background preloader

Elever er flinke til blogging og gaming, men lærere strever med å bruke det i undervisningen

Elever er flinke til blogging og gaming, men lærere strever med å bruke det i undervisningen
Gaming, blogging, chatting, YouTube og andre sosiale nettverk er en stor del av elevenes hverdag utenfor skolen. De unges arena er lekpreget, global og interessedrevet, men like fullt en viktig arena for læring. Men når læreren forsøker å ta med elevenes hverdag inn i undervisningen for å skape en mer relevant utdanning, oppstår uoverensstemmelser. Både lærer og elever strever med å finne måter å engasjere seg i den nye praksisen. Det viser en ny doktorgrad fra Astrid Camilla Wiig ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har sett på hvordan lærerne tar i bruk ungdomsskoleelevers hverdagserfaringer og kunnskaper som ressurser i undervisningen. Utfordringene oppstår når lærerne forsøker å bruke elevenes erfaringer og digitale utstyr i en annen kontekst enn det ungdommene er vant til. – Er det de sosiale og lekende spillereglene som skal følges, eller normer og regler på hva som er rett faglig kunnskap? Blogge på liksom eller «skolsk»? Wiig illustrerer med et eksempel fra avhandlingen: Referanse:

https://forskning.no/a/1350376

Related:  kjrhSpill i skolenSpill i undervisningDataspill i skolen

Spillbasert læring?!... ehhh... (NEI!) Læringsbasert spilling! Hei! Noen gang lurt på hva “gamification” er? Da er det bare å ta en telefon til Aleksander eller Tobias eller Magnus eller Ragnhild eller Odin eller Halvor og spør - “Hei! Skolen funker for folk flest, men jeg er ikke folk flest! Morti Kvisvik (19) Si ;D-innlegg: Skolevegrer, drop out og skulker er ord som blir slengt rundt om folk som «ikke prøver». Si ;D-innleggDette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Kommentar: Kan du bli god i fysikk av å spille dataspill? Er spill en god måte å spre kunnskap på? Datamaskiner, spillkonsoller og smarttelefoner er helt standard i norske hjem, og de siste tiårene har spill vært et av de mest populære underholdningsmediene i verden. Vi elsker dataspill. Men utdanning og læring gjennom spill er en annen historie.

Forsker på dataspill i skolen - Alle har en måte de lærer best på. Noen lærer best med kinetisk læring, andre med logikk eller visuelt, forteller Stig Andreassen, masterstudent ved Universitetet i Bergen. Han skriver masteroppgave i digital kultur med vekt på utdanning og dataspill, og har fulgt et prosjekt ved Nordahl videregående skole i Bergen der flere lærere bruker dataspill som pedagogisk verktøy. Prosjektet har resultert i tre læringsopplegg i samarbeid med Senter for Ikt i Utdanningen. Andreassen har samlet data og observert dataspill i bruk i fire skoleklasser ved Nordahl Grieg. Det han har sett tyder på at spill i utdanningen fungerer, dog under rette forutsetninger.

Revheim skole først i landet med gamingrom Revheim ungdomsskole på Madla har 310 elever, en ambisiøs administrasjon og snart er de Norges første ungdomsskole med eget gamingrom. Skolen satser i disse dager på nye metoder, både analoge og digitale, som skal gi elevene større læringsutbytte. En av disse metodene er gaming som en del av undervisningen.

6 Basic Benefits Of Game-Based Learning 6 Basic Benefits Of Game-Based Learning by TeachThought Staff There seems to be a perception that online gaming has a detrimental impact on children’s development. Nothing could be further from the truth, and there are countless–and complex–reasons for this, but it also makes sense at the basic benefits of game-based learning. Of course children should not spend every single second of the day staring at a computer screen. Nevertheless, education and online gaming certainly aren’t enemies either. Spill og bli klok: Professor vil ha videospill inn i klasserommet for å øke engasjementet og læringen - ITavisen André Thomas forsker på fordelene ved videospill i unge menneskers liv, spesielt som verktøy for læring. Han mener det er på tide å inkludere spill i klasseværelset der unge mennesker forbereder seg på voksenlivet. Forsker på de fordelene videospill kan ha på engasjement og læring Professor og spillforsker André Thomas’ pasjon for spillbasert læring gir gjenlyd i og utenfor klasseværelset. Han underviser i spilldesign, spillutvikling og interaktive grafikkteknikker ved Texas A&M University.

Erfarende og skapende læring med spill Erfarende og skapende læring med spill Med konstruksjonsspill kan du skape, manipulere og oppleve på en måte som ikke er mulig i den virkelige verden. Det gir deg muligheter til å erfare det du skal lære. Dette legger til rette for kreativ og spennende læring for alle elever, men elever med ulike lærevansker kan ha særlig nytte av erfaringsbasert læring.

Slik kan du bruke dataspill i undervisningen Utstyr: Utstyret må ikke være fancy, bruk det du får tak i! Med konsoller som Playstation, Xbox eller Nintendo Switch kan man spille felles i klassen hvor kontrollen går på omgang mellom noen elever. Med Chromebook kan man kjøre spill i nettleseren. Til eldre datamaskiner med Windows finnes mange, grafisk «lette» spill. Forberedelse: Forskning om pedagogisk bruk av digitale spill Forskning om pedagogisk bruk av digitale spill 8 av 10 barn og unge spiller dataspill regelmessig. Flere egenskaper ved spill gir elever med læringsutfordringer mulighet til å oppleve mestring i klasserommet. Her presenterer vi forskning på området. Horizon-rapporten 2017 presenterte digitale trender i den nordiske skolen og fremhevet at spill og spillifisering er noe av det som kommer til å prege skolehverdagen for elever i nær fremtid.

“Rom for spill” – IKT og skole Menu “Rom for spill” Dette innlegget ble først publisert på Språkløyper 25. april 2017. Blogginnlegget er såpass langt at Språkløyper delte det i tre. Her får du alt i ett, men jeg har lagt inn en “Les mer…” for å ikke fylle opp forsiden på bloggen :-)

– Dataspilling gjør unge bedre i engelsk Ungdom som spiller mye dataspill på nett blir bedre i engelsk enn andre. Noen av elevene scorer langt bedre i engelsk enn i norsk. Totalt 10 331 elever ble undersøkt i to nasjonale undersøkelser. Lisbeth M. Brevik er førsteamanuensis i engelskdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning. Hun har samlet inn data om hvordan 10 331 elever som går førsteåret i videregående skole leser på norsk og engelsk. Farlige spill – effektiv undervisning Forbindelsen mellom dataspill og underholdning gjør at spillbasert læring i skolen blir sett på som mer kontroversiell enn mange andre læringsmetoder. – Mediene har mye av skylden for dette, sier spillforsker. At nye medier blir møtt med skepsis er ikke noe nytt. Tenk bare på alle kritiske røster som hevet stemmen da radioen inntok landet, etterfulgt av fjernsynet og videospilleren. Eller på hylekoret som våknet da pop, rock og punk inntok kloden.

Related: