background preloader

Kristus ja Mataleena - Albert Edelfelt

Facebook Twitter

Interaktiivinen kuva. Klikkaa vielä kerran päästäksesi interaktiiviseen kuvaan! <div>Mataleenan syntisyyttä kuvataan sillä, että hän on avoimin hiuksin.

Interaktiivinen kuva. Klikkaa vielä kerran päästäksesi interaktiiviseen kuvaan!

Hyveellisen nuoren neidon hiukset olivat Suomessakin vähintään sidotut, aviossa olevan naisen jopa huivilla peitetyt. </div> Taiteilija kertoo elämästään ja teoksesta. Klikkaa vielä kerran, niin pääset esitykseen! Aikajana: Missä historiallisessa tilanteessa teos on syntynyt? Klikkaa vielä kerran päästäksesi aikajanalle! Moderni taide on yläkäsite monille 1800-luvun puolivälistä alkaneille taidesuuntauksille.

Aikajana: Missä historiallisessa tilanteessa teos on syntynyt? Klikkaa vielä kerran päästäksesi aikajanalle!

Uskonnolliset teemat ovat vähemmistössä. Jos kuva on uskonnollinen, se johtuu vain kyseisen tekijän omasta vakaumuksesta. Kanteletar ja Raamattu. Klikkaa vielä kerran, niin pääset esitykseen! Tulostettava taidekortti ja tehtävät. Klikkaa uudestaan avataksesi kortin pdf-muodossa. Mediataitoviikolla ja Kalevalan päivänä suomikuvia lukemaan.

Tällä viikolla vietetään mediaviikkoa ja kuun lopulla 28.2.

Mediataitoviikolla ja Kalevalan päivänä suomikuvia lukemaan

Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivää. Tässä blogikirjoituksessa pohdimme, miten taidekuvia lukemalla voi kehittää kriittistä medialukutaitoa ja annamme ideoita suomikuvien kriittiseen medialuentaan. Kirjoitus julkaistaan hieman muunneltuna myös Helsingin seudun kesäyliopiston tilaamassa blogissa. Medialla voidaan tarkoittaa montaa eri asiaa. Yksi tapa hahmottaa median käsitettä on ymmärtää sen tarkoittavan viestin välittäjiä. Monialainen tyoskentely Albert Edelfeltin Kristus ja Mataleena teoksen aarella.