background preloader

3seklund

Facebook Twitter

Théreés Eklund

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb. Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb

Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Världens 12 häftigaste övergivna städer. Han släpper ut lejonet ur buren – se den fantastiska glädjen och kärleken som möter honom. Carl von Linné. Namn[redigera | redigera wikitext] Linné föddes i en tid då det var förhållandevis ovanligt att ha efternamn.

Carl von Linné

Fadern hette ursprungligen Nils Ingemarsson, där Ingemarsson var en patronym och inte något släktnamn. Då denne blev student i Lund skapade han ett släktnamn, inspirerat av den stora lind som växte på hemgården i Jonsboda, i Vittaryds socken i Småland. Han latiniserade ordet "lind" till Linnæus. Carl von Linnés svenska namn var därmed Carl Nilsson Linnæus. Historia – kvinnor som gjort avtryck.

Blixtlås. Ett blixtlås eller en dragkedja är ett slags låsanordning för främst kläder, skor och väskor.

Blixtlås

Ett blixtlås består av en löpare som dras mellan två rader av häktor: när den dras åt ena hållet låses de två radernas häktor i varandra, och när den dras åt andra hållet lösgörs de från varandra. Materialet var tidigare uteslutande metall, men numera görs blixtlås även i plast. Världens största tillverkare är idag japanska YKK. Historia[redigera | redigera wikitext] Det första blixtlåset patenterades redan 1851 av den amerikanske symaskinskonstruktören Elias Howe.