background preloader

Lue kuvaa

Facebook Twitter

Monilukutaitoa kaikilla aisteilla

LUE KUVAA –materiaali rohkaisee hyödyntämään kuvia ja taidetta osana opetusta.

Se sisältää kokonaisvaltaisen kuvien lukemisen mallin, jossa identiteettityö, ympäröivän kulttuurin tarkastelu ja katsomusten välinen dialogi tukevat toisiaan. Työskentely ja materiaali edistävät monilukutaitoa osana opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista. Julkaisun tiedot.

Syvennä tietojasi

Uskonto länsimaisen taiteen historiassa -aikajana (klikkaa kuvasta aikajanalle) Moderni taide on yläkäsite monille 1800-luvun puolivälistä alkaneille taidesuuntauksille. Uskonnolliset teemat ovat vähemmistössä. Jos kuva on uskonnollinen, se johtuu vain kyseisen tekijän omasta vakaumuksesta. Voimakkaimmin uskonnon kuvat ja symboliikka näkyy surrealisteilla. Impressionistien (esim. Fauvistit (esim. Ekspressionistit (esim.Nolde ja Kirchner) ovat kiinnostuneita värien tunnetta ilmaisevasta ja välittävästä voimasta.

Kubistit (esim. Surrealistit (esim.

Taiteilijat kertovat -diasarjat

Interaktiiviset taidekuvat. Työskentelyideoita. Materiaalin tekijä: Uskonnonopetus.fi - Taitoja elämään ja iloa oppimiseen. Kristus ja Mataleena - Albert Edelfelt. Kuoleman puutarha Hugo Simberg. Pikkusiskoaan ruokkiva poika - Helene Schjerfbeck. Aatamin luominen - Michelangelo. Viimeinen ehtoollinen - Leonardo Da Vinci. Guernica - Pablo Picasso. Installaatio - Jani Leinonen. Islamilainen taide - Alcazarin palatsi. Jouluikoni - Ulla Vaajakallio. Yhteistyössä.