background preloader

Moskeija

Facebook Twitter

Täältä löydät materiaalit moskeijasta, lähestyitpä tilaa esineistön, kokonaisuuden tai monialaisuuden näkökulmasta.

Löydät materiaalista myös media-aineistoja, kuten kuvia, animaatioita ja videoita, joita voit hyödyntää vapaasti ei-kaupallisessa käytössä lähteen mainiten (CC BY 4.0). Tutki tilaa -materiaalin on kuvittanut graafikko Johanna Nordblad ja tehnyt uskonnonopetus.fi. Näin voit luoda oppilaittesi tai ryhmiesi kanssa juuri sellaisia sisältöjä tilojen tutkimiselle kuin haluat!

Esinekorttien lisätyn todellisuuden sisältö aukeaa Zappar-sovelluksella.
Materiaalit valmistuvat elokuun aikana. Ohjevihko - vinkkejä materiaalin käyttöön. Tutki moskeijaa esineistön kautta: Esinekortit. Tutki moskeijaa kokonaisuuden kautta: interaktiivinen kuva. Klikkaa kuvaa! Tutki tilaa monialaisia kortteja käyttäen.

Esineet ja moskeija erillisinä kuvina

Animaatiot. Tutki tilaa pähkinänkuoressa. Linkkejä islamilaiseen arkkitehtuuriin Euroopassa. Kulttuurista lukutaitoa: matkoja moskeijaan Suomessa ja muualla (klikkaa kuvaa päästäksesi blogialustalle) Miltä tuntuu astua moskeijaan? Mitä moskeijan esineistö kertoo islamista? Mitä moskeija minussa herättää ja mitä se kertoo itsestäni ja ympäröivästä kulttuurista? Tässä blogikirjoituksessa esitellään pedagoginen polku, jossa tutustutaan moskeijaan ja sen keskeisiin elementteihin sekä saadaan tietoa muslimeista Suomessa.

Materiaaleista voi koota helposti myös omia pedagogisia polkuja. Kulttuurinen osaaminen ja uskonnon lukutaito ovat keskeisiä opetussuunnitelman tavoitteita. Opetussuunnitelma ohjaakin voimakkaasti sekä vuoropuheluun, että erilaisiin kulttuuriperinteisiin tutustumiseen. Halusimme tarjota opettajille välineitä kertoa islamista tavalla, joka tarjoaa kokemuksia sekä ohjaa tutkimaan ja pohtimaan. Työskentelyvinkit: I. II. III. IV. Materiaalit: Minun matkani moskeijoihin -kertomus Elin lapsuuteni pienessä suomalaisessa kylässä, jonka lähes kaikki asukkaat olivat valkoihoisia suomalaisia luterilaisia kristittyjä. Hieman epäröiden jätin kenkäni oven suuhun Kalliomoskeijan ovella.