background preloader

Sosiale medier og selvfølelse

Facebook Twitter

Bestemmer selv med selfie. – Det som skiller selfien fra et hvilket som helst selvportrett tatt med mobil eller kamera, er at den blir delt på sosiale medier, sier Lin Prøitz.

Bestemmer selv med selfie

Prøitz er kjønns- og mediaforsker, og kom nylig ut med e-boka Selvbilde i samarbeid med fotograf Kristoffer Eliassen. I boka beskriver hun selfier, hva de uttrykker og hvordan de er blitt en del av i hverdagslivet. Hovedsakelig med utgangpunkt i feministisk medieforskning og skeive feministiske teorier. Ifølge Prøitz påvirker digital teknologi hvordan vi forstår intimitet, kjønn og seksualitet, og hvordan dette vises offentlig, for eksempel i selfiene.

Mange selfies på nett tyder på asosiale trekk. Friends’ pictures on social media have biggest impact on body image. Seeing friends’ carefully curated selfies on Facebook is more likely to induce feelings of guilt or shame among young women, and lead to unnecessary dieting, than images of models or celebrities they see in magazines.

Friends’ pictures on social media have biggest impact on body image

Academics found that young women are more likely to compare their appearance with that of their peers’ images on social media than they were with celebrities on TV, adverts or other forms of traditional media. When they then make an unfavourable comparison with the other woman they are looking at, the impact is more pronounced when the image is on social media. Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!» Få papiravisen og alt innhold på nett i 8 uker for KUN 88 kr MeningerJeg er mor til en 12 år (snart 13 år) gammel jente.

Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!»

Hun går siste året på barneskolen. Helt siden tredjeklasse har det vært mye snakk om sosiale medier både på hjemmebane og på skolen. Sosiale medier har jo blitt et eget fag på skolen. Vi har ikke hatt et eneste foreldremøte hvor ikke tema blir diskutert. Nettvett, nettvett, nettvett! Hjemme har vi hatt en klar regel på at vi forholder oss til aldersgrenser enten de er anbefalt eller ikke, til barnas store fortvilelse noen ganger. Overraskelsen var derfor stor da datteren min fylte 12 år og jeg spurte om hun ville ha tilgang til Snapchat. Svaret var nei. Saken er at min datter nå er den eneste på hele trinnet som ikke har en eneste plattform til sosiale medier.

«Jeg trenger det ikke!» Det i seg selv er oppsiktsvekkende med alt press fra omgivelsene rundt. Kronikk: Like(aholics) – er likes dagens nye dop? - Sosiale medier. Debatt Gir «likes»-kulturen ungdommen et utømmelig behov for bekreftelse?

Kronikk: Like(aholics) – er likes dagens nye dop? - Sosiale medier

Tidligere var det stort sett modeller som ble utsatt for objektivisering som kroppspress og utseendefokus, i dag er alle på «catwalken» Nina B.F. Bjølgerud, familierådgiver/familieterapeut. Tusen venner på Facebook, men ingen planer i helgen. Jeg får ofte 200 likes på sosiale medier, og har alltid 200 arrangementer jeg burde ha vært på.

Tusen venner på Facebook, men ingen planer i helgen

Men når helgen kommer har jeg ikke 200 ubesvarte anrop på telefonen. Helt ærlig har jeg ingen anrop i det hele tatt. Jeg lever akkurat det livet jeg selv har valgt å leve. Men til tross for 1000 venner på Facebook spiser jeg stort sett lunsjen min alene på lesesalen. Delvis fordi jeg ikke tør å spørre om du vil spise med meg, men mest fordi jeg ikke har tid til å spise med deg. Jeg har sjelden tid og energi til å ringe familie eller venner for å høre hvordan det går. Så i stedet følger og liker jeg det mine nærmeste velger å dele med meg gjennom Instagram, Snapchat og Facebook.

Ifølge filosofen Søren Kirkegaard kan vi ha maksimalt fem til syv nære venner av gangen. Dette gjør sosiale medier med selvbildet... Dagen.no - Rapport: 13-åringer bør få undervisning i livsmestring. Ny medieundersøkelse: - Viser hvor egnet sosiale medier er til seksuelt misbruk og mobbing - Dagbladet. Å vokse opp i sosiale medier. Jeg er akkurat gammel nok til at jeg ikke vokste opp i sosiale medier.

Å vokse opp i sosiale medier

Jeg er akkurat gammel nok til at jeg husker at Internett kom. Jeg hadde fått lov til å være med på jobben til pappa. Han skulle vise meg denne utrolig stilige, fascinerende teknologien som de hadde fått tilgang til. Man kunne få informasjon om alt mulig, fra hele verden! Men som 10-åring ble jeg ganske skuffet over Internett. Få år senere ble jeg introdusert til IRC. For de første har Internett alltid vært sosialt. Hvorfor bruke sosiale medier Sosiale medier ikke lenger et nisjefenomen eller et ungdomsfenomen. Facebook-humør smitter. Hva er sammenhengen mellom medie og selvtillit? - kunnskap - notmywar.com. May 15 by andy Meldinger fra media og selvtillit antas å være tett sammenvevd, spesielt for jenter og kvinner.

Hva er sammenhengen mellom medie og selvtillit? - kunnskap - notmywar.com

Eksperter har pekt på at mange annonser, filmer, TV-programmer og magasiner satt svært ulike samfunnsmessige forventninger til menn og kvinner. Mens mediene kan ofte oppmuntre gutter og menn til å være aktive, sterke og selvstendige mennesker, er meldinger som sendes til kvinner og jenter antas å oppmuntre det motsatte. Eksperter mener at mange medier overdrevent sexualize og objektivisere kvinner, mens oppmuntre dem til å forbli passive, anstendig, og avhengige av menn. Mediene blir ofte beskyldt for å sette urealistiske eller uoppnåelige standarder for kvinnelighet og skjønnhet, noe som fører til redusert selvfølelse hos mange kvinner og jenter som utsettes for disse bildene.

Ulike studier kan tyde på at kvinnelig selvfølelse er svært avhengig av meldinger oppfattes fra massemedia. Mediebilder kan være spesielt skadelig for selvtillit av jenter i barndommen og ungdomsårene. Advarer mot sosiale medier: Er du nedfor bør du ikke surfe på Facebook - Sosiale medier. Facebook knyttes til stadig flere uheldige konsekvenser for den psykiske helsen vår.

Advarer mot sosiale medier: Er du nedfor bør du ikke surfe på Facebook - Sosiale medier

Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt. KK.NO: Vi deler bilder av dagens sunne frokost, dokumenterer at vi er på treningssenteret for å vedlikeholde drømmekroppen, og skryter av morsomme opplevelser vi har med venner og bekjente.

Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt

Profilbildet må også skiftes ofte, og vi tar stadig nye selfies slik at vi alltid viser den beste utgaven av oss selv. Det høres fryktelig slitsomt ut. Likevel er det mange av oss som gjør dette daglig, kanskje til og med uten å tenke over det. Det har nemlig blitt en naturlig del av vår hverdag, og vårt eget selvbilde er ofte den tapende part. I samarbeid med COOP PRIX. Forskning: - Selfier kan skade selvbildet. Det er ganske mange andre ting som er mer uheldig, mener personlig trener Cornelis Elander.

Forskning: - Selfier kan skade selvbildet

Det er en trend å dele bilder man har tatt av seg selv, såkalte «selfies», på sosiale medier. Spesielt treningsbilder er i vinden, såkalte «treningsselfies». Men er det bra? Nei, ikke hvis man skal tro en studie som ble presentert på en konferanse i Seattle tidligere i år. Den viste at selfier kan påvirke selvbildet og kroppsbildet vårt negativt. 881 kvinnelige college-studenter var med i studien. Ndla. Identiteten vår er det bildet eller den oppfatningen vi har av oss selv. Identiteten oppstår i samspill med andre mennesker. I mange samfunn er identiteten til en person bestemt av hvilken gruppe eller familie man tilhører.

I samfunn der individet står i sentrum, kan vi i større grad iscenesette vår egen identitet, blant annet gjennom sosiale medier. Forestillingen om hvem vi er, og hvordan vi ser på oss selv, har forandret seg gjennom historien. Idéhistorikere sier at det å tenke på seg selv som et unikt individ, oppsto i renessansen på 1400-tallet. Dårlig selvbilde av sosiale medier - NRK Rogaland - Lokale nyheter, TV og radio. – Du skal være flink på skolen, du skal være topptrent, og du skal ha en flott kjæreste. Det meste skal i grunnen være perfekt i sosiale medier. Sosiale medier kan være farlig. Sosiale medier stimuleres hjernen på en måte som ansporer til avhengighet. I verste fall får vi informasjonbulimi og sluker kunnskap uten dybde og spyr det opp igjen i en prosess som gjør oss dummere. Vi har tidligere skrevet flere artikler som snakker om internettavhengighet.

På dette feltet er det stor uenighet. Noen mener at internett er et fenomen som gir mennesket en nesten grenseløs fluktmulighet fra seg selv, sine følelser, hverdagslivets utfordringer, sosial samhandling og den ytre virkelighetens krav. Her mener man at Internett er et sluk som spiser opp menneskers tid og anstifter besettelser som hindrer annen livsførsel. Internett som avhengighet eller lidenskap I et diskusjonsforum om internettavhengighet bidro en deltaker med følgende kommentar: “Kanskje internett åpner for et hyggelig samspill i en verden hvor mennesker blir mer og mer isolerte.” Blog by Frida BremboHvordan unngå at sosiale medier ødelegger barnas selvbilde? — Written by Frida.

Norsk ungdom på Snapchat: Har sex og stripper for åpent kamera - Dagbladet. (Dagbladet): Ei ung jente sitter i klasserommet med Ipaden på pulten. Læreren står noen få meter fra henne og peker på tavla, men jenta ser heller på Ipaden sin: skjermen viser en erigert penis i full vigør. Et par tar med mobilen i senga mens de har sex. En gutt holder fram sin erigerte penis som en invitasjon. - Unge utsettes for mer press enn før - Dagbladet. Oppskrift på dårlig selvtillit. Mange Instagram-kontoer er ment for å inspirere. Men hvorfor er det da så mange som får en dårlig følelse av å se bildene? Ingrid Aarseth Johannessen Medieviter Nylig postet bloggeren Sophie Elise et innlegg på bloggen sin med tittelen «Jeg er bra nok».

– Vår psykiske helse påvirkes av sosiale medier. Slik påvirkes ungdoms selvbilde av sosiale medier. Sosiale medier tar overhånd. Sosiale medier: Det egentlige problemet. Ensomme og mye på sosiale medier. – Vår psykiske helse påvirkes av sosiale medier - NRK Hordaland - Lokale nyheter, TV og radio. Facebook gjør deg ulykkelig - NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff.