background preloader

Kemia

Facebook Twitter

Kestava kehitys kemian opetuksessa opas. KOP2011 toppari. Terve koululainen. Tutustu ja ota käyttöön opetuksessasi!

Terve koululainen

Alakouluun 5.−6. -luokille 8 toiminnallista ravintovarttiaanimaatiovideo ravitsemuksen keskeisistä teemoista (2 min tietoisku) Yläkouluun sähköisiä tehtäviä mm. juomien tuoteselosteista ja fiksuista välipalavalinnoistaEat Run Repeat, Ravintorutistus ja Vitamin Fuse -mobiilipelit ravitsemusteemoista Android-laitteille. MolView.

Jippo: Aktiviteettien ohjeet. Heijastava kananmuna Tiedosto: Heijastava kananmuna.pdf Ohje pdf.muodossa.

Jippo: Aktiviteettien ohjeet

Punakaali-cocktail Tiedosto: punakaali.pdf Ohje pdf.muodossa. Kummallinen kananmuna Tiedosto: Kummallinen kananmuna.pdf Ohje pdf.muodossa Muuttuva mustikka. Bending Light - Index of Refraction, Light, Snell's Law - PhET. Topics Snell's Law Refraction Reflection Optics Prisms Lenses Light Description Explore bending of light between two media with different indices of refraction.

Bending Light - Index of Refraction, Light, Snell's Law - PhET

See how changing from air to water to glass changes the bending angle. Play with prisms of different shapes and make rainbows. Sample Learning Goals Explain how light bends at the interface between two media and what determines the angle.Apply Snell’s law to a laser beam incident on the interface between media.Describe how the speed and wavelength of light changes in different media.Describe the effect of changing wavelength on the angle of refraction.Explain how a prism creates a rainbow. Version 1.1.20 The new HTML5 sims can run on iPads and Chromebooks, as well as PC, Mac, and Linux systems. iPad: iOS 12+ SafariiPad compatible sims Android: Not officially supported. Chromebook: Latest version of Google Chrome The HTML5 and Flash PhET sims are supported on all Chromebooks.Chromebook compatible sims. Vesikoulu. 4 milliä voi viedä näön, 15 milliä tappaa – 10 kysymystä metanolia sisältävistä tuulilasinpesunesteistä.

Syksyn myötä autojen lasinpesunestesäiliöitä täytetään jälleen pakkasta sietävillä vaihtoehdoilla.

4 milliä voi viedä näön, 15 milliä tappaa – 10 kysymystä metanolia sisältävistä tuulilasinpesunesteistä

Nesteiden tehokkuudessa, tuoksuissa ja turvallisuudessa on suuria eroja. Analyysi: Muovia, bon appétit! Yle Uutiset kertoi äskettäin, että valtamerten muovijätettä päätyy jo ihmisten ruokalautasille – ei tosin tarkoituksella.

Analyysi: Muovia, bon appétit!

Merissä on niin paljon muovia, että sitä löytyy jo monista ruokakaloista. Kalatkaan eivät sitä tieten tahtoen syö, mutta eliökunnasta löytyy ainakin niitä, joille muovin raaka-aine – öljy – maistuu oikein mukavasti. Viitisen vuotta sitten uutisoitiin, että bakteerit hajoittavat öljyä jopa ällistyttävällä vauhdilla. Meksikonlahden vuoden 2010 öljyturman vaikutuksia tutkinut ryhmä yllättyi, kun se ei löytänyt öljyä juuri ollenkaan 1 100 metrin syvyydessä sijaitsevan vuotokohdan läheisyydestä. Eight great apps for chemistry teachers. 14 Amazing Chemical Reactions. 14 Amazing Chemical Reactions. 10 Amazing Science Tricks Using Liquid! Beautiful Chemical Reactions. 13 kysymystä ja vastausta parjatuista lisäaineista - Ravitsemus - Hyvinvointi - Helsingin Sanomat.

Natriumnitraatti, emulgointiaine E472e, kaliumsorbaatti, pektiini.

13 kysymystä ja vastausta parjatuista lisäaineista - Ravitsemus - Hyvinvointi - Helsingin Sanomat

Tuoteselosteita lukiessa voivat kohota muidenkin kuin lisäaineiden välttelijöiden kulmakarvat. Takaavatko nämä kemialliset termit varmasti terveellisen ruuan? Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen. Tutkimalla materiaalien elinkaarta ja väittelemällä materiaalien kestävyydestä oppilaat vahvistavat laaja-alaisia osaamisen taitoja, toteaa Helsingin yliopistossa tehty tutkimus.

Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen

Kemian opetuksessa projektityönä toteutetun elinkaarianalyysin ansiosta oppilaat alkoivat myös käyttää enemmän tieteellisiä ja ympäristöön liittyviä perusteluita. Miten elinkaarianalyysiin liittyvä projektityö kannattaisi toteuttaa luokassa? Väittelytaitojen opettaminen tuotteen elinkaaren näkökulmasta on tuore pedagoginen näkökulma kemian opetuksessa. Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen. Älä unohda divetymonoksidiasi – kymmenen pointtia vedestä. 1.

Älä unohda divetymonoksidiasi – kymmenen pointtia vedestä

Vesi (H2O, divetymonoksidi) on hajuton, mauton ja lähes väritön neste. 2. 97 prosenttia maapallon vesivaroista on merissä. 3. Maapallon nykyiset vesivarat ovat peräisin vuosimiljardien takaa. Juot siis samaa vettä kuin dinosaurukset. Reseptit. Elokuun 5, 2010 kello 4:28 pm | Kotikokkausta tieteellisesti, Reseptit | 5 kommenttia Jos pitäisi veikata jotakin tekniikkaa, joka siirtyy molekyylikokkaksesta mainstreamiin, sanoisin, että se on sous vide, arkisemmin matalalämpökypsennys.

Reseptit

Arvaan, että viiden vuoden sisällä se on uusi hittituote joululahjaksi samaan tapaan kuin mitä leipäkone oli taannoin. Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa ”tyhjiössä”. Siinä ruoka kypsennetään tyhjiöön pakattuina perinteisiä kypsennysmenetelmiä matalammissa lämpötiloissa. Tämä alun perin Ranskassa kehitetty menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin raaka-aineiden mehevyyden ja ravintoaineet. Kemma-keskus. Kemian opetuksen keskus Kemma on Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen osana toimiva resurssikeskus yliopiston kemian laitoksella.

Kemma-keskus

Se toimii Kemian opettajankoulutusyksikön yhteydessä ja kehittää toimintaa tutkimuspohjaisesti. Lue lisää... Ajankohtaista: Voitte tilata Gadolin-ohjaajamme vierailemaan 4.5.-29.5 & 31.8.-18.12.2015 koulullenne. Kemianluokka Gadolinin laboratorio on loppuvuoden kiinni remontin vuoksi. Alkuaineet flashcards. Älä viskaa muoveja mäkeen. Karboksyylihapot flashcards. Orgaaninen kemia flashcards.

Democrito y el átomo. Formulation. Dynamic Periodic Table. BrainRush. PeriodicTableExplorer.com. About.com Chemistry - Chemistry Projects, Homework Help, Periodic Table. Little Alchemy. Chemistry. Electronic Structure/Periodic Table. ICTmagic - Science - Section 3.

Ihan oikeanlaista kemiaa. Young scientists. Teimme kokeellisia vetytöitä kolmannella Lulu-tunnilla, eli tunnin aiheena oli kaasut. Vappupallo sisältää heliumia. Ensimmäinen työ; Vedyn valmistus: 1. HS.fi. The SECOND Official Ultra-Ever Dry Video - Superhydrophobic coating - Repels almost any liquid! Kemia: Atomi ja atomin rakenne. Päivitä tulevaisuutesi! Kemia. Kemian opetuksen tarkoituksena on tukea opiskelijan luonnontieteellisen ajattelun ja nykyaikaisen maailmankuvan kehittymistä osana monipuolista yleissivistystä. Opetus välittää kuvaa kemiasta yhtenä keskeisenä perusluonnontieteenä, joka tutkii ja kehittää materiaaleja, tuotteita, menetelmiä ja prosesseja kestävän kehityksen edistämiseksi. Opetus auttaa ymmärtämään jokapäiväistä elämää, luontoa ja teknologiaa sekä kemian merkitystä ihmisen ja luonnon hyvinvoinnille tutkimalla aineita, niiden rakenteita ja ominaisuuksia sekä aineiden välisiä reaktioita.

Opettaja.tv. KEMIAN TIETOVISA. Valitse aihe seuraavasta luettelosta. Aiheen valinnan jälkeen saat vastattavaksesi joukon vihjekysymyksiä. Jos vastaat oikein ensimmäisen vihjeen perusteella saat viisi pistettä. Jos vastaat oikein vasta viidennen vihjeen perusteella saat vain yhden pisteen. Jos haluat keskeyttää visan kirjoita vastaukseksi -1. Ohjelma on vasta kehittelyvaiheessa.

Alkuaineet ja yhdisteet 21 kysymystä max 105 p. Metallit 17 kysymystä max 85 p. Emäksisiä aineita 5 kysymystä max 25 p. KEMIAN TIETOVISA. Kemian kokeelliset työohjeet. Työt ovat testattuja ja lähde, jonka pohjalta ohje on kehitetty, on mainittu. Töiden tavoitteena on tukea kemian oppimista peruskoulussa ja lukiossa opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Töitä valmisteltaessa ja toteutettaessa on muistettava kemikaalien turvallinen käsittely ja käyttö ja muut työturvallisuuteen liittyvät asiat. Alakoulu Ksenonit – Kemiaa tutkien ja ihmetellen (kaikkea kivaa 7-12 vuotiaille) Opinkirjon kerhokokonaisuudet Atomin rakenne Liekkikokeet Energia Uusiutuva energia -teema opetuksessa. Ed and Periodic Videos. Materiaalit. Aarteenetsintä Aarteenetsintää voidaan leikkiä vaikkapa koulun liikuntasalissa tai ulkona hyvän sään sattuessa. Aarteen etsiminen on takuuvarmasti hauskaa puuhaa, mutta opettajalta tehtävä vaatii esivalmisteluja. Tehtävässä tutustutaan koordinaatistoon ja vektoreihin.

Lue lisää ARCturus-verkkosivusto tähtitieteen opetukseen.