background preloader

Ha14561

Facebook Twitter

HelenaA

Engelska (åk 6-9) Engelska (åk 6-9) We give books och Just Books Read Aloud: Läs och lyssna på barnböcker på engelska online. Monica Reichenberg. Satsningen på förstelärare får häftig kritik - Nyheter (Ekot) Regeringens satsning på så kallade förstelärare, blev inte som tänkt. Många förstelärare har svårt att få tiden att räcka till för sitt uppdrag som innebär att bland annat inspirera andra lärare på skolan. Förstelärarna skulle få eleverna att lyckas bättre och bland annat också insipirera andra lärare på skolan.

Men i ett reportage i P1 Morgon berättar flera lärare att deras arbetsuppgifter inte ändrats närmnvärt eller alls och att de ser lönetillägget på 5000 kronor - som alla förstelärare fått - som en rejäl bonus. Men utbildningsminister Jan Björklund (FP) håller inte med om att satsningen på så kallade förstelärare blev annorlunda än vad som var tänkt: – Jag tycker att det är helt i linje med reformens intentioner. Vänsterpartiets skolpolitiske talesperson Rossana Dinamarca är förvånad över Jan Björklunds konstaterande. – Jag blir häpen av att utbildningsminstern säger något annat än vad som var intentionen med reformen. . – Det är en löneförhöjning för skickliga lärare.

Ekot. Vem är försteläraren? Skolkollegiet. #talasomTED | GÖR ERT EGNA #TALASOMTED. Mina digitala verktyg i läs- och skrivundervisningen. IKT. Bild/pyssel. Bra länkar. Läsförståelse. Hur börjar man? En fråga som dyker upp om och om igen på vår facebooksida "En läsande klass" är hur börjar man när man vill introducera "Läsfixarna" i sin elevgrupp. Min första kontakt med läsförståelsestrategier fick jag genom Barbro Westlunds bok "Att undervisa i läsförståelse".

Jag upplevde att denna bok gav mig verktyg samt att den var bra att ha som teoretisk forskningsbakgrund. Mitt tips är därför att läsa denna bok eller delar av den som första steg. Därefter så går det att hitta otroligt mycket bra tips på nätet och något kanske du kan hitta här på denna blogg. Jag kan ju bara skriva om hur vi gjort i vår undervisning och hur vi har lagt upp arbetet i ELK.

Så här gör vi; Vi har några introduktionslektioner där vi försöker få med eleverna i tanken: Läsa är att tänka. När det sedan är dags att arbeta mer grundligt med en strategi i taget har vi valt att starta med Spågumman. Vi har valt att introducera "Spågumman" med hjälp av en fantasybok och även på en faktatext. Nu är det inte långt kvar! Engelska. Läsförståelse svenska.

Annmarie24.