background preloader

Mobbing og moderne muligheter

Mobbing og moderne muligheter
Mobbing er at en person over tid utsettes for negative handlinger fra en eller flere personer, og at det er en ubalanse i maktforholdet mellom mobber og mobbeoffer. Digital mobbing er det samme, men foregår på teknologiske arenaer. På nett og mobil kan mobbingen finne sted til alle døgnets tider og den blir gjerne usynlig for voksne. Mobbingen kan være tilfeldig, men skjer som regel mellom barn og unge som kjenner hverandre fra før. Den vanligste formen for digital mobbing er sending av stygge eller sårende meldinger, offentlig uthenging og misbruk av passord eller annen personlig informasjon. I noen tilfeller etterfølges mobbingen av slag, spark eller annen fysisk vold. 25 prosent av norske ungdomsskoleelever frykter nettbasert mobbing. 1 av 20 barn mellom 9–16 år har opplevd at noen har vært slemme mot dem eller mobbet dem via nett eller mobil oftere enn én gang i måneden. 1 av 10 foreldre til 9–12-åringer sier at deres barn har blitt mobbet eller plaget på internett eller mobilen. Kilder:

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Mobbing-og-moderne-muligheter-7492653.html#.U1x1TtGI70N

Related:  Tiltak mot digital mobbing #ITL119nettvettSosiale medier

Bergensavisen - Dette bør foreldre vite om Snapchat [Nettavisen] Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat - det er ikke lett å følge med på barnas aktiviteter på mobilen. En tjeneste som er godt etablert blant de unge, og som blir stadig mer populær, er Snapchat. Applikasjonen brukes i hovedsak av personer i alderen 18-34 år, men som den nest mest populære plattformen i Norge, har den også mange yngre brukere. Les også: Har mobilen tatt kontroll over livet ditt?

Foreldre, våkn opp – dette spiller barna dine! Som mangeårig spillanmelder, kan jeg fortelle deg at det som skjer i spill med 18-årsgrense, er tøft nok for en voksen, for ikke å si, et barn. Jeg husker at jeg var ganske liten, langt under anbefalt alder, da en voksen i familien tok meg med på kino for å se Jurrassic Park. Tiden ble nok i større grad tilbrakt under stolen, enn på den. Som resultat, har jeg utviklet en angst den dag i dag, og blir livredd hver gang jeg krysser vei med en kjøttetende dinosaur.

Vil svarteliste mobbeapp – Jeg har bevisst holdt meg unna mobbeappen Ask, sier 15-åringen. Hun går på Nattland skole og vet om mange elever som bruker den sosiale nettverk-appen ask.fm. – Appen åpner for mobbing fordi man kan skjule hvem man er. Mange i min vennekrets har heldigvis avinstallert appen. Det tror jeg er lurt, sier hun. I forrige uke ba Trondheim kommune driftsleverandøren om å blokkere tilgangen til «Ask.fm» ved skoler i Trondheim. Innføring i sosiale medier « BuzzBlogg I dette innlegget har jeg prøvd å få ned noe fakta rundt sosiale medier, hvem som bruker det og næringslivet kan få ut av å være til stedet på denne arenaen. Innlegget er delt inn i følgende deler: Hva er sosiale medier?Hvem er i sosiale medier?Hvorfor er brukeren i sosiale medier?Hvordan påvirke i sosiale medier?

Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing Som abonnent skal du kunne lese Bergens Tidende på den måten som passer best for deg – enten det er på papir, PC, nettbrett eller mobil. Vi tilbyr tre ulike produktpakker, som vi har kalt Komplett, Helg og Digital. Felles for alle er at du har full tilgang til alle saker på bt.no og eavisen inkludert i abonnementet, i tillegg til fordelsprogrammet BTkortet. Derfor må vi ha aldersgrenser på sosiale medier - Supernytt - NRK Super Når man registrerer seg for å få sin egen konto på sosiale medier må man gi fra seg endel informasjon om seg selv. Det kan være hva du heter, hvor du bor, når du er født og andre opplysninger som sier noe om hvem du er. Alle disse opplysningene kan selskaper som Snapchat eller Instagram selge videre til reklamefirma som vil tjene penger på opplysningene du har gitt.

Her gir barna råd mot mobbing til byrådet -itromso.no Barnas kommunestyremøte ble i dag avholdt for andre gang i år. Elever fra alle barneskolene i Tromsø samlet seg for å gi politikerne en innføring om hvordan mobbing egentlig føles og foregår. Brage Larsen Sollund, byråd for oppvekst, utdanning og idrett, la ikke skjul på hvem som kan mest om mobbing i kommunen. – Dere som er elever i skolen har en kunnskap som ingen andre har.

Sosiale medier kan være farlig Sosiale medier stimuleres hjernen på en måte som ansporer til avhengighet. I verste fall får vi informasjonbulimi og sluker kunnskap uten dybde og spyr det opp igjen i en prosess som gjør oss dummere. Vi har tidligere skrevet flere artikler som snakker om internettavhengighet.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon. Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Du bestemmer – mobbing på nett og mobil April 2010 ble det lansert en nettaktivitet som inneholder blant annet quiz, filmsnutter og fakta om digital mobbing.

Related: