background preloader

Elokuva, video

Facebook Twitter

Tekijänoikeudet ja taide opetuksessa. Tekijänoikeudet aiheuttavat päänvaivaa opetuksessa.

Tekijänoikeudet ja taide opetuksessa

Olisi kiva käyttää kuvia ja opettaa oppilaille kuvanlukutaitoa ja medianlukutaitoa, nauttia taiteesta ja inspiroitua tuottamaan omia kuvia kuuluisien ja vähemmän kuuluisien kuvien äärellä. Mutta... saako sitä Picasson tai Edelfeltin kuvaa nyt sitten käyttää? Alkaa pitkällinen taustaselvitysvaihe: tekijänoikeuslain kertaus, kuvien etsintä, kuvien tekijöiden ja valokuvaajien jäljiltys ja kuvien käyttöoikeuksien selvitys.

Yksi tavoitteistamme Lue kuvaa -materiaalin tuottamiseen oli saada opettajien käyttöön taiteen klassikkoteoksia ja säästää tekijänoikeuksien selvittelyyn kuluva aika vaikkapa työskentelyn suunnittelun. How to create a storyboard with Google Slides. Create Comic Strips in Google Slides. Kuva- ja videotyökaluja. Freesound.org - Sound by YleArkisto. Kamerakynan pedagogiikka opettajan kasikirja (2017) web. Minun elokuvani -tapahtuman osallistujalomake 2017. Opettaja: näillä ohjeilla teet hyvän videon – katso Yle Uutisluokan opetusvideot. Oppilaat lähtevät mielellään tekemään videoita.

Opettaja: näillä ohjeilla teet hyvän videon – katso Yle Uutisluokan opetusvideot

Ideoita syntyy, kuvaaminen vie mennessään, mutta editointivaiheessa seinä voi tulla vastaan. Laitteet eivät keskustele keskenään, tai kuvatussa materiaalissa on jotain häikkää. Opettajan aika ei riitä teknisten ongelmien ratkomiseen. Tekeminen helpottuu huomattavasti, kun valjastaa tabletin kuvauskäyttöön. Esimerkkejä työskentelystä eri oppiaineissa.

Tervetuloa elokuvan maailmaan. Alakoulun pedagoginen info – Elokuvaviikko. Kelaamo.fi. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka. Videokamera oppimisen välineenä Populaarikulttuuri ja elokuvakasvatuksen perinne tuntevat elokuvan tarinankerronnan taiteena.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka

Vähemmälle huomiolle on jäänyt elokuvateorian vaikutusvaltainen suuntaus, jossa elokuva ymmärretään ajattelun ja sen representoimisen välineenä, kamerakynänä. Tämä historiallinen näkökulma tarjoaa aivan uusia välineitä ymmärtää videokuvaamisen mahdollisuudet oppimisessa. Kamerakynän pedagogiikassa elokuvaa käytetään kognitiivisena ja konstruktiivisena välineenä, jonka avulla oppilas tutkii maailmaa, ajattelee ja ilmaisee ajatteluaan. Näytelmien kuvaamisen sijaan tehdään yksinkertaisia, pedagogisesti harkittuja kuvaustehtäviä, joilla oppilas haastetaan ajattelemaan, toimimaan ja vuorovaikuttamaan tavoitteellisesti. Opettajan käsikirja esittelee kamerakynän pedagogiikkaa kattavasti sekä käytännössä että teoriassa. Jos tarvitset käsikirjasta painolaatuisen tiedoston, ota yhteyttä. Miltä kamerakynätyöskentely näyttää? Miten oppia elokuvaa tekemällä elokuvaa? Lyhytelokuvia tehdään kouluissa helpommin kuin koskaan ennen, mutta minkälaisin tehtävin voisi syventyä elokuvan ominaisuuksiin?

Miten oppia elokuvaa tekemällä elokuvaa?

Elokuvan opettamiseen liittyvistä materiaaleista eräs suosikkini on Ismo Kiesiläisen tekemä pieni opas elokuvalle tunnusomaisista piirteistä: 1. Elokuva ei kerro, se näyttää 2. Elokuvaaminen on ajan ja tilan rajaamista 3. Elokuvantaju: Alku. Koulukino ry - Etusivu. Videoseurapeli, jossa opit, mitä kuvaaminen on. EDU-MEDIATAIDE KASVATTAA- REKISTERÖIDY. Tervetuloa AV-arkin media- ja taidekasvatukseen erikoistuneeseen verkkopalveluun!

EDU-MEDIATAIDE KASVATTAA- REKISTERÖIDY

Verkkopalvelu vastaa opettajien tarpeeseen saada helppokäyttöistä ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Tavoitteemme on tukea opettajien työtä tuottamalla laadukasta opetusmateriaalia eri ikäisten lasten kanssa työskentelyyn. Miten videokuvaaminen edistää oppimista? Osa 1/6: Kamera on ajatuksen peili.

Tehdään mielikuvausharjoitus.Kuvittele, että sinulla on kädessäsi kamera.

Miten videokuvaaminen edistää oppimista? Osa 1/6: Kamera on ajatuksen peili

Näet kameran ruudulla kuvaa siitä, mitä kameran edessä on. Keskity katsomaan kuvaa, asioita, joita kuvassa on.Mitä ajattelet? Ajattelet sitä, mitä kuvassa on.Nyt, kun hitaasti alat liikuttaa kameraa, kuva sen ruudulla muuttuu. Näkyviin tulee uusia asioita. 16 asiaa, joita hyvä elokuva voi opettaa - Media-avain - Iloa elokuvista. Hyvään medialukutaitoon kuuluu paitsi kyky arvioida viestejä kriittisesti, myös tunnistaa ja hyödyntää myönteisiä sisältöjä.

16 asiaa, joita hyvä elokuva voi opettaa - Media-avain - Iloa elokuvista

Hyvin valittu elokuva voi avartaa maailmankuvaa, antaa sytykkeitä mielikuvitukselle, tarjota turvallisesti tunteita, positiivisia ratkaisumalleja tai vaikkapa hyviä minäkuvan rakennusaineksia. Media-avaimen elokuva-arvioissa seurataan kaikkiaan kuuttatoista myönteistä ominaisuutta, joihin tutustutaan tässä artikkelissa. Ajatuksia herättävä = Elokuvan tarina kannustaa kriittiseen ajatteluun, herättää keskustelua tai esittää vaihtoehtoisia maailmankuvia. Elokuva ei väistä vaikeita aiheita. Kaikki kuvaa EDU. "Monipuolinen ja helppo tapa lisätä osallisuutta sekä oman oppimisen omistajuutta.

Kaikki kuvaa EDU

Se konkretisoi välittömästi sen, mitä ollaan juuri nyt opettelemassa. Jokainen pääsee itse tekemään, miettimään, pohtimaan ja keskustelemaan. Lisää yhdessä tekemistä. " "Kamerakynän pedagogiikka osallistaa ja sitouttaa lapsia oppimiseen, antaa mahdollisuutta keskustella ja sanallistaa oppimista, motivoi lapsia" Taikalamppu 110705 web. Aikamatka elokuvaan web. Meidan dokkari web 2014 12 18. Videopensseli web2015. Videopensseli-menetelmä. Leffamestarit 2013. Luokkaretki tulevaisuuteen - Vasaramäen koulu, Turku. Varastettu joulu - Knuutilankankaan koulu, 5.lk.

Mediapeli. Kulttuuritalo Valve. KIHINÄ-MEDIATEOS ELOKUVA-ANALYYSIN TYÖKALUNATommi Nevala / Valveen elokuvakoulu, 2011 Pohjois-Pohjanmaan rahaston hoitokunta on rahaston taideostotoimikunnan esityksestä tilannut taiteilija Antti Tenetziltä mediateos Kihinän ja lahjoittanut sen Oulun kaupungille.

Kulttuuritalo Valve

Teos on luovutettu Oulun kaupungille 17.12 2010. Valveen elokuvakoulu’s Videos on Vimeo. Valveen elokuvakoulu. Media ja teknologia. Toiminta – IhmeFilmi. IhmeFilmi on nuorille suunnattu valtakunnallinen elokuvakasvatushanke, jota vetää IhmeFilmi ry.

Toiminta – IhmeFilmi

Hanke toimii toimii Suomen kulttuurirahaston hanketuen turvin. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajana toimii Jörn Donner. Tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Lisäksi vuosina 2014—17 on tarkoitus kehittää nuorten elokuvakasvatusta pitkällä aikajänteellä. Opettajat, nuorisotyöntekijät ja aktiiviset elokuvateatterien pitäjät ovat pyörittäneet IhmeFilmi-sarjoja kymmenissä esityspaikoissa ympäri Suomen jo vuodesta 2008 alkaen. IhmeFilmi ry tuottaa vuosittain elokuvasarjan, josta esityspaikat voivat valita joko 10 tai 5 elokuvan kokonaisuuden. Pirkanmaan Elokuvakeskus. Ohjeita opetuskäyttöön. Opetus- ja kulttuuriministeriö on hankkinut oppilaitoksia varten luvan televisio- ja radio-ohjelmien tallentamiseen opetus- ja tutkimuskäyttöön. Lisäksi on sovittu Yle Areenan ja Elävän arkiston opetuskäytöstä. Opetus- ja kulttuuriministeriön hankkima lupa on voimassa peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa maksuttomassa ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

YLE Areena ja Elävä arkisto. Elokuvalisenssi - Viihdepalvelu. Elokuvan taikaa Elokuva viihdyttää ja vie irti arjesta. Lukuisat tilanteet muuttuvat viihtyisäksi rentoutumistuokioksi hyvän leffan parissa. Elokuva inspiroi oppilaita sekä alustaa tärkeitä keskusteluja. Edustamme maailman suurimpien elokuvayhtiöiden julkisia esitysoikeuksia Suomessa. Ikärajat.fi - Elokuvien, televisio-ohjelmien ja pelien ikärajat. Verkkouutiset. Verkkouutinen 24.2.2016 Kouluilla ja oppilaitoksilla on nyt lupa tallentaa ja muokata digitaalisia aineistoja opetuskäyttöön. Opetus- ja kulttuuriministeriö on sopinut Kopiosto ry:n kanssa vuoden 2016 tekijänoikeudella suojattujen aineistojen kopiointi- ja käyttöluvista. Luvat koskevat peruskouluja, lukioita, ammatillisten oppilaitosten perustutkintoon johtavaa koulutusta sekä valtionosuutta saavia musiikkioppilaitoksia.