background preloader

Egészség

Facebook Twitter

12 ingyenes hazai mezítlábas park, amit imádni fogtok! Földi paradicsom a Felvidéken - Szallas.hu Blog. Ne higgyétek, hogy paradicsomi tájat csak trópusi tengerparton vagy esőerdőben lehet találni!

Földi paradicsom a Felvidéken - Szallas.hu Blog

Tőlünk egy karnyújtásnyira, a szomszédos Szlovákiában például a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szebbnél szebb természeti látnivalókkal és csodás panorámát ígérő túrákkal várja a turistákat. Az 1988-ban nemzeti parkká nyilvánított védett terület 19 763 hektár kiterjedésű és a Káposztafalvi-karszt (más néven Káposztafalvi-mészkőhegység) vidékén található. A mészkőhegységet évmilliók alatt szabdalták fel a magasból lezúduló patakok, így keletkeztek azok a kanyonok, amik a kiépített létráknak és fogódzóknak köszönhetően bárki számára megközelíthetők.

Érdekesség: A hegységet mintegy 300 km hosszú jelzett turistaúton járhatjuk be széltében-hosszában, ebből mintegy 100 km hegyvidéki, szakadékos területeken halad keresztül. A Szlovák Paradicsom ösvényein 356 m vaslétra, több mint 1000 m doronglétra, 335 sziklalépcső, 687 m vaslánc, 114 m sziklajárda és 84 m vashíd található. Új erdei kerékpárút a Mátrában - CsipcsiripCsipcsirip. Új erdei kerékpárútvonalakat adtak át a Mátrában mintegy 90 kilométer hosszan.

Új erdei kerékpárút a Mátrában - CsipcsiripCsipcsirip

Az útvonalat profik, családok, hobbi bringások egyaránt élvezhetik a vadregényes tájon. A kép illusztráció A napokban adták át a Mátrában azt az erdei utakon futó kerékpárutat, amely már gyönyörű tájakon halad, és amelyhez a jövőben további részek épülnek majd. A útvonal végig jelzéssel látták el és pihenőhelyekkel tették komfortosabbá. A Mátra turizmusában érdekeltek ezzel a fejlesztéssel újabb lépést tettek annak érdekében, hogy a természetbeni aktív kikapcsolódás minél több módja megtalálható legyen a hegységben. Erdészeti Zrt vezetője szerint további kerékpáros fejlesztések várhatóak mind a Mátrában, mind a Bükkben. How to treat and prevent plantar fasciitis at home. Remedy Daily Like the Health Tips Everyone Should Know Facebook page.

How to treat and prevent plantar fasciitis at home

Plantar fascia may not be a term you hear every day, but it is important when it comes to foot health. According to Healthline, more than 50 percent of Americans suffer from foot pain, and that pain is most commonly associated with damage to the plantar fascia, a thin ligament that connects the heel to the front of your foot. 10 yoga positions to help lose belly fat. Belly fat is something nearly everybody has to battle at some point in their life.

10 yoga positions to help lose belly fat

Even if you eat a balanced diet and work out regularly, getting a flat stomach can definitely take some time. However, you shouldn’t be discouraged because some easy yoga moves will work wonders on your midsection. Yoga has been an effective form of exercise for over 5,000 years. The Ancient Tibetan practice for Health and Vitality - UPLIFT. Some years ago I attended a yoga class where my flamboyant artist friend and yoga teacher shared an interesting sequence called The Five Tibetans.

The Ancient Tibetan practice for Health and Vitality - UPLIFT

I immediately fell in love with this simple, short and totally useable sequence and it became a great resource that I turn to and use for a quick yoga pick me up. For some time it was a daily sequence, but it’s always been one I return to, and a sequence that I teach my students as a self empowering, simple yoga ritual they can do on their own at home. Lenyűgöző gyömbéres recept, amitől elolvad a zsír a fenékről és a derékról, valamint növeli az immunrendszert! Bár úgy tűnik, hogy nagy léptekben közeledik a tavasz, mégis a szervezetünk még nincs felkészülve a gyors időjárás-váltásra.

Lenyűgöző gyömbéres recept, amitől elolvad a zsír a fenékről és a derékról, valamint növeli az immunrendszert!

Ilyenkor még hajlamosak vagyunk egy-két vírust “befogadni”. Az alábbi ital nagy hatóerővel erősíti az immunrendszert, sőt még a fogyásban is segít. A gyömbér a világ egyik legegészségesebb élelmiszere: enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit, csökkenti a fájdalmat, erősíti az immunrendszert, megszünteti a hányingert, az aranyeres problémákat, a hasmenést, a görcsöket, de ajánlott migrén, köhögés, székrekedés, lassú keringés, menstruációs görcsök, magas koleszterinszint, és cukorbetegség esetén is. Sokan használják fogyókúrás kiegészítőként, hiszen beindítja az anyagcserét, és serkenti a zsírégetést.

Pozitív tulajdonságai közé sorolhatjuk azt is, hogy hamar teltségérzettel tölt el, így fogyasztása után már nem fogunk sem sós, sem édes ételek után sóvárogni. Meddig akarsz élni?Avagy: A halott orvosok nem hazudnak. Dr.

Meddig akarsz élni?Avagy: A halott orvosok nem hazudnak

Joel D. Wallach előadása Az előadás címe: A halott orvosok nem hazudnak Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.) Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Ez nagyon izgatott engem, és egyszer megkérdeztem az apámtól: „Mondd apa, nekünk miért nem ugyanúgy csinálod az ennivalót, mint a teheneknek?”

Három szurdoktúra, amit nem fogsz elfelejteni. 1.

Három szurdoktúra, amit nem fogsz elfelejteni

Ahol orrodnál fogva vezet a medvehagyma – Burok-völgy Annak idején pompás királyi vadászatok verték fel az erdő csöndjét errefelé, ma leginkább a bakancsos turisták választják úti célul a Tési-fennsík közepén elhelyezkedő szurdokot, amelynek több mint 10 km-es főága Bakonykúti és Királyszállás között vezet. A néhol nehezen járható szurdok kialakulására számos elmélet született, de a legvalószínűbb feltevés szerint nem folyóvízi erózió, hanem hasadás útján keletkezett. Állandó vízfolyással itt nem találkozhatsz, a fennsíkról a főágba érkező víz hamar eltűnik a völgyfeneket alkotó kőzet repedéseiben.

A szurdokban és mellékvölgyeiben 42 barlangot tártak fel, amelyek közül a 73 méter hosszú és 21 méter mély Ruska-zsomboly a legnagyobb. Body Builder. Remifemin - változókori tünetek hormonmentes kezelése. HPV. Főoldal.