background preloader

Post

Facebook Twitter

AluatPizzaDePost

SosuriDePost. De rontait. PATEURI_post. Cartofi grecesti (de post) ,,Pîrjoale de post ,, Clătite de post, pas cu pas (Rețete culinare) O super rețetă de post! Gata în 10 minute. Chiftele de post din ciuperci, prajite sau la cuptor (potrivite si ca aperitiv) TV IALOMITA - "Rețete de post mănăstirești" Обалденные грибы шампиньоны маринованные за 5 минут! Шампиньоны маринованные за 7 минут. Маринованные Грибы шампиньоны, Быстрый рецепт. Rețetă de aluat de pizza rapid - CristineCuisine. Rețetă pizza rapidă de post - CristineCuisine. Mici din pește, rețeta părintelui Efrem de la mănăstirea Dervent. Clatite de post. Macrou umplut cu legume. Ingrediente: - peste 5 bucati macrou - legume: 2 fire de praz (ceapa) 1 catel de usturoi 1 morcov mic 3 lingurite de bulion - condimente: sare, piper, rozmarin, cimbru, boia dulce, condimente pentru peste - ulei Mod de preparare Pestele curatat, spalat si bine uscat (sters cu un servetel din hartie) se presara cu sare si se lasa cam o ora.

Macrou umplut cu legume

Intre timp se curata, se toaca, si se condimenteaza legumele cu care vom umple pestele. Tarta cu nuci. Vinete umplute. Vinete umplute24 Martie 2014Silvia Cireasa Timp preparare:25 minute Timp de gatit:1 ore 30 minute Durata totala:1 ore 55 minute Vinete umplute - Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.

Vinete umplute

Ingrediente:4 vinete mari4 cepe4 ardei grasi4 rosii5 catei usturoi1 morcov1 ceasca ulei1 ceasca orez1 legatura mararsarepiper. Vinete umplute. Supa cu porumb. Supa cu porumb24 Martie 2014Adina Timp preparare:10 minute Timp de gatit:25 minute Durata totala: Portii: 4 Supa cu porumb este recomandata pe timp de vara, cand dieta noastra trebuie sa se bazeze pe mancaruri usoare, supe si salate.

Supa cu porumb

Chiftele de rosii. Chiftele de rosii18 Noiembrie 2014Vasia.

Chiftele de rosii

Sandwich cu naut si ardei copti. Un sandwich de post foarte potrivit pentru pachetelul la scoala sau servici.

Sandwich cu naut si ardei copti

A fost prima mancare vegetariana care a primit nota 10 de la Radu, ceea ce spune ceva, avand in vedere ca nu poate trai o zi fara carne. De obicei mancarurile vegetariene chiar daca sunt bune primesc de la el cel mult nota 9 pe motiv ca nu au carne. Asta e discriminare nu? 400 gr naut fierto mana masline negre1/2 lamaiecateva fire patrunjelcateva fire coriandru1/2 ceapa rosiesare, piper2-3 linguri ulei masline3 ardei rosii coptisalata verde5-6 chifle.

Rosii umplute cu orez. Reteta de vara.

Rosii umplute cu orez

Se servesc la temperatura camerei. 6 rosii 150 gr orez cu bob rotund1 ceapa1/4 legatura patrunjel1/4 legatura marar1 ceapa verde2 linguri ulei50 ml ulei extravirgin de masline sare, piper Preparare Rosii umplute cu orez Se taie capacel din rosii si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor. 1. Rosti. Aceasta varianta de rosti este exact asa cum am mancat-o in Innsbruck, la restaurantul Piano.

Rosti

Mi-a placut textura moale a cartofilor inveliti in crusta crocanta si am vrut sa o pot face si eu acasa. Radu a avut misiunea sa rafineze aceasta reteta, in sensul ca a testat diferite tigai, cantitati de ulei si tipuri de cartofi. Pana la urma asta a fost varianta castigatoare. Vinete in sos de rosii cu mamaliga. O mancare construita ca o lasagna doar ca in loc de paste am pus straturi de mamaliga si in loc de ragu am pus vinete in sos de rosii.

Vinete in sos de rosii cu mamaliga

Sosul condimentat complimenteaza minunat vinetele coapte. Mi s-a parut si mai buna dupa cateva ore la temperatura camerei, cand s-a putut felia perfect. Problem loading page. Salam de biscuiti cu rahat si stafide - Lecturi si Arome. Gogosi de post pufoase si aromate - Lecturi si Arome. Mancarica de urzici cu usturoi, de post. Остренький салатик из красной фасоли. Состав фасоль красная сухая - 1 стакан, лук репчатый - 1 шт, чеснок - 2 дольки, кетчуп, хмели-сунели, кориандр, зелень петрушки или кинзы, уксус 9% - 1-2 ст. ложки (по вкусу) Приготовление Фасоль замочить на ночь в холодной воде и утром отварить до готовности, посолив незадолго до окончания варки.

Остренький салатик из красной фасоли

Отвар слить в отдельную кастрюльку, но не выливать. Лук мелко порезать и обжарить до мягкости. . * если салат окажется немного суховатым, можно разбавить его отваром от фасоли. Aluat fraged de post cu ardei si vinete. Ingrediente Pentru aluat:, -300 gr faina,, 100 gr ulei,, 100 gr apa,, 1 lingurita sare,, un pic de drojdie sau o lingurita drojdie praf., , Pentru umput:, -3 ardei mari copti si decojiti,, 2 vinete coapte si decojite,, 8 linguri pasta de tomata,, 50 gr piñones.

Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Dificultate: Redusa | Timp: 1h Punem ardei si vinetele la copt .Intre timp ne punem sa facem aluatul din compozitiile de mai sus.il lasam la dospit pana isi dubleaza cantitatea .intre timp decojim ardei si vinetele. Cand aluatul este dospit il punem intr-o tava pe care o ungem inainte cu putin ulei, o intindem bine cu marginle un pic mai ridicate dupa care punem pasta de tomata pe tot aluatul si urmatoarea vinetele si ardei taiati in fasii subtiri si ultimul nucile de pin prajite intro tigai fara ulei, presarate pe deasupra.

Se coace in cuptor cca 15 minute. Macrou cu legume la cuptor. Placinta cu ciuperci. Chiftele cu ciuperci. Cartofi prajiti cu sos picant de rosii. Cartofi prajiti cu sos picant de rosii24 Martie 2014Lili Timp preparare:10 minute Durata totala:30 minute Portii: 3 Cartofi prajiti cu sos picant de rosii - o reteta simpla si gustoasa. Vei reveni la ea cel putin o data pe saptamana. Ingrediente:6 cartofiulei500 gr rosii bine coapte1 ceapa mica1 frunza dafin1 lingurita otet de vin alb1 lingurita rasa boia dulce1/4 lingurita chili pudra3 catei usturoisarepiper1/2 lingurita de zahar. Supa de cartofi cu paine prajita si usturoi. Supa de cartofi cu paine prajita si usturoi24 Martie 2014Lili. Spaghete cu naut. Spaghete cu naut24 Martie 2014delia Timp preparare:15 minute Timp de gatit:1 ore Durata totala:1 ore 15 minute.

Reteta Clatite de post - Dulciuri. Garnitura de cartofi de post. Ingrediente 4 cartofi medii, 1 ceapa mica, 2 linguri pasta de ardei (facuta de mama pentru iarna), 2-3 linguri de ulei, sare, boia dulce, patrunjel verde Dificultate: Redusa | Timp: 30 min O mancare tare buna in zi de post sau o garnitura rapida alaturi o bucata de carnita pentru cei ce nu tin post! Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-un oala asezam cubuletele de cartofi, acoperim cu apa, presaram putina sare si lasam la fiert atat cat sa intre furculita in ei, ca si aproximare cca.20 minute. Intr-o tigaie punem uleiul si calim 2-3 minute ceapa taiata julienne, punem si pasta de ardei, mai lasam un minut amestecand din cand in cand si la final punem cartofii fierti, potrivim de sare si boiaua dulce, mai amestecam putin si garnitura nastra este gata. Ce sa gatesti in fiecare zi din Postul Pastelui - 48 de retete de post. Parjolute de post. Ingrediente 450 g paine alba si neagra, 150 g morcov, 100 grame ciuperci albe, sare si piper dupa gust, 1 bucata ceapa alba, 1 buchetel de marar, 1 buchetel patrunjel, 1 lingura mare de gris, 3 catei de usturoi, faina alba, ulei, 1 varf de lingura de bicarbonat alimentar Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min Se inmoaie painea in apa.

Se scurge bine si daca observam la pipait ca nu s-a inmuiat bine coaja de paine, aceasta se inlatura. Dam prin robot ciupercile crude, pe care le-am curatat si spalat in prealabil. Racitura din peste. Ingrediente: -1kg peste (crap,sudac,somon) – un morcov – un patrunjel – o ceapa – o telina mica -o foaie de dafin -o lamaie -2-3 catei de usturoi -sare, piper, verdeataCum pregatim: 1.Tai morcovii rondele si ii pui la fiert impreuna cu piperul, foile de dafin, capul de la peste, cozile . 2.Cind morcovul este aproape gata se strecoara. 3.Pestele pentru piftie se asaza in oala si se toarna peste el supa strecurata care se acreste cu sucul de la lamiie, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert 15 minute. Cand este gata scoate pestele cu o spumiera, ca sa nu se rupa si lasa-l sa se raceasca pe o farfurie. Poti scoate oasele mari. 4. In zeama se adauga jelatina dupa instructia de pe plic 5.In farfuria cu peste se pune morcovul fiert, patrunjel, telina si feliute de lamie, apoi turnam zeama racita. 6.

Se pune la frigider ca sa se prindaPofta buna! Bucataria lui Dodo. Antena Satelor - Rețeta zilei de duminică: Tolstolob umplut. Ai trebuință de: un crap fitofag, sare, piper, miez de pâine, lapte, unt, cartofi, lămâie, verdețuri (facultativ: miez de nucă) Tolstolobul este, în Basarabia, numele care e dat crapului fitofag cu capul lat.

Pregătirea lui este specială, pentru că trebui să scoți carnea fără a vătăma capul, pielea și coada. Pentru aceasta, peștele se curăță de solzi, se taie pe burtă și se jupoaie așa cum ai jupui un cârlan. Pate de fasole rosie cu ciuperci. Sans titre. Pizza Vegetariana. Cooking For Children: How to Make Yukon Gold Potato Fans - Weelicious. Mancaruri de post : retete de mancaruri de post. Reteta Chifteluțe de varză - Mancaruri de post. Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofi cu mustar la cuptor. Supe - Ciorbe. Legume la Cuptor. Crochete de cartofi cu legume (de post) Retete Culinare.

Ingrediente

Deserturi. Antreuri. Sandvishuri. Salate.