background preloader

Värdegrund

Facebook Twitter

Rafiki. Nr08.Gekomplimanger. Presenten. Etik de 55 viktiga! Social utveckling mellanstadiet. Sociala mål år 4. Ugglan och kompisproblemet. ATT IGNORERA. VILJA VARA FORST. Vara vänner: Varför är Ville så bråkig? Rafiki. CHILDREN OF THE WORLD COLORING PAGES. Isbrytaren barn skola. Isbrytaren barn samspel. Isbrytaren barn vänskap. Isbrytaren barn vänskap. Skolan och Världens Barn. Här kommer ett unikt redskap att använda i skolans undervisning om FN:s barnkonvention och millenniemål som passar hela grundskolan!

Skolan och Världens Barn

Genom att spela Världens Barn-bingot engageras varje elev i klassen. Genom att följa upp med en egen insamling lär sig eleverna om vikten av aktivt handlande för att vara med och göra världen bättre! Detta är ett utmärkt verktyg inför internationella barndagen 6 oktober och FN-dagen 24 oktober. Värdegrundande förmågor. Gora-forlat. Konflikthantering ny. Jag anser att ett av mina huvuduppdrag som förskollärare och pedagog i förskolan är att ge barnen bra redskap för att kunna reda ut konflikter själva.

konflikthantering ny

Under de snart 30 år som jag har arbetat i förskolan har jag läst många böcker och lyssnat på många föreläsningar om de utåtagerande barnen som ofta kommer i konflikt med sina kamrater. Britta Lidstrand som var min metodik lärare på den nu nerlagdaLärarhögskolan i Södertälje där jag gjorde min förskollärareutbildning har också lärt mig mycket om barn i konflikt. Mina egna erfarenheter tillsammans med barn, arbetskamrater,föräldrar och olika handledare genom åren har gjort att jag harskaffat mig mycket erfarenheter inom arbetet med att stötta barn i konflikt. För ett par år sen skrev jag ner mina erfarenheter och höll ett par föreläsningar för att dela med mig av mina erfarenheter. Här har jag skrivit ner lite av detta. En av grunderna i barnens empatiutveckling är att kunna se kamratens perspektiv i en konflikt. . * Först är den andre ”dum” Tex. Anger Management Charts and Printables. Feeling Charts, Feelings Chart, Free Behavior Charts.

SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube. NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan.

SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube

Nu har filmen släppts – och blivit en succé. – Det är häftigt att vibidragit till att det pratas så mycket mobbning. Det blev en massa media, jag satti TV4:s morgonsoffa, SVT:s morgonsoffa och det var både radio och tidningar som hörde av sig, säger filmmakaren Lennart Bång som själv mobbades som barn. När han var hos TV 4 fick han omdömet ”för djävla bra” och ”en stark film” av tv-journalisterna. Vallentuna Nyheter kan inte annat än hålla med – det är en hemskt tragisk och samtidigt upplyftande film. – Jag är väldigt nöjd med filmen, med helheten, talet och texten tillsammans med bild och musik.

Eleverna tagna Han har fått in hundratals kommentarer. Tio tips för en inkluderande skolstart. Många barn och ungdomar är nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola.

Tio tips för en inkluderande skolstart

Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den närmaste veckan. Här är tio tips för att få elever som har en positiv inställning till skolan: 1. Att filma i skolan och berätta om olika ställen (receptionen, skåphallen, matsalen, klassrummen osv) och sedan skicka filmen till elever är ett effektivt sätt att förbereda och dämpa oro. Vara vänner : Ett förord till dig som pedagog. Vara vänner är åtta berättelser om empati, kompisskap och mod.

Vara vänner : Ett förord till dig som pedagog

Syftet med programmen är att förebygga kränkningar och mobbning bland barn. Här förklarar seriens producenter bland annat hur serien blev till, varför de valde dramatiseringar som form och vad de vill förmedla med programmen. Tema vänskap. Kompis arkivet skrivbar 1. Isbrytaren barn vänskap. Isbrytaren barn känslor. Isbrytaren barn Tyck till. Isbrytaren barn skola. Nr01Lyssna. Nr07.Presenteraandra. Nr05.Tacka. ACCEPTERA EN KONSEKVENS. FORSOKA NAR DET AR SVART. FRAGA OM NAGON VILL PRATA. ATT IGNORERA. VILJA VARA FORST.

HANTERA EN FORLUST. FRAGA OM NAGON VILL LEKA. Ugglan och kompisproblemet. Veckans förmåga. Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera.

Veckans förmåga

Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. POSITIVA UPPDRAGSKORT. ALLA ÄR LIKA OCH OLIKA. Rollspel. Jag sjaelv(1) Allmaen. Hur kaenner jag mig idag. Manga kaenslor. Min personliga skoeld. Antingen- eller pastaenden. Vaenskap(1) Utanfoerskap. Ilska. Vårt välkomstbrev till ettagluttarna. På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Photos of Children From Around the World With Their Most Prized Possessions. Chiwa – Mchinji, Malawi Shot over a period of 18 months, Italian photographer Gabriele Galimberti‘s project Toy Stories compiles photos of children from around the world with their prized possesions—their toys.

Photos of Children From Around the World With Their Most Prized Possessions

Chinese children climb ladders to get home from school. 25 Of The Most Dangerous Journeys To School In The World. 25 Of The Most Dangerous And Unusual Journeys To School In The World. To the delight (or dismay) of millions, the school season is beginning in many countries throughout the world.

25 Of The Most Dangerous And Unusual Journeys To School In The World

But it’s important not to forget that, in some parts of the world, school can be a hard-won luxury. 10 of the Most Dangerous Journeys to Schools Around the World. Kids walk in a straight line on an extremely steep cliff to get to Banpo Primary School in China, on March 12, 2013.

10 of the Most Dangerous Journeys to Schools Around the World

10 of the Most Dangerous Journeys to Schools Around the World. Låt dina ord göra skillnad! Jörgen + Anne = Sant. Orka: Ebba är utfryst. Ugglan och kompisproblemet. Sociala mål låg. ALLA ÄR LIKA OCH OLIKA. Att-vara-vänlig.png (PNG Image, 453 × 427 pixels) Våra Filmer - Nolltolerans mot mobbning.

Nu kan du se vår film Autografen!

Våra Filmer - Nolltolerans mot mobbning

I filmen Autografen får vi följa med när mellanstadieeleven Emmy oförskyllt blir utsatt för mobbing från några av sina klasskamrater. Handlingen utspelar sig under en vanlig skoldag och belyser hur vem som helst kan bli utsatt, samt hur det är att hamna mittemellan; det vill säga hur det är att vara den som tyst ser på, den som inte driver utvecklingen framåt men ej heller den som säger ifrån.

Se filmen här Filmen finns även att se under fliken utbildningsmaterial. Vara vänner : Ett förord till dig som pedagog. Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar. Amanda har hittat på en saga som utspelar sig i en djuraffär. Expediten behöver pengar och säljer sina mest kära djur, tre kaniner, till en hungrig tjuv som tar med dem till en grotta för att äta upp dem.

Expediten sörjer och ångrar sig. Kaninerna lyckas fly tillbaka till affären. När tjuven kommer för att hämta tillbaka det som tillhör honom ställer sig expediten i vägen och kaninerna erbjuder tjuven mat istället. Elias och de stora frågorna : Ensam. När Elias slutar skolan går han hem till farmor. Hon är en spännande person som gillar att diskutera och fantisera, och så är hon en passionerad modellbyggare. Hemma hos farmor finns ett rum dit bara utvalda personer har tillträde, Elias är en av få som får vistas där.

I rummet finns nämligen farmors modellbygge, en värld som ständigt förändras. På vägen hem från skolan händer olika saker som gör att Elias och farmor börjar prata om något speciellt. När farmor lägger en blomma på sin pappas grav börjar de prata om döden, och när Elias klocka går sönder pratar de om tid.