEAN? Lean on johtamisen filosofia, jossa keskitytään virtauksen optimointiin. Yritystä ja toimitusketjua tarkastellaan kokonaisuutena, ja organisaation tehtävänä on tuottaa arvoa sekä asiakkaille että myös itselle. Wikipedia määrittelee LEANin näin: LEAN-ajattelu on johtamisfilosofia, joka keskittyy 7 erilaisen tuottamattoman toiminnon poistamiseen, minkä avulla pyritään parantamaan asiakastyytyväisyyttä, parantamaan laatua ja pienentämään toiminnan kustannuksia ja lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja. Nämä 7 tuottamatonta toimintaa ovat: kuljetukset, varastot, liike, odotusaika, ylituotanto, ylikäsittely ja tuotteen viallisuus.

Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä. Algoritmien vaikutusta on vaikeaa arvioida, sillä emme tiedä, millä perusteilla meitä ohjataan tiedon pariin. Datan suodattaminen tapahtuu piilossa. Suuret monikansalliset yhtiöt eivät paljasta liikesalaisuuksiksi luokittelemiaan algoritmejaan. Myös sosiaalisen median informaatiokuplaa on hankalaa huomata, sillä tiedon ja käyttäjän välissä on algoritmien lisäksi sisältöjä jakavat ja suosittelevat kaverit.

Kavereiden kautta tiedot ja mielipiteet siirtyvät luontevasti, joten dataa taustalla jauhavat algoritmit unohtuvat helposti. "Olemme teknologiayritys, emme mediafirma", on Facebookin perustaja Mark Zuckerberg toistanut useaan kertaan viimeisten vuosien aikana. Digitalisaatio työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamisen tukena. Mistä ominaisuuksista on hyvät työntekijät tehty? : Konsultin jaarituksia. Kirjoittanut Esa Lehtinen · 28.11.2016 6.27 · Jätä kommentti Olen monissa artikkeleissani ja blogikirjoituksissani vuosien aikana arvioinut hyvää johtajuutta ja hyvän johtajan ominaisuuksia ja häneltä vaadittavia taitoja. Esimerkkinä voin vaikkapa mainita kirjoitukseni suomalaisesta johtajasta ja visioitani tulevaisuuden johtajasta.

Soteuudistus

Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better. For more information watch the What If: Privacy Becomes a Luxury Good? Session from the World Economic Forum's Annual Meeting 2017. Hs. Se tapahtui viime joulukuun 29. päivänä, jonakin aamuyön hetkenä. Jaana Nyström sai miljoonannen seuraajansa. Hän juhlisti hetkeä saunomalla ja kieriskelemällä lumessa, sekä poksauttamalla samppanjapullon. Nyt Nyströmillä on sosiaalisessa mediassa jo 1,3 miljoonaa seuraajaa. Menestyskirjailija Paulo Coelho on pyytänyt häneltä some-vinkkejä. Digitalized Working Environment. Welcome to the Digitalized Working Environment course. Please, bookmark this page – on this page you will find all the necessary information of the course. This course has four different sections: Build a blog, Digi Society, Digi Citizen and ePlatforms.

Kiitos! Luo oma verkkokyselytutkimus saman tien! 2016.10 - Verkon uudet välineet - New Online Tools - Metropolia Confluence. Ajankohtaisia merkintöjä verkon uusista välineistä, oppimisteknologiasta, yhteisöllisestä mediasta ja mobiilipalveluista. Google Pixel Sisällöt Oppimisteknologia. Miten innostusta johdetaan? – UAS Journal. Innostus tyopaikan menestystekijaksi Roosa Hannula. Viisi myyttiä innostuksen johtamisesta. Innostus on johtamisen uusi punainen.

Kollega.fi -verkkolehti työstä ja hyvinvoinnista. Hs. Tietotekninen vallankumous etenee huimaa vauhtia. Mercedes-Benz's Self-Driving Car A.I. Will Kill Pedestrians Over Drivers. When Mercedes-Benz starts selling self-driving cars, it will choose to prioritize driver safety over pedestrians, a company manager has confirmed. The ethical conundrum of how A.I. A web whiteboard. Facebook vie yksityisyyden — älä tee sitä liian helpoksi. Eu - Aivot ja työ: Ihmisen ei kannata käyttää aikaa ja aivojansa rutiineihin. Aloitussivu. The eight technologies every entrepreneur should know about. Kurkistus kyberturvallisuuteen.

Parempaa kuin suklaa ja shoppailu: hymyn 6 tutkittua terveyshyötyä - Hyvä olo. Online Learning Consortium (OLC) Education-2025 - Augmented & Virtual Realities. Periscope päivittyy. Nämä muuttavat eniten elämäämme – tulevaisuuden 10 tärkeintä teknologiaa. Aktivoi luentosi – vinkkejä somen hyödyntämiseen: Johdanto. Videot valtaavat sosiaalista mediaa. Kuinka säilyttää ammatillinen intohimo ja innostus? Ole avoin, kokeile uutta ja usko omaan työhösi @sylviaduckworth.

Moodle

Animaatiot, GIF. Quizzerit. Oppiminen. TEHTY - PLE. Työyhteisöviestintä. Tämän takia internet katoaa. Hs. Tuvj 6 2013. Flipped learning. MAINOS: Saako teillä syödä digimuroja? Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta. Esityksiä. Etiikka. Facebookin 17 hyödyllistä ominaisuutta, jotka kannattaisi tuntea - Lifestyle. Kielikuvia. Tilastoja yhteisöpalvelujen ja älypuhelinten käytöstä.

Spirit

Pleblogit. Antti yo. Simulaatiopedagogiikka. MobiVet. Mentorointi. eHealth. Self quantified - biohackering. Games for health/education. Opetusteknologia. Tekijänoikeudet. Omat. Liikunta. Blogit. Ruokaohjeet. Projektit. VARMAA OSAAMISTA ! Rekrytointi. Tietosuoja- ja tietoturva. Some sotessa. Sote-alan blogit. Sosiaalinen media.

Sekalaiset

Mielenkiintoiset - LUE! Big Data. Englantia. LTA. Palautteen antaminen. Miksi kaikki eivät käytä tätä uutta maailman parasta palvelua? #somefi. 140104_sosiaalisen_median_opetuskayton_suositukset.pdf.