Flexibelt lärande

Facebook Twitter

Why and how we should implement flexible learning. Apr 23

"Learners are doers, not recipients."—Walter J. Ong, "McLuhan as Teacher: The Future Is a Thing of the Past" It's high time people stopped kvetching about Wikipedia, which has long been the best encyclopedia available in English, and started figuring out what it portends instead. Wikipedia And The Death Of The Expert Wikipedia And The Death Of The Expert
Startsida Cela aktuellt, I fredagsOavsett om du vill jobba med film, datorspel, friskvård eller som lärare, elektriker, hundfrisör eller om du vill börja plugga eller hitta fetaste praktikplatsen. Vägen dit kan vara minst sagt snårig. Under en rolig och intensiv dag coachar och inspirerar vi dig ut ur snårskogen, mot nya vägar att hitta nya jobb - ditt drömjobb. Läs mer härCela aktuellt, I tisdagsVälkommen till en kväll där vi tar dataspelandet på största allvar! Startsida
Risk för skolifiering! Om jag möter en 6:e klass som har en dator per elev och frågar eleverna vad de använder sina datorer till i skolan och de svarar: - Vi skriver och typ söker ibland…. Och om jag sedan frågar vad de använder sina datorer till hemma och de svarar: - Fixar med bilder, chattar, Facebook, gör film, spelar, bygger saker, kolla nyheter, hänger i forum, riggar spelservrar, kollar på filmer, läser, lyssnar på musik, delar saker..…. Om jag sedan frågar igen vad de kan använda datorerna till i skolan om de själva fick välja helt och hållet och de svarar: - Kanske typ räkna matte också? Är det då risk att de blivit ”skolifierade”? Risk för skolifiering!
brian (@iEducator) sur Twitter
Digidel 2013 - En kampanj för digital delaktighet i Sverige Vi vill att alla ska våga, vilja och kunna använda Internet! Dela med Kampanjen Digidel 2013 är nu avslutad - se vår film och kom i kontakt med Digidelnätverket! Postad: 2013-12-20 11:37 Nu är kampanjen Digidel 2013 slut, vi har med gemensamma krafter lyckats nå vårt mål att få ytterligare 500 000 svenskar ut på nätet. Här kan du se filmen om hur det icke-hiearkiska nätverket byggdes upp och även komma i kontakt med Digidelnätverket.

Digidel 2013 - En kampanj för digital delaktighet i Sverige

Visions of Students Today
Skolan Dödar Motivationen
mwesch

mwesch

Upload twitter.com Subscription preferences Loading...
re:flex » Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

re:flex » Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Missa inte Elisabet Norin testar MOOC – del 2 Elisabet Norin fortsätter att berätta om sina upplevelser av att gå en MOOC, en av de nya öppna onlinekurserna som tar in obegränsat antal deltagare och som sköts helt och hållet via nätet. Detta är den andra texten av tre.
Internet för alla
re:flexbloggen re:flexbloggen Jag glor och glor på inboxen. Ögonen antar datorskärmens form. Hur svårt ska det vara för X1, X2, herr Y, fröken Y2 och så vidare att förstå att jag har väntat väldigt, nej (!) VÄLDIGT, länge på att forumdiskussionen ska ta fart. Det har snart gått femton minuter sedan jag postade inlägget.
Riv väggarna! Riv väggarna! Jag sitter framför spisen och värmer mig. Jag börjar tänka på en gammal Smiths låt: Burn down the disco, hang the blessed DJ, because the music they constantly play, it says nothing to me about my life. The Smiths.
Folkbildning 2.0: Behövs studieförbund överhuvudtaget? Folkbildning 2.0: Behövs studieförbund överhuvudtaget?Tänk att det finns bildningsrörelser på Internet som studieförbunden inte är en del av! Att studieförbunden inte finns eller syns där fler och fler människor samlas för att lära sig olika saker, diskutera och debattera samma frågor och områden som vi erbjuder traditionellt. Folkbildning 2.0: Behövs studieförbund överhuvudtaget?