background preloader

Kuoleman puutarha Hugo Simberg

Facebook Twitter

Interaktiivinen taidekuva. Klikkaa linkkiä vielä kerran päästäksesi interaktiiviseen kuvaan! Taiteilija kertoo elämästään ja teoksesta. Klikkaa vielä kerran avataksesi esityksen! Aikajana: Missä historiallisessa tilanteessa teos syntyi? Klikkaa vielä kerran aikajanalle! Moderni taide on yläkäsite monille 1800-luvun puolivälistä alkaneille taidesuuntauksille. Uskonnolliset teemat ovat vähemmistössä. Jos kuva on uskonnollinen, se johtuu vain kyseisen tekijän omasta vakaumuksesta. Voimakkaimmin uskonnon kuvat ja symboliikka näkyy surrealisteilla. Impressionistien (esim. Fauvistit (esim. Ekspressionistit (esim.Nolde ja Kirchner) ovat kiinnostuneita värien tunnetta ilmaisevasta ja välittävästä voimasta. Kubistit (esim. Surrealistit (esim. Tulostettava taidekortti. Klikkaa uudestaan avataksesi kortin pdf-muodossa. Monialainen tyoskentely Hugo Simbergin Kuoleman puutarhan aarella. Ohjeet sarjakuvatyöskentelyyn blogissamme.

Millaista olisi tehdä oppilaiden kanssa sarjakuvaa vaikkapa Hugo Simbergin Kuoleman puutarhan äärellä vietetyn kokemushetken jälkeen? Tässä Lue kuvaa -blogipostauksessa pääset kurkistamaan Loviisan ja Linnean työskentelyyn ja työskentelyyn kuvataideopettaja Aura Kotkavirran ohjauksessa. Edellisestä blogipostauksestamme voit lukea mistä Lue kuvaa -projektissa on kyse ja miten voit edistää kuvanlukutaitoa omassa opetuksessasi. Virittäytyminen työskentelyyn Näytin Linnealle ja Loviisalle kolmea kuvaa joista he voisivat valita yhden lähtökohdan sarjakuvalle.

Kuvat olivat Hugo Simbergin Kuoleman puutarha ja Haavoittunut Enkeli sekä Albert Edelfeltin Kristus ja Mataleena. He päätyivät tekemään sarjakuvan Kuoleman puutarhasta. Kerroin heille maalauksen taustaa ja sen merkityksiä. Kokemisesta ja tulkinnasta tuottamiseen Jostain syystä tytöt kokivat maalauksen huvittavana ja teos sai heidät miettimään hyvinkin villejä tarinoita. Sarjakuvan toteuttamiseen välineet: Tuottamisen eteneminen Vinkkejä: Lempeät luurangot seikkailemaan halloweenin alla. Syksyn taittuessa kohti talvea illat muuttuvat pimeämmiksi ja lehdet tippuvat puista. Ennen jouluun valmistautumista kaupoissa ja kouluissa on loka-marraskuun juhlasesonki: halloween tai perinteisemmin pyhäinpäivä. Tästä blogista saat vinkkejä teeman käsittelyyn oppilaiden kanssa. Loppusyksyn juhlinnalla vainajien muistoksi on monta eri nimitystä. Kristinuskoon kuuluvassa pyhäinpäivässä muistetaan kuolleita läheisiä viemällä haudoille kynttilöitä. Miksi vainajien juhlinta liittyy ympäri maailman vuodenajallisesti juuri loppusyksyyn?

Hugo Simbergin lempeä Kuolema Luurangot ovat osa myös suomalaista kulttuuriperintöä. Seikkailevat luurangot Luurangot ovat seikkailleet mukana myös tämän syksyn maksuttomissa UPEAT-koulutuksissamme. Miettikää: Minkälainen minun luurankoni on luonteeltaan? Oppilaat voivat miettiä paikan, jossa he haluavat kuvata oman luurankonsa. Luurankojen katselua voitte myös järjestää yhteisen herkutteluhetken. Monialaista työskentelyä kuoleman äärellä Lisää aiheesta: