background preloader

Storynory, Free Audio Stories for Kids

Storynory, Free Audio Stories for Kids

https://www.storynory.com/

Related:  BildförslagLänktips åk F-6School closuremariasteinertRead and Listen Along and Aloud Resources

Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Bättre på engelska med datorspel – När vi testar ordförrådet i särskilda ordprov, så ser vi att ju mer tid barn lägger på att spela datorspel på engelska, desto större ordförråd har de. Det framkom även i den här studien. Det nya som vi såg var att de som spelade fem timmar eller mer per vecka faktiskt även skrev bäst, säger Pia Sundqvist, docent i engelska, i ett pressmeddelande.

WordGame Välkommen till WordGame! Med WordGame är det roligt att samtala med dina vänner på det språk du lär dig! Du använder språkkunskaper du redan har och det räcker ofta långt. Rätt eller fel spelar ingen roll. Samtalsgoogla med dina elever Jobba kollektivt, kommunikativt för att utveckla elevernas sökstrategier För några år sedan kom vår tonåring hem med en uppgift. Han skulle skriva ett ”eget arbete” om konsumtionsvanor. Instruktionerna från lärarna löd: ”Välj ett ämne och en problemformulering. 20:e december Gör så här: Högerklicka på mallen här och välja Spara bild som.... eller Spara mål som... Spara ner den till din dator och skriv ut den. (Den blir dubbelt så stor som på den här bilden.) Klipp ut tre likadana äppelformer efter mallen. Tydliggöra Lgr 11 i engelska Kunskapsvägg Jag skall bygga upp en kunskapsvägg tillsammans med eleverna den här terminen för att tydliggöra vad vi ska göra och vad eleverna skall träna på för att nå kunskapskraven. Jag skall använda mig av Ulrika Elissons fina material som går att dra ut i Pdf-format på hennes blogg Ullis skolsida.

Likvärdighet i bedömning och betygssättning – webbkurs Kurs i betygsättning för lärare i alla skolformer Det här är en kurs för dig som vill öka dina kunskaper om likvärdig betygssättning. Kursen riktar sig till lärare i skolformer där betyg sätts och kräver inga förkunskaper. Öka dina kunskaper om likvärdig bedömning och betygssättning Språkutvecklande undervisning på gymnasiet “Att tillägna sig ämneskunskaper förutsätter tillgång till ett specifikt fackspråk och varje nytt ämne har ett karakteristiskt språk. Lärarna ska ställa språkutveckling lika mycket som ämneskunskaper i centrum eftersom en språkinriktad undervisning gynnar alla och inte bara vissa elever menar forskare. Varje skola bör därför hitta sätt att följa upp elevernas språkutveckling, skapa strategier för språkstöd samt presentera en plan för lärarnas kompetensutveckling inom språk- och begreppsutveckling.” Ja, ovanstående kan vi läsa i Skolverkets text “Alla ämnen ansvariga för elevers språkutveckling” (2013-05-17).

Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod. PowToon - Engelska förmågor Embed code Select a size, the embed code changes based on your selection. _abc Powtoon Transcript I engelska ska du utveckla förmågan att förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter formulera dig och kommunicera i tal och skrift använda språkliga strategier för att förstå och göra dig förstådd vad innebär språkliga strategier??? Språkliga strategier kan till exempel betyda att du kan använda dig av hjälpmedel (Internet, lexikon), kroppsspråk, gester, förförståelse m.m. för att lättare kunna förstå och få andra att förstå dig anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang The U.K. The U.S.A.

En länksamling av planeringar · Annika Sjödahl Sedan jag började blogga på den här bloggen i augusti 2015 har det hunnit bli en hel del inlägg som är ämnesrelaterade. Många inlägg handlar om planering, bedömning och respons där jag skrivit kring det som jag själv reflekterat kring för stunden. Ofta i samband med att jag läst något kring ämnet. Oftast har inläggen handlat om undervisningens innehåll med konkreta upplägg. ”Mediestress? Dags för digital diet” - Opinion Jag befinner mig ofta på restauranger och kan inte komma ifrån den syn som jag får se när jag ser par sitta vid samma bord och titta neråt på varsin telefon, troligtvis surfande på nätet. Ingen ögonkontakt och ingen kommunikation med varandra. Mobilen verkar vara så uppslukande att man inte vill eller kan hålla varandra sällskap. Eller när jag går förbi ett kafé och ser ett gäng ungdomar sitta och stirra ner i sina mobiler - ingen dialog.

Related:  Dyslexia ResourcesLearn EnglishKids BooksKids BooksDigital Storytelling