background preloader

Kiterjesztett Valóság (AR)

Facebook Twitter

Kiterjesztett valóságban Eddie-vel és Alekszandrával | Szertár Podcast CXI. Tech - És akkor kiugrik a tankönyvből egy repülőgép. Eddie TanuljOkosan peldakonyv. Tanulást (digitálisan)elősegítő Technológia Labor. A T@T a Tanulást (digitálisan)elősegítő Technológia, az angol TEL (Technology Enchanced Learning) kifejezésből származik.

Az ELTE T@T labor az Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszékén belül jött létre és hivatásának tartja az élményalapú tanulási környezetek meghonosítását az oktatáson belül. Ennek érdekében fejti ki oktatási, kutatási és fejlesztési tevékenységeit a legfrissebben megjelenő technológiák alkalmazásával. Célunk, olyan innovatív informális tanulási installációk felállítása, amelyek lehetnek akár a formális tanulás eszközei is, de alkalmasak más környezetben (például múzeumokban) is az érdeklődés felkeltésére és a felfedezés élményének átadására.Kövess minket a közösségi hálón!

A T@T Kuckót is laborunk hozta létre a közoktatás, a tanárképzés és az oktatási technológiafejlesztés további közelítése érdekében. A T@T labor fejlesztései összehangolt műhelymunka keretében történik, amely több óra projektmunkáját is magában foglalja: Tarts velünk! Jó munkát! Apple-szabadalom: kiterjesztett valóság és 3D nyomtatás - FREEDEE BLOG. Látványos poklot hozhat el a kiterjesztett valóság. Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Macuda Keicsi japán filmművész egy rövidfilmben mutatja be, miként képzeli ő azt a jövőt, amikor a kiterjesztett valóság már az életünk része.

A Hyper-Reality nem csak rendkívül látványos, de gondolatébresztő is. A kiterjesztett valóság (AR) ugyan nem azt a szimulált élményt adja mint a VR, attól semmivel sem kevésbé érdekes. A valóságra helyezett digitális rétegeket szintén egy headseten, szemüvegen, vagy a jövőben akár egy lencsén keresztül látjuk, ami így talán még hátborzongatóbbá teszi a látványt. Keicsi rövidfilmje elsősorban azt mutatja be, miként fognak a szemünk előtt lebegni a különféle reklámakciók, amint végig megyünk az utcán, és hogyan válik az életünk egy nagy pontgyűjtéssé – mindeközben persze hívnak minket telefonon, vagy éppen megfertőzik a készülékünket, hogy ismét az unalmas, ingerszegény valóság táruljon a szemünk elé.

Plusz réteg a világhoz. Üdvözlünk a Prog.Hu-n! - Prog.Hu. Choose Your Development Environment  |  ARCore  |  Google Developers. ARCore: Augmented reality at Android scale. Posted by Dave Burke, VP, Android Engineering With more than two billion active devices, Android is the largest mobile platform in the world. And for the past nine years, we've worked to create a rich set of tools, frameworks and APIs that deliver developers' creations to people everywhere. Today, we're releasing a preview of a new software development kit (SDK) called ARCore. It brings augmented reality capabilities to existing and future Android phones.

We've been developing the fundamental technologies that power mobile AR over the last three years with Tango, and ARCore is built on that work. ARCore works with Java/OpenGL, Unity and Unreal and focuses on three things: Motion tracking: Using the phone's camera to observe feature points in the room and IMU sensor data, ARCore determines both the position and orientation (pose) of the phone as it moves. Alongside ARCore, we've been investing in apps and services which will further support developers in creating great AR experiences. Unity - játékfejlesztés modern eszközökkel tanfolyam NetAcademia. Augmented Reality For Business, Project & Services Provider | Octagon Studio Ltd. OctagonAR – AR Creator | ŠkolAR - ARsuli. Az AR Creator munkafelülete AR+ app csak 2 projekt létrehozását engedélyezi… Kapcsolódó bejegyzések ENTiTi egy használható AR és VR tartalom készítő platform Nagyon ígéretesnek tűnik az ENTiTi AR és VR tartalom szerkesztő platform. A(z) "alkalmazás" kategóriában SRATCH - marker alapú AR - AR SPOT SPOT: An Augmented-Reality Programming Environment for Children Használható parancsok: A(z) "kiterjesztett valóság" kategóriában Unity - AR - Vuforia Multy - Traget Animált objektum - Blender A(z) "AR tanulási környezet" kategóriában.

Octagon Studio Ltd. Augmented Reality App 'AR+': Make Your Own AR Creation in a Simple Way! | Octagon Studio. ENTiTi egy használható AR és VR tartalom készítő platform | ŠkolAR - ARsuli. Nagyon ígéretesnek tűnik az ENTiTi AR és VR tartalom szerkesztő platform. Az ENTiTi munkafelülete Kapcsolódó bejegyzések aumentaty - az új BuildAR :) Egy újabb AR tartalom-létrehozó programot próbálgatok. A létrehozott tartalmat mobil eszközök segítségével is tudjuk használni.

A(z) "alkalmazás" kategóriában SCRATCH programozás Táblagépen Végre találtam egy olyan alkalmazást az Androidos táblagépre, mely segítségével megoldott a SCRATCH-ben való programozás.Az alkalmazás neve ScratchDuino, mely a Scratchduino robot vezérlését is lehetővé teszi (nem ismerem, nem használtam a robotot). Saját készítésű AR alkalmazás AR applikáció létrehozása Unity és VUFORIA platform segítségével.

ENTiTi egy használható AR és VR tartalom készítő platform | ŠkolAR - ARsuli. Wikitude – AR tartalom létrehozó platform | ŠkolAR - ARsuli. Wikitude – unity -addroid APP 4:30 Open Projekt – WikitudeUnityExample Projekt mappából Import Package -> Custom Package. Wikitude (Package mappából)WikitudeCamera prefabMain MenuFile | Build Settings 5:20 Scenes – main 6:22 licenskey Kapcsolódó bejegyzések WeDo robotok építési útmutatók gyűjteménye A(z) "építési útmutató" kategóriában Ünnepre hangolódva 3D nyomtatóval.