background preloader

Estratègies d'aprenentatge i projectes

Facebook Twitter

Clip-clac-book, llegim en veu alta. Publicat el 03/03/2015 La Biblioteca La Barceloneta-La Fraternitat , amb la col·laboració dels centres educatius del barri, ha dut a terme un projecte adreçat a alumnes de primària que combina la lectura amb les noves tecnologies.

Clip-clac-book, llegim en veu alta

L'experiència, anomenada Clip-clac-book, consisteix a enregistrar la lectura en veu alta d'un àlbum il·lustrat i compartir-la a YouTube en format de videoclip. Manual-estrategias-didacticas.pdf. Biblioteca, ciencia y convivencia - Detalle Bibliotecas Buenas Prácticas. Este artículo de Natividad Díaz López, publicado en el nº 5 de la revista "Participación Educativa" (Consejo Escolar del Estado), recoge una interesante experiencia llevada a cabo el curso pasado en el CEIP Mediterráneo de Melilla.

Biblioteca, ciencia y convivencia - Detalle Bibliotecas Buenas Prácticas

Alrededor de la lectura, se elaboraron y desarrollaron diferentes actividades de comprensión lectora, matemagias, búsqueda de errores, pasatiempos, una yincana ... Puedes consultar el artículo en este enlace. La biblioteca escolar: Llibres que parlen de llibres. Aquesta activitat es pot fer amb tot l'alumnat de l'escola.

La biblioteca escolar: Llibres que parlen de llibres

Desenvolupar el gust per la lectura Donar a conèixer contes que tenen com a protagonista el llibre, o l’afició a la lectura d’algun dels personatges. La platja de Jonàs o el compromís amb la lectura. La biblioteca escolar: Projecte: els experiments. Títol de l’activitat: els experiments Nivell educatiu: cicle inicial / mitjà Durada: 1 sessió.

La biblioteca escolar: Projecte: els experiments

BlocTeka: Conferències. Les CONFERÈNCIES són una nova activitat que es duu a terme des del curs 2014-2015 per reforçar el desenvolupament de la competència informacional en el nostre alumnat.

blocTeka: Conferències

Aquesta activitat forma part de la programació d'aquesta competència que contempla el Pla de lectura (PLEC) de l'escola. Justificació Pensar una feina, fer-la i comunicar-la davant d’altres persones són activitats molt freqüents a la nostra societat. És més, en la societat actual cada vegada es valora més el fet que una persona sigui capaç de parlar en públic per exposar un tema, defensar una opinió, fer una pregunta interessant, etc. Per tant, en la societat de la informació, comunicar es converteix en una de les competències bàsiques per al desenvolupament de les persones i creiem que a l’escola és el millor lloc per practicar-la. “Proyectos Documentales Integrados” en la Biblioteca Escolar.

Rosa Piquín Cancio es una compañera docente asturiana y directora del C.

“Proyectos Documentales Integrados” en la Biblioteca Escolar

P. Veneranda Manzano (Oviedo). Los proyectos documentales. El aprendizaje del proceso de investigación no debe realizarse en abstracto, siempre debe estar vinculado a proyectos de trabajo específicos.

Los proyectos documentales

Y una de las maneras más efectivas de conseguirlo, es la realización de proyectos documentales. Los proyectos documentales son pequeños trabajos de investigación en los que el alumnado trabaja directamente con la documentación, aprendiendo a resolver problemas y trabajar en autonomía. Son un excelente instrumento para estimular formas nuevas de aprender/construir, acordes con la sociedad de la información. Esta forma de trabajo, necesita de la biblioteca escolar y hace que ésta muestre lo mejor de si misma.

A la vez que investigan sobre una materia o problema concreto, los escolares se familiarizan con los mecanismos de búsqueda de información y trabajo intelectual.