background preloader

Lue kuvaa

Facebook Twitter

Tästä kansiosta löydät kaikki Lue kuvaa -materiaalit. Interaktiiviset kuvat ja niihin liittyvän materiaalin ja tehtävät löydät kuvakohtaisista kansioista.

Visuaalisen kulttuurin monilukutaitoa opetukseen. Kirjoitussarjassa pureudutaan kuvien ja monilukutaidon kiehtovaan maailmaan. Monilukutaito on yksi uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteista. Sillä tarkoitetaan erilaisten tekstien (sanat, numerot, kuvat, äänet, liikkeet ja näiden yhdistelmät) tulkitsemisen, tuottamisen ja arvottamisen taitoja sekä kykyä hahmottaa eri tiedonalojen tapoja lähestyä ja tutkia maailmaa.

Klikkaa sisään interaktiiviseen Thinglink -kuvaan! [Albert Edelfelt, Kristus ja Mataleena, 1890, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen] Monilukutaito on myös lukuvuoden 2017-2018 UPEAT -kiertueemme teemana! Koulutusten tueksi ja välineeksi opettajan arkityöhön olemme työstäneet kuvagalleriaa, jossa taiteen tunnetut ja vähemmät tunnetut teokset johdattavat oppimaan monilukutaitoa sekä uskonnon ja kuvataiteen opetussuunnitelmien sisältöjä. Kuvagalleriaan on tulossa sekä Suomen että Euroopan taiteen klassikkoteoksia. Syksyn 2017 UPEAT-koulutukset:

Syvennä tietojasi

Opetusta rikastavat materiaalit. Työskentelyideoita blogissa. Uskonnonopetus.fi - Taitoja elämään ja iloa oppimiseen. Kristus ja Mataleena - Albert Edelfelt. Kuoleman puutarha Hugo Simberg. Aatamin luominen - Michelangelo. Viimeinen ehtoollinen - Leonardo Da Vinci. Islamilainen taide. Jouluikoni.