background preloader

Bedömning

Facebook Twitter

Vad skiljer ett E från ett A - sex bedömningsaspekter. Vad är skillnaden mellan ett enkelt och ett välutvecklat resonemang?

Vad skiljer ett E från ett A - sex bedömningsaspekter

Det svarar Peter Wall på i den här filmen och listar sex bedömningsaspekter som stöd. Här kan du ladda ner figuren med bedömningsaspekterna. Vad är tanken med filmen om bedömningsaspekter? Bedömningsaspekterna förtydligar vad eleven skall kunna i relation till ett kunskapskrav. Till exempel står att eleverna skall kunna föra resonemang om olika typer av innehåll.

Står inte det här i läroplanen? I läroplanen står vad som skall bedömas och vilka så kallade värdeord som avgör om elevens kunskapsnivå skall bedömas som E, C eller A. Var kan man läsa om skillnaden mellan värdeorden enkla, utvecklade och välutvecklade? Arbetsuppgifter kopplade mot Europeisk språkportfolio. Om ni använder er av Europeisk språkportfolio i er undervisning i språk så har jag tips på en sida där ni kan hitta material på den nivå eleverna befinner sig, dvs A1, A2, B1 och B2. Sidan hittar ni British Council och den är sorterad efter förmågorna (skills). Nedan ser ni vad varje nivå motsvarar för årskurs; nivå A1-A2 ska du ha nått till i slutet av år 6 och nivå B1/B2 år 9, som motsvarar nivå 5. Det kan jämföras mot att det andraspråk eleverna läser i grundskolan är satt till nivå 2, dvs B2 och SVA som ligger på B2 i år 9.

Läs mer här. Ni hittar fler sidor här som använder sig av nivån intermediate (där upper motsvarar B2/C1 och lower A2/B1 fritt tolkat). esl.about.com agendaweb Om här finns hörövningar då nivå 0 motsvarar år 6 eller A1/A2 och att nivån höjs en nivå per årskurs. BreakingNewsEnglish Med glosor till Sen rekommenderar jag EnglishCentral för att lyssna och härma och den här sidan har glosor till nyheterna. Kommentarmaterial till kursplanen i engelska. Eng åk 9 Writing - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet. Här ges exempel på autentiska elevtexter som bedömts uppfylla kunskapskraven för betygsstegen E, C och A vad gäller skriftlig produktion och interaktion för årskurs 9.

Eng åk 9 Writing - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet

Underlaget för exemplen är uppgiften A Letter to CONNECT, i vilken det finns ett brev som ska besvaras. Brevet innehåller ett antal frågor/punkter som elever kan ha som stöd när de ska visa sin förmåga att skriftligt beskriva, förklara och diskutera på engelska. För varje nivå (E, C och A) finns ett exempel med en utförlig kommentar som motiverar bedömningen. Dessutom finns för varje nivå också två okommenterade exempel som kan användas av lärare och elever för diskussion om en texts olika kvaliteter. Texterna visar på olika kvaliteter beträffande såväl språk som innehåll. 52be00da-b92a-48de-98d6-e0f6cd1b75c0.

Bedöma förmågor via nätet

Wikispaces. Curriculum for the compulsory school, preschool class and the recreation centre, 2011. The wording of the Curriculum for the compulsory school system,the preschool class and the recreation centre (Lgr11) is based on the Ordinanceon the Compulsory School System announced in the Code of Statutes (SKOLFS) of the National Agency for Education (SKOLFS 2010:37).

Curriculum for the compulsory school, preschool class and the recreation centre, 2011

The wording of the knowledge requirements for subjects in the compulsory school is based on the Provision on the Compulsory School System announced in the Code of Statutes (SKOLFS) of the National Agency for Education (SKOLFS 2011:19).During school year 2011/12, the knowledge requirements for grade E at the end of school year 6 apply as acceptable knowledge at the end of school year 6. All knowledge requirements for year 6 will be applied the first time starting in school year 2012/13.

Bedömning synliggjort för lärare i engelska? Under förra terminen la jag ganska mycket av min tid som förstelärare att djupdyka i det utbud av litteratur och andra resurser som vi lärare har att tillgå vid bedömning.

Bedömning synliggjort för lärare i engelska?

Det är inte helt lätt att tolka vad de fetmarkerade värdeorden står för i kunskapskraven och hur hur månnga kriterier är kopplade mot de respektive färdigheterna eller förmågorna i språk? Jag har nu gjort ett försök att tydliggöra detta för lärare som undervisar i de äldre åren och har utgått från Skolverkets läroplan Lgrr11, kommentarmaterialet i engelska, den Europeiska språkportfolion samt Strategier i engelska och moderna språk. Jag skulle vilja ha samma material för de lägre åren för att göra den röda tråden tydlig och för att tydliggöra bedömningen, men också vad vi bedömer i de olika åren. Nationella prov i främmande språk - Projektet Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet. Formativa arbetssätt för engelskundervisningen. Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna.

Formativa arbetssätt för engelskundervisningen

Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med. Den absolut bästa länksamlingen är gjor av IT-mamman, men även den på IKT-skafferiet är väldigt bra. Sen finns detta tydliga ark för att hitta verktygen som passar för att ställa frågor och få snabb återkoppling på lärandet. Kanske det hjälper dig att hitta rätt app eller sida direkt utan att behöva testa först. Nedan har jag kategoriserat mina länktips efter rubrikerna muntligt (gäller både tala och samtala), skriftligt, lyssna, och läsa, men även grammatik och ordinlärning då det är centralt i språkinlärningen, samt övrigt: Muntligt Här finns ett inlägg om att göra egna podcasts. Skriftligt Lyssna Läsa Läsning kan du också arbeta med online. Grammatik och ord.