background preloader

Mariachrisso

Facebook Twitter

slöjdmaria

Hemundervisning digitalt

No. Bild. Undervisning. Svenska. SVENSKA. UTBILDNINGSLEDNING. INTEGRITY. KOLLEGIALT SAMARBETE. CREATIVITY. Math. Love it ? Create your own. 11 internetfrämjande projekt får finansiering av .SE:s Internetfonden. Genom Internetfonden vill vi ge mindre projekt chansen att få växa.

11 internetfrämjande projekt får finansiering av .SE:s Internetfonden

Bland projekten som får dela på två miljoner kronor från .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) finns till exempel en undersökning om svenskarnas inställning till elektronisk röstning, ett projekt som ska underlätta för offentlig sektor att leverera öppna data, samt översättning av programvara med öppen källkod. Flera projekt har även skolinriktning och spänner över områden som lektionshack, konstprogrammering och JavaScript-baserad spelprogrammering. Pressmeddelande från .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) 2014-06-17 – Att skolan ger barn nödvändig digital kunskap är väldigt viktigt, därför känns det extra kul att kunna stödja fyra riktigt bra skolprojekt. Vi stödjer helhjärtat arbetet med att få fler barn att lära sig att programmera, säger Pernilla Rydmark, chef för Internetfonden på .SE. Svenskarna och röstning på nätet Syftet är att undersöka svenskarnas inställning till elektronisk röstning. SverigeLinux. Kvalgr-no-observationsschema.

PROGRAMMERING

Coachande Förhållningssätt. Gamebased learning. Bloggar. Teacherhack. Bedömning/lärande. Just another WordPress.com site. Om att bevaka forskningsfronten « Tankar om forskningen i skolan. Ett av syftena med denna blogg är att sprida vetenskapliga rön om skolan.

Om att bevaka forskningsfronten « Tankar om forskningen i skolan

Vi som skriver är verksamma lärare och vi skriver för andra lärare. Vi väljer vad vi vill skriva om utifrån vad vi själva anser vara intressant. Kanske skulle man kunna uttrycka det som att vi presenterar våra tankar om skolforskningen, ofta med det goda forskningsexemplet som ledmotiv. Man skulle också kunna uttrycka det som att vi försöker bevaka forskningsfronten åt medlemmarna i förbundet. Det forskas ganska mycket just nu runt om i Skolsverige, vi har ingen ambition att presentera allt nytt som kommer ut.

Hur ska den som är intresserad av ämnet göra för att själv hitta forskning? Skolporten.se Den givna startpunkten då man här hittar alla nyutkomna avhandlingar med skolanknytning. Forskningen har aldrig varit mer lättillgänglig än idag. /Johan Email This Post Skriv ut. Lärande & bedömning. Sex år har gått och på måndag byter jag arbetsplats och börjar på Skolverket. Tusentals lärarmöten, rapporter, undersökningar, konferenser och ett och annat blogginlägg har det blivit. Från början var bloggen ett verktyg i satsningen ”Bedömning och betyg” för att kommunicera med de lärare som vi var i kontakt med i olika projekt.

Kanske minns du BLoPP? Eller BfLU? Det som började med en förkärlek till akronymer och ett behov av att komma i kontakt med lärare slutar med att jag nästan skrivit en bok med blogginlägg. Jag bär med mig många minnen från arbetet i Stockholms stad, både som lärare och som byråkrat. Professor Tomas Kroksmark. PedagogiskaBloggar. PLAYDATE. A new kind of conference.

PLAYDATE

No presenters. No agendas. Just playing. Explore the things you've never had time to explore. Digitala verktyg, SAMR och det saknade steget. På spaning efter det omdefinierade lärandet – del 1 Den digitala utvecklingen i skolan går fort just nu och glädjerop blandas med farhågor i takt med att en till en och andra koncept införs på skolor runt om i landet.

Digitala verktyg, SAMR och det saknade steget

Att uppdraget till skolan är att införa IKT är glasklart men däremot är det inte lika entydigt hur den digitala tekniken bäst kommer till användning i det konkreta skolarbetet. Om detta delar jag med mig av några reflektioner till Skollyftets läsare, bland annat kommer jag att diskutera om det inte saknas ett steg i den ofta citerade SAMR-modellen. SAMR-modellen När skolutveckling med IKT diskuteras används ofta Ruben Puenteduras SAMR-modell som utgångspunkt. Emil Janssons Blogg. PedagogiskaBloggar. PLAYDATE. Hur använder man ett digitalt responssystem? Ny i svenska skolan. Inspiratörer.

Länkar/slöjd

Nackasentreprenörer.