background preloader

Tülays 4

Facebook Twitter

Spel och aktiviteter på Smartborden. Bästa kreativa-verktygen inför Halloween. Tülays IKT-sida. Appar som stöd. Discovery Education's Puzzlemaker: Create your own cross word puzzles! Leta efter resultat för Korsord. Bästa webbsidorna för kartor. Visualiserade kartor. Visual Storytelling i skolan Projektet syftar till att på ett mer systematiskt sätt tillgängliggöra den kraft som visual storytelling och interaktiva statistikvisualiseringar kan skapa för elever och deras lärare.

Visualiserade kartor

If it were my home Jämför Sverige med andra länder Länders area Här kan du se visualisering av den "sanna" storleken av olika länder. Worldmapper Världen som du aldrig sett den förut. The True Size of. Bästa webbsidorna för kartor. Bästa verktygen för att lägga frågor, länkar m.m. till en video. Presentera din PDF online. Bästa webbsajterna för att skapa diagram. Mattetrion. Skapa ett eget chatrum. Ett nytt verktyg för att skapa interaktiva lektioner/spel. Skapa egna online-kurser. Free Music Archive. IKT-inspirera mera. Ett nytt gratis presentationsverktyg. Fantastiska gratis fotografier. Engagera publiken med omröstningar.

Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm. Ett webb-whiteboard.

Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm

Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Pixiclip PixiClip är en interaktiv whitebord som gör att du kan spela in din skärm och dela med dig av filmen. Du kan skriva eller rita med en penna eller en markör, radera saker, ändra färger och även lägga till bilder som du har laddat upp tidigare. När du gör dessa saker, kommer du också att kunna spela in din röst eller dig själv i tre minuter. När du är klar, kan du hålla din video privat eller offentlig och dela den med andra via sociala medier eller bädda in på en blogg/webbsida. Twiddla Twiddla är en snygg och enkel webbaserad tjänst där du kan rita, lägga in bilder och skriva texter direkt på nätet. Andra förslag Whiteboard.fi: "Whiteboard.fi är ett snyggt och enkelt verktyg för att skapa en gemensam arbetsyta i klassrummet eller med deltagare på nätet. Källkritik på internet. Interaktiva No-sajter. Ett bra quize-verktyg. Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet. Med Bubblr kan du skapa egna berättelser med CC-bilder från flickr.

Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet

Du kan lägga till pratbubblor eller som jag har gjort, bara textrutor. Du kan antingen skriva ord för att söka bilder eller ta fram någon flickr-användares bilder. Bilderna drar du till rutorna och på var och en kan du lägga till en pratbubbla eller en textruta. bookr Du väljer bilder som du skriver en berättelse om. Här kan du skapa egna böcker Scribd är en webbplats för att dela dokument och läsa böcker. En mycket enkel och bra sida/app för att skriva egna böcker Five Card Flickr. Online-tidningar för barn. YouTube-resurser för lärare. Här på TubeChop kan du enkelt dela med dig en bit av en Youtube-film: 1.

YouTube-resurser för lärare

Hitta videon du vill spara en del av. 2. Markera den delen du vill ha av videon och tryck på "chop it"3. Dela med länken eller bädda in den på din hemsida/blogg. Andra förslag CaptureCast Chrome Spela in din skärm och spara filmen på din YouTube-kanal. SafeShareTV. Gör egna spel. Konvertera. Bästa "Tal till Text"-verktygen. Chrome-apps Windows-taligenkänning Läs här Tal till text i Mac Siri på Iphone, Ipad Google Docs Här kan du tala in vad som ska skrivas.

Bästa "Tal till Text"-verktygen

Dragon Dictation och iVoice Med apparna Dragon Dictation och iVoice kan du omvandla tal till digital text. TwistedWave: Skapa ljudinspelningar och spara dem i Google Drive. Mixcloud: En podcasttjänst. Skapa egna korsord. Ett verktyg för att skapa interaktiva lektioner. Applicera roliga fotoeffekter på dina bilder. Ett nytt sätt att skapa berättelser/ presentationer. Digitala Tidningar. QR-kod-skanner på webben. Använd WriteReader-appen på webben. Bästa digitala mattesidorna. Matematik.fi Matematik.fi är en komplett, elektronisk lärobok i matematik för årskurs 7-9 i den grundläggande utbildningen.

Bästa digitala mattesidorna

Resurscenter för matematik webbmatte.se Tjänsten webbmatte.se finns på åtta olika språk för årskurs 6–9 och på tre språk för gymnasiet. "Med webbmatte.se kan du som är flerspråkig använda dig av såväl svenska språket som ditt eget modersmål. Tjänsten webbmatte.se är ett stödmaterial för skolämnet matematik som är framtagen av Stockholms stad. En bra resurs i matematik från Norge. MattePortal "MattePortal är en webbaserad portal med matematikövningar. Tjänsten är gratis, både lärare och föräldrar kan skapa konton. På sikt kommer klassrum/skollicenser få en mindre kostnad, denna kostnad är dock inget som går ut över er som registrerar konton i detta läge. " skriver Andreas Wiklund. Här kan eleverna träna matte och engelska på egen hand. Andra sidor Pluggakuten "Pluggakuten är först och främst ett forum där du kan få hjälp med det mesta som rör skolarbetet.

Andra förslag. Bokomslag om olika djur. Skapa egna filmer för att förklara svåra frågor.