background preloader

Videregående skoler tar inn e-sport som toppidrett

Videregående skoler tar inn e-sport som toppidrett
Arna videregående skole utenfor Bergen var landets første til å starte med elektronisk sport – såkalt e-sport. – Vi ville fange opp dem som var litt utenfor og ikke følte at de passet inn i de andre fagene, sier Sindre Rygg, som er lærer i faget. I dag er det rundt 50 elever som går på linjen, men for tre år siden var det annerledes. Lærerne opplevde at flere elever var umotiverte, og flere kunne fort kunne bruke deler av skoletiden på gaming enn å jobbe med de tradisjonelle fagene. For å hindre frafall, bestemte skolen seg for å teste ut å sette spilling på timeplanen. – Dette er blitt et veldig populært, og det er en høy gjennomføringsgrad av faget. – Vi ser at e-sport har gitt flere elever mestringsfølelse og en mulighet til å blomstre. Gaming på timeplanen Sist uke skrev DN om hvordan gaming kan åpne dører for jobbsøkere, både med og uten høyere utdannelse. – Det har rent inn med søknader. – E-sport som toppidrett er nå det primære satsingsområdet. Kan forebygge psykiske plager Seek %0-9

https://www.dn.no/utdannelse/utdannelse/gaming/camilla-stoltenberg/setter-gaming-pa-timeplanen-mener-det-hindrer-frafall/2-1-561957

Related:  Dataspill i skolenArtikler om dataspill i utdanningmariagjelvoldDataspill i skolenDataspill i skolen

Revheim skole først i landet med gamingrom Revheim ungdomsskole på Madla har 310 elever, en ambisiøs administrasjon og snart er de Norges første ungdomsskole med eget gamingrom. Skolen satser i disse dager på nye metoder, både analoge og digitale, som skal gi elevene større læringsutbytte. En av disse metodene er gaming som en del av undervisningen. Hør radiointervju fra NRK med rektor på Revheim skole, Eirik Jåtten. Cheerleading + gaming = finansiering Det er nok ikke mange som ser den naturlige koblingen mellom cheerleading og gaming, men kombinasjonen mellom sport og spill kan åpne nye dører.

Kommentar: Kan du bli god i fysikk av å spille dataspill? Er spill en god måte å spre kunnskap på? Datamaskiner, spillkonsoller og smarttelefoner er helt standard i norske hjem, og de siste tiårene har spill vært et av de mest populære underholdningsmediene i verden. Vi elsker dataspill. Skolen funker for folk flest, men jeg er ikke folk flest! Morti Kvisvik (19) Si ;D-innlegg: Skolevegrer, drop out og skulker er ord som blir slengt rundt om folk som «ikke prøver». Si ;D-innleggDette er et Si ;D-innlegg. Spillbasert læring?!... ehhh... (NEI!) Læringsbasert spilling! Hei! Noen gang lurt på hva “gamification” er? Da er det bare å ta en telefon til Aleksander eller Tobias eller Magnus eller Ragnhild eller Odin eller Halvor og spør - “Hei! Hva er gamification for noe?” Du er garantert et utfyllende og engasjert (og bra) svar der og da. Hvis du ikke er den typen som ringer vilt fremmede mennesker for å spør om underlige ting, kan du istedet ta deg en tur innom podcasten “Spillpedagogene - en podcast om spill og kultur”.

Elever er flinke til blogging og gaming, men lærere strever med å bruke det i undervisningen Gaming, blogging, chatting, YouTube og andre sosiale nettverk er en stor del av elevenes hverdag utenfor skolen. De unges arena er lekpreget, global og interessedrevet, men like fullt en viktig arena for læring. Men når læreren forsøker å ta med elevenes hverdag inn i undervisningen for å skape en mer relevant utdanning, oppstår uoverensstemmelser. Forsker på dataspill i skolen - Alle har en måte de lærer best på. Noen lærer best med kinetisk læring, andre med logikk eller visuelt, forteller Stig Andreassen, masterstudent ved Universitetet i Bergen. Han skriver masteroppgave i digital kultur med vekt på utdanning og dataspill, og har fulgt et prosjekt ved Nordahl videregående skole i Bergen der flere lærere bruker dataspill som pedagogisk verktøy. Prosjektet har resultert i tre læringsopplegg i samarbeid med Senter for Ikt i Utdanningen. Andreassen har samlet data og observert dataspill i bruk i fire skoleklasser ved Nordahl Grieg.

“Rom for spill” – IKT og skole Menu “Rom for spill” Dette innlegget ble først publisert på Språkløyper 25. april 2017. Blogginnlegget er såpass langt at Språkløyper delte det i tre. – Dataspilling gjør unge bedre i engelsk Ungdom som spiller mye dataspill på nett blir bedre i engelsk enn andre. Noen av elevene scorer langt bedre i engelsk enn i norsk. Totalt 10 331 elever ble undersøkt i to nasjonale undersøkelser. Lisbeth M. Brevik er førsteamanuensis i engelskdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

Farlige spill – effektiv undervisning Forbindelsen mellom dataspill og underholdning gjør at spillbasert læring i skolen blir sett på som mer kontroversiell enn mange andre læringsmetoder. – Mediene har mye av skylden for dette, sier spillforsker. At nye medier blir møtt med skepsis er ikke noe nytt. Tenk bare på alle kritiske røster som hevet stemmen da radioen inntok landet, etterfulgt av fjernsynet og videospilleren.

6 Basic Benefits Of Game-Based Learning 6 Basic Benefits Of Game-Based Learning by TeachThought Staff There seems to be a perception that online gaming has a detrimental impact on children’s development. Nothing could be further from the truth, and there are countless–and complex–reasons for this, but it also makes sense at the basic benefits of game-based learning. Of course children should not spend every single second of the day staring at a computer screen. Spill og bli klok: Professor vil ha videospill inn i klasserommet for å øke engasjementet og læringen - ITavisen André Thomas forsker på fordelene ved videospill i unge menneskers liv, spesielt som verktøy for læring. Han mener det er på tide å inkludere spill i klasseværelset der unge mennesker forbereder seg på voksenlivet. Forsker på de fordelene videospill kan ha på engasjement og læring Professor og spillforsker André Thomas’ pasjon for spillbasert læring gir gjenlyd i og utenfor klasseværelset.

Erfarende og skapende læring med spill Erfarende og skapende læring med spill Med konstruksjonsspill kan du skape, manipulere og oppleve på en måte som ikke er mulig i den virkelige verden. Det gir deg muligheter til å erfare det du skal lære. Slik kan du bruke dataspill i undervisningen Utstyr: Utstyret må ikke være fancy, bruk det du får tak i! Med konsoller som Playstation, Xbox eller Nintendo Switch kan man spille felles i klassen hvor kontrollen går på omgang mellom noen elever. Med Chromebook kan man kjøre spill i nettleseren. Til eldre datamaskiner med Windows finnes mange, grafisk «lette» spill.

Related: