background preloader

Hjälp it

Facebook Twitter

Kortkommandokursen: Del fyra! – Pedagog Trelleborg. Skapa formulär som användare fyller i eller skriver ut i Word - Word. Klicka på Designläge i gruppen Kontroller på fliken Utvecklare och infoga sedan de kontroller du vill ha.

Skapa formulär som användare fyller i eller skriver ut i Word - Word

Gör något av följande: Infoga en textkontroll där användarna kan skriva text Infoga en bildkontroll. Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad - Apple-support. Följ stegen nedan om du har glömt din lösenkod, eller om du får ett meddelande om att enheten är inaktiverad.

Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad - Apple-support

Om du anger fel lösenkod på en iOS-enhet sex gånger i rad låses du ute och får ett meddelande om att enheten är inaktiverad. Välj ett sätt att radera din enhet. Få text uppläst i Officepaketet- Hur? – IKTsidan. Med funktionen Text till tal kan datorn läsa upp text som visas på skärmen.Du kan du spela upp den mesta texten som visas på skärmen i Word, Outlook, PowerPoint och OneNote. ladda ner Microsofts talplattformladda ner i detta fall svenska som språkLägg till Läs upp i verktygsfältet SnabbåtkomstMarkera text och tryck på Läs upp:) Gör så här om du vill hämta och installera Microsofts talplattform:Gå till Microsoft Download Center och hämta Microsoft Speech Platform för din plattform.Följ instruktionerna och installera talplattformen på datorn.

Få text uppläst i Officepaketet- Hur? – IKTsidan

Talsynteser

iPad i Östersund. När du glömmer lösenkoden till guidad åtkomst….

iPad i Östersund

Jag håller ibland föreläsningar och workshop om iPad i förskolan. Idag hade jag en träff på en förskola och vi jobbade på och hade det bra så skulle jag bara visa guidad åtkomst i keynote…..HMmmm det gick ju bra att visa tills jag skulle gå vidare och stänga ner guidad åtkomst för lösenkoden var fel! Jag provar nästa och det var fel och jag provar nästa och det var FEL. Nu börjar det bli lite svettigt men jag hade med mig en till iPad så medan vi fortsatte så fick jag fundera över vad det kunde vara för kod och provad och provade. Men ingen fara tänker jag, det är bara att göra en hård omstart så löser det sig……… MEN det funkade inte, utan det startade upp i guidad åtkomst igen, så jag var fast i det läget.

Jag tänkte att jag kopplar in den till datorn och då funkar det men det gick inte heller eftersom jag inte kunde välja att lita på datorn. JAAAA det fungerar!!! Sedan pustar jag ut och börjar andas normalt igen. Her er den norske roboten AV1 - Helnorsk oppfinnelse hjelper syke barn til å delta på skolen. Til enhver tid er opptil 6.000 skolebarn mellom 5 og 19 år så syke at de har et fravær på tre måneder eller mer i løpet av skoleåret, ifølge magasinet Utdanning.

Her er den norske roboten AV1 - Helnorsk oppfinnelse hjelper syke barn til å delta på skolen

Hittil har det kanskje vært mest fokus på at disse går glipp av mye av undervisningen, men de sosiale aspektene ved fraværet kan være vel så alvorlige. Fjernstyrt stedfortreder - Skolen er den viktigste sosiale arenaen for barna, og vi ønsket å hjelpe langtidssyke barn ut av den sosiale isolasjonen mange av dem opplever, forteller gründer og CEO i osloselskapet No Isolation, Karen Dolva, til Dinside. Nya läslinjalen - detaljer som gör stor skillnad - Digitala läromedel från digilär.se. 20 oktober, 2015 i kategori: Nyheter Digilär lanserade i förra veckan en ny, förbättrad läslinjal som ger eleven fler sätt att anpassa sin läsning efter eget behov.

Nya läslinjalen - detaljer som gör stor skillnad - Digitala läromedel från digilär.se

I samma takt som allt fler skärmar kommer ut på marknaden får Digilärs funktioner anpassas för att fungera fint på olika typer av plattformar. Just en sådan transformation har läslinjalen fått genomgå. I samband med att vi har optimerat läslinjalen för surfplatta och telefon, har vi även passat på att ”snygga till” den, och utöka elevens möjligheter till att individualisera sin egen läsning.

Några av förbättringarna hos den nya läslinjalen: Välj hur mycket text som ska markeras.Fokusera helt på texten genom att mörklägga området utanför läslinjalen.Använd läslinjalen även i fördjupningar och frågor.Använd läslinjalen samtidigt som du lyssnar på det inlästa talet. Den nya läslinjalen går att kombinera med de flesta av Digilärs funktioner som underlättar för elever med läs- och skrivsvårigheter.

Så gör du om du har glömt lösenkoden på Iphone eller iPad. Det händer ganska många användare: En Ipad ligger och samlar damm några veckor, till exempel under en semester, och när du ska använda den igen kan du för ditt liv inte komma ihåg lösenkoden.

Så gör du om du har glömt lösenkoden på Iphone eller iPad

Som tur är går det att komma runt ett glömt lösenord, så länge du kan ditt Apple-id och lösenord om du har Hitta min Iphone/Ipad aktiverat. Utan det kan du inte aktivera enheten efter en återställning, och det är just vad du behöver göra om du inte kommer på lösenkoden. Återställ med Itunes Om du verkligen inte kan hitta lösenkoden blir det till att återställa IOS och ladda en backup. Vanliga frågor om iCloud-bildbibliotek beta - Apple-support. iCloud-bildbibliotek är tillgängligt med den nya appen Bilder för iOS 8.1 eller senare.

Vanliga frågor om iCloud-bildbibliotek beta - Apple-support

Om du väljer Optimera lagring ser iCloud-bildbibliotek till att utrymmet på enheten utnyttjas maximalt så att de högupplösta bilderna lagras i iCloud medan det finns utrymmessnåla versioner på de olika enheterna. Programmet Bilder för Mac blir tillgängligt senare. Använda AirDrop för trådlös delning av innehåll - Apple-support. Med hjälp av AirDrop kan du dela bilder, videor, webbplatser, platser och mer med personer som befinner sig nära dig och som har en Apple-enhet.

Använda AirDrop för trådlös delning av innehåll - Apple-support

Det här behöver du. Jag raderar bilder på iPaden, men får inte mer utrymme. Vad gör jag för fel? - Ystads kommun. Ipad-skal ger känsla till pektangentbordet. Att skriva på Iphone och Ipad är svårare än på ett vanligt tangentbord.

Ipad-skal ger känsla till pektangentbordet

För många användare är det största problemet att den platta skärmens kala yta inte ger någon taktil stimulans – fingrarna vet helt enkelt inte var de är eller om de har tryckt på något. Hittills har tillbehörstillverkare kringgått detta genom att göra vanliga gammaldags tangentbord, antingen helt trådlösa eller inbakade i fodral liknande det som Microsoft först utvecklade för Surface. Tactus Technology har en annan lösning. How to Embed a YouTube video in a Powerpoint Presentation. Skapa formulär som användare fyller i eller skriver ut i Word. Du kan skapa ett formulär i Microsoft Word genom att börja med en mall och lägga till olika typer av innehållskontroller, t.ex. kryssrutor, textrutor, datumväljare och listrutor.

Andra användare kan fylla i formuläret på datorn i Word. Innehållskontroller som läggs till i formulär kan även länkas till information. Du kan också skapa ett formulär genom att utgå från en formulärmall. Du hittar många formulärmallar på webbplatsen Office.com. Obs! Artikelinnehåll. Intel-baserade Mac-datorer: Nollställa systemhanteraren SMC (System Management Controller) - Apple-support. Obs! Det är möjligt att systemhanteraren (SMC) stöter på problem som kan orsaka att systemet beter sig oväntat. De vanligaste symptomen beskrivs nedan.

Verktyg

Avsluta konto på LinkedIn. Presenting Vimeo Plus. Privacy Settings. Vimeo respects your videos and your right to decide who watches them. Privacy options allow you to upload videos and choose who can see them. To access the privacy settings of your video, click Settings under your video on the video page, then click the Privacy tab. You can select from the following privacy options to determine who can see your video: Anyone - Allow anyone to see this video.Only me - Make this video visible to me and no one elseOnly people I follow - Make my videos visible only to people I follow on VimeoOnly people I choose - I'll select people with whom I want to share this video (Note: this setting will only work for sharing with other Vimeo members)Only people with a password Protect this video with a password (Note: you can share password protected videos with non-Vimeo members)Hide this video from Vimeo.com (Plus + PRO only) - I want to post this video on the web but don't want it to be available on Vimeo.com.

A New Tool to Search for Images Licensed for School Use. Draftback. Vad är en personuppgift? Skola måste sluta använda molntjänst. Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2013 → Skola måste sluta använda molntjänst 17 september 2013 En skola i Sollentuna som använder molntjänsten Google Apps for Education måste antingen teckna ett avtal med Google som uppfyller bestämmelserna i personuppgiftslagen eller sluta använda molntjänsten. Inte heller Malmös avtal med Google håller. Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2014 → Inte heller Malmös avtal med Google håller. TitanPad och Meetingwords : Skapa ett gemensamt dokument online. TitanPad. Draftback. RICOH Smart Device Print&Scan för iPhone, iPod touch och iPad från App Store i iTunes. How to enable AirPrint for Windows. Skriv din text i Google Docs-appen, synka i molnet och rätta med Stava Rex.

Nya Stava Rex för Google Docs är, som jag skrivit om tidigare, plattformsoberoende, vilket innebär att du kan rätta din text med Stava Rex även på en iPad eller annan lärplatta. Tillägg som Stava Rex kan dock endast kommas åt via en webbläsare och i det s.k. skrivbordsläget (samma gränssnitt som på en dator). Guidad åtkomst barnsäkrar din iPhone eller iPad [video] Med ”Guidad åtkomst” kan man bland annat förhindra att barn råkar trycka på hem-knappen av misstag.

Det dröjer inte länge innan vi alla kan ladda ner och installera iOS 6. Än så länge har Apple släppt tre beta-versioner av det nya operativsystemet. En av de nya finesserna som vi kan se fram emot heter ”Guidad åtkomst” (”Guided Access” på engelska). För de som låter sina barn använda iPhone och iPad är denna nya finess fantastiskt bra och varmt välkommen. Små barn gillar att trycka på hemknappen och vips så stängs appen av utan att man som förälder hinner reagera. Apple lanserar sitt driftsättningsprogram i Sverige. Med Apples driftsättningsprogram kan företag och skolor på ett smidigt sätt administrera många IOS-enheter och Macar. Swivl. iPad som hjälpmedel-5 i topp. 7 Ways to Show Your iPad on a Projector Screen. Svarar inte eller går inte att slå på. Screencast-o-Matic. iOS 8 vs iOS 7: 5 Things iPad Owners Need to Know. Överföra fil till Fronter från iPad.

Cymbol för iPhone, iPod touch och iPad från App Store i iTunes. Lär dig att utnyttja din smarta mobiltelefon! - FunkaPortalen. En smart mobiltelefon är ett effektivt och diskret hjälpmedel som du alltid har med dig. Att använda de appar och funktioner som finns till din smarta mobiltelefon kan därför vara ett bra alternativ eller komplement till att skaffa traditionella hjälpmedel. Du kan spara både tid, energi och pengar på att lära dig att utnyttja din mobiltelefon. How to Use Screencast-o-Matic.

Man kan återställa koden i begränsningar på iPaden. Mac App Store – Apple Configurator. How to add tabs/pages for blogger (new interface) Flubaroo Overview. iMovie. Jag har haft lite ångest över att jag inte varit så aktiv i min blogg, men tänkte:

Att blogga tips

Teknikstöd. AirServer for PC 2.0. Proudly announcing Recording for Windows. [SOLVED] Problems with a too big Word document. Hello I have a problem with a Word document which has after the last time I saved it, apparantly become too big for my computer to handle. There are a lot of graphics in the document, and whenever I try to view it, it will give me "insufficient memory" messages and stop displaying graphics.

It also prevents me from editing the document, as I can't save it anymore due to "insufficient memory", meaning that I don't really know what to do. I can't properly view my document, and I can't edit it while it's open either, preventing me from reducing the size of it in the traditional way. Office for mac - I can't open a Word file because it's too large. Läs mera » Glömt lösenkoden eller enheten har avaktiverats. SafeShareTV: Ett verktyg för att ta bort stötande material ur en Youtube-film.