background preloader

Benefits of childhood diseases

Facebook Twitter

De voordelen van het doormaken van de Mazelen. Natuurlijke infectieziekten, mits goed behandeld, zijn goed voor de gezondheid van kinderen.

De voordelen van het doormaken van de Mazelen

Het verbetert het immuunsysteem en bevordert de ontwikkeling van het kind. Er mag dan niet gebruik worden gemaakt van antibioticum of onderdrukking van koorts . Het doormaken van mazelen zorgt niet alleen voor een levenslange specifieke afweer tegen mazelen, maar ook in een levenslange niet specifieke afweer tegen degeneratieve ziekten van botten, kraakbeen, talgklier huidziekten, immuunziekten en een aantal tumoren zoals getoond bij Ronne. (1985. Measles virus infection without rash in childhood is related to diseases in adult life. Lancet) Uit onderzoek blijkt dat het doormaken van bof beschermt tegen eierstokkanker (West RO. 1966. Een groot Zwitsers onderzoeksteam schreef dat tot 1969, op de Universiteit van Basel (pediatrie kliniek), kunstmatige mazeleninfecties gebruikt werd voor het succesvol behandelen van een nierziekte) (Albonico H et al 1990.

Alm et al. 2013 © Dr. Baby’s in Biblebelt langer beschermd door antistoffen. Kinderen van moeders die gevaccineerd zijn tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) hebben lagere concentraties maternale antistoffen tegen mazelen en mogelijk ook tegen rodehond in hun bloed, en verliezen deze bescherming eerder dan kinderen van niet-gevaccineerde moeders.

Baby’s in Biblebelt langer beschermd door antistoffen

Dat melden Sandra Waaijenborg (RIVM) en collega’s in Journal of Infectious Diseases (2013; epub 8 mei). Zij bestudeerden de concentratie BMR-antistoffen bij nog niet gevaccineerde kinderen (< 14 maanden) en vrouwen (20-44 jaar) uit de algemene populatie en uit de zogenoemde Biblebelt waar de vaccinatiegraad laag is. 1296 vrouwen en 453 kinderen deden mee aan de studie, waaronder 53 vrouwen en 19 kinderen uit de orthodox-protestantse gemeenschap. Vrouwen uit de algemene populatie waren vaker tegen mazelen gevaccineerd (51,2 vs. 12,6%), maar hadden significant lagere antistofconcentraties in hun bloed dan de orthodox-protestantse vrouwen. Association of measles and mumps with cardiovascular disease: The Japan Collaborative Cohort (JACC) study. - PubMed - NCBI.

Mumps and ovarian cancer: modern interpretation of an historic association. Measles infection and Parkinson's disease. - PubMed - NCBI. Measles infection and Parkinson's disease. - PubMed - NCBI. Febrile infectious childhood diseases in the history of cancer patients and matched controls. - PubMed - NCBI. Health Benefits of Measles Infection. Bof. De bof is een ziekte die voor kinderen vervelend, maar vrijwel altijd onschuldig verloopt.

Bof

Eén keer ziek zijn geeft levenslange immuniteit; vaccinatie geeft dat niet. Sinds 1987 is het vaccin tegen de bof opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. De vraag is of de verschuiving van de bof naar latere leeftijd niet een groter gevaar voor de volksgezondheid betekent dan het doormaken van de onschuldige kinderziekte op de geëigende leeftijd. De bof wordt veroorzaakt door een virus en geeft een pijnlijke, deegachtige zwelling van de beide oorspeekselklieren. De oorlellen staan vaak van het hoofd af. De bof is een acute infectieziekte en treedt meestal op in de vorm van een epidemie, met tussenpozen van vijf tot tien jaar. Bij jonge kinderen en schoolgaande kinderen zijn complicaties van de bof uiterst zeldzaam. Orchitis; dit is een ontsteking van de teelbal, meestal éénzijdig en deze treedt op bij 20-30% van de patiënten indien de bof na de puberteit wordt doorgemaakt.

Vaccinaties. Home - Medisch - Geneeswijzen - Vaccinaties Vaccin Een vaccin is een middel dat bij een persoon (of dier) een immuunrespons opwekt zonder hem ziek te maken.

Vaccinaties

Hierdoor is de gevaccineerde beter bestand tegen de ziekteverwekker waar het vaccin voor bedoeld is, dan zonder de behandeling. De term vaccineren komt van het Latijnse woord vaccinia, koepokken. De term vaccineren werd namelijk oorspronkelijk gebruikt voor de aan het einde van de 18e eeuw door Edward Jenner ontwikkelde methode om mensen met de koepokken te besmetten, waardoor ze ook weerstand kregen tegen de voor mensen gevaarlijke 'gewone' pokken. Vaccins Er bestaan verschillende soorten vaccins: Vaccins worden in het algemeen intramusculair, subcutaan of intracutaan als een injectie toegediend; sommige levende vaccins kunnen worden geslikt of in een krasje op de huid worden gewreven.

Geschiedenis Nu nog iets over een andere vloeistof die het aanzien van de mensheid fundamenteel veranderd heeft. Overdosis vaccinaties door Désirée L. Measles – Disease Information Statement (DIS) – Physicians for Informed Consent. 2.

Measles – Disease Information Statement (DIS) – Physicians for Informed Consent

What are the risks? In the modern era, it is rare to suffer permanent disability or death from measles in the United States. Between 1900 and 1963, the mortality rate of measles dropped from 13.3 per 100,000 to 0.2 per 100,000 in the population, due to advancements in living conditions, nutrition, and health care—a 98% decline (Fig. 1).2,5 Malnutrition, especially vitamin A deficiency, is a primary cause of about 90,000 measles deaths annually in underdeveloped nations.6 In the U.S. and other developed countries, 75–92% of hospitalized measles cases are low in vitamin A.7,8 Research studies and national tracking of measles have documented the following:

Victory