background preloader

NESE

Facebook Twitter

Diez documentales espectaculares para la clase de Ciencias. ¿Quieres mostrar en clase el interior del cuerpo humano y su funcionamiento?

Diez documentales espectaculares para la clase de Ciencias

¿Imaginas poder sobrevolar con tus alumnos el globo terrestre, adentraros entre montañas con miles de años de antigüedad y sumergiros en los océanos para ver la fauna marina? ¿Te gustaría ayudarles a comprender la importancia del respeto a la naturaleza o el origen de la vida? Te proponemos diez documentales espectaculares para la clase de Ciencias naturales con los que podrás viajar por el espacio y ver la anatomía y la flora y la fauna terrestres disfrutando de las ventajas del lenguaje audiovisual. 1. Home (Yann Arthus-Bertrand, 2009). ¿Sueles utilizar documentales en clase de Ciencias? Què són les funcions executives? Hem parlat molt de les dificultats en les funcions executives de trastorns com el TDAH, el TANV o els TEA.

Què són les funcions executives?

Però: què són les funcions executives? Utilitzant el símil més habitualment utilitzat, són com una orquestra que ha de produir una melodia: el lòbul frontal seria el director d’orquestra del nostre cervell, el que fa que totes les funcions (llenguatge, memòria, orientació espacial…) de la nostra intel·ligència vagin alhora i coordinades. En definitiva, aquestes complexíssimes funcions executives, són les responsables de que puguem planificar i organitzar: prendre decisions, establir objectius, iniciar accions, autoregular-nos, inhibir estímuls que ens distreguin, tenir flexibilitat cognitiva, emprar el feed-back per a corregir els possibles errors, la memòria de treball, atenció selectiva i mantinguda, acabar les tasques o desenvolupar una conducta social adequada.

Hi ha dos tipus de funcions executives: Eduardo Sáenz de Cabezón en el Senado.

Expo

PRODISLEX - Protocols de Detecció i Actuació en Dislèxia (Català)Integratek. Aquests protocols han estat elaborats per un equip de professionals amb la col·laboració de Disfam i de la UIB, així com amb la supervisió de professors i professionals de la Direcció General d’Innovació i Formació del Professorat.

PRODISLEX - Protocols de Detecció i Actuació en Dislèxia (Català)Integratek

Aquest recurs de treball té com a objectiu la detecció primerenca alhora que proporcionar estratègies per aconseguir l’èxit d’aquesta tipologia d’alumnat, així com accedir a l’aprenentatge en igualtat de condicions. Des de Disfam, volem agrair de forma especial a totes les persones que d’una forma o altra han contribuït en l’elaboració de dit Protocol. A tots ells, la nostra enhorabona i un milió de gràcies pel seu treball, entrega, dedicació i altruisme.

Cliqueu els enllaços següents per a descarregar el protocol de l’etapa desitjada: MOOC- Aprendizaje Basado en Proyectos (ABP) - Contenidos Digitales - Averroes. MOOC- Aprendizaje Basado en Proyectos (ABP) - Contenidos Digitales - Averroes. MOOC- Aprendizaje Basado en Proyectos (ABP) - Contenidos Digitales - Averroes. MOOC- Aprendizaje Basado en Proyectos (ABP) - Contenidos Digitales - Averroes. EL BLOG DE L@S MAESTR@S DE AUDICION Y LENGUAJE: MANUALES DE ATENCIÓN AL ALUMNADO CON NECESIDADES ESPECIFICAS DE APOYO EDUCATIVO. TDAH: “Nen, para quiet” - Quèquicom - Blogs - Televisió de Catalunya. Escrit per: Equip Editorial Samantha Vall coneix l’Aitor, un nen hiperactiu, i la seva metge, Susana Carmona.

TDAH: “Nen, para quiet” - Quèquicom - Blogs - Televisió de Catalunya

L’Aitor participa en un estudi de l’Hospital del Mar de Barcelona per comprendre millor el cervell dels nens amb TDAH. Li fan una ressonància magnètica funcional per comprovar quin grau d’afectació pot tenir l’àrea del cervell relacionada amb la motivació que fa que per aquest nen sigui impossible relaxar-se i centrar-se en una cosa. Però el TDAH no és només hiperactivitat, també és falta d’atenció. De fet, els nens hiperactius no passen desapercebuts; en canvi, l’Ainoa, de 10 anys, és una nena molt tranquil•la, però té un dèficit d’atenció important. El TDAH és una malaltia neuropsiquiàtrica que ha de diagnosticar un expert. El TDAH i la genètica El cervell s'ha de mantenir en equilibri davant les variables circumstàncies de la vida. 6 [Programa i conclusions] ‘Sóc igual que tothom’

1.

6 [Programa i conclusions] ‘Sóc igual que tothom’

“No tots tenim a casa un fill amb discapacitat, però tots tenim a casa situacions més o menys conflictives. Aprendre a acceptar i gestionar limitacions dels fills és quelcom molt i molt important”. 2. “Sigui quina sigui la situació que tenim a casa, és fonamental una actitud positiva, acceptant el problema i buscant activament vies per resoldre’l”. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Área de Psiquiatría de la Universidad de Oviedo. Blog de la Fundació Jaume Bofill. 150 blogs educatius que hauries de conèixer. Inclusió per a tots. Carpeta d’aprenentatge.