background preloader

Communicatie

Facebook Twitter

Basisboek communiceren. Be the story. Transmedia storytelling voor contentmakers. Bij wijze van spreken. Het standaardwerk voor mondelinge communicatie, off- en online. Krachtig en overtuigend mondeling communiceren kan je écht leren. Geef je een presentatie, een persoonlijke of zakelijke pitch, stel je een poster voor, voer je een telefoongesprek, woon je een vergadering bij of solliciteer je, zowel offline als online? Altijd zal dit boek je helpen. Als je mondeling communiceert, heb je maar één doel: je wil dat de persoon tegen wie je spreekt, jouw woorden en ideeën exact begrijpt zoals je dat wil. Te vaak echter zorgen stoorzenders voor communicatiestoringen. Of je nu student, lesgever, medewerker in een bedrijf of beleidsmaker bent … elke dag bevind jij je in één van de zes professionele situaties, beschreven in dit boek. Deel 1: Enkele herkenbare foutieve mondelinge situaties met negatieve gevolgen.

Deel 3: Zes professionele situaties: presentaties, postersessies, pitches, telefoongesprekken, vergaderingen en sollicitaties. Deel 4: Effectieve, correcte en persoonlijke online communicatie. Meer weten? De PR-factor. Succesvol bedenken, maken en verspreiden van nieuwsgierige content. Steeds meer bedrijven zien in eigen content dé manier om met klanten te communiceren.

Daarmee neemt de strategische waarde van PR verder toe, zo concluderen Christine van der Linden en Carla de Barros Barbosa in de 2e, herziene versie van hun boek 'De PR-factor'. Content is king. Maar met content die door andere media wordt overgenomen ben je pas echt de koning te rijk. Het zijn deze relevante merkverhalen waarover het In 'De PR-factor' gaat. In het boek laten Van der Linden en De Barros Barbosa zien hoe je dit concreet en stapsgewijs aanpakt. Met praktische tips, nieuwe inzichten, modellen, een 10-stappenplan en veel aansprekende voorbeelden. De PR-factor is voor iedere professional die communicatie en PR strategisch wil inzetten. Een plan van aanpak Goede bedrijfscontent die trending wordt op sociale media. Succesvolle voorbeelden Een consistente boodschap Hoe formuleer ik de juiste boodschap? Jouw merk in de media Ook leren lezers hoe journalisten denken en hun nieuwsaanbod afwegen.

Een goed gesprek. Gespreksvaardigheden voor zorgverleners (E-book) Effectief schrijven in de juridische praktijk. Structuren, formuleren, redigeren. (Ook als E-book) Elementaire sociale vaardigheden (Ook als E-book) Filosofiebox. Uitdagende vragen om jezelf en anderen beter te leren kennen. Handboek communicatiestrategie. Agile methode voor strategieontwikkeling. Het Groot Online Werkvormenboek. Deel 3. De inspiratiebron voor online vergaderingen, opleidingen en andere bijeenkomsten. (E-book) Het Groot Werkvormenboek 1 (E-book)

Cursisten die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die u gebruikt en het effect dat u ermee sorteert. Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten of vergaderingen op een frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen: kennismaken;uitwisselen;kennis overdragen;discussiëren;beslissen;brainstormen;plannen maken;evalueren;vaardigheden oefenen; eninformeren. Het Groot Werkvormenboek 2 is het vervolg op dit eerste deel. Het recruitment fundament. Hoe presenteer je online? Praktisch zonder gedoe. Tijdelijk aanbod: boek + 2 gratis webinars Koop Hoe presenteer je online?

Via deze website en krijg er twee webinars van elk 40 minuten bovenop! (Je ontvangt een mailtje met de url's naar het webinar de eerstvolgende dinsdag na je aankoop) Hans en Toon gaan tijdens deze sessies dieper in op concepten uit het boek, zoals: Webinar voor docenten en leerkrachten Intro (3min42)Hoe betrek je studenten bij de les? Webinar voor onderzoekers, studenten en professionals Intro (4min37)Hoe hou ik mijn publiek aan boord? Ze beantwoorden tussendoor natuurlijk ook extra vragen die ze tijdens de webinars zelf kregen. Interculturele communicatie in de zorg. Kennis, vaardigheden en houding voor zorgprofessionals (Ook als E-book) Interculturele communicatie. Van ontkenning tot wederzijdse integratie (E-book)

Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn (E-book) Journalistiek in maatschappelijk perspectief. Een inleiding tot journalistieke theorie en onderzoek. Klachtencommunicatie. (Ook als E-book) Lezen en schrijven in de communicatiewetenschappen. Overheidscommunicatie. Een gedragswetenschappelijke aanpak (E-book) Overtuigend debatteren. Alle technieken, tips en trucs. Rapporteren in opdracht. Project, proces, product. Tijdens hun studie maken voltijd- en deeltijdstudenten op diverse momenten kennis met de beroepspraktijk van hun opleiding. Ze voeren projecten uit, werken in labs aan praktijkopdrachten, lopen stage en voeren een afstudeeropdracht uit voor een organisatie in het beroepenveld. Rapporteren in opdracht helpt deze studenten bij het uitvoeren van praktijkopdrachten die uitmonden in een schriftelijk beroepsproduct. Ze doorlopen in dit boek alle fasen van het proces: van de opdrachtverwerving tot het opleveren van het beroepsproduct. Studenten leren schriftelijk rapporteren en maken kennis met vaardigheden die hiervoor nodig zijn, zoals samenwerken, een project managen, overleggen, analyseren, structureren, argumenteren en adviseren.

Het boek gaat een studielang mee. Door de gerichte instructies, checklists en praktische formats is het boek zowel zelfstandig als met ondersteuning door een docent in onderwijsmodules en praktijklabs te gebruiken. Samen Lezen. De ultieme therapie. Schrijf ze onder tafel! Alles wat je moet weten over wervelend schrijven en copywriting. Dit boek wil je niet leren schrijven. Dat kan je al. Dit boek wil je wél de technieken aanreiken om met de juiste set van woorden je lezer in beweging te brengen. In actie. Maar da’s niet evident. Want ook al lezen we veel meer dan vroeger, we lezen ook veel oppervlakkiger. Vluchtiger. Maak kennis met de basics van copywriting toegelicht met voorbeelden, onderzoek en oefeningen. Schrijven voor de wetenschap (E-book) Scoren met creatieve content op sociale media. Meer dan 100 concrete voorbeelden, handige tips en inspirerende getuigenissen. (Ook als E-book)

Om te scoren op sociale media maak je originele content die je volgers verleidt om een actie te ondernemen. Dat klinkt eenvoudig, maar wie al even op sociale media actief is met zijn organisatie, weet dat goede posts creëren meer is dan weten waar de knopjes staan. In dit handige boek leer je snel en concreet hoe je scoort op je sociale media. Ook zonder veel geld en personeel. Kristof D’hanens en Brecht Vanderstraeten laten je nadenken over je contentstrategie aan de hand van 10 veelgestelde vragen. Daarna zetten ze je op weg met meer dan 30 concrete formats die je meteen zelf kunt toepassen voor jouw organisatie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook meer dan 100 inspirerende voorbeelden, handige formats en interviews met social media managers van grote en kleine Vlaamse communities. Dankzij een heldere uitleg, tips en good practices tover jij straks alle inspiratie om tot bruikbaar materiaal.

SOS schrijven. Een helder vlot en foutloos verslag volgens de beter-methode. Storytelling in de praktijk. Creatief schrijven voor een merk. Vaardig communiceren in de gezondheidszorg. Een evidence-based benadering. (E-book) Zie je wat ik bedoel. Presenteren is vertellen met beelden.