background preloader

Kirsimaarit

Facebook Twitter

Kirsi Valkjärvi

Luokanopettaja, erityisopettaja

The Best Learning Games, Part 3: Reading, Languages and Coding (with images) · Lightneer. VENNY -MENETELMÄ KOULUTUS HÄMEENLINNASSA - Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry. Tiistaina 27.1. ja keskiviikkona 28.1.2015 klo 12.00−16.00, Verkatehtaan tilaan Studio, käyntiosoite Paasikiventie 2, Hämeenlinna.

VENNY -MENETELMÄ KOULUTUS HÄMEENLINNASSA - Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry.

Koulutuspäivä sopii kaikille erityisopettajille, esi- ja alkuopetuksen opettajille, luokanopettajille, erityisesti alakoulun (mutta myös yläkoulun), sekä muille aiheesta kiinnostuneille, sekä yleensä niin yleisen, tehostetun kuin erityisenkin tuen piirissä työskenteleville. Kouluttajana on erityisopettaja, FK Maija Koivula sekä mahdollisesti myös koulutuksessa oleva Venny-opettaja. Pyydämme sitovat ilmoittautumiset viimeistään 19.1.2015 Internetissä osoitteessa www.avi.fi/etela kohdasta Ajankohtaista, Tapahtumat ja koulutukset. Koulutus on MAKSUTON! Ilmoittautuminen TÄSTÄ.

The Best Learning Games, Part 2: Math (with image) · Lightneer. Ohjelmasarjoja opetuskäyttöön. MOKSU - siis mikä? Viime viikolla olin tämän keksimäni termin kanssa kahteen kertaan framilla: Ensin kollega Pirkkalasta (kiitos Mika!)

MOKSU - siis mikä?

Oli kiinnostunut, miten moksuja tehdään - josta hämääntynyt ihmetys seudullisessa projektiryhmässä: siis mitä? - ja toiseen kertaan tapasin NETforumissa ihanan Iida Peltomaan, OPS-hautomoista tutun, joka kyseli, että mitä ihmettä sä nyt teet. Niinpä. Oppimispelit: Euroopan maantiede. File_download. YOOJOO-noppa. Luetun_ymmartamisen_strategioita.pdf. Lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen. Ekaluokan syksy menee äidinkielen osalta kirjainten ja niitä vastaavien äänteiden opiskelussa.

Lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen

Etenemistahti luokassani on ollut yleensä kirjain per viikko. Lukemaan ja kirjoittaman oppiminen koostuu sekä itsenäisistä että parin kanssa tai ryhmässä tehtävistä tehtävistä. Maanantai Viikko alkaa uuteen kirjaimeen tutustumisella. Oppilaat kokoontuvat lukunurkkaukseen, jossa luokassani ekaluokan aikana valtaosa ns. opettajajohtoisesta opetuksesta tapahtuu. Kirjatrailerin tekijän työkalupakki. Aloitatko kirjatrailerin tekemisen?

Kirjatrailerin tekijän työkalupakki

Vauhtiin pääset näillä ohjeilla. Materiaalit on tehty tekijälle, jolla on käytössään ipad, iMovie (trailerin koostaminen) ja Extras4iMovie (tekstiruudut ilman kuvaa), Over (kuvankäsittely, tekstin lisääminen omaan kuvaan). Appsit muuttuvat tiuhaan tahtiin. Jos huomaat vanhentunutta aineistoa, jätä kommentti tai ota yhteys sivun ylläpitäjään: marjukka.peltonen[at]espoo.fi . Jyväskylän yliopiston Koppa.

Opettaja, joka ei opeta - 34/2015 - SK digi. Oppitunnit eivät ole vielä alkaneet.

Opettaja, joka ei opeta - 34/2015 - SK digi

Käytävät täyttyvät oppilaista, puheensorinasta ja kännyköiden piipityksestä. Yhden oven kohdalla käytävä on kuitenkin tyhjä. Oppilaat istuvat jo luokassa tekemässä pitkän matematiikan tehtäviä, vaikka opettajaa ei näy missään. He yrittävät ymmärtää, miten vektorien summa lasketaan. Kolmiulotteinen koordinaatisto ei avaudu ilman vaimeaa keskustelua. Opettajan saapuminen ei häiritse luokan työrauhaa. Yippee 5 QUIZLET-sanastot. Dangerous walks to school. Girls on the way to school in remote Nepal.

Dangerous walks to school

There is no bridge and they have to daily risk their lives for education. Uutisaiheen ideointi sarjakuvana. Circle time games and activities. A must for any teacher. GoNoodle. Iloa ja ymmärrystä matematiikkaan. Mikä ihmeen BYOD? - Opsia etsimässä - Vuodatus.net. Viime viikolla huomasin yhdessä ryhmästä käydystä keskustelusta, että BYOD aiheuttaa opetushenkilöstössä hämmennystä.

Mikä ihmeen BYOD? - Opsia etsimässä - Vuodatus.net

No aloitetaan siitä, mitä koko BYOD on! (Minä lienenkin sopiva ihminen sen kertomaan, sillä meidän oikeasti TVT-asioista ymmärtävät sanovat monesti jotenkin niin, että selitetäänpäs niin, että Leenakin ymmärtää...) BYOD tulee sanoista Bring Your Own Device eli tuo oma laite. Helposti sen ajatellaan olevan oma läppäri, tabletti tai älypuhelin, mutta omaksi laitteeksi voisi hyvin käydä vaikka digikamera tai karvalakkipuhelin, kysymyshän on siitä, mihin sitä käytetään. Mutta tämän sanan taakse kätkeytyykään? Yhteisöllinen oppilashuolto. Kaikissa koulutaloissamme on pidetty lukuvuoden ensimmäinen yhteisöllinen oppilashuolto -kokous.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Päätin jakaa tämän tehtävän taloittain ja vastuuopen vetämäksi. Johtoryhmässä yhdessä keskustelimme aiheet ja sovimme, että joka talo nämä aiheet käsittelee. Laadin kokouksen rungoksi lomakkeen, jotta kaikki asiat tulee käsiteltyä. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon se, että rehtori ei ollut paikalla yhdenkään talon yhteisöllisessä palaverissa. Miten se on mahdollista, ajattelee joku, eikö rehtori ole juuri se, jonka vastuulla tällaiset palaverit ovat?

Onhan rehtori vastuussa. ThinkMath. Open ideat. TEMMELLYS - Toiminnallisuutta matematiikkaan. Oy Arrak Software Ab. Anagrammi: sana tai lause joka koostuu samoista kirjaimista kuin joku toinen lause.

Oy Arrak Software Ab

Esim. "arrak anagrammit" lauseesta saa anagrammin "markan margarita"Lähetä palautetta Lisää anagrammeja.. Printable Worksheets. Pakotila. Oppimissivustoja suomeksi. What If Everything You Knew About Disciplining Kids Was Wrong? 32 Maps That Will Teach You Something New About the World. Our world is a complex network of people, places and things.

32 Maps That Will Teach You Something New About the World

Maps are a great tool and can help us understand how we are all connected. Below you will find a collection of informative maps that will hopefully teach you something new and give you a fresh perspective of our amazing planet and those that inhabit it. 1. If You’re on the Beach, This is What’s Across the Ocean. Konkreettisia verkko-oppimistehtäviä peruskouluun. Voiko digitaalisaatio tukea oppimista? Kevään 2015 aikana olemme saaneet lukea lähinnä printtimediasta useita melko provosoivia kirjoituksia siitä, miten digitaalisen teknologian hyödyntäminen opetuksessa on lähinnä pinnallista puuhastelua, pelailua, oppitunteja häiritsevää säätämistä jne.

Halutaan luoda käsitys, että opetusteknologiaa ei käytettäisi pedagogisesti suunnitelmallisesti. Toki näin saattaa joskus ollakin. Kuulee jopa sanottavan, että tärkein syy koulun digitalisoitumiseen olisi kaupallisuudessa ja siinä, että tavoitellaan (vain) talouskasvua. Tai työelämätaitoja, joiden kehittäminen halutaan esittää negatiivisessa mielessä, eikä osana koulun tehtävää. Ali Carr-Chellman: Gaming to re-engage boys in learning. Kasvispeli - Syö hyvää. Täähän avaa koko maailman - kokemuksia mobiiliteknologian opetuskäytöstä yläkouluissa. Täähän avaa koko maailman - kokemuksia mobiiliteknologian opetuskäytöstä yläkouluissa TamPub JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it. Oppimissivustoja suomeksi. Mikä saa ihmisen omistautumaan säteilyn olemattomista vaaroista saarnaamiselle? - Uutiset. Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon. Löydä meidät Valikko OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Tiedekasvatus :: Tiedekerho :: Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuudet sisältävät tehtäviä 5-6 kerhokerralle. 5-9 -vuotiaiden teemakokonaisuus on poikkeus.

Siinä on tehtäviä on useammallekin kerralle. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu ohjaajien käyttöön. 1. 5. Nämä 44 teosta näyttävät aivan tavallisilta maalauksilta, mutta hetken tarkastelun jälkeen ne saavat pään pyörälle. Kehnojen Argumenttien Kuvakirja (Suomeksi kääntäneet Mikko Muilu, Harri Heikkilä, Timo Ylimäki, Marja Oilinki, Tere Sammallahti, Lauri Palsa) Positiivinen pedagogiikka. Course: Digikurssi. Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla.

Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana. Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen. Opettajat voivat tilata uusille ryhmille kurssiavaimia Moodlen ylläpidolta. Kurssin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet opiskelijat Tanja Tredusta, Santeri Clasusta ja Frans HaLusta #kesäduuni. ThinkMath. How do the lungs work? - Emma Bryce. En ainakaan jarruta - en. Matematiikan yksilöllisen oppimisen menetelmä alakoulussa Konkretiaa on pyydetty. Tässä on konkretisoitu malli menetelmästä, joka minulla on käytössä. Oikeastaan toimintaani ohjaa kolme asiaa, jotka voisi kiteyttää yhteen lauseeseen. Ideoita TVT:n hyödyntämiseen koulussa. Piituskin TVT-pähkäilyt. Opettajan tvt-työkirja (Cover) Kirjoitin tämän pienen oppaan siksi, että itse olen aika innostunut siitä, mitä kaikkea voin tehdä tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäen luokkahuoneessa ja samalla täydentää keinovalikoimaa oppimisen tukemisessa.

Tiedän, että moni opettaja on turhautunut, kun työvälineitä on niin paljon, eikä aina tiedä, mitä kannattaisi käyttää ja miksi. Oma filosofiani tässä on, että kun silloin tällöin opettelee ja ottaa käyttöön jonkun itselle ja omalle opetustyylille sopivan työkalun, se auttaa myös miettimään omia opettamisen käytäntöjään. Miksi teen näin? Edistääkö tämä opiskelijoiden oppimista?

Minusta on hienoa, jos opettaja käyttää vaikka vain yhtä tvt-työkalua, vaikka se alkuun pelottaisi. Peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmat edellyttävät, että opettaja ainakin vähän edistää myös järkevää ja tarkoituksenmukaista tieto- ja viestintätekniikan käyttöä osana opiskelijoiden oppimista. _opas. Photos For Class - The quick and safe way to find and cite images for class! ”Vahvuuksilla vahvaksi” – interventiokokemuksia. Koulun kello dikittää - Accenture. Code. Satumainen Soiva metsä Jean Sibeliuksen matkassa. Kummituskertomuksia koululaisille: Kummajaisten kylä. Erityisopetuksen oppimateriaalia. Uinnin opettaminen, uimaopetus, vedenpelko, uimataito. Oppaat ja kuvat [Tampereen kaupunki - Perhe- ja sosiaalipalvelut - Neuropsykiatriset erityisvaikeudet] Meitsi koodaa - Image-blogit. ESL for beginners topics.

Oppiminen online

TVT-koulutus (Matleena Laakso) Twitter. Digijohtamisesta. Myötätuntoinen vuorovaikutus. Somesta. Meemejä. Flipped learning. Veteen liittyviä projekteja. Ulos oppimaan. Koodauksesta. Esitystekniikkaa. Sanataidetta. Koulujuhlat. 28.5.2015 klo 14.30: Moomin Language School – vuoden paras oppimisratkaisu. 28.5.2015 klo 14.30-15.00. Matematiikka. Online whiteboard & online collaboration tool. Lintukaraoke. Äärelä_actaE_105pdfA. Hipsutellen. Älä pelaa liian pitkään musiikkivideo. Tarinat, maskotit ja digiskräppäys - enemmän visuaalista sisältöä someen. Ekapeli oli tehokas lukihäiriöisen auttaja - Radio Jyväskylä. Qr generaattori. Pearltrees! Oskari Uotinen webinaari instagramista. Educational app.

Oppi ja ilo

OPS 2016. Puheopetuksesta (Teuva) Opettajan TVT- kirja. iPad terapeutin käytössä.