background preloader

Dataspill i skolen

Facebook Twitter

En samling av nyttige lenker!

Videregående skoler tar inn e-sport som toppidrett. Arna videregående skole utenfor Bergen var landets første til å starte med elektronisk sport – såkalt e-sport. – Vi ville fange opp dem som var litt utenfor og ikke følte at de passet inn i de andre fagene, sier Sindre Rygg, som er lærer i faget.

Videregående skoler tar inn e-sport som toppidrett

I dag er det rundt 50 elever som går på linjen, men for tre år siden var det annerledes. Lærerne opplevde at flere elever var umotiverte, og flere kunne fort kunne bruke deler av skoletiden på gaming enn å jobbe med de tradisjonelle fagene. For å hindre frafall, bestemte skolen seg for å teste ut å sette spilling på timeplanen. – Dette er blitt et veldig populært, og det er en høy gjennomføringsgrad av faget. . – Vi ser at e-sport har gitt flere elever mestringsfølelse og en mulighet til å blomstre. Gaming på timeplanen Sist uke skrev DN om hvordan gaming kan åpne dører for jobbsøkere, både med og uten høyere utdannelse. . – Det har rent inn med søknader.

. – E-sport som toppidrett er nå det primære satsingsområdet. Kan forebygge psykiske plager Seek %0-9. Ny doktorgrad viser at lærere synes det er vanskelig å ta i bruk gaming og blogging i undervisningssituasjoner!… Ungdom som spiller mye data, gjør det dårligere på skolen. Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider.

Ungdom som spiller mye data, gjør det dårligere på skolen

Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: _lp4_u Leverandør: .forskning.no Formål: Samler informasjon om brukerne og deres aktivitet på nettstedet gjennom innebygde videospillere med det formål å levere målrettet annonsering. Utløpsdato: ett år Navn: guid Leverandør: .de17a.com Formål: Samler informasjon om brukerne og deres aktivitet på nettstedet. Navn: uint Leverandør: .clickonometrics.pl Formål: Brukes til nettbasert markedsføring ved å samle inn informasjon om brukerne og deres aktivitet på nettstedet. Utløpsdato: en måned Navn: DigiTrust.v1.identity Leverandør: .adform.net.

Dataspill kan gi bedre undervisning. Da dataspillene gjorde sitt inntog i barnerommene, var mange foreldre og lærere bekymret.

Dataspill kan gi bedre undervisning

Ville dataspillet stjele all oppmerksomheten fra leksene? Men dataspill kan være et godt supplement til den tradisjonelle undervisningen. Det oppdaget Birgitte Holm Sørensen og kollegene hennes da de intervjuet en rekke elever fra åttende og niende klasse: Er dataspill et onde eller et gode i skolen? Debatt i regi av NRK, en debatt om "gaming" i skolen. Notat om dataspill i skolen. I dette notatet belyses hvilke styrker og muligheter dataspill har sammenlignet med andre læremidler og metoder, og det identifiseres noen utfordringer og barrierer mot dataspill i skolen. Videre gis det konkrete tips for bruk av spill i klasserommet, og notatet gjennomgår spilldidaktikk - hvordan, hvorfor, og hva man kan undervise med dataspill. Det meste av innholdet refererer til erfaringer og praksis fra klasserommet, men vi viser også til en del teori og forskning. Av avgrensningshensyn går vi ikke inn på definisjoner av begreper som ‘spill’ og ‘dataspill’ i dette notatet.

Notatet er et samarbeid mellom Senter for IKT i utdanningen, nå fusjonert med Utdanningsdirektoratet, og spillpedagogene Aleksander Husøy og Tobias Staaby fra Nordahl Grieg vgs. For de som ønsker å gå mer i dybden anbefaler vi spillpedagogenes nettkurs spill i skolen1 , som er gratis tilgjengelig på kurs.iktsenteret.no. Denne versjonen bvle først publisert på iktsenteret.no i 2017. Gaming i alle fag! - PressFire.no. (KRONIKK - Øystein Imsen, Lektor i ungdomskolen): For å motvirke skoletretthet i ungdomsskolen og frafall i videregående skole, skal undervisningen bli mer praktisk.

Gaming i alle fag! - PressFire.no

Det har våre politikere bestemt, samtidig som de unge er oppslukt av en spennende, digital spillverden. Norske medier har lenge framstilt dataspill som noe farlig, noe som korrumperer ungdommen og fører til forfall og apati. NRK Rogaland - Gaming i skolen. Skolen funker for folk flest, men jeg er ikke folk flest! Forsker vil ha mer gaming i skoletida: – Dataspill gjør deg bedre på skolen – NRK Nordland. I helga ble det slutt på Fortnite som vi kjenner det – men gaming og dataspill har uansett kommet for å bli.

Forsker vil ha mer gaming i skoletida: – Dataspill gjør deg bedre på skolen – NRK Nordland

Helga Dís Ísfold Sigurdardóttir er forsker ved Nord Universitet. Hun mener at vi må ta spilling på alvor. Også i skolene. – Norges fremste dataspillere trener like hardt som toppidrettsutøvere. Sosiale medier kan være en uvurderlig del av identitetsforming i tenårene. Hun er opptatt av alternative metoder for undervisning. Hun fant at barn kan lære og trene opp språk, problemløsning, finmotorikk, kommunikasjonsferdigheter og praktiske ferdigheter gjennom å bruke dataspill. Barn kan lære seg førstehjelp, matlaging og bli mer bevisste på miljø. MINECRAFT PÅ SKOLEN!! (vlogg) Dataspill i skolen. Blir vi voldelige av dataspill? - forskning.no. Det høres jo unektelig logisk ut, at virtuelle orgier av skyting og blodsutgytelse gjør oss mer aggressive og tilbøyelige til å ty til lignende problemløsingstaktikker i det virkelige liv.

Blir vi voldelige av dataspill? - forskning.no

Men er det slik? Lar vi oss påvirke på den måten? Mye av den internasjonale forskningen som presenteres rundt temaet har langt på vei bekreftet mistankene. I mange forskningsmiljøer, særlig amerikanske, hersker nærmest full enighet: voldelige spill fører til økt aggressivitet. Her i landet har offentlige myndigheter hatt en nyansert og avventende holdning til spørsmålet, men mediene har ofte gitt plass til advarsler og bastante konklusjoner. Forskning: Gaming gjør ikke ungdommer aggressive – VG. Interretsant intervju om hvordan takle gaming!

Gaming i skolen - i harmoni eller disharmoni med læringsmiljøet? Bacheloroppgave skrevet av NTNU-student. Les hvordan Revheim skole i Stavanger bruker spill slik som Battlefield og Assassin`s Creed i undervisningen. Gamere gjør det dårligere på skolen! Norsk studie slår fast at storspillerne får dårligere karakterer i matte og norsk enn ungdom som bruker like mye tid på idrettsaktiviteter. – Gaming bør få anerkjennelse som fritidsaktivitet, på linje med tennis og korps – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt. – Skal jeg skyte den portalen?

– Gaming bør få anerkjennelse som fritidsaktivitet, på linje med tennis og korps – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt

Mahal Evangelista (16) konsentrerer seg om dataspillet «Portal 2». Hun tilbringer onsdagskvelden på Spillhuset i Bærum, som har fått kommunes innovasjonspris for å anerkjenne kompetansen til dataspillinteressert ungdom. Hun opplever at ungdom som spiller dataspill lett blir «satt i bås». – Det er mye stigma. Mange voksne tror dataspill er for nerder og at vi er antisosiale. Mahal får støtte av sosionom Lars Aarvåg-Amundsen. . – «Jeg har aldri likt spill» og «da jeg var liten, var vi ute og lekte i gata», er kommentarer som går igjen hos foreldre, forteller han. Sosionomen mener foreldre må forstå gaming egentlig går ut på, før ungdommen stemples som dataspillavhengig. – Man må se på dataspill med «andre briller enn sykdomsbrillene», mener han.

Vis respekt – Gaming bør få anerkjennelse som fritidsaktivitet, på linje med tennis og korps. Hun opplever at mange foreldre er bekymret for ungdommens spillvaner, og at mange familier strever med konflikter rundt dette. Forskning viser at dataspill har sine fordeler og at det kan bedre undervisningen - på noen premisser! Notat skrevet av "Senter for IKT i utdanningen", om dataspill i skolen. #gamingiskolen.

Revheim skole i Stavanger er den første skolen i landet til å innføre et gamingrom. Ikke nok med det; de har også ansatt egen spillpedagog. Les mer! #gamingiskolen. Elevene på Revheim skole i Rogaland skal game seg gjennom historietimene, se hvordan!