background preloader

Estratègies d'aprenentatge i projectes

Facebook Twitter

Clip-clac-book, llegim en veu alta. Publicat el 03/03/2015 La Biblioteca La Barceloneta-La Fraternitat , amb la col·laboració dels centres educatius del barri, ha dut a terme un projecte adreçat a alumnes de primària que combina la lectura amb les noves tecnologies.

Clip-clac-book, llegim en veu alta

L'experiència, anomenada Clip-clac-book, consisteix a enregistrar la lectura en veu alta d'un àlbum il·lustrat i compartir-la a YouTube en format de videoclip. La valoració que n'han fet els alumnes i els professionals ha estat molt positiva, tant pel procés de treball (els projecte es va desenvolupar al llarg de sis sessions) com pel resultat final. En aquest sentit, dos dels videoclips que es van crear es poden veure al canal YouTube de Biblioteques de Barcelona. Què son els serveis "Comparteix" Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Què significa cada icona? Facebook Menéame Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Manual-estrategias-didacticas.pdf. Biblioteca, ciencia y convivencia - Detalle Bibliotecas Buenas Prácticas. Este artículo de Natividad Díaz López, publicado en el nº 5 de la revista "Participación Educativa" (Consejo Escolar del Estado), recoge una interesante experiencia llevada a cabo el curso pasado en el CEIP Mediterráneo de Melilla.

Biblioteca, ciencia y convivencia - Detalle Bibliotecas Buenas Prácticas

Alrededor de la lectura, se elaboraron y desarrollaron diferentes actividades de comprensión lectora, matemagias, búsqueda de errores, pasatiempos, una yincana ... Puedes consultar el artículo en este enlace. La biblioteca escolar: Llibres que parlen de llibres. Aquesta activitat es pot fer amb tot l'alumnat de l'escola.

La biblioteca escolar: Llibres que parlen de llibres

Desenvolupar el gust per la lectura Donar a conèixer contes que tenen com a protagonista el llibre, o l’afició a la lectura d’algun dels personatges. Fomentar la lectura de llibres d’una determinada temàtica. Es tracta de fomentar la lectura de llibres d’una determinada temàtica, En un lloc visible de la biblioteca exposarem llibres sobre aquesta temàtica: “Els llibres que parlen de llibres” També penjarem en un mural: Algun fragment significatiu sobre els llibres.Una il·lustració emmarcada.Un objecte relacionat amb el llibre .Un fragment referit a la lectura.Poesies i endevinalles sobre el llibre.Els alumnes quan vinguin a la biblioteca, s'els donarà un missatge a cadascun. Desprès donarem un tros de paper (per parelles ) per què escriguin per què llegeixen i un cop fet enganxar-ho en un paper d'embalar en forma de llibre obert.

La platja de Jonàs o el compromís amb la lectura. Projecte de 4 sessions a 4t d´ESO.

La platja de Jonàs o el compromís amb la lectura.

La biblioteca escolar: Projecte: els experiments. Títol de l’activitat: els experiments.

La biblioteca escolar: Projecte: els experiments

BlocTeka: Conferències. Les CONFERÈNCIES són una nova activitat que es duu a terme des del curs 2014-2015 per reforçar el desenvolupament de la competència informacional en el nostre alumnat.

blocTeka: Conferències

Aquesta activitat forma part de la programació d'aquesta competència que contempla el Pla de lectura (PLEC) de l'escola. Justificació Pensar una feina, fer-la i comunicar-la davant d’altres persones són activitats molt freqüents a la nostra societat. És més, en la societat actual cada vegada es valora més el fet que una persona sigui capaç de parlar en públic per exposar un tema, defensar una opinió, fer una pregunta interessant, etc. Per tant, en la societat de la informació, comunicar es converteix en una de les competències bàsiques per al desenvolupament de les persones i creiem que a l’escola és el millor lloc per practicar-la. En què consisteix el treball de fer conferències? “Proyectos Documentales Integrados” en la Biblioteca Escolar. Rosa Piquín Cancio es una compañera docente asturiana y directora del C.

“Proyectos Documentales Integrados” en la Biblioteca Escolar

P. Veneranda Manzano (Oviedo). Además de ser conocida por sus trabajos sobre Bibliotecas Escolares es la creadora de ABAREQUE (Revista de Biblioteca Escolar). Ha recibido importantes premios y reconocimientos del MEC. (+info). Una de sus últimas publicaciones es este interesante manual sobre Proyectos Documentales Integrados, nuevo concepto referido a “actividades en que el alumn@, además de investigar sobre un tema o problema concreto, se familiariza con los mecanismos de búsqueda de información y trabajo intelectual empleando para ello los recursos documentales de la Biblioteca Escolar…“ Título: “PDI: Proyectos Documentales Integrados”Autora: Rosa Piquín CancioEdita: Gobierno de Navarra, Diciembre 2012Colección: Bibliotecas Escolares. Otras publicaciones de interés de esta autora: - Piquín, R y Rey, A. (2005).Proyectos Documentales Integrados en la BE/CREA. Los proyectos documentales.

El aprendizaje del proceso de investigación no debe realizarse en abstracto, siempre debe estar vinculado a proyectos de trabajo específicos.

Los proyectos documentales

Y una de las maneras más efectivas de conseguirlo, es la realización de proyectos documentales. Los proyectos documentales son pequeños trabajos de investigación en los que el alumnado trabaja directamente con la documentación, aprendiendo a resolver problemas y trabajar en autonomía. Son un excelente instrumento para estimular formas nuevas de aprender/construir, acordes con la sociedad de la información. Esta forma de trabajo, necesita de la biblioteca escolar y hace que ésta muestre lo mejor de si misma. A la vez que investigan sobre una materia o problema concreto, los escolares se familiarizan con los mecanismos de búsqueda de información y trabajo intelectual. Pasos para realizar un proyecto documental Es necesario establecer un primer momento muy importante, en el que se plantea ¿qué queremos hacer, averiguar?

Piquín, Rosa y Rey, Ana.