background preloader

Education to the future

Facebook Twitter

Gamification. Teacher Tools. כך יוצרים בקלות למידה שיתופית אמיתית! טכנולוגיה בחינוך כך יוצרים בקלות למידה שיתופית אמיתית!

כך יוצרים בקלות למידה שיתופית אמיתית!

ניפגש - מרחבי למידה שיתופיים עקבו אחרי ספטמבר 24 2016 7:53 מאת: ניצה גרבר, מחנכת בבתי ספר רעות ושבילי רעות במנשה. שנים רבות אני עוסקת בחינוך והוראה ועדין אוהבת את המקצוע, את הילדים והעשייה החינוכית. אני מאמינה בלמידה שיתופית הנותנת תחושת שותפות לתלמידים, בה התלמידים משוחחים, נעזרים זה בזה, מגישים תוצרים משותפים, מתרגלים כיצד נותנים ומקבלים משובים, משתמשים בחוזקות שלהם וגם לעיתים מבקשים סיוע מבלי לחשוש. שוב ושוב אני מגלה שלמידה שיתופית כדרך חיים מצדיקה את עצמה ומעצימה את כל המעורבים. לא אחת התלמידים מתארים את הלמידה בכיתה כלמידה המאפשרת ללמוד וליהנות, לדבר ביניהם, לטעות בלי חשש ועוד. הלמידה השיתופית מדגישה את תרומתו של כל תלמיד כשותף מקדם למידה, את האחריות האישית לצד האחריות ההדדית והערבות לצד מעורבות. כאשר לומדים יחד, התלמידים מפתחים כישורי לומד וגם כישורים חברתיים.

כמורה, על מנת לעודד שיתופיות במהלך הלמידה בכיתה, אני מוצאת את עצמי מנחה, מלווה, מחדדת נקודות לדיון, מעלה שאלות ותורמת להעמקת עבודת התלמידים בקבוצות השונות. הדפסת סיפור זה. האם המקצוע שלכם יתקיים בעוד 20 שנה? - מגזין TheMarker. תחזית המועצה הלאומית לכלכלה: אלו מקצועות ייעלמו ואלו ישרדו? - קריירה. העתיד של העתיד – מתי נתפצל? / ינקי מרגלית. כולנו שייכים למין ביולוגי אחד המכונה הומו סאפיינס סאפיינס.

העתיד של העתיד – מתי נתפצל? / ינקי מרגלית

אבל האם עושר, השכלה ואוריינות מדעית וטכנולוגית יגרמו לתת-קבוצה של בני המין האנושי להתפצל לכדי מין חדש? המין האנושי לאן? איור: shutterstock כולנו שייכים למין ביולוגי אחד המכונה הומו סאפיינס סאפיינס. אבל האם עושר, השכלה ואוריינות מדעית וטכנולוגית יגרמו לתת-קבוצה של בני המין האנושי להתפצל לכדי מין חדש? אנחנו מקבלים כמובן מאליו שכל בני האדם הם בני מין אחד, על אף מגוון הצבעים והתרבויות. ההיסטוריה של המינים הביולוגיים החיים היא היסטוריה של התפצלויות.

המחשבה על התפצלות המין האנושי נראית תמוהה במבט ראשון. שני תהליכים קורים כיום במקביל ומשנים במהירות את האנושות. יש הטוענים שהפיצול הזה כבר קרה ואפילו מזכירים את המהפכה החקלאית שהתרחשה לפני כ-10,000 שנה, כנקודת הזמן שבה נזרעו זרעי הפיצול. על המחבר. המהפכה הסמנטית / העתידן ד"ר אשר עידן. שני שלבים בדרך למהפכתה העתיד סופר ד"ר אשר עידן, מומחה לעתידנות מאוניברסיטת בר אילן.

המהפכה הסמנטית / העתידן ד"ר אשר עידן

במסגרת המהפכה הסמנטית יעלמו כל מוצרי התקשורת אל תוך בגדינו, ובשלב הבא, המהפכה הננו טכנולוגית תאפשר לנו לייצר את מזונינו באמצעות מעבד התמלילים של היום. וזה עוד לא הסוף ד"ר אשר עידן ד"ר אשר עידן, תמונה מתוך האתר שלו לכתבה השניה בסדרה: "לדבר סינית בעברית – ד"ר אהרון האופמן" על המחבר ד"ר אשר עידן: מרצה לאי.ביזנס, אי.לרנינג, וניהול ידע, במחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר אילן ובמחלקה לחינוך באוניברסיטה הפתוחה. המהפכה הסמנטית שני שלבים נעבור בדרך למהפכה הטכנולוגית: עד 2013 ייעלמו מכשיר הסלולר, המחשב האישי ושפופרת הטלפון שלנו אל תוך בגדינו, תכשיטינו וכלי הבית שלנו. רשת האינטרנט הסמנטית – תיוג חכם של פרטי מידע עד 2013 יקוטלג כל פריט מידע ויתויג בצורה שתאפשר לאתרו תוך שניות במנועי חיפוש כמו גוגל. זוהי רשת האינטרנט הסמנטית, שהתחילה להיבנות בשנת 2000 על חורבות רשת האינטרנט הפרימיטיבית של 1993-2000.

מאותו רגע, וזה יקרה עד 2013, חפצים יוכלו להתקשר ביניהם ברשת גם ללא התערבות בני אדם. 1. 2. "בתוך לא הרבה שנים לאף אחד מאיתנו לא תהיה עבודה, נצטרך להתכונן לכך" כך אמר היזם הותיק ינקי מרגלית בהרצאה שנשאה את הכותרת "המכונה האחרונה" בכנס השנתי של איגוד התעשייה הקיבוצית שעסק בסוגיית השינויים המהירים העוברים על התעשייה וההסתגלות אליהם היזם ינקי מרגלית בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית. 15/12/16.

"בתוך לא הרבה שנים לאף אחד מאיתנו לא תהיה עבודה, נצטרך להתכונן לכך"

צילום: אבי בליזובסקי "בתוך לא הרבה שנים לאף אחד מאיתנו לא תהיה עבודה, נצטרך להתכונן לכך". כך אמר היזם הותיק ינקי מרגלית בהרצאה שנשאה את הכותרת "המכונה האחרונה" בכנס השנתי של איגוד התעשייה הקיבוצית שעסק בסוגיית השינויים המהירים העוברים על התעשייה וההסתגלות אליהם מזה אלפי שנים האנושות עובדת קשה לבנות את המכונה האחרונה. "כבר היום אחד מתוך שלושה אנשים בארצות הברית, ישראל והעולם המערבי כולו, כבר לא עובד. "איך חיים בעולם כזה, איך מתאפשר עולם כזה? מהי אותה מכונה אחרונה – זו תהיה מכונה שתתחבר מצד אחד לאנרגיית השמש ומהצד השני ללקוח הסופי והיא תספק את כל הצרכים שלו. "זו גם מכונה מאוד יקרה. "המכונה כאמור קולטת אנרגיה מהשמש. עלייתה של האמונה החדשה ב"דת המידע" - הקצה. האנושות הולכת וצוברת כוח עצום וחסר תקדים, כוח לברוא ולהרוס עולמות כרצונה.

עלייתה של האמונה החדשה ב"דת המידע" - הקצה

מה היא הולכת לעשות עם הכוח הזה? איזה חזון היא תנסה להגשים במאה ה–21? אילו ערכים ידריכו את הבחירות שלה? נכון להיום, הערך העליון של האנושות הנו ערך החיים, והחזון המדריך אותה הוא להאריך את משך החיים ולשפר את איכות החיים של בני האדם. אולם מהם בעצם “חיים”? במדעי החיים, נעשה יותר ויותר מקובל להבין את החיים כתהליך של זרימת ושכפול מידע ‏(יצור חי = מערכת עיבוד מידע שמשכפלת את עצמה‏).

בעל ואשה הולכים ברחוב. ומהי משמעות החיים, אם לא המידע שאנו מוסיפים למערכת ומותירים אחרינו: שירים שכתבנו, סיפורים שסיפרנו, תיאוריות שהגינו, ציורים שציירנו, מכשירים שפיתחנו, סימפוניות שהלחנו, מתכוני בישול שהמצאנו, מוטציות גנטיות שהורשנו. הניסיון להבין את העולם כזרימת מידע אינו מוגבל לחייהם של פרטים. את ההיסטוריה כולה מתחילים כיום להבין כתהליך של שיפור הדרגתי ביעילות מערכת עיבוד המידע העולמית. את כל ההיסטוריה האנושית אפשר להבין כתהליך שבמסגרתו: 1. ד"ר קירה רדינסקי: "המידע הרפואי של קופות החולים הוא הנפט של ישראל" עליית המכונות: עשירית מהמידע הדיגיטלי ב-2020 יווצר מאינטרנט הדברים. עד שנת 2020 כמות המידע הדיגיטלי תגדל פי 10וכעשירית מהמידע ב-2020 ייווצר על ידי חיישנים כפועל יוצא ממגמת אינטרנט הדברים.

עליית המכונות: עשירית מהמידע הדיגיטלי ב-2020 יווצר מאינטרנט הדברים

אלה הממצאים העיקריים שנחשפו היום (ד') במחקר היקום הדיגיטלי שבוצע על ידי חברת IDC בשיתוף עם חברת האחסון EMC. על פי המחקר, הופעת הטכנולוגיות האלחוטיות, המוצרים החכמים והעסקים מבוססי התוכנה, משחקים תפקיד מרכזי בהגדלת נפח המידע הדיגיטלי בעולם. בין השאר, אינטרנט הדברים יהיה אחראי לכך שהמרחב הדיגיטלי מכפיל את גודלו מדי שנתיים, ויגדל פי 10 בין 2013 ל-2020, מ-4.4 טריליון ג'יגהבייט ל-44 טריליון ג'יגהבייט. בקרוב גם מכונות הכביסה שלכם ישתתפו ביצירת המידע הדיגיטלי ברשת צילום: שאטרסטוק אם נשמור את כל המידע הדיגיטלי בעולם על גבי טאבלטים כגון אייפד אייר, ונסדר אותם בערימה זה על גבי זה, גובהה יגיע לשני שלישים הדרך לירח (253,704 ק״מ). החפצים מדברים ביניהם אינטרנט הדברים מורכב ממיליארדי חפצים הנמצאים סביבנו, אשר מצוידים בחיישנים המסוגלים לשמור, לשדר ולקבל מידע דיגיטלי באופן אוטומטי.

המכשירים הניידים מייצרים חלק ניכר מהמידע הדיגיטלי צילום: רויטרס המידע כמקור כוח וחיזוי העתיד. הסינגולאריות קרובה... בישראל. ב- 17 לאוקטובר, יום שני, יתקיים במרכז חמד"ע שבתל-אביב כינוס מיוחד שנושאו המרכזי הינו הסינגולאריות על כל הזוויות השונות שבה ריי קורצווייל בהרצאה באוניברסיטת סטנפורד ב-2006.

הסינגולאריות קרובה... בישראל

מתוך ויקיפדיה העתידן ריי קורצווייל מאמין שהוא יחיה לנצח. ויכול להיות שהוא צודק. השאיפה לחיי-נצח אינה יוצאת דופן בהיסטוריה. קשה לומר האם העתידן ריי קורצווייל הכיר את האמרה כאשר התחיל לקדם את רעיון הסינגולאריות בתרבות הפופולרית. נקודת הסינגולאריות נקודת הסינגולאריות המפורסמת מתארת מצב עתידי בו הטכנולוגיה הופכת להיות מורכבת ועוצמתית מספיק כדי להתחיל לחשוב בעצמה. לפי הוגי רעיון הסינגולאריות, תהליך ההתקדמות הטכנולוגי עתיד להמשיך ולהאיץ קדימה עד לשלב בו תיווצר התכנה הראשונה המסוגלת להתחרות באינטליגנציה האנושית. ברגע שתיווצר אינטליגנציה מלאכותית ברמה גבוהה שכזו, נוכל להשתמש בה יומם וליל. והתשובה של קורצווייל חכמה ממש כשם שהיא אלגנטית: נבקש ממנה ליצור את האינטליגנציה המלאכותית של הדור הבא. עידן המכונות החושבות ובכן, הנקודה ברורה.

מכונות 'גאונות' שכאלו יוכלו לנתח את העולם שמסביבנו ולהבין אותו ברמה שטרם נחשפנו אליה בעבר. הצלחתם? ראשי - smartcityisrael.co.il. תפיסות שונות את העיר החכמה / תמיר נין-ארי - smartcityisrael.co.il. בחכמה יבנה בית ובתבונה יתכונן ובדעת חדרים יימלאו משלי כ"ד ג-ד תמיר נין-ארי, מומחה למידענות וחינוך דיגיטלי, עוסק בהייטק בחינוך כבר 18 שנה ובמקביל עבד בחברת הייטק 12 שנה מציג תפיסות שונות להגדרת ערים חכמות בהודו ובישראל.

תפיסות שונות את העיר החכמה / תמיר נין-ארי - smartcityisrael.co.il

התחזיות, על פי מחקרים שנערכו על ידי סוכנויות שונות של האו"מ[1] מדברות על כך כי בשנת 2050 לא יהיה מקום בעולם שבו פחות ממחצית האוכלוסייה גרה בערים. כולם רוצים לגור בעיר והעיר, מצידה, מתרחבת – ולא תמיד בקצב ובאיכות המותאמים. בישראל זה קרה עם היווסדה ובהודו, בת המיליארד ורבע נפשות – זה יקרה בשנת 2030. המושג "עיר חכמה" הולך ותופש מקום בתודעה העולמית והמקומית וככל מושג חדש – רבות השאלות מן התשובות. מעיון ברשת במגוון מקורות עולה כי אין הגדרה אחידה וכוללת לעיר החכמה. כדי לספק את השאיפות והצרכים של האזרחים, מתכנני ערים אידאליים שואפים לפתח את המערכה האקולוגית העירונית, אשר מיוצגת על ידי ארבעה עמודי תווך של תשתית מוסדית[2] – פיתוח מקיף, פיזי, חברתי וכלכלי. אציג את העניין תוך השוואה בין שני אזורים בעולם – ישראל והודו. הקטגוריות להגדרת עיר חכמה בישראל. אנשים ישראל - דור ה-Y בישראל. דור ה-Y הישראלי נולד בשנות השמונים והתשעים של המאה העשרים.

אנשים ישראל - דור ה-Y בישראל

אלה צעירים חילונים שגדלו ועוצבו בתקופה של צמיחה כלכלית מואצת, בזמן שהחברה הישראלית נעשתה יזמית, צרכנית, תקשורתית, אינדיווידואלית וגלובלית יותר. זהו דור מתירני, שיוויוני, מלא הומור, מפרגן, פתוח וזורם. הוא מאחר להתבגר, חי בלהקות-אורבניות, מהסס להתחייב ולקחת אחריות, ממוקד בעצמו ומנהל את חייו כאילו אין מחר. הם ילידים דיגיטליים שגודלו כנסיכים ונסיכות, עטופים בחום ואהבה ומרופדים במחמאות. הבטיחו להם שאם רק ירצו יוכלו לעוף על החלום שלהם. ה-Yניקים לא ממהרים לפרוש כנפיים משום שהעולם סביבם נעשה נצלני, ציני וחסר יציבות ובשל חששם להתמסד. חייהם גדושים בטראומות, כיוון שהם גדלו בצל הטילים ופיגועי הטרור וכיוון שהתקשורת מנגישה אסונות וטרגדיות בזמן אמת. דור ה-Y שונה כמעט בכל מאפיין מדורות שקדמו לו: הם עובדים אחרת, לומדים אחרת, צורכים תקשורת וחדשות אחרת, מבלים אחרת ומגדלים את ילדיהם אחרת.

מהו הדנ"א התרבותי של הצעירים היום? גרסה מקוצרת של הדו"ח יצאה לאור בהוצאת מודן. תאריך ההוצאה לאור: 2015. Tamirna.