background preloader

Lue kuvaa

Facebook Twitter

Tästä kansiosta löydät kaikki Lue kuvaa -materiaalit. Interaktiiviset kuvat ja niihin liittyvän materiaalin ja tehtävät löydät kuvakohtaisista kansioista.

Työskentelyideoita-kansiossa on ohjeistuksia, joita voit hyödyntää minkä tahansa kuvan äärellä. Visuaalisen kulttuurin monilukutaitoa opetukseen. Kirjoitussarjassa pureudutaan kuvien ja monilukutaidon kiehtovaan maailmaan. Monilukutaito on yksi uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteista. Sillä tarkoitetaan erilaisten tekstien (sanat, numerot, kuvat, äänet, liikkeet ja näiden yhdistelmät) tulkitsemisen, tuottamisen ja arvottamisen taitoja sekä kykyä hahmottaa eri tiedonalojen tapoja lähestyä ja tutkia maailmaa.

Klikkaa sisään interaktiiviseen Thinglink -kuvaan! [Albert Edelfelt, Kristus ja Mataleena, 1890, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen] Monilukutaito on myös lukuvuoden 2017-2018 UPEAT -kiertueemme teemana! Koulutusten tueksi ja välineeksi opettajan arkityöhön olemme työstäneet kuvagalleriaa, jossa taiteen tunnetut ja vähemmät tunnetut teokset johdattavat oppimaan monilukutaitoa sekä uskonnon ja kuvataiteen opetussuunnitelmien sisältöjä. Kuvagalleriaan on tulossa sekä Suomen että Euroopan taiteen klassikkoteoksia. Syksyn 2017 UPEAT-koulutukset:

Syvennä tietojasi

Opetusta rikastavat materiaalit. Työskentelyideoita. Maksuttomat valtakunnalliset koulutukset 2017-2018. UPEAT-kiertue 2017-2018: Lue kuvaa Lue kuvaa –koulutuksessa opitaan erilaisia tapoja hyödyntää kuvia ja taidetta osana uskonnon opetusta sekä tutustutaan kokonaisvaltaiseen kuvien lukemisen malliin, jossa identiteettityö, ympäröivän kulttuurin tarkastelu ja katsomustenvälinen dialogi tukevat toisiaan. Työskentely ja materiaali edistää monilukutaitoa osana opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista.

Koulutuksen teemat: Visuaalisen kulttuurin monilukutaito opetussuunnitelmassaKuvien moniaistinen ja dialoginen lukeminenKuvat katsomusdialogin välineenäErilaisia tapoja käyttää kuvia opetuksessaTieto- ja viestintäteknologisia välineitä kuvien kanssa työskentelyyn Kevään koulutuksissa vierailevana luennoitsijana toimii taideasiantuntija, fil.tri Liisa Väisänen. Koulutusiltapäivän klo 12.30-16.00 tarkka aikataulu (pdf) UPEAT-kiertueen paikkakunnat keväällä 2018: Ilmoittautuminen sulkeutuu noin viikko ennen koulutusta. Koulutusiltapäivän kesto klo 12.30-16.00 Tampere 14.2. Jyväskylä 15.2. Helsinki 1.3.

Kuoleman puutarha Hugo Simberg

Kristus ja Mataleena - Albert Edelfelt. Adamin luominen - Michelangelo. Viimeinen ehtoollinen - Leonardo Da Vinci. Uskonnonopetus.fi - Taitoja elämään ja iloa oppimiseen.