background preloader

Aijahietanen

Facebook Twitter

Aija Hietanen

MOOCs. Join conversation. Luottamuksen rakentaminen työyhteisön vuorovaikutuksessa - Työturvallisuuskeskus. Luottamuksen rakentaminen ei ole pelkästään yksilön vastuulla, vaan se pohjautuu organisaation ja työyhteisön kulttuuriin.

Luottamuksen rakentaminen työyhteisön vuorovaikutuksessa - Työturvallisuuskeskus

Esimiehen rooli on merkittävä. Monikaan ei seuraa tai tue esimiestä, johon ei luota. Luottamusta esimieheen kasvattaa se, että esimies on aidosti kiinnostunut alaistensa mielipiteistä ja näkemyksistävälittää myös alaistensa hyvinvoinnistajakaa kiitosta ja kritiikkiä oikeudenmukaisestikykenee tarkastelemaan asioita alaisten näkökulmasta ymmärtää, miten henkilöstön ja yrityksen eduista on mahdollista tehdä samansuuntaisia. Luottamus esimieheen vaikuttaa alaisten toimintaan. Eivät kuluta energiaansa suojautumiseeneivät pelkää kasvojensa menettämistäuskaltavat myöntää epäonnistumisensapystyvät laajentamaan työrooliaankykenevät ottamaan henkilökohtaisia riskejä esimerkiksi kertomalla herkkäluonteista informaatiotasuhtautuvat positiivisemmin tavoitteisiin ja päätöksiinovat valmiita vastavuoroiseen toimintaan.

Luottamuksen rakentaminen on taito, jota voi kehittää. Miten luottamus syntyy? Luottamus pitää työporukan koossa, lisää motivaatiota ja parantaa työpaikan ilmapiiriä.

Miten luottamus syntyy?

Se syntyy arkisissa kohtaamisissa ja horjuu salailusta. Luottamus on ihmisten välisen yhteistyön perusta. Oletamme, että voimme luottaa työkavereihin, esimieheen ja työnantajaan – ja yritämme itse olla luottamuksen arvoisia. Luottamuksella on merkitystä, koska se vaikuttaa työpaikan henkilösuhteisiin, ilmapiiriin ja tuottavuuteen. Ihminen antaa parhaansa, kun hänen ei tarvitse epäillä, vahtia tai olla vahdittavana. ”Luottamus on tunneperäistä liimaa, joka pitää porukkaa koossa”, kuvailee luottamusta tutkiva johtamisen professori Taina Savolainen Itä-Suomen yliopistosta.

Mitä rivakammin työelämä muuttuu, sitä enemmän luottamuksesta puhutaan. 1. Mentoroinnin tyokirja A4. Rahoitushaut Uudistuva ja Osaava Suomi 2021–2027 –ohjelmassa - Pohjois-Savon liitto – Regional Council of Pohjois-Savo. Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella.

Rahoitushaut Uudistuva ja Osaava Suomi 2021–2027 –ohjelmassa - Pohjois-Savon liitto – Regional Council of Pohjois-Savo

Youtube. Tiedolla johtaminen mahdollistaa sote-palvelujärjestelmän uudistamisen - Uusi järjestämislaki velvoittaa, että tulevia hyvinvointialueita johdetaan mahdollisimman hyvään tietoon perustuen.

Tiedolla johtaminen mahdollistaa sote-palvelujärjestelmän uudistamisen -

Tavoitteena on, että laadukkaaseen tietoon perustuvan päätöksenteon avulla palvelut pystytään järjestämään nykyistä paremmin ja takaamaan asukkaille yhdenvertaiset sote-palvelut asuinpaikasta riippumatta. Haaste on suuri ja kehitettävää riittää niin hyvinvointialueiden tietojohtamisen kyvykkyydessä kuin ajantasaisen ja kansallisesti vertailukelpoisen tiedon varmistamisessa. Yksinkertaisesti ilmaistuna tiedolla johtaminen merkitsee päätöksentekoa, joka pohjautuu ajantasaiseen ja laadukkaaseen tietoon. Working as a nurse in Finland - Suomen sairaanhoitajaliitto ry. CMS. 6 oppia strategisten kyvykkyyksien johtamisesta - HENRY ry. Mikä on HR:n merkitys yrityksen strategialle?

6 oppia strategisten kyvykkyyksien johtamisesta - HENRY ry

Miten HR voi tukea ihmisiä kohti tavoitetilaa ja tuottaa samalla lisäarvoa niin työntekijöille kuin organisaatiolle? Moni asia tässä yhtälössä kytkeytyy strategisten kyvykkyyksien johtamiseen – siihen, että ihmiset tekevät tulevaisuudessa asioita eri tavalla kuin ennen. Strategian johtaminen on siis pitkälti kyvykkyyksien johtamista ja näitä kahta tulisi edistää tiivissä suhteessa toisiinsa.

Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Näitä teemoja olemme pohtineet aikoinaan myös Vincitillä. 1. Perinteisen strategiatyön haaste on, että ylätason sanahattarat eivät tarjoa konkreettista kosketuspintaa. Hyvästi hierarkia -webinaari - Spiik.Net. Esr tuomela. Potilaan eristäminen sairaalassa. PERUSPAKETTI SUOMEN SODISTA 1939 - 1944. Outil en ligne de création d'images.

Oppimisanalytiikka ja arviointi – Valtakunnallinen DigiErko-verkosto. DigiErkon toisessa iltakoulussa sukellettiin oppimisanalytiikan ja arvioinnin kiehtovaan maailmaan Turun yliopiston opettajien Jussi-Pekka Järvisen ja Aleksi Lahden kanssa.

Oppimisanalytiikka ja arviointi – Valtakunnallinen DigiErko-verkosto

Mukaan juttutuokioomme saimme myös ViLLE-oppimisympäristön kehitystyössä mukana olleen Einari Kurvisen Eduten Oy:stä. Jakso on tiivis tietopaketti oppimisanalytiikasta ja hyödyllistä kuunneltavaa siis kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mitä oppimisanalytiikka oikein on. Podcastin löydät täältä: Alta löydät tiivistetysti jakson sisällöt aikamerkkeineen. Tekstin loppuun olemme koostaneet myös pienen infograafin, johon olemme nostaneet muutamia olennaisia pointteja liittyen oppimisanalytiikkaan. 4:00 Mitä on oppimisanalytiikka? Lyhyesti: oppimisanalytiikkaa on tietoa/dataa (tässä tapauksessa digitaalista), jota kertyy esimerkiksi oppilaiden työskennellessä digitaalisessa ympäristössä oppimateriaalien parissa. Blooket: uusi pelillinen monivalintakysely.

Blooket on uusi hauska pelillinen monivalintakysely.

Blooket: uusi pelillinen monivalintakysely

Se muistuttaa visuaalisesti Kahootia, mutta on sen ilmaisversiota monipuolisempi tarjoten yhdeksän pelimoodia ja kymmeneskin on tulossa. Pelimoodien avulla monivalintoihin saadaan erilaisia muuttujia, joissa vaikuttavat osaamisen lisäksi pelistrategiat, nopeus ja/tai sattuma. Voit kokeilla niitä tämän viikon ajan jakamistani linkeistä tai osallistua tiistain tai keskiviikon demosessioihin. Onnistuneen organisaatiomuutoksen tekijät - HAMK Unlimited. Kahdeksan pilottihanketta on valittu kehittämään uutta osaamisjärjestelmää.

Sitran Osaamisen aika -projekti tuottaa tietoa ja näkemystä Suomen elinikäisen oppimisen politiikan tueksi sekä vauhdittaa uuden osaamisjärjestelmän syntymistä.

Kahdeksan pilottihanketta on valittu kehittämään uutta osaamisjärjestelmää

Työtä ohjaa elinikäisen oppimisen tahtotila, joka muodostettiin vuonna 2019 yhdessä 30 keskeisen yhteiskunnallisen toimijan kanssa. Tahtotilan ytimessä on neljä teesiä, joista kolmannen teesin toteutumista Sitra edistää nyt julkistettavilla rahoitusvalinnoilla yhteensä noin 800 000 eurolla. “Osaaminen uudistaa työelämää ja työelämä osaamista.Suomessa on maailman parhaat puitteet verkottuneelle yhdessä oppimiselle, osaamisen uudistamiselle ja innovaatioiden syntymiselle. Uusi osaaminen syntyy entistä useammin muuttuvassa työelämässä ja muissa oppimisen paikoissa. Kivikkokasvit – nämä 15 perennaa saavat kalliot kukoistamaan. Jos olet jo luonut Otavamedia-tilin, kirjaudu tästä palveluun: Lue kirjautumisohjeet.

Kivikkokasvit – nämä 15 perennaa saavat kalliot kukoistamaan

Unohditko salasanasi? Tilaa uusi. Itseohjautuvuuden tila Suomessa - Spiik.Net. Tuukka Kostamo Aalto-yliopistosta avasi tilaisuuden ja esitteli aiheen, onko itseohjautuvuudesta enemmän hyötyä vai haittaa.

Itseohjautuvuuden tila Suomessa - Spiik.Net

Tulosten esittely, tutkijatohtori Frank Martela, Aalto-yliopisto Frank esitteli itseohjautuvuuden yleisiä asioita mm. Reinventing Organizations ja Buurtzorgin Jos De Blockin vierailu Suomessa 2015. Frank kertoo, miten itseohjautuvuus on voinut myös aiheuttaa uupumusta ja burnoutia. Tämän jälkeen jäsenneltiin mitä eroa on itseohjautuvuudella ja itseorganisoitumisella, joka käy ilmio alla olevasta kaaviosta.

Itseohjautuvuuden tila Suomessa - Spiik.Net. Youtube. Tärkein aivohermosi on avain kehosi ja mielesi terveyteen – Voit herättää sen jo yhdellä tietynlaisella uloshengityksellä. Kokeile itse. Suomalaisasiantuntijoiden mukaan vagushermoon liittyy paljon katteetona hypeä. Sen ulkoisen sähkörsytyksen odotetaan parantavan lukuisia sairauksia. - Kuitenkin itse vaguksen toiminta on harvoin vajavaista tai puutteellista, paitsi sen vaurioissa, sehän on vain autonomisen hermoston tason säätelyn vaikutuksia kuljettava osa, kymmenes aivohermo, kertoo kipupsykologi ja kipututkija Tage Orenius.

Kehon ihmeellinen suojelija on yksinkertaisesti sanottuna lopulta vain juoksupoika. - Toki parasympaattisen säätelyn vaikutuksia kuljettavana varsin keskeinen sellainen, Orenius sanoo. Mutta vagushermo on osa keskushermoston rakennetta ja säätelyä, eikä edes niinkään erityisasemassa. Sairaudet ovat monen tekijän summa. Koulutusdiat. Aloitin diojeni jakamisen julkisesti avoimella Creative Commons -lisenssillä vuonna 2011. Syksyllä 2020 ylittyi miljoonan katsomiskerran raja.

Uusimmat versiot päivittyvistä diasarjoistani löydät alta. Diojen perässä on linkkejä mm. bloggauksiin esimerkkeineen ja videoineen. Jos olet linkittänyt päivittyviä diasarjojani (aloitusdiassa tarkan päiväyksen sijaan kuukausi) verkkosivuille muualta kuin Speaker Deckistä, vaihda linkiksi alta löytyvä uudempi versio. Päivittyvät diat jaan em. palveluun, jotta voin päivittää niitä linkin muuttumatta.

TUNTEET

How not to take things personally? Järvenpää - ITSEOHJAUTUVAA YHTEISPELIÄ 2020. H5P-työkalut. H5P tarkoittaa noin 50 työkalun kokoelmaa verkkokurssien ja verkkosisältöjen tekijöille. Avoimen lähdekoodin H5P-työkalut ovat saatavissa maksutta Moodleen, WordPressiin ja Drupaliin. Sen lisäksi organisaatiot voivat ostaa työkalut käyttöönsä kuukausimaksullisena palveluna (SaaS), jos käytössä ei ole ympäristöä, minne H5P:n voi asentaa. Jos H5P-sisältösi ovat sivulla, mistä ne näkyvät kirjautumatta, niitä voi linkittää ja upottaa muillekin verkkosivuille, esim. blogeihin tai OneNoteen.

H5P on ollut muutaman vuoden yksi kysytyimmistä koulutusteemoistani, joten kokosin tälle sivulle ohjeita ja esimerkkejä, joita molempia päivitän usein. Tiedätkö, mitä puhelimesi tekee? Näin estät Googlea kuuntelemasta sinua - Mobiili. Jollei asetuksia muuteta, Googlen virtuaaliavustaja kuuntelee käyttäjäänsä koko ajan. Useimmat Android-puhelimet varustetaan Googlen Androidilla ja sen myötä Google Assistant -digiavustajalla. Videon editointi mediapalvelimella - UEF // Media - Powered by Planet eStream. Verkkoaktiviteettien jaksollinen järjestelmä v1.1 (jaettu) - Google Drive.

Hämeen ammattikorkeakoulu - koulutukseen ilmoittautuminen. Loppu näppäilylle: näin otat käyttöön puheohjauksen - Elisa Ideat. Kosketusnäytöt ovat moneen tarkoitukseen erinomaisia, mutta kirjoittaminen sujuu niillä hieman hitaasti. Monet nykyaikaiset tabletit ja puhelimet ymmärtävät tosin myös puhetta, ja niitä voi ohjata naputtelun sijaan juttelemalla selvällä suomenkielellä.Eri järjestelmissä puheentunnistus toimii hieman eri tavoin, mutta näillä ohjeilla saat Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen tai tabletin (esim.

Samsung, Huawei) ymmärtämään sinua. Jatkossa voit tehdä laitteellasi helposti puhehakuja ja unohtaa pitkien hakusanojen kirjoittamisen. Google tallentaa puhetta: näin poistat tallenteet. Jos käytät esimerkiksi Gmail-sähköpostia, käytössäsi on Google-tili, jonka kätköistä voi löytää paljon mielenkiintoista. Google tallentaa käyttäjistään paljon dataa, johon voi tutustua oman tilin kautta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi sijaintitiedot, jotka on tallennettu pelottavankin tarkasti. Maailman ladatuimmat mobiilisovellukset vuonna 2019. Lyhyiden videoiden julkaisuun tarkoitetun TikTokin suosio ei hyydy, vaikka sen tietoturva puhuttaa. Viime vuonna maailman ladatuin mobiilisovellus oli Facebookin omistama WhatsApp, jota ladattiin maailmanlaajuisesti yli 850 miljoonaa kertaa.

Tietomurto-opas: näin reagoit ja varaudut uhkiin. Testasimme: Kerääkö Whatsapp keskusteluista tietoa Facebookin mainoksiin? Facebook muutti tietosuojakäytäntöjään Euroopassa helmikuussa. Minkä tahansa opetuksen tulevaisuus. JAMKJULKAISUJA2742020 web.

COL

Opetusta digitaalisesti - miksi ja miten? Miten käyttäjätilin kaappaus tapahtuu? Opiskelumateriaaleja — SeniorSurf. Digitaalinen oppimisympäristö - SnellmanEDU. Etäopetus ja osallistaminen. Osaamisen ennakointifoorumi selvitti ammattialojen tulevaisuuden osaamistarpeita. Osaamisen ennakointifoorumin ennakointiryhmät ovat ennakoineet ja arvioineet, millaista osaamista eri ammattialoilla tarvitaan tulevaisuudessa. Ennakoinnin tarkastelujänne ulottuu vuoteen 2025. Tulevaisuuden ammattialakohtaiset osaamistarpeet on koottu osaamiskorteille.

Ammattialojen osaamiskorteissa kerrotaan esimerkiksi, millaiset tiedot ja taidot kasvattavat tulevaisuudessa merkitystään tai minkälainen osaaminen on vastaisuudessa tärkeää eri ammattialoilla. Vuorovaikutuksen aktivointi digivälineillä 16.4.2020. Reaaliaikaisten kuvan- ja tiedonsiirtotekniikoiden soveltuvuus ja käyttö vammautuneiden nautojen elävänä tarkastuksessa ante mortem : Mobivet-projekti -loppuraportti. Kahoot! Challenge omaan tahtiin pelaten. Kahoot mahdollistaa nykyään samantyyppisen oppilaan omaan tahtiin tehtävän tietovisan kuin vaikkapa Gimkit. Peliä ei siis vedetä yhdessä taululla, vaan koodin syöttämällä oppilas aloittaa oman pelinsä ja etenee siinä omaan tahtiinsa. Tähän ei myöskään tarvita erillistä appia oppilaan puhelimessa, vaan peli toimii selaimella. Palvelut - Mukamas Learning Design.

Veto- ja pitovoimatekijät

Hoitajaopintojen hakijamäärät laskevat tuhansilla, kun ala polkee kriisistä toiseen – myös koulutuksen maine on kärsinyt. Hoitajakoulutuksen suosio on selvässä laskussa. Hakijamäärät ovat laskeneet tuhansilla sekä lähihoitajan että ammattikorkeakoulujen hoitajakoulutuksiin viime vuosina. LM Someco - Luova kumppani. Megatrendit 2020.

Megatrendit 2020 -selvitys luo kokonaiskuvaa siitä, mihin kysymyksiin meidän pitäisi keskittyä alkavana vuosikymmenenä. Tulevaisuuden osaamistarpeet: sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan digiloikkaa, liikenne- ja logistiikka-alalla ongelmanratkaisutaitojen kaltaista yleisosaamista. Miten fiktio hoivaroboteista muuttui faktoiksi? - Ilmiö. Webinaari: Osaamismerkit niiden saajan näkökulmasta - eAMK.

Minäpystyvyys

15 Medical Robots That Are Changing the World. Robotique. Www.savonia.fi. Linkkikirjastoni – Sanni Savonia. Directors’ Institute Finland. Montjuïc ja matka ilmojen halki - Matkoillablogi. Oppiva ohjaaja: Opitun reflektointivaihe ja sitä tukevia opetusmenetelmiä. Eamk13519.pptx. Scrumblr. LessonUp. 3D-biotulostimella valmistetaan jo sarveiskalvoa, ja kohta myös ihoa ja ihmisen varaosia. Moniammatillinen kotikuntoutus - JAMK. Katso, miten Facebook on profiloinut sinut, ja mitkä yritykset ovat vieneet asiakastietojasi Facebookiin. Jatkuva oppiminen muuttaa ammattikorkeakoulun - Arene. Digitaalisuuden vaikutukset oppimiseen ja työvälineitä kouluttajalle. 4.2.1 Verkkopankkien testitunnukset. TodaysMeet Is Shutting Down - Six Alternatives to Try. Arkipyöräilijän yleisimmät virheet ja miten ne korjataan. Etusivu - Kopiraittilan Koulu.

Home – Teamify Social Intranet. URN:NBN:fi:jyu 201705242489. 80 Lohkoketjuteknologian mahdollisuudet final. Blockchain mullistaa maailman kuin internet. Mitä pitää opettaa? Mentorointi on melkein kuin terapiaa – Elämme Sulosia aikoja. TEstinote.

LAHTI mentorivalmennus

MaisteriLMS & Moodle-ohjeet. Aukkotehtävät tentissä. Embedded Answers (Cloze) question type. Embedded answers (CLOZE) item. Tulevaisuuden kysytyimmät kyvyt - Mandatum Life. Groups for work. Vahvempi keskivartalo 5 minuutissa. Calımero. Tulevaisuuden ennakointia robotics, AI. Voiko sydämen pian ohjelmoida? Entä lääkkeitä tulostaa? Testaa, miten hyvin sinä näet tulevaisuuteen! Hyper brain / hyper body: The trouble with high IQ – Dr. Nicole Tetreault. Terveyttä tieteestä: Miltä näyttää tulevaisuuden sairaala ja miten kansalaisten terveyttä edistetään 2030-luvulla? Sinun tietosi eivät ole sinun – Näin mainostajat keräävät ja hyödyntävät dataasi, kun muutat, ostat kilon pekonia tai haaveilet lomareissusta.