background preloader

Jessicanyman

Facebook Twitter

LEKTIONER ATT BÖRJA TERMINEN MED. Flipped classroom - Hur gör man?

Gotd

Lucia. Julkalender. Kollegialt lärande. Badrum. Arbetsmaterial- Nypon. Nypon förlag vill öka möjligheterna att använda lättläst skönlitteratur i undervisningen.

Arbetsmaterial- Nypon

Det gör vi genom att komplettera alla våra böcker med arbetsmaterial. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna. Elevmaterialen till de nyare svenska böckerna är utformade på lite annorlunda sätt. De består av skrivbara pdf:er. De fungerar både i dator, i surfplatta och i SmartPhones. Arbetsmaterialet är kostnadsfritt och går att skriva ut genom att klicka på länkarna nedan. Arbetsmaterialet hittar du också under fliken Arbetsmaterial vid respektive bok inne i butiken. Finn rätt arbetsmaterial genom att klicka på bokstaven titeln startar med.

Lättläst på svenska: Aha - Kropp och hälsa - arbetsmaterial till läraren Aha - Kropp och hälsa - uppgifter till eleven (skrivbara pdf:er) Aha - Liv och miljö - arbetsmaterial till läraren Aha - Liv och miljö - uppgifter till eleven (skrivbara pdf:er) Aldrig förlåt! Aldrig förlåt! Ditt äckel!

No

Engelska. Bedömning Skolverket sv. Svenska. On line spel sv/ma. Teknik. Höanalys. Big5 / förmågor. Bedömning/matriser / kamratrespons. Lässtrategierna. Mandalas. Vänskap. Material att skriva ut. Veckans bokstav. Bild. Fn-dagen. Trädgård. Skolgnistan. Nu är det för flera av oss pedagoger hög tid att prata om djurspår och undersöka djurspår i näromgivningen.

Skolgnistan

Gomorron Sverige har i dessa klipp med sig en biolog som tar upp intressant fakta som man kan lyfta fram i samband med att man arbetar med djurspår. SVT bjuder även på ett nedladdningsbart häfte i temat. Andra länkar jag kan rekommendera i temat är: Scouterna har ett häfte som även behandlar djurens spillning. Just sökandet efter spillning i samband med spårsökandet kan avgöra om ett spår t.ex är en vargs eller en hunds.Lilla spårboken finner ni hos Unga fakta, samt hur man kan göra spår i gips.Spårguide från Peolin.Spårmemory från Deceptively educational.

Här finner ni min Pinterest-mapp med lite övriga inspirationstips i tema djurspår. Vetamix är en gratis streamingtjänst med material i olika format och här finner du både video, bild– och ljudinslag från YLE:s arkiv. Vissa inslag är dock på finska så vi får sålla material till de svenska klassrummen! Truls Matte och NO. Kids react on old cameras Posted by Truls on Nov 26, 2014 Hur norrsken skapas Posted by Truls on Oct 6, 2014 Här är en bra video om hur norrsken skapas.

Truls Matte och NO

Periodiska systemet Posted by Truls on Oct 1, 2014 En del elever tror att det är omöjligt att lära sig det periodiska systemet utan till. Encyclopedin för barn. Homeschool Printables. Lilla Chilla - folkhalsan.fi. Det händer många positiva saker i barngruppen och hos varje individ när barn lär sig att slappna av.

Lilla Chilla - folkhalsan.fi

Därför har vi skapat materialet Lilla Chilla, som stöd för dig att hjälpa barn i daghemsåldern att slappna av och varva ner. Barn mår bra av att slappna av Genom avslappningsövningar får barn möjlighet att hitta sin egen lugna stund, och tid att reflektera över hur det känns i kroppen. Då barnen lär sig hur de kan slappna av tenderar det att öka deras koncentrationsförmåga, samarbetsvilja och självkänsla. Det stärker också förmågan till självkontroll och kan förebygga mobbning. Barn med stärkt självkänsla vågar vara trygga i gruppen, vågar ta plats och vågar vara bara med sig själva. Beröring, andning och avslappning Lilla Chilla materialet består av övningar med olika syfte och tema, ljudspår, sagor och tips för vilostunder.

Matte

Bedömningsstöd No-Skolverket. Bedömningsstöd matte-Skolverket. Bibeln. Julberättelser.