background preloader

Oppimispelit: Euroopan maantiede

http://www.toporopa.eu/fi/

Related:  kirsimaaritmarisipijalmari62

MOKSU - siis mikä? Viime viikolla olin tämän keksimäni termin kanssa kahteen kertaan framilla: Ensin kollega Pirkkalasta (kiitos Mika!) oli kiinnostunut, miten moksuja tehdään - josta hämääntynyt ihmetys seudullisessa projektiryhmässä: siis mitä? - ja toiseen kertaan tapasin NETforumissa ihanan Iida Peltomaan, OPS-hautomoista tutun, joka kyseli, että mitä ihmettä sä nyt teet. Niinpä. No, tässä se nyt on.

Open ideat: Kirjoja ja kirjallisuutta osa 1 Vein varsalle leipää ja sitä taputin. Varsa sanoi: "kiitos, kyllä se maistuikin!" Minä sanoin sille: "Kasva, niin ratsun saan, me lähdemme yhdessä suureen maailmaan!" "Mutta opi sinä kirjaimet", varsa sanoi näin: "Ja lue mikä tie vie mihinkin päin!"

Evoluutiobiologian dosentti: "Rakkaus ei ole tunne" Tiedepiireissä evoluutioteoria peittosi uskomukset ja mystiikan lajien kehityksen suhteen jo pari sataa vuotta sitten, mutta on vielä yksi asia, jonka selittämiseksi ihmiset eivät halua kuulla tieteellisiä perusteluja. Musiikista, elokuvista ja kirjoista yhä uudelleen puskeva rakkaushömppä on täysin hyväksyttävää järkeville ja korkeasti koulutetuille ihmisille. Rakkauden tunne on viimeisiä saarekkeita, jonne voi paeta kovaa ja kylmää maailmaa. Väestöliiton tutkimusprofessorin Anna Rotkirchin mukaan romanttinen rakkaus on universaali tunne, joka esiintyy kaikissa maailman kulttuureissa. – Intiassakin, missä edelleen on vanhempien järjestämiä järkiavioliittoja, jyllää romanttisen rakkauden ihanne. Bollywood-leffoissa toistuvat ensimmäinen katse ja palava ihastuminen, jonka tiellä olevat esteet pitää ylittää.

Lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen Ekaluokan syksy menee äidinkielen osalta kirjainten ja niitä vastaavien äänteiden opiskelussa. Etenemistahti luokassani on ollut yleensä kirjain per viikko. Lukemaan ja kirjoittaman oppiminen koostuu sekä itsenäisistä että parin kanssa tai ryhmässä tehtävistä tehtävistä. Maanantai Viikko alkaa uuteen kirjaimeen tutustumisella. Tutustumis-, vuorovaikutus- ja nimileikit Tutustumis-, vuorovaikutus- ja nimileikkien tarkoituksena on saada ryhmän jäsenet tutustumaan toisiinsa. Näiden leikkien avulla voidaan lähestyä uusia asioita, joihin ryhmän on tarkoitus paneutua. Leikit vahvistavat ryhmän yhteishenkeä, poistavat pelkoja ja auttavat keräämään rohkeutta. Kirjatrailerin tekijän työkalupakki Aloitatko kirjatrailerin tekemisen? Vauhtiin pääset näillä ohjeilla. Materiaalit on tehty tekijälle, jolla on käytössään ipad, iMovie (trailerin koostaminen) ja Extras4iMovie (tekstiruudut ilman kuvaa), Over (kuvankäsittely, tekstin lisääminen omaan kuvaan). Appsit muuttuvat tiuhaan tahtiin. Jos huomaat vanhentunutta aineistoa, jätä kommentti tai ota yhteys sivun ylläpitäjään: marjukka.peltonen[at]espoo.fi . Kiitos!

Muumivideoiden avulla harjoitellaan sosiaalisia taitoja Monien perustaitojen, kuten lukemisen ja laskemisen rinnalla lasten on tärkeää opetella toimimaan ryhmässä, ottamaan toiset huomioon ja tuntemaan hyvät käytöstavat. Perussääntöjä on hyvä opetella ja kerrata niin koulussa kuin kotona. MLL on tuottanut Muumilaakson tarinoiden kuvamateriaalista tietoiskusarjan, jolla halutaan tukea lasten sosiaalisten taitojen kehittymistä ja kotien, päiväkotien ja koulujen yhdenvertaisuuskasvatusta. Tietoiskujen tueksi on tehty Muumien malliin -opas, joka sisältää ideoita, tuntisuunnitelmia ja malleja siitä, miten Muumi-tietoiskuja voi käyttää kouluviihtyvyyttä lisäävän työskentelyn tukena. Tärkein tavoite on herättää luokassa keskustelua tietoiskujen teemoista, kuten auttamisesta ja anteeksipyytämisestä.

Suomen pesimälinnut kuvina - Nature Photographer Tomi Muukkonen 1 Pajulintu C Tomi Muukkonen 2 Peippo C Tomi Muukkonen 3 Punarinta C Tomi Muukkonen112i

Related: