background preloader

Mindfulness

Facebook Twitter

Duo13356. Epätasapainoinen hengitys voi aiheuttaa fyysisiä oireita. Effect of Mindfulness-Based Stress Reduction vs Cognitive Behavioral Therapy or Usual Care on Back Pain and Functional Limitations in Adults With Chronic Low Back Pain:  A Randomized Clinical Trial. Harjoitukset. Aivokuvaus paljasti, miksi ihminen mokaa silloin kun eniten yrittää onnistua - Aivotutkimus - Tiede. Aivokuvaus paljasti, miksi ihminen mokaa silloin kun eniten yrittää onnistua Soitatko jotakin soitinta?

Aivokuvaus paljasti, miksi ihminen mokaa silloin kun eniten yrittää onnistua - Aivotutkimus - Tiede

Tai harrastat taitoliikuntaa? Jos esiinnyt tai kilpailet, tämä on sinulle todennäköisesti tuttu juttu: harjoitus sujuu kuin vettä vaan, mutta tositilanteessa suoritus menee pieleen. Michiko Yoshie Sussexin yliopistosta kollegoineen onnistui paikantamaan, mikä saa meidät mokaamaan juuri silloin, kuin haluaisimme pistää parastamme.

Asia selvisi toiminnallisen magneettikuvauksen avulla. Testin aikana koehenkilöt pantiin katselemaan videota, jossa kaksi ihmistä näytti arvioivan heidän suoritustaan. Sitten puristuskoe toistettiin toisen videon kera. Mindfulness has lost its Buddhist roots, and it may not be doing you good. 5 things people get wrong about mindfulness. Myth 1: Mindfulness fixes something that’s wrong with you.

5 things people get wrong about mindfulness

Koulu

Sosiaalityö. Mindfulness lievittää kipua tehokkaammin kuin lumelääkkeet, kertoo tutkimus - Mindfulness - Hyvinvointi. Mindfulness lievittää kipua tehokkaammin kuin lumelääkkeet, kertoo tutkimus Mindfulness-meditaatio lievittää kipua tehokkaammin kuin lumehoidot, kertoo Yhdysvalloissa tehty tutkimus.

Mindfulness lievittää kipua tehokkaammin kuin lumelääkkeet, kertoo tutkimus - Mindfulness - Hyvinvointi

Se vaikuttaa aivotoimintaan eri tavoin kuin lumelääkitys tai ”huijausmeditaatio”, havaitsivat Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Wake Forest Baptistin lääketieteellisen keskuksen tutkijat. Asiasta kertoo Science Daily. Beyond McMindfulness  The Dark Knight of the Soul. Tietoisestitaitavaurheilija. Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmentautuminen on osa uudenlaista kokonaisvaltaista urheiluvalmentautumista.

tietoisestitaitavaurheilija

Tietoisuustaidon menetelmät pohjautuvat tietoiseen hyväksyvään tapaan suhtautua psyykkisiin prosesseihin kuten ajatuksiin ja tunteisiin. Tietoisuustaidot parantavat keskittymiskykyä ja huomion suuntaamista urheilusuorituksen kannalta olennaiseen aistien varaiseen informaatioon ja lisäävät urheilijan kykyä olla läsnä hetkessä. Tietoisuustaitojen avulla urheilija oppii olemaan tietoisempi sisäisistä kokemuksista, tunteista ja ajatuksista, sekä niiden laadusta.

Tietoisuustaitojen avulla urheilija oppii erityisesti hyväksymään ja säätelemään vaikeita tunteitaan kuten ahdistusta, jännitystä tai epävarmuutta ennen urheilusuoritusta ja toimimaan näistä tunteista huolimatta. Tietoisuustaitolähtöisessä psyykkisessä valmennuksessa yksilö oppii tunnistamaan perusarvojaan. Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmentautuminen voidaan toteuttaa ryhmässä tai yksilövalmennuksessa. The MAC approach to sport performance enhancement · The UK's leading Sports Psychology Website. Frank Gardner and Zella Moore (2001) developed the Mindfulness-Acceptance-Commitment (MAC) approach to sport performance enhancement in a response to the absence of research supporting traditional psychological skills training (PST) techniques such as goal setting, imagery, self-talk, and arousal control.

The MAC approach to sport performance enhancement · The UK's leading Sports Psychology Website

Mindfulness-kursseja järjestetään jo lapsillekin: "Opitaan havaitsemaan, että nyt vois olla vähän ärripurri tai mörrimöykky tulossa" Yhä useampi hyvinvointialan yritys tarjoaa tunnetaitojen ja tietoisen läsnäolon kursseja lapsille.

Mindfulness-kursseja järjestetään jo lapsillekin: "Opitaan havaitsemaan, että nyt vois olla vähän ärripurri tai mörrimöykky tulossa"

Mistä ilmiössä on kyse? Kauttaaltaan valkoisella sisustetussa huoneessa soi eteerinen taustamusiikki – kuuluu veden liplatusta ja kohinaa.

Compassion

Väitös: 9.10. PsL Anu Kangasniemi (Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, psykologia) PsL Anu Kangasniemen psykologian väitöskirjan ”The mindfulness, acceptance and commitment approach to encouraging a physically more active lifestyle” tarkastustilaisuus.

Väitös: 9.10. PsL Anu Kangasniemi (Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, psykologia)

Vastaväittäjänä professori Stuart Biddle (Victoria University) ja kustoksena professori Raimo Lappalainen (Jyväskylän yliopisto). Hse_ethesis_13494.pdf. The Working Body in the Post-Industrial Economy. Tammikuussa 2014 Time-lehden kannesta luin ”Mindfulness–vallankumouksesta”.

The Working Body in the Post-Industrial Economy

Mindfulness-menetelmät on Timen mukaan tarkoitettu rauhoittamaan kiireistä mieltä ja lisäämään tietoisuutta nykyhetkestä. Lehdessä raportoitiin menetelmien sovelluksista työelämään. Vuosi ennen Timen kansijuttua Roy Purser ja David Loy pohtivat The Huffington postin blogissa, onko läsnäolosta tulossa yritysmaailman kauppatavaraa. Mindfulness-menetelmiä markkinoidaan niin ruokateollisuusjätti General Millsin kehittämisohjelmaksi kuin Pentagonin sotilaiden keholliseen suoriutumiseen sekä Googlen työntekijöiden treenaamiseen.

Seven-attitudes.pdf. Mindfulness kehittää keskittymisen taitoa. Kaikkiin töihin liittyy epämukavia asioita, mutta työaikaa ei ole hedelmällistä käyttää sen miettimiseen, että kunpa loma jo alkaisi.

Mindfulness kehittää keskittymisen taitoa

Kymmenen minuuttia oikeaa läsnäoloa on arvokkaampaa kuin tunti vain fyysisesti paikalla oloa. Apua voi saada esimerkiksi mindfulnessia harjoittamalla. – Mindfulness on tähän hetkeen keskittymistä tietoisesti hyväksyvällä ja toteavalla asenteella, esittelee mindfulness-ohjaaja ja työnohjaaja (STO ry) Aleksi Litovaara. – Mindfulness kehittää ihmisissä hyväksyvää asennetta, myötätuntoa, kärsivällisyyttä ja epämukavuuden sietoa. Hankaliin työtilanteisiin se on tuonut tyyneyttä, eli ettei mielessään kapinoi vastaan koko ajan, vaan oppii hyväksymään tilanteet, joita ei voi muuttaa, sanoo psykoterapeutti, työnohjaaja Marja Saarenheimo. She Tells Her Grandma That She’s Just Been Cheated On So Grandma Tells Her To Do This. This is a good lesson for all of us, no matter what stage of life you’re in.

She Tells Her Grandma That She’s Just Been Cheated On So Grandma Tells Her To Do This

Myötätunto

What is the Relationship Between Stress and Empathy? On Monday, we published a research brief, “How Anxiety Reduces Empathy,” that provoked some conversation and disagreement among readers. “I thought empathy increases stress and anxiety,” wrote one person—especially, she believed, if we empathize with people in a bad situation that we don’t have the power to improve. Another wrote on our Facebook page, “My anxiety tends to be worry over how my actions affect others.” One reader cited another recent study of anxiety and empathy published in an Israeli scientific journal. That one confirmed a hypothesis that “high socially anxious individuals” tend to be more empathic and skilled at reading other people’s feelings. This, felt several readers, “contradicted” the study we covered. But a closer look at the studies in question reveals that there is no contradiction—and the reason why helps us understand the relationship between our inner states and our social world.

Why? Myynti&Markkinointi verkkolehti. Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat lähetetään maailman kriisipesäkkeisiin, joissa he ovat jatkuvan uhan alla. Heillä on rynnäkkökiväärit, helikopterit ja Hornet-hävittäjät, mutta silti heidän tärkein työvälineensä on tasapainoinen ja tiukoista tilanteista nopeasti palautuva mieli. Mielen treenaaminen on noussut kuitenkin tärkeäksi muillekin kuin sotilaille. Moni johtamis- tai asiantuntijatason tehtävissä toimiva käy joka päivä omaa taisteluaan kiirettä, keskittymiskykyä nakertavia häiriöitä ja haastavia vuorovaikutustilanteita vastaan. Mindfulness tarjoaa apua kuormittavista tilanteista selviämiseen. Sen vuoksi sitä hyödyntävät muun muassa Intelin insinöörit, New Yorkin asianajajat, Deutsche Bank, Facebook, Carlsberg, vakuutusyhtiö If ja Google. Google lanseerasi keväällä 2012 työntekijöilleen suunnatun mindfulness-ohjelman.

Sattumaa tai ei, bisneslehti Fortunen Best Companies to Work for -tutkimuksen mukaan Google on ollut viimeiset kolme vuotta USA:n paras työpaikka. Mindfulness – Kovaa tiedettä vai hippihulluttelua? Touko Kuusi. Voiko kännykälläsi mitata onnellisuuden kokemusta? Tutkija Matt Killingsworth on kehittänyt sovelluksen jolla voi. Mindfulness auttaa niska- ja selkäkipuun. Tietoinen hyväksyvä läsnäolo tunnetaan nimellä mindfulness. Yksinkertaisesti se on olemista tässä hetkessä. Arjessa tietoinen mielen tarkastelu unohtuu. Silloin ajatukset ja tunteet vievät meitä ja kosketus omaan kehoon etääntyy. Why the Greatest Key to Successful Leadership is Mindfulness. Why meditation should be taught in schools. New research in the fields of psychology, education and neuroscience shows teaching meditation in schools is having positive effects on students' well-being, social skills and academic skills.

How meditation could be beneficial in schools - Features - Health & Families - The Independent. Get_file?folderId=179934&name=DLFE-23503. Artikkeli1.pdf. Meditointi ei ole vain hörhöjen hommaa. Yritysvalmentaja ja kirjailija Henkka Hyppönen on meditoinut 11 vuotta säännöllisesti. Mietiskelyä ympäröi Hyppösen mielestä turha mystiikka, ennakkoluulot ja väärä häpeily. Hyppösellä on pitkä lista perusteita, miksi kiireisen yritysjohtajan kannattaa meditoida. Näin aloitat meditaation. Hs. Mindfulness tulee myös työpaikoille – Nokian ja Ericssonin edustajat kertovat, miksi Mindfulness eli mielen harjoittaminen on monelle tuttu termi, mutta vasta harva käyttää sitä työpaikoilla. Meditaatio hiljentää kohinan. Kymmenen minuutin harjoitus päivittäin ja uudenlainen tapa töiden tekoon. Viikon kuluessa stressi laskee, keskittymiskyky paranee, virheet työssä vähenevät ja suoritukset paranevat.

Harvard neuroscientist: Meditation not only reduces stress, here’s how it changes your brain. Buddhist and meditation teacher Tara Brach leads a Vipassana meditation group at the River Road Unitarian Church in Bethesda. (Andrea Bruce Woodall/The Washington Post) Sara Lazar, a neuroscientist at Massachusetts General Hospital and Harvard Medical School, was one of the first scientists to take the anecdotal claims about the benefits of meditation and mindfulness and test them in brain scans. What she found surprised her — that meditating can literally change your brain. She explains: Q: Why did you start looking at meditation and mindfulness and the brain? Lazar: A friend and I were training for the Boston marathon. The yoga teacher made all sorts of claims, that yoga would increase your compassion and open your heart. Harvard neuroscientist: Meditation not only reduces stress, here’s how it changes your brain.

Mindfulness Seminar. Can meditation slow rate of cellular aging? Cognitive stress, mindfulness, and telomeres. A Framework for Supervision for Mindfulness-Based Teachers: a Space for Embodied Mutual Inquiry. Abstract Over recent decades, there has been an exponential growth in mindfulness-based interventions (MBIs). To disseminate MBIs with fidelity, care needs to be taken with the training and supervision of MBI teachers. A wealth of literature exists describing the process and practice of supervision in a range of clinical approaches, but, as of yet, little consideration has been given to how this can best be applied to the supervision of MBI teachers. This paper articulates a framework for supervision of MBI teachers. How two minutes of mindfulness can calm a class and boost attainment.

Mindfulness very gently moving around the world's classrooms.