background preloader

Kemia

Facebook Twitter

Kestava kehitys kemian opetuksessa opas. KOP2011 toppari. Terve koululainen. Tutustu ja ota käyttöön opetuksessasi!

Terve koululainen

Alakouluun 5.−6. MolView. Jippo: Aktiviteettien ohjeet. Heijastava kananmuna Tiedosto: Heijastava kananmuna.pdf Ohje pdf.muodossa.

Jippo: Aktiviteettien ohjeet

Punakaali-cocktail Tiedosto: punakaali.pdf Ohje pdf.muodossa. Bending Light - Index of Refraction, Light, Snell's Law - PhET. Vesikoulu. 4 milliä voi viedä näön, 15 milliä tappaa – 10 kysymystä metanolia sisältävistä tuulilasinpesunesteistä. Syksyn myötä autojen lasinpesunestesäiliöitä täytetään jälleen pakkasta sietävillä vaihtoehdoilla.

4 milliä voi viedä näön, 15 milliä tappaa – 10 kysymystä metanolia sisältävistä tuulilasinpesunesteistä

Nesteiden tehokkuudessa, tuoksuissa ja turvallisuudessa on suuria eroja. Vieläkö myrkyllistä metyylialkoholia eli metanolia saa käyttää kuluttajatuotteissa? Analyysi: Muovia, bon appétit! Yle Uutiset kertoi äskettäin, että valtamerten muovijätettä päätyy jo ihmisten ruokalautasille – ei tosin tarkoituksella.

Analyysi: Muovia, bon appétit!

Merissä on niin paljon muovia, että sitä löytyy jo monista ruokakaloista. Kalatkaan eivät sitä tieten tahtoen syö, mutta eliökunnasta löytyy ainakin niitä, joille muovin raaka-aine – öljy – maistuu oikein mukavasti. Viitisen vuotta sitten uutisoitiin, että bakteerit hajoittavat öljyä jopa ällistyttävällä vauhdilla. Meksikonlahden vuoden 2010 öljyturman vaikutuksia tutkinut ryhmä yllättyi, kun se ei löytänyt öljyä juuri ollenkaan 1 100 metrin syvyydessä sijaitsevan vuotokohdan läheisyydestä. Sen sijaan ryhmä löysi sellaisiakin öljyä hajottavia mikrobeja, joiden olemassaolosta ei aiemmin tiedetty. Eight great apps for chemistry teachers. 14 Amazing Chemical Reactions.

14 Amazing Chemical Reactions. 10 Amazing Science Tricks Using Liquid! Beautiful Chemical Reactions. 13 kysymystä ja vastausta parjatuista lisäaineista - Ravitsemus - Hyvinvointi - Helsingin Sanomat. Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen. Tutkimalla materiaalien elinkaarta ja väittelemällä materiaalien kestävyydestä oppilaat vahvistavat laaja-alaisia osaamisen taitoja, toteaa Helsingin yliopistossa tehty tutkimus.

Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen

Kemian opetuksessa projektityönä toteutetun elinkaarianalyysin ansiosta oppilaat alkoivat myös käyttää enemmän tieteellisiä ja ympäristöön liittyviä perusteluita. Miten elinkaarianalyysiin liittyvä projektityö kannattaisi toteuttaa luokassa? Väittelytaitojen opettaminen tuotteen elinkaaren näkökulmasta on tuore pedagoginen näkökulma kemian opetuksessa. Tutkija Marianne Juntusen ja Professori Maija Akselan ehdottama ilmiölähtöinen malli tukee myös tutkimuksellisuutta ja oppiaineiden välistä yhteistyötä. Elinkaarianalyysi - tuore pedagoginen näkökulma kemian opetukseen. Älä unohda divetymonoksidiasi – kymmenen pointtia vedestä. 1.

Älä unohda divetymonoksidiasi – kymmenen pointtia vedestä

Vesi (H2O, divetymonoksidi) on hajuton, mauton ja lähes väritön neste. 2. 97 prosenttia maapallon vesivaroista on merissä. 3. Maapallon nykyiset vesivarat ovat peräisin vuosimiljardien takaa. Juot siis samaa vettä kuin dinosaurukset. Reseptit. Elokuun 5, 2010 kello 4:28 pm | Kotikokkausta tieteellisesti, Reseptit | 5 kommenttia Jos pitäisi veikata jotakin tekniikkaa, joka siirtyy molekyylikokkaksesta mainstreamiin, sanoisin, että se on sous vide, arkisemmin matalalämpökypsennys.

Reseptit

Arvaan, että viiden vuoden sisällä se on uusi hittituote joululahjaksi samaan tapaan kuin mitä leipäkone oli taannoin. Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa ”tyhjiössä”. Siinä ruoka kypsennetään tyhjiöön pakattuina perinteisiä kypsennysmenetelmiä matalammissa lämpötiloissa. Tämä alun perin Ranskassa kehitetty menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin raaka-aineiden mehevyyden ja ravintoaineet. Kemma-keskus. Kemian opetuksen keskus Kemma on Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen osana toimiva resurssikeskus yliopiston kemian laitoksella.

Kemma-keskus

Se toimii Kemian opettajankoulutusyksikön yhteydessä ja kehittää toimintaa tutkimuspohjaisesti. Lue lisää... Ajankohtaista: Voitte tilata Gadolin-ohjaajamme vierailemaan 4.5.-29.5 & 31.8.-18.12.2015 koulullenne. Kemianluokka Gadolinin laboratorio on loppuvuoden kiinni remontin vuoksi. Alkuaineet flashcards. Älä viskaa muoveja mäkeen. Karboksyylihapot flashcards. Orgaaninen kemia flashcards. Democrito y el átomo. Formulation. This is the second version of Organic Chemistry Mechanisms.

Formulation

Due to me using a second software update kit, I cannot update my old app and update it and retain my 1,000+ down loaders. So to get my user base back, I am offering versions 2.0 of this app for %50 OFF!!! MCAT, College Organic Chemistry. This app covers summaries and detailed electron pushing diagrams of all of the following topics. Dynamic Periodic Table. BrainRush. PeriodicTableExplorer.com. About.com Chemistry - Chemistry Projects, Homework Help, Periodic Table. Little Alchemy. Chemistry. Electronic Structure/Periodic Table. ICTmagic - Science - Section 3. Ihan oikeanlaista kemiaa. Young scientists. HS.fi. The SECOND Official Ultra-Ever Dry Video - Superhydrophobic coating - Repels almost any liquid! Kemia: Atomi ja atomin rakenne. Päivitä tulevaisuutesi!

Kemia. Kemian opetuksen tarkoituksena on tukea opiskelijan luonnontieteellisen ajattelun ja nykyaikaisen maailmankuvan kehittymistä osana monipuolista yleissivistystä.

Kemia

Opetus välittää kuvaa kemiasta yhtenä keskeisenä perusluonnontieteenä, joka tutkii ja kehittää materiaaleja, tuotteita, menetelmiä ja prosesseja kestävän kehityksen edistämiseksi. Opetus auttaa ymmärtämään jokapäiväistä elämää, luontoa ja teknologiaa sekä kemian merkitystä ihmisen ja luonnon hyvinvoinnille tutkimalla aineita, niiden rakenteita ja ominaisuuksia sekä aineiden välisiä reaktioita. Kemian opetukselle on luonteenomaista kemiallisten ilmiöiden ja aineiden ominaisuuksien havaitseminen ja tutkiminen kokeellisesti, ilmiöiden tulkitseminen ja selittäminen mallien ja rakenteiden avulla, ilmiöiden kuvaaminen kemian merkkikielellä sekä ilmiöiden mallintaminen ja matemaattinen käsittely. Kemian videot on tehnyt Samuli Turunen. Opettaja.tv. KEMIAN TIETOVISA. Valitse aihe seuraavasta luettelosta. Aiheen valinnan jälkeen saat vastattavaksesi joukon vihjekysymyksiä.

Jos vastaat oikein ensimmäisen vihjeen perusteella saat viisi pistettä. Jos vastaat oikein vasta viidennen vihjeen perusteella saat vain yhden pisteen. Jos haluat keskeyttää visan kirjoita vastaukseksi -1. Ohjelma on vasta kehittelyvaiheessa. KEMIAN TIETOVISA. Kemian kokeelliset työohjeet. Työt ovat testattuja ja lähde, jonka pohjalta ohje on kehitetty, on mainittu. Töiden tavoitteena on tukea kemian oppimista peruskoulussa ja lukiossa opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Töitä valmisteltaessa ja toteutettaessa on muistettava kemikaalien turvallinen käsittely ja käyttö ja muut työturvallisuuteen liittyvät asiat. Alakoulu. Ed and Periodic Videos. Materiaalit.

Aarteenetsintä Aarteenetsintää voidaan leikkiä vaikkapa koulun liikuntasalissa tai ulkona hyvän sään sattuessa. Aarteen etsiminen on takuuvarmasti hauskaa puuhaa, mutta opettajalta tehtävä vaatii esivalmisteluja. Tehtävässä tutustutaan koordinaatistoon ja vektoreihin. Lue lisää ARCturus-verkkosivusto tähtitieteen opetukseen ARCturus-sivusto, tähtitieteen virtuaalinen resurssikeskus tukee tähtitieteen opetusta ja harrastusta.