background preloader

Aijahietanen

Facebook Twitter

Aija Hietanen

Koulutusdiat. Aloitin diojeni jakamisen julkisesti avoimella Creative Commons -lisenssillä vuonna 2011.

Koulutusdiat

Syksyllä 2020 ylittyi miljoonan katsomiskerran raja. Uusimmat versiot päivittyvistä diasarjoistani löydät alta. Diojen perässä on linkkejä mm. bloggauksiin esimerkkeineen ja videoineen. Jos olet linkittänyt päivittyviä diasarjojani (aloitusdiassa tarkan päiväyksen sijaan kuukausi) verkkosivuille muualta kuin Speaker Deckistä, vaihda linkiksi alta löytyvä uudempi versio. Päivittyvät diat jaan em. palveluun, jotta voin päivittää niitä linkin muuttumatta.

TUNTEET

How not to take things personally? Järvenpää - ITSEOHJAUTUVAA YHTEISPELIÄ 2020. H5P-työkalut. H5P tarkoittaa noin 50 työkalun kokoelmaa verkkokurssien ja verkkosisältöjen tekijöille.

H5P-työkalut

Avoimen lähdekoodin H5P-työkalut ovat saatavissa maksutta Moodleen, WordPressiin ja Drupaliin. Sen lisäksi organisaatiot voivat ostaa työkalut käyttöönsä kuukausimaksullisena palveluna (SaaS), jos käytössä ei ole ympäristöä, minne H5P:n voi asentaa. Jos H5P-sisältösi ovat sivulla, mistä ne näkyvät kirjautumatta, niitä voi linkittää ja upottaa muillekin verkkosivuille, esim. blogeihin tai OneNoteen. H5P on ollut muutaman vuoden yksi kysytyimmistä koulutusteemoistani, joten kokosin tälle sivulle ohjeita ja esimerkkejä, joita molempia päivitän usein. Tiedätkö, mitä puhelimesi tekee? Näin estät Googlea kuuntelemasta sinua - Mobiili. Jollei asetuksia muuteta, Googlen virtuaaliavustaja kuuntelee käyttäjäänsä koko ajan.

Tiedätkö, mitä puhelimesi tekee? Näin estät Googlea kuuntelemasta sinua - Mobiili

Useimmat Android-puhelimet varustetaan Googlen Androidilla ja sen myötä Google Assistant -digiavustajalla. Assistant osaa muun muassa käydä läpi käyttäjänsä sähköposteja ja siirtää sieltä vaikkapa matkalippu- tai pöytävaraustietoja kalenteriin. Tämän lisäksi Google Assistantissa on puheohjaus, joka on monissa laitteissa oletusarvoisesti päällä. Videon editointi mediapalvelimella - UEF // Media - Powered by Planet eStream. Verkkoaktiviteettien jaksollinen järjestelmä v1.1 (jaettu) - Google Drive. Hämeen ammattikorkeakoulu - koulutukseen ilmoittautuminen. Loppu näppäilylle: näin otat käyttöön puheohjauksen - Elisa Ideat. Kosketusnäytöt ovat moneen tarkoitukseen erinomaisia, mutta kirjoittaminen sujuu niillä hieman hitaasti.

Loppu näppäilylle: näin otat käyttöön puheohjauksen - Elisa Ideat

Monet nykyaikaiset tabletit ja puhelimet ymmärtävät tosin myös puhetta, ja niitä voi ohjata naputtelun sijaan juttelemalla selvällä suomenkielellä.Eri järjestelmissä puheentunnistus toimii hieman eri tavoin, mutta näillä ohjeilla saat Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen tai tabletin (esim. Samsung, Huawei) ymmärtämään sinua. Jatkossa voit tehdä laitteellasi helposti puhehakuja ja unohtaa pitkien hakusanojen kirjoittamisen. Google tallentaa puhetta: näin poistat tallenteet. Jos käytät esimerkiksi Gmail-sähköpostia, käytössäsi on Google-tili, jonka kätköistä voi löytää paljon mielenkiintoista.

Google tallentaa puhetta: näin poistat tallenteet

Google tallentaa käyttäjistään paljon dataa, johon voi tutustua oman tilin kautta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi sijaintitiedot, jotka on tallennettu pelottavankin tarkasti. Tämän lisäksi puhettasi on saatettu tallentaa tietämättäsi. Maailman ladatuimmat mobiilisovellukset vuonna 2019. Lyhyiden videoiden julkaisuun tarkoitetun TikTokin suosio ei hyydy, vaikka sen tietoturva puhuttaa.

Maailman ladatuimmat mobiilisovellukset vuonna 2019

Viime vuonna maailman ladatuin mobiilisovellus oli Facebookin omistama WhatsApp, jota ladattiin maailmanlaajuisesti yli 850 miljoonaa kertaa. Tieto tulee ilmi Sensor Towerin raportista, josta on uutisoinut tammikuussa muun muassa CNET. WhatsApp on pitänyt ladatuimpien mobiilisovellusten listalla kärkisijaa jo usean vuoden ajan. Vuoteen 2018 verrattuna kärkikolmikossa koettiin kuitenkin muutoksia, kun erityisesti nuorten keskuudessa huippusuosion saavuttanut TikTok kiilasi toiselle sijalle. Lyhyiden videoiden julkaisuun tarkoitettua sovellusta ladattiin viime vuonna reippaasti yli 700 miljoonaa kertaa. Tietomurto-opas: näin reagoit ja varaudut uhkiin. Testasimme: Kerääkö Whatsapp keskusteluista tietoa Facebookin mainoksiin? Facebook muutti tietosuojakäytäntöjään Euroopassa helmikuussa.

Testasimme: Kerääkö Whatsapp keskusteluista tietoa Facebookin mainoksiin?

Uusissa säännöissä yhtiö kertoi nyt saavansa tietoa kaikista sen omistamista tai johtamilta yrityksiltä. Näihin kuuluvat muun muassa Whatsapp ja Instagram. Kioski päätti testata, voiko Whatsapp-keskustelusta päätyä tietoa Facebookiin. Minkä tahansa opetuksen tulevaisuus. JAMKJULKAISUJA2742020 web.

COL

Opetusta digitaalisesti - miksi ja miten? Miten käyttäjätilin kaappaus tapahtuu? Opiskelumateriaaleja — SeniorSurf. Digitaalinen oppimisympäristö - SnellmanEDU. Etäopetus ja osallistaminen. Osaamisen ennakointifoorumi selvitti ammattialojen tulevaisuuden osaamistarpeita. Osaamisen ennakointifoorumin ennakointiryhmät ovat ennakoineet ja arvioineet, millaista osaamista eri ammattialoilla tarvitaan tulevaisuudessa.

Osaamisen ennakointifoorumi selvitti ammattialojen tulevaisuuden osaamistarpeita

Ennakoinnin tarkastelujänne ulottuu vuoteen 2025. Tulevaisuuden ammattialakohtaiset osaamistarpeet on koottu osaamiskorteille. Ammattialojen osaamiskorteissa kerrotaan esimerkiksi, millaiset tiedot ja taidot kasvattavat tulevaisuudessa merkitystään tai minkälainen osaaminen on vastaisuudessa tärkeää eri ammattialoilla. Osaamiset on luokiteltu työelämä- ja digiosaamiseen sekä yleiseen osaamiseen, kuten viestintätaidot. Osaamiset voivat olla eri ammateissa tulevaisuudessa tarvittavia tietoja ja taitoja mutta samalla toimialarajat ylittävää ja työelämässä tarvittavaa osaamista. Osaamistarpeiden lähtökohtana on Osaamisen ennakointifoorumin (OEF) ennakointiprosessi, jossa työelämän ja koulutuksen asiantuntijat ovat ennakoineet osaamis- ja koulutustarpeita sekä pohtineet koulutuksen kehittämisehdotuksia.

Vuorovaikutuksen aktivointi digivälineillä 16.4.2020. Reaaliaikaisten kuvan- ja tiedonsiirtotekniikoiden soveltuvuus ja käyttö vammautuneiden nautojen elävänä tarkastuksessa ante mortem : Mobivet-projekti -loppuraportti. Kahoot! Challenge omaan tahtiin pelaten. Kahoot mahdollistaa nykyään samantyyppisen oppilaan omaan tahtiin tehtävän tietovisan kuin vaikkapa Gimkit.

Kahoot! Challenge omaan tahtiin pelaten

Peliä ei siis vedetä yhdessä taululla, vaan koodin syöttämällä oppilas aloittaa oman pelinsä ja etenee siinä omaan tahtiinsa. Tähän ei myöskään tarvita erillistä appia oppilaan puhelimessa, vaan peli toimii selaimella. Moodi kulkee nimellä Challenge eli haaste ja on hyvin nopea ottaa käyttöön. Toiminto on hieno lisä Kahootin valikkoihin siinä mielessäkin jo, että monella on varmasti paljon materiaalia Kahootissa valmiina, jota voi nyt käyttää entistä monipuolisemmin. Kahoot on muuttunut viimeisen vuoden aikana toiseenkin suuntaan, eli ilmaisversiosta on riisuttu erilaisia kysymystyyppejä pois. Palvelut - Mukamas Learning Design.

Veto- ja pitovoimatekijät

Hoitajaopintojen hakijamäärät laskevat tuhansilla, kun ala polkee kriisistä toiseen – myös koulutuksen maine on kärsinyt. Hoitajakoulutuksen suosio on selvässä laskussa.

Hoitajaopintojen hakijamäärät laskevat tuhansilla, kun ala polkee kriisistä toiseen – myös koulutuksen maine on kärsinyt

Hakijamäärät ovat laskeneet tuhansilla sekä lähihoitajan että ammattikorkeakoulujen hoitajakoulutuksiin viime vuosina. Mielikuvat alasta ovat muuttuneet, ja se vaikuttaa koulujen hakijamääriin, sanoo sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn tutkimuspäällikkö Juha Kurtti. – Esimerkiksi keskustelu vanhustyöstä heijastuu koko alalle ja vaikuttaa vetovoimaan. Alan kuormittavuudesta ja uupumuksesta on kirjoitettu paljon. Tuula Mäenpää on tehnyt hoitajan työtä vuodesta 1976.

LM Someco - Luova kumppani. Megatrendit 2020. Megatrendit 2020 -selvitys luo kokonaiskuvaa siitä, mihin kysymyksiin meidän pitäisi keskittyä alkavana vuosikymmenenä. Megatrendit 2020 pureutuu alkaneeseen vuosikymmeneen: Miltä vuosikymmen näyttää? Mitkä kehityskulut vaikuttavat voimakkaimmin tulevaisuuteemme ja minkälaisia jännitteitä eri megatrendien välillä on? Mistä kysymyksistä meidän pitäisi keskustella juuri nyt?

Megatrendien tarkastelu on olennainen osa Sitran ennakointityötä ja tulevaisuustalon analyysia toimintaympäristöstään. Megatrendit luovat kokonaiskuvan Suomen kannalta merkittävistä yhteiskunnallisista muutoksista. Megatrendi Useista ilmiöistä koostuva yleinen kehityssuunta, laaja muutoksen kaari, kuten esimerkiksi ekologinen kestävyyskriisi. Tulevaisuuden osaamistarpeet: sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan digiloikkaa, liikenne- ja logistiikka-alalla ongelmanratkaisutaitojen kaltaista yleisosaamista. Näin todetaan Opetushallituksen tuoreessa raportissa, jossa on tarkasteltu osaamisrakenteen muutoksia eri toimi- ja ammattialoilla vuoteen 2035 mennessä.

Raportti perustuu osaamis- ja koulutustarpeita ennakoineen Osaamisen ennakointifoorumin näkemyksiin. Toimialojen osaamisrakenteet muuttuvat. Miten fiktio hoivaroboteista muuttui faktoiksi? - Ilmiö. Onko vanhushoivan tulevaisuus robottien varassa? Ei ainakaan lähitulevaisuus, sillä hoivarobottien kehittäminen on osoittautunut kalliiksi ja hankalaksi. Fiktiivinen käsitys siitä, että robotteja käytettäisiin Japanissa laajasti ikääntyvien hoivassa, on kuitenkin muuttunut mediassa vähitellen faktaksi.

Jääkarhukasvoinen robotti saattaa pian huolehtia Japanin vanhuksista, uutisoi Yle vuonna 2015. Webinaari: Osaamismerkit niiden saajan näkökulmasta - eAMK. Webinaarissa kuulemme kolme mielenkiintoista puheenvuoroa: Saija Heinonen, Osaamisen pelimerkit -hanke, Metropolia Pelialalle ollaan parhaillaan luomassa omia osaamismerkkejä. Puheenvuorossa kuullan, mitä hyötyä niistä on eri tahoille, oppilaitoksille, opiskelijoille ja työnantajapuolelle. Opiskelijakunta POKA, Karelia AMK POKA on luonut osaamismerkkejä Karelia AMK:n opiskelijoille.

Nyt kuulemme, mistä idea sai alkunsa ja miten opiskelijat osaamismerkkejä hyödyntävät. Matti Mäkelä, suunnittelija, SeAMK Matti Mäkelä on aktiivinen osaamismerkkien hakija ja hyödyntäjä sekä lisäksi hän myös työskentelee niiden parissa. Ota osaamismerkeistä kaikki hyöty irti! Nyt sinulla on oiva mahdollisuus oppia, mitä ottaa huomioon osaamismerkkejä suunnitellessa ja luodessa sekä miten osaamismerkkejä voi hyödyntää. eAMK järjestää nimittäin syksyllä 2019 osaamismerkkiteemaisen webinaarisarjan, joka koostuu neljästä 30 minuuttia kestävästä webinaarista.

Minäpystyvyys

15 Medical Robots That Are Changing the World. We are at a crucial juncture in the field of robotics. We stand at the cusp of a massive shift in the way that we interact with the world and go about our daily lives. Every day, new discoveries are being made that push us inevitably toward a future where the majority of work is done not by us mere humans, but by robots instead. Robotique. Www.savonia.fi. Linkkikirjastoni – Sanni Savonia. Directors’ Institute Finland. ”Tulevaisuus on keskellämme, emme vain huomaa sitä” lausahti cyberpunk-kirjailija William Gibson. Hän ei olisi voinut lausua viisaammin. Samalla kun tekoälyn, robottien, koneoppimisen ja muun sellaisen vallankumouksesta kohistaan päivä päivältä enemmän, tuntuu kuin mikään ei kuitenkaan muuttuisi.

Elämä jatkuu samoja raiteitaan. Yritysten on huolehdittava kassavirrastaan ja päivittäisestä toiminnasta. Hallitustyö sujuu usein yritysostojen ja kannattavuuskehityksen merkeissä. Tekoäly on jo keskuudessamme internetin kautta monin tavoin, emme kiinnitä siihen huomiota silloin, kun se palvelee tarpeitamme, ja yhä useammin tekoäly onnistuu siinä. Montjuïc ja matka ilmojen halki - Matkoillablogi. Oppiva ohjaaja: Opitun reflektointivaihe ja sitä tukevia opetusmenetelmiä. Tämä artikkelisarja käsittelee oppimisprosessin eri vaiheita ja kuhunkin soveltuvia opetusmenetelmiä.

Reflektointivaihe on neljäs ja viimeinen vaihe. Uusimmat oppimisteoriat painottavat reflektointia oppimiseen kuuluvana tärkeänä vaiheena. Eamk13519.pptx. Scrumblr. LessonUp. 3D-biotulostimella valmistetaan jo sarveiskalvoa, ja kohta myös ihoa ja ihmisen varaosia. Tutkijatohtori Anni Mörön äänessä kuuluu aito innostus, kun hän kertoo työstään. Moniammatillinen kotikuntoutus - JAMK. Hinta Koulutuksen hinta on 1500 e. Hakeminen koulutukseen Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen lomakkeen 1.4.2019 alkaen.

Katso, miten Facebook on profiloinut sinut, ja mitkä yritykset ovat vieneet asiakastietojasi Facebookiin. Jatkuva oppiminen muuttaa ammattikorkeakoulun - Arene. Jatkuva oppiminen on nopeasti noussut politiikan asialistalle. Digitaalisuuden vaikutukset oppimiseen ja työvälineitä kouluttajalle. 4.2.1 Verkkopankkien testitunnukset. TodaysMeet Is Shutting Down - Six Alternatives to Try. TodaysMeet is shutting down. James Socol, the creator and only developer of TodaysMeet, has announced that he's shutting it down on June 16th. I'm going to miss it and I know that a lot of you will too. I encourage you to read the announcement that James posted because it will give you a good understanding of how much sacrifice goes into producing and maintaining some of our favorite free tools. I was introduced to TodaysMeet by Sylvia Rosenthal Tolisano nearly a decade ago and I have used it ever since in classrooms, professional development workshops, and during keynotes.

Arkipyöräilijän yleisimmät virheet ja miten ne korjataan. Kevään tullen moni meistä kaivaa taas pyöränsä tallista. Samalla on hyvä hetki panna perusasiat kuntoon. Pyöräilyn harrastajana olen kiinnittänyt huomiota muutamaan arkipyöräilijöillä toistuvaan virheeseen. Tässä näihin havaintoihin perustuvat vinkkini, joiden avulla teet pyöräilystäsi mukavampaa ja turvallisempaa: Etusivu - Kopiraittilan Koulu. Home – Teamify Social Intranet. URN:NBN:fi:jyu 201705242489. 80 Lohkoketjuteknologian mahdollisuudet final. Blockchain mullistaa maailman kuin internet. Mitä pitää opettaa? Mentorointi on melkein kuin terapiaa – Elämme Sulosia aikoja. TEstinote.

LAHTI mentorivalmennus

MaisteriLMS & Moodle-ohjeet. Aukkotehtävät tentissä. Aukkotehtävät (Embedded Question) ovat Moodlen tenttityökalun kysymystyyppi, jossa tekstin sekaan voi upottaa erityyppisiä kysymyksiä. Embedded Answers (Cloze) question type. Embedded answers (CLOZE) item. Tulevaisuuden kysytyimmät kyvyt - Mandatum Life. Groups for work. Vahvempi keskivartalo 5 minuutissa. Calımero. Tulevaisuuden ennakointia robotics, AI. Voiko sydämen pian ohjelmoida? Entä lääkkeitä tulostaa? Testaa, miten hyvin sinä näet tulevaisuuteen! Hyper brain / hyper body: The trouble with high IQ – Dr. Nicole Tetreault. Terveyttä tieteestä: Miltä näyttää tulevaisuuden sairaala ja miten kansalaisten terveyttä edistetään 2030-luvulla?

Sinun tietosi eivät ole sinun – Näin mainostajat keräävät ja hyödyntävät dataasi, kun muutat, ostat kilon pekonia tai haaveilet lomareissusta. Robot Sophia speaks at Saudi Arabia's Future Investment Initiative. This is the most important skill for the digital age. Sinun tietosi eivät ole sinun – Näin mainostajat keräävät ja hyödyntävät dataasi, kun muutat, ostat kilon pekonia tai haaveilet lomareissusta. Honda aims to make artificial intelligence more approachable. Big datan hyödyntäminen. Tampereella kokeillaan keskustelurobottia, joka selvittää työnhakijan osaamisen [Tampereen kaupunki - Tampereen kaupunki - Ajankohtaista - Tiedotteet - 2017 - Lokakuu] Älyä vai tekoälyä? - DIGITALIST. Tekoälyaika Suomessa -raportti valottaa meille tulevaisuutta siitä, millainen tekoälymaa Suomesta on kasvamassa. - Tekoäly on uusi sähkö.

Naked approach. Home - The Medical Futurist. Ohjelmistorobotti on sata kertaa sinua tehokkaampi - Artikkelit - Telia yrityksille. Ohjelmistorobotti on sata kertaa sinua tehokkaampi - Artikkelit - Telia yrityksille. Rekrytoiko IT pian robottien personal trainereita? Urn nbn fi uef 20141389. Osastonsihteerin työ? - Terveydenhuoltoalan työpaikat - Hoitajat.Net. Tulevaisuus löytyy korvien välistä - Uusikaiku. Tältä näyttää työ vuonna 2030 - Elisa Ideat.

STTK tyon murros. Mistä ilmaisia kuvia löytää – 7 parasta kuvapankkia. Uudistu tai katoa – mitkä ovat tulevaisuuden tärkeimmät työelämätaidot? Top Trends in the Gartner Hype Cycle for Emerging Technologies, 2017. My data - johdatus ihmiskeskeiseen henkilötiedon hyödyntämiseen. Windows 10 -pikaohje - Tietohallinto - Metropolia Confluence.

Digikyvykkyys