background preloader

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Facebook Twitter

11 Παραμύθια για τα Μαθηματικά – Παράρτημα Σερρών – Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Παραμύθια για τα μαθηματικά, παραμύθια που μας μαθαίνουν τα σχήματα, τις πράξεις, τις εξισώσεις, τα μισά και τα ολόκληρα.

11 Παραμύθια για τα Μαθηματικά – Παράρτημα Σερρών – Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Τα παραμύθια αυτά μας χαρίζουν γέλιο και στιγμές χαλάρωσης. Ταυτόχρονα είναι ένας έξυπνος τρόπος να διδάξουμε στους μικρούς μας μαθητές έννοιες που τους δυσκολεύουν. Πόσες παντόφλες φοράει ένας νυσταγμένος ιπποπόταμος; Ποιος χρειάζεται πιο πολλά παπούτσια, δύο δίδυμοι κόκορες ή ένα χταπόδι; Και γιατί τα ροζ κοράκια θέλουν πράσινα γοβάκια; Ο Άρης ο τσαγκάρης προσπαθεί να βρει απάντηση κι εμείς μαθαίνουμε πρόσθεση και αφαίρεση. Τα μισά, ολόκληρα και τα λίγα πιο πολλά!

Τα σπασμένα να κολλήσουν! 3. Η Λίζα ονειρεύεται ότι ταξιδεύει σε διάφορες παράξενες χώρες: τη Στρογγυλοχώρα, τη Γωνιοχώρα, την Κοκκινοχώρα, την Αναποδοχώρα… Παντού οι αλλόκοτοι κάτοικοί τους θέλουν να την αλλάξουν, να την κάνουν σαν κι αυτούς. 4. Teacher Uses LEGOs To Explain Math To Schoolchildren. Teacher Uses LEGOs To Explain Math To Schoolchildren. Εκατοντάδες παιχνίδια στην Παιδική χαρά των Μαθηματικών(mathplayground) «Η Tέχνη και τα Μαθηματικά συναντιούνται στο mini University μέσα από τα έργα του Wassily Kandinsky»□□‍□ «Η Tέχνη και τα Μαθηματικά συναντιούνται στο mini University μέσα από τα έργα του Wassily Kandinsky» Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού τρέχοντος σχεδίου εργασίας για την Τέχνη και τα Μαθηματικά, οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου μας μελέτησαν χρώματα και σχήματα με βάση τους πίνακες του Wassily Kandinsky.

«Η Tέχνη και τα Μαθηματικά συναντιούνται στο mini University μέσα από τα έργα του Wassily Kandinsky»□□‍□

O Wassily Kandinsky θεωρείται δημιουργός της αφηρημένης τέχνης. Τα Μαθηματικά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για εκείνον και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους ζωγράφους της εποχής του και πολύ αγαπητός στα παιδιά. Ο Kandinsky χρησιμοποίησε τη γεωμετρία του κύκλου και σχεδίασε κύκλους διαφορετικών μεγεθών, μικρούς και μεγάλους σε διαφορετική σχέση μεταξύ τους. Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθήσαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής, τις τεχνικές της, τη διαχρονικότητά της και επικεντρωθήκαμε στο να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά καθώς και να αποκτήσουμε διαφορετική οπτική των εικόνων γύρω μας.

Best Math Websites for the Classroom, As Chosen by Teachers. 7 Things You Didn’t Know about Hokusai, Creator of The Great Wave. Μαθη...μαγικα: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ. Το σχολικό παρεάκι: Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού. Στα μαθηματικά ένας αριθμός, μεγαλύτερος από το 1, που έχει μόνο δύο διαιρέτες (το 1 και τον εαυτό του) λέγεται πρώτος.

Το σχολικό παρεάκι: Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού

Επομένως το 0 και το 1 δεν είναι πρώτοι αριθμοί.Ο αριθμός 2, έχει για διαιρέτες μόνο το 1 και το 2. Eίναι ο μοναδικός πρώτος άρτιος(ζυγός) αριθμός ενώ όλοι οι πρώτοι είναι περιττοί (μονοί). Ένας αριθμός που έχει τουλάχιστον τρεις διαιρέτες λέγεται σύνθετος. Κάνω κλικ στην εικόνα για να εξασκηθώ παίζοντας... Πρέπει να θυμάμαι ότι στα αγγλικά prime = πρώτος και composite = σύνθετος . Διαλέγω ένα από τα τρία συννεφάκια ανάλογα αν θέλω να παίξω με πρώτους και σύνθετους αριθμούς από το 2 έως το 20, από το 2 έως το 50 και από το 2 έως το 99. Activities.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

Τετράγωνο, τετραγωνάκι..! ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ...ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: PROJECT. Μια διαθεματική εργασία που έγινε στη Β τάξη των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ...ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: PROJECT

Μια διαθεματική παρουσίαση μέσω Μαθηματικών και Προγραμματισμού Η.Υ που παρουσιάστηκε στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Μια αναφορά στο θεώρημα και 10+2 αποδείξεις του με geogebra και sketchpad. Πως μέτρησε την περιφέρεια της γης τον 3π.χ. αιώνα Συνοδεύεται με αρχείο geogebra οπου παρουσιάζεται η μέθοδος υπολογισμού του Ερατοσθένη. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ π Μια παρουσίαση της ιστορίας του διάσημου αριθμού π που έγινε σε συνεργασία με τη μαθήτρια Βρυώνη Παναγιώτα της τάξης Β3 του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του μαθήματος για τον κύκλο στα Μαθηματικά. Η σχέση των Μαθηματικών και της Τέχνης όπως παρουσιάσθηκε στους μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας. The Best Online Interactive Math Games for Every Grade Level. Practice makes perfect, and math proficiency at all levels definitely takes practice.

The Best Online Interactive Math Games for Every Grade Level

From basic addition and subtraction to advanced algebra and geometry concepts, these online interactive math games provide a fun way to practice important skills. Oh, and the best part? They’re all available for free on the web! We love playing games like these on an interactive projector, because you can enlarge the display, project the game on a wall or table, and play as a class. Use your finger or the interactive pen to control the game play from the board. Best Online Interactive Math Games for Elementary School It’s important to spark an interest in math at a young age and build confidence in skills quickly. Gr.pinterest. Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής. Ο άγνωστος χ: Μαθηματικά και Κινηματογράφος. "Τop 10" ταινιών με θέμα τα μαθηματικά.

Ο άγνωστος χ: Μαθηματικά και Κινηματογράφος

Ο ήρωας του «Π», του Ντάρεν Αρονόφσκι, ζει σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης μέσα σε μια «ζούγκλα» καλωδίων, που τροφοδοτούν τον «Ευκλείδη», τον υπερυπολογιστή του, και μελετά μαθηματικά. Σκοπός του είναι να αποδείξει πως υπάρχει μια μαθηματική λογική πίσω από κάθε πολύπλοκο σύστημα και προσπαθεί να αναπτύξει μια τέλεια μέθοδο πρόβλεψης της συμπεριφοράς του Χρηματιστηρίου. Αυτό τον κάνει στόχο των ανθρώπων της Γουόλ Στριτ, καθώς και ραβίνων που, μέσα από τα μαθηματικά, ελπίζουν να επικοινωνήσουν με τον Θεό. O θαυμαστός κόσμος των μαθηματικών: ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ. 1.

O θαυμαστός κόσμος των μαθηματικών: ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Η συμμετρία που κατεξοχήν εκφράζει την καλαισθησία και την ομορφιά είναι διάσπαρτη στον φυσικό κόσμο. Μερικές εικόνες μας πείθουν Η φύση λοιπόν γεωμετρεί! Η συμμετρία στη φύση Η συμμετρία στη βιολογία είναι η ισόρροπη κατανομή των διπλών μερών του σώματος ή του σχήματος ενός ζωντανού οργανισμού. Το σώμα ή το σχέδιο των περισσότερων πολυκύτταρων οργανισμών παρουσιάζουν κάποια μορφή συμμετρίας , είτε ακτινική συμμετρία ή διμερής συμμετρίας ή «σφαιρική συμμετρία».

Primary. Μαθηματικά. Archimedes Ostomachion Math Puzzle. Καγκουρό Ελλάς: Διακριθέντες μαθητές. 10 Συμβουλές για το μάθημα των Μαθηματικών στις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια. 10 Συμβουλές για το μάθημα των Μαθηματικών στις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια.

10 Συμβουλές για το μάθημα των Μαθηματικών στις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια.

Οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Γυμνάσια πλησιάζουν, αλλά εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και για αυτό τον λόγο δεν έχουμε άγχος. Η ιστοσελίδα www.teacherland.gr είναι δίπλα μας με ορισμένες συμβουλές - συμβολές για το τι πρέπει να προσέξουμε στο μάθημα των Μαθηματικών. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Τα τελευταία 2 χρόνια αποτελούν το 80% των θεμάτων που επιλέγονται. Θέλουν πολύ προσοχή διότι σε αυτές αξιολογείται μόνο η σωστή απάντηση και όχι ο τρόπος λύσης. Sign in to your account. Least Common Multiple Game - Snowball Fight! ThatQuiz. Printable Pi Puzzle for Pi Day. Perierga.gr - Παίζοντας την προπαίδεια του 9 στα δάχτυλα. How Eratosthenes calculated the Earth's circumference. Κλάσματα μεγαλύτερα από τη μονάδα-Καταχρηστικά κλάσματα- Μεικτοί αριθμοί.

Instead of "I don't get it" poster for math/science classroom. Printable at up to 24" by 36". PISA - Θέματα Mαθηματικών. Song from π!