background preloader

Elokuva, video

Facebook Twitter

Minun elokuvani -tapahtuman osallistujalomake 2017. Opettaja: näillä ohjeilla teet hyvän videon – katso Yle Uutisluokan opetusvideot. Oppilaat lähtevät mielellään tekemään videoita.

Opettaja: näillä ohjeilla teet hyvän videon – katso Yle Uutisluokan opetusvideot

Ideoita syntyy, kuvaaminen vie mennessään, mutta editointivaiheessa seinä voi tulla vastaan. Laitteet eivät keskustele keskenään, tai kuvatussa materiaalissa on jotain häikkää. Opettajan aika ei riitä teknisten ongelmien ratkomiseen. Tekeminen helpottuu huomattavasti, kun valjastaa tabletin kuvauskäyttöön. Esimerkkejä työskentelystä eri oppiaineissa. Tervetuloa elokuvan maailmaan. Alakoulun pedagoginen info – Elokuvaviikko. Elokuvaviikon tavoitteena on tutustuttaa oppilaat elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä.

Alakoulun pedagoginen info – Elokuvaviikko

Tutkitaan-oppituntien harjoitukset perustuvat suurelta osin niin kutsuttuun kamerakynän pedagogiikkaan, missä perusajatuksena on se, että videokameraa voi käyttää kynän tavoin ja audiovisuaalisesti esittää omia ajatuksia, havainnoida, ilmaista ja tutkia. Elokuvaviikolla tehdyt harjoitukset tukevat monia perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia.

Kelaamo.fi. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka. Opettajan opas Kuvaaminen on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista: otetaan kamera ja näytetään sillä asioita.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka

Koulussa kamerakynällä voi tehdä mitä vain: tutkia, tarkkailla, tallentaa, toistaa, sanoa, kirjoittaa ja koostaa. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi lähiympäristön tutkimista. Miten oppia elokuvaa tekemällä elokuvaa? Lyhytelokuvia tehdään kouluissa helpommin kuin koskaan ennen, mutta minkälaisin tehtävin voisi syventyä elokuvan ominaisuuksiin?

Miten oppia elokuvaa tekemällä elokuvaa?

Elokuvan opettamiseen liittyvistä materiaaleista eräs suosikkini on Ismo Kiesiläisen tekemä pieni opas elokuvalle tunnusomaisista piirteistä: 1. Elokuva ei kerro, se näyttää 2. Elokuvaaminen on ajan ja tilan rajaamista 3. Leikkaukset luovat merkityksiä Olen yrityksen ja erehdyksen kautta koonnut kymmenisen videotehtävää, joiden on tarkoitus tehdä näkyväksi yllä olevia väittämiä. Kirjoitan tähän Karzin 9lk:n elokuvakurssin heille jotka mahdollisesti pitävät elokuvakursseja ja haluavat miettiä miten eri tavoin tätäkin asiaa lähetytään.

Karzin oppilaat ovat ysiluokkaan mennessä jo tehneet kuvataiteessa ja muissakin oppiaineissa videoita, joten kaikilla on joku käsitys editoinnista. Olen sitonut tehtävien alustuksiin elokuvan historiaa pätkinä. Hanna Häkkä, Karakallion koulun kuvisope Tässä lyhytkurssin tehtävät, tai osa niistä Tykkää tästä: Tykkää Lataa... Elokuvantaju: Alku. Koulukino ry - Etusivu. Videoseurapeli, jossa opit, mitä kuvaaminen on. EDU-MEDIATAIDE KASVATTAA- REKISTERÖIDY. Tervetuloa AV-arkin media- ja taidekasvatukseen erikoistuneeseen verkkopalveluun!

EDU-MEDIATAIDE KASVATTAA- REKISTERÖIDY

Verkkopalvelu vastaa opettajien tarpeeseen saada helppokäyttöistä ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Tavoitteemme on tukea opettajien työtä tuottamalla laadukasta opetusmateriaalia eri ikäisten lasten kanssa työskentelyyn. Mediataide kyseenalaistaa usein tavanomaista mediakuvastoa ja toimii hyvin myös audiovisuaalisen kerronnan perusopetuksessa. Miten videokuvaaminen edistää oppimista? Osa 1/6: Kamera on ajatuksen peili. Tehdään mielikuvausharjoitus.Kuvittele, että sinulla on kädessäsi kamera.

Miten videokuvaaminen edistää oppimista? Osa 1/6: Kamera on ajatuksen peili

Näet kameran ruudulla kuvaa siitä, mitä kameran edessä on. Keskity katsomaan kuvaa, asioita, joita kuvassa on.Mitä ajattelet? 16 asiaa, joita hyvä elokuva voi opettaa - Media-avain - Iloa elokuvista. Hyvään medialukutaitoon kuuluu paitsi kyky arvioida viestejä kriittisesti, myös tunnistaa ja hyödyntää myönteisiä sisältöjä.

16 asiaa, joita hyvä elokuva voi opettaa - Media-avain - Iloa elokuvista

Hyvin valittu elokuva voi avartaa maailmankuvaa, antaa sytykkeitä mielikuvitukselle, tarjota turvallisesti tunteita, positiivisia ratkaisumalleja tai vaikkapa hyviä minäkuvan rakennusaineksia. Media-avaimen elokuva-arvioissa seurataan kaikkiaan kuuttatoista myönteistä ominaisuutta, joihin tutustutaan tässä artikkelissa. Ajatuksia herättävä = Elokuvan tarina kannustaa kriittiseen ajatteluun, herättää keskustelua tai esittää vaihtoehtoisia maailmankuvia. Elokuva ei väistä vaikeita aiheita. Kaikki kuvaa EDU. "Monipuolinen ja helppo tapa lisätä osallisuutta sekä oman oppimisen omistajuutta.

Kaikki kuvaa EDU

Se konkretisoi välittömästi sen, mitä ollaan juuri nyt opettelemassa. Jokainen pääsee itse tekemään, miettimään, pohtimaan ja keskustelemaan. Taikalamppu 110705 web. Aikamatka elokuvaan web. Meidan dokkari web 2014 12 18. Videopensseli web2015. Videopensseli-menetelmä. Leffamestarit 2013. Luokkaretki tulevaisuuteen - Vasaramäen koulu, Turku. Varastettu joulu - Knuutilankankaan koulu, 5.lk. Mediapeli. Kulttuuritalo Valve. KIHINÄ-MEDIATEOS ELOKUVA-ANALYYSIN TYÖKALUNATommi Nevala / Valveen elokuvakoulu, 2011 Pohjois-Pohjanmaan rahaston hoitokunta on rahaston taideostotoimikunnan esityksestä tilannut taiteilija Antti Tenetziltä mediateos Kihinän ja lahjoittanut sen Oulun kaupungille.

Kulttuuritalo Valve

Teos on luovutettu Oulun kaupungille 17.12 2010. Valveen elokuvakoulu on toteuttanut taideteokseen liittyvän oppimateriaalin elokuvien tarkasteluun ja tulkintaan. Oppimateriaalin tarkoituksena on tutustua luovaan elokuva-analyysiin sekä elokuvailmaisua koskeviin valintoihin ja päätöksiin, joita elokuvantekijä kohtaa elokuvia tehdessään. Materiaali kannustaa tekemään omia lyhytelokuvia, jonka kautta elokuvankieleen ja kerrontaan muodostuu konkreettinen suhde. Valveen elokuvakoulu’s Videos on Vimeo. Valveen elokuvakoulu. Media ja teknologia. Toiminta – IhmeFilmi. IhmeFilmi on nuorille suunnattu valtakunnallinen elokuvakasvatushanke, jota vetää IhmeFilmi ry.

Toiminta – IhmeFilmi

Hanke toimii toimii Suomen kulttuurirahaston hanketuen turvin. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajana toimii Jörn Donner. Tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Lisäksi vuosina 2014—17 on tarkoitus kehittää nuorten elokuvakasvatusta pitkällä aikajänteellä. Opettajat, nuorisotyöntekijät ja aktiiviset elokuvateatterien pitäjät ovat pyörittäneet IhmeFilmi-sarjoja kymmenissä esityspaikoissa ympäri Suomen jo vuodesta 2008 alkaen. IhmeFilmi ry tuottaa vuosittain elokuvasarjan, josta esityspaikat voivat valita joko 10 tai 5 elokuvan kokonaisuuden.

Pirkanmaan Elokuvakeskus. Ohjeita opetuskäyttöön. Opetus- ja kulttuuriministeriö on hankkinut oppilaitoksia varten luvan televisio- ja radio-ohjelmien tallentamiseen opetus- ja tutkimuskäyttöön. Lisäksi on sovittu Yle Areenan ja Elävän arkiston opetuskäytöstä. Opetus- ja kulttuuriministeriön hankkima lupa on voimassa peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa maksuttomassa ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. YLE Areena ja Elävä arkisto Opetuksessa voidaan käyttää Yle Areenassa ja Elävässä arkistossa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia.

Elokuvateatteri- tai videolevityksessä olevat elokuvat ja mainokset eivät kuulu luvan piiriin. Ohjelmien tallentaminen opetuskäyttöön. Elokuvalisenssi - Viihdepalvelu. Elokuvan taikaa Elokuva viihdyttää ja vie irti arjesta. Lukuisat tilanteet muuttuvat viihtyisäksi rentoutumistuokioksi hyvän leffan parissa. Elokuva inspiroi oppilaita sekä alustaa tärkeitä keskusteluja. Edustamme maailman suurimpien elokuvayhtiöiden julkisia esitysoikeuksia Suomessa. Ikärajat.fi - Elokuvien, televisio-ohjelmien ja pelien ikärajat. Verkkouutiset. Verkkouutinen 24.2.2016 Kouluilla ja oppilaitoksilla on nyt lupa tallentaa ja muokata digitaalisia aineistoja opetuskäyttöön. Opetus- ja kulttuuriministeriö on sopinut Kopiosto ry:n kanssa vuoden 2016 tekijänoikeudella suojattujen aineistojen kopiointi- ja käyttöluvista.

Luvat koskevat peruskouluja, lukioita, ammatillisten oppilaitosten perustutkintoon johtavaa koulutusta sekä valtionosuutta saavia musiikkioppilaitoksia.