background preloader

Livskunskap/EQ

Facebook Twitter

Lektionsbank. Ugglan och kompisproblemet. Beställ skolmaterial. Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss.

Beställ skolmaterial

Hugo och Josefin : Oförklarliga druvor. Anna har namnsdag.

Hugo och Josefin : Oförklarliga druvor

Men det vet inte Josefin. Hon vill ju inte heta Anna. Men när de tågar in i klassrummet har fröken ritat en blomsterkrans mitt på svarta tavlan. Inuti den står med stora röda bokstäver det förskräckliga namnet. Jacob Ericksson läser Maria Gripes klassiker. Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar. Amanda har hittat på en saga som utspelar sig i en djuraffär.

Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar

Expediten behöver pengar och säljer sina mest kära djur, tre kaniner, till en hungrig tjuv som tar med dem till en grotta för att äta upp dem. Vara vänner : Ett förord till dig som pedagog. Vara vänner är åtta berättelser om empati, kompisskap och mod.

Vara vänner : Ett förord till dig som pedagog

Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog. Syftet med "Hotell Kom som du är" är att skapa en diskussion om olikheter och fördomar.

Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog

Producent, regissör och projektledare förklarar här hur de tänkte när de skapade serien. Som pedagog får du också tips på hur du kan använda programmen i klassrummet. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp. Vem bestämmer? : Ett förord till dig som pedagog. Bryt_upplaga3.pdf. Våga lägga dig i! Sofia Nordqvist, 23, mobbades i skolan i tio år medan vuxenvärlden blundade.

Våga lägga dig i!

Det gick så långt att Sofia hoppade av skolan för att slippa plågoandarna. I dag samarbetar hon med organisationen ”Friends” och med de svåra åren i bagaget föreläser och bloggar hon om hur mobbning kan motverkas i skolan. BEO-bloggen - Barn- och elevombudet. Barn- och elevombudet > Om BEO > BEO-bloggen Barn- och elevombudet (BEO) Caroline Dyrefors Grufman bloggar på forumet elevhälsan.se.

BEO-bloggen - Barn- och elevombudet

Bloggen handlar om BEO:s arbete mot kränkande behandling av barn och elever. Från och med februari 2014 bloggar Barn- och elevombudet, Caroline Dyrefors Grufman, på elevhälsan.se. Sa_hanterar_du_framlingsfientlighet_juni_2014. Lexin Animationsteman. Inkludering utan att specialanpassa för enskilda elevers särskilda behov: Minska mängden intryck, öka strukturen och minska stressen i klassrummet.Liten insats, stor skillnad. Diskussionen poppar upp hela tiden, om hur vi tidigt ska hitta eleverna i behov av särskilt stöd.

Inkludering utan att specialanpassa för enskilda elevers särskilda behov: Minska mängden intryck, öka strukturen och minska stressen i klassrummet.Liten insats, stor skillnad

Det är en fin tanke, men kanske en tankevurpa. Tidiga insatser. Jättebra. FÖRHÅLLNINGSSÄTT. JAGET OCH GRUPP STÄRKANDE ÖVNINGAR. KONFLIKTHANTERING. SEX OCH SAMLEVNAD I UNDERVISNINGEN. KÄNSLOR. VÄNNER. AVSLAPPNING. FRIENDS FILMER. LIKABEHANDLING. VÄRDEGRUND. NÄTMOBBING. KRÄNKNINGAR OCH MOBBING. ANFIRMATIONER. REDE - Respekt, Empati, Djur, Etik. Material. EQverkstan. ALLA BARNENS RÄTT. TOYBOY. LEKTIONER VÄRDEGRUND.SE OLIKA TEMAN. BRIS FILMER. SERIE; ELIAS OCH SOM STORA FRÅGORNA. SERIE: OM DU VAR JAG. Kursplan Samha llskunskap. Livskunskap. Känslofakta - EmoVideo 2. Filmen om känslor - EmoVideo 1. Kompis arkivet skrivbar 1. Lektion-se_10183_Positiva_uppdragskort. Lektion_se_26325_Trivsel-_det_viktigasta_av_allt! Lektion-se_20111_HANDEN1. DISKUTERA DROGER, ALKOHOL OCH TOBAK MED ANDT. FILM I SKOLAN. Schysst med still och hyfs. SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken.

Schysst med still och hyfs

Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det. Om du inte är säker på titeln kan du prova med att skriva t.ex. "människa", men då kommer du förstås att få ganska många svar och produkten i exemplet kommer inte att komma högt upp i listan eftersom "människans" och "människa" inte är en exakt träff.

Men, det fina är att trots att det inte är en exakt träff så finns den med bland svaren! Du kan kanske hitta den mycket lättare om du specificerar din sökning genom att skriva "människa stenålder", och igen ingen av dessa två ord är exakta träffar ändå hittar du precis vad du söker! LEKAR/ÖVNINGAR. Sångtext till " OLIKA, MEN LIKA UNIKA" och andra låtar. ÖVNINGAR MED VI I KLASSEN. KORTLEK ISBRYTAREN ungdom, 210 samtalskort. KORTLEK ISBRYTAREN barn, 210 samtalskort: Nyfiken på den unge kortlek. ORDKORT MED MANUAL. BILDKORTLEK. Sociala färdigheter. Känslor och konflikt. Material för moralträningen. Film tips om mobbing med handledning. HAMARKFILM.SE - HAMARKFILM.SE. Vara vänner: Bella säger ifrån. Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk.

Vara vänner: Bella säger ifrån

Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. När klassen har julpyssel går Wilmas skämt för långt. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Så kan du använda programmet i din undervisning Lärarhandledning Ladda ner (PDF) Ugglan och kompisproblemet. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. STOPPASKOLSABBET.NU. Livskunskap åk7 Motivation. POSITIVA UPPDRAGSKORT. Social utveckling mellanstadiet. Sociala mål låg. Socialamål mellan. Sociala mål år 4. ALLA ÄR LIKA OCH OLIKA. Heta stolen. DATE TILLGÄNGLIGHET. Friends webbshop Alfons Vänskapslåda - Böcker. Alfons vänskapslåda är ett metodmaterial som kan användas som en del av trygghetsarbetet.

Syftet är att främja en trygg förskola för alla barn. Gemensamt för materialet i Alfons vänskapslåda är att det fokuserar på att stärka och utveckla barns empati, samt att få ta del av och bearbeta olika ämnen kopplade till vänskap. Materialet är tänkt att passa alla åldrar på förskolan, samt skolans tidigare år, med viss anpassning från pedagogerna. Alla åldersgrupper har måhända inte behållning av allt material, men det ska finnas något för alla i Alfons vänskapslåda.

Materialet är kopplat till förskolans uppdrag och värdegrund som det beskrivs i förskolans läroplan. Friends webbshop Alfons Vänskapslåda - Böcker.