background preloader

Eviction by way of court injunction: what about right of demo ?

Facebook Twitter

Rechter: bezetters moeten Bungehuis verlaten - AmsterdamFM. Competente rebellen moeten niet te lastig worden. ‘UvA-mensen zijn competente rebellen die het lef hebben om door te vragen en dogma’s ter discussie te stellen.’

Competente rebellen moeten niet te lastig worden

Zo staat het trots op de website van de UvA, als onderdeel van de We are U-campagne die vorig jaar mei werd gelanceerd. Maar of u dit alstublieft niet te letterlijk wil nemen, is het verzoek van het college van bestuur. Universiteiten zijn geoliede communicatiemachines en als het imago bedreigd wordt, draait ze op volle toeren. Bestuursvoorzitter Louise Gunning stond met directe quotes in elke persverklaring die de UvA naar buiten bracht. Ze schreef drie open brieven aan de actievoerders. Tjebbe van Tijen on Twitter: "#UvA/CvB: DWANGSOM UNIVERSITEIT BOMBARDEERT EIGEN STUDENTEN UIT HET #BUNGEHUIS... Bezetters moeten Bungehuis verlaten. Universiteit van Amsterdam dreigt bezetters Bungehuis met kort geding. Een vrouw klimt naar binnen bij het Bungehuis, een gebouw van de Universiteit van Amsterdam in het centrum van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam dreigt bezetters Bungehuis met kort geding

Foto ANP / Bas Czerwinski Binnenland De actievoerders die het Bungehuis van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bezetten, moeten daar morgen voor 12.00 uur weg zijn. Als dat niet gebeurt spant de UvA een kort geding aan, schrijft persdienst ANP. Bezetting Bungehuis - heisen van de vlag van de Nieuwe Universiteit. Hannah Lindo sur Twitter : "De vlag van de #newuni wappert op het #bungehuis... Update: UvA start procedure tegen bezetters Bungehuis. De Universiteit van Amsterdam start een juridische procedure tegen de actiegroep die nu al enkele dagen het Bungehuis, een pand waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt, bezet houdt.

Update: UvA start procedure tegen bezetters Bungehuis

De bezetters wordt gesommeerd dinsdag om 12.00 uur het pand te hebben verlaten. ‘Een kleine groep actievoerders dupeert het onderwijs en het onderzoek. Open brief aan CvB naar aanleiding van... - De Nieuwe Universiteit - voor een democratische universiteit. UvA start procedure tegen bezetters Bungehuis. Het Bungehuis is bezet | Foto: Daniël Rommens Organisatie16 februari 2015 16:54 De UvA start een kort geding tegen de actiegroep die sinds vrijdagmorgen het Bungehuis bezet houdt.

UvA start procedure tegen bezetters Bungehuis

De UvA sommeert de bezetters dinsdagmiddag om twaalf uur het pand te hebben verlaten. UvA start kort geding tegen bezetters Bungehuis - AMSTERDAM CENTRUM. 16-02-15 16:27 uur - Bron: Het Parool Het Bungehuis bezet © anp Update De Universiteit van Amsterdam heeft vandaag een kort geding aangespannen tegen de bezetters van het Bungehuis.

UvA start kort geding tegen bezetters Bungehuis - AMSTERDAM CENTRUM

De bezetters worden gesommeerd om het pand dinsdag voor 12.00 uur te verlaten. De bezetters verschansen zich nu vier dagen in het pand en zijn niet van plan om het pand te verlaten totdat de UvA aan hun eisen voldoet. UvA stelt ultimatum aan bezetters Bungehuis. De Universiteit van Amsterdam (UvA) eist dat de studenten die sinds vrijdag het Bungehuis bezet houden, uiterlijk morgen om 12.00 uur zijn vertrokken.

UvA stelt ultimatum aan bezetters Bungehuis

Doen ze dat niet, dan volgt er een kort geding en mogelijk een ontruiming. Het College van Bestuur heeft zijn buik vol van de bezetting. "Een kleine groep actievoerders dupeert het onderwijs en het onderzoek. Ultimatum voor bezetters Bungehuis. UvA-bezetters: wij verlaten dit pand niet vrijwillig. 'Ik word ontslagen' Ook docenten hebben zich aangesloten bij de bezetting, via een brief of zelfs fysiek.

UvA-bezetters: wij verlaten dit pand niet vrijwillig

Rudolf Valkhoff, nu zo'n dertig jaar docent algemene culturele wetenschappen aan de UvA, is er al vanaf het begin bij: "Ik wachtte al jaren op verzet van de studenten. Ik ben blij dat het nu eindelijk gebeurt. " Waarom wordt er geen einde gemaakt aan de bezetting van het Bungehuis? 17-02-15 08:07 uur - Bron: Het Parool ’Bezetten is niet hetzelfde als kraken’ Het Bungenhuis aan de Spuistraat wordt sinds vrijdag bezet door een groep studenten. © anp.

Waarom wordt er geen einde gemaakt aan de bezetting van het Bungehuis?

11.00 - Studenten weigeren vertrek. Wijzigingen in de Telecommunicatiewet maken dat iedere website de verplichting heeft te informeren over het gebruik van cookies.

11.00 - Studenten weigeren vertrek

Ook dient toestemming gevraagd te worden voor het specifieke gebruik van cookies. We beseffen dat dit lastig en zelfs klantonvriendelijk kan overkomen. Bij voorbaat onze excuses hiervoor. Gerard Oosterwijk on Twitter: "@jimfjansen wat een actie #uva #wanhoopsbod eigen studenten privaatrechtelijk aanspreken voor studentenprotest: ken wel een advocaat voor ze" OPEN LETTER FROM ACADEMIC STAFF AGAINST LEGAL THREATS ON OCCUPIERS!! OPEN LETTER FROM ACADEMIC STAFF AGAINST LEGAL THREATS ON OCCUPIERS. 100 wetenschappers: ‘UvA chanteert Bungehuisbezetters’ Een bezetter leest een boek in de bestuurskamer van het Bungehuis | Foto: Daniël Rommens Medewerkers19 februari 2015 13:54 82 UvA-wetenschappers en 18 externen stellen in een verklaring dat zij ‘tijdens de bezetting het gebouw hebben betreden, en/of daar ook na de uitspraak voor kortere of langere tijd met de studenten zullen verblijven.’

100 wetenschappers: ‘UvA chanteert Bungehuisbezetters’

Dat doen ze naar aanleiding van de 100.000 euro die de UvA eist wanneer de Bungehuisbezetters zich na morgen nog in het pand bevinden. 'UvA-wetenschappers betuigen steun aan Bungehuis-bezetters' Honderd wetenschappers, waarvan 82 van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben hun steun betuigd aan de actievoerders die het Bungehuis van de UvA hebben bezet. Dat zeggen de bezetters donderdag. Ze hebben een verklaring verspreid met daaronder de honderd namen.

,,Wij vinden deze verregaande vorm van chantage tegen een geweldloze protestactie onacceptabel’’, staat in de verklaring. Donderdagmiddag dient het kort geding waarin de UvA eist dat de bezetters vertrekken en het pand ,,bezemschoon’’ achterlaten. Het college van bestuur (CvB) van de UvA dreigt met een dwangsom van een ton per dag dat de actievoerders er geen gehoor aan geven. UvA-wetenschappers vinden dwangsom voor bezetters Bungehuis chantage. Wetenschappers boos over dwangsom UvA-bezetting. “Een verregaande vorm van chantage” en “onacceptabel” noemen honderd wetenschappers de dwangsom van een ton die het bestuur van de Universiteit van Amsterdam eist tegen de bezetters van het Bungehuis. Honderdduizend euro per dag De Universiteit van Amsterdam eist vanmiddag in een kort geding honderdduizend euro per dag, per actievoerder die nog langer het Bungehuis in het centrum van de stad blijft bezetten. Een buitenproportioneel dreigement, schrijven honderd wetenschappers in een zojuist gepubliceerde verklaring.

Criminalisering “De doelen en methodes van dit protest worden uiteraard niet door iedereen gedeeld”, aldus de tekst. LIVE: Kort geding UvA tegen bezetters Bungehuis.

Tweets tijdens zitting

Rechtbank ontruiming Bungehuis op korte termijn. ‘Mijn gebouw uit, ga naar Den Haag’ - NRC Handelsblad van donderdag 19 februari 2015. [Video] UvA wil morgenochtend beginnen met schoonmaak Bungehuis. De voorzitter van het college van bestuur van de UvA, Louise Gunning, reageerde vanavond verheugd op de uitspraak van de rechter. De universiteit spande een kort geding aan tegen de bezetters van het Bungehuis en won: de studenten moeten weg. 'Wij zijn blij dat de rechter het met ons eens is dat medewerkers en studenten weer aan het werk moeten kunnen gaan in het Bungehuis.

Ik hoop ook dat dat snel weer kan en dat we maandag weer gewoon kunnen functioneren', zo zegt Gunning tegen AT5. Volgens Gunning gaat de UvA er alles aan doen dat de medewerkers en studenten zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. 'Voor ons is het belangrijk dat we het pand weer schoon kunnen maken. Bungehuis wordt ontruimd. Judge rules Univ. Amsterdam protesters must pack up, leave Bungehuis. Moment van ontruiming Bungehuis nog onduidelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer de UvA de bezettende studenten in het Bungehuis zal sommeren te vertrekken. 'De klok gaat pas lopen op het moment dat de UvA het vonnis van de rechter aan de studenten betekent. Dat wil zeggen dat een deurwaarder bij hen langsgaat met het vonnis in de hand. Vanaf dat moment hebben ze vier uur om het Bungehuis te verlaten', legt een woordvoerder van de rechtbank vanavond uit. Studenten moeten gehoord worden. Afgelopen vrijdag hebben studenten, verenigd in de groep De Nieuwe Universiteit, het Bungehuis van de UvA aan de Spuistraat bezet. Met de actie wil de groep aandacht vragen voor meer democratie binnen de universiteit. Hoewel ASVA zich op dit moment niet in deze actie kan vinden, deelt het de zorgen van De Nieuwe Universiteit en steunt zij de groep in haar roep om studenten een duidelijkere stem te geven binnen de academische gemeenschap.

Het komt nog altijd te vaak voor dat studenten niet meegenomen worden in de besluitvorming van de universiteitsbesturen.