background preloader

Fokker50

Facebook Twitter

Hon knyter garn på den uppklippta toarullen. Resultatet? Detta är imponerande! Blogg.loppi. I samarbete med Smartphoto har jag beställt hem några personliga prylar inför jul.

blogg.loppi

Den fina klockan kommer att pryda en av väggarna i min ateljé och koppen och glaset blir julklappar. Vill du också göra egna personliga prylar, det finns massa kul på deras hemsida som t-shirts, matlådor, kalendrar och canvastavlor, så kan du passa på att använda denna rabattkod: LOPPISMARTJUL. Julkampanjen ger upp till 40%: 100 kr – 20%, 300 kr – 25%, 650 kr – 40%. File download. Free Kids Clip Art by Phillip Martin, Free Clip Art for Kids. Textrecept till genrér. Pausrörelsekort2. 1+1+1=1. Läsbingo. Spökbajs. Så här planerar vi för en vecka med muntliga nationella prov - Annika Sjödahl. Det kan vara svår att planera för hur man ska göra ett schemabrytande schema för de kommande muntliga nationella proven och i år kommer vi att göra det på min skola.

Så här planerar vi för en vecka med muntliga nationella prov - Annika Sjödahl

Jag vet att det är efterfrågat hur man gör rent konkret och jag ska se om jag lyckas förklara hur vi går tillväga i detta inlägg. I mitt arbetslag har vi en fantastisk organisatör som kan detta med att räkna på elever, grupper och lärare och sedan sätta ihop ett schema. Hon är matematiklärare och har gett sitt tillstånd att jag får dela planeringen så om ni lånar av den får ni gärna ge Ann-Kathrin Holm all cred. Varför bryter vi schemat för de nationella proven i år? På Skolverkets hemsida kan man läsa att de nationella proven är hela skolans angelägenhet. Jag kan också se en vinst i att eleverna kan använda de strategier de får av ett ämnesprov till fler ämnen då det bygger på att utveckla resonemanget.

En plats är tom frÃ¥gor. LäsförstÃ¥elsestickor. Mattemall. TED All-Stars. Bokraport. Enutmaning. Carol Dweck: The power of believing that you can improve. Beställ skolmaterial - UNICEF Sverige. Just Color! ~ Free Coloring Printables. File_download.

Matte

File_download. VIPS. FUNtasiFabriken. Hinderschema1. Djurboken – och tankarna kring den. Funny English. Engelska. Have got worksheet. Sommarglassar och Lgr11. Sommarglassar!

Sommarglassar och Lgr11

Hur mycket glass har ni i gruppen ätit tillsammans under sommarlovet? Detta var skolårets första matematiklektion och är ett exempel på FETA frågor. I kursplanen står: ”Genom undervisningen i ämnet matematik ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder,använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp,välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter,föra och följa matematiska resonemang, ochanvända matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.”

Så här gjorde vi: Två och två fick barnen börja tänka, från början märkte jag att de inte riktigt visste var de skulle börja…jag gick runt och lyssnade och fick snart höra: Men, hur långt är sommarlovet då? Blandat - Mitt lilla klassrum på nätet. Den magiska dörren -ett romanprojekt. Idé och lärarhandledning av Josef Sahlin 2011 Tryck på länken för att ladda ner en utskriftsvänlig version: Den magiska dörren Läs elevexempel på bibblis.se Den magiska dörren är ett romanprojekt för de yngre åldrarna, i syfte att öka skrivlusten och öva på olika moment i svenskämnet.

Den magiska dörren -ett romanprojekt

Inspiration har hämtats från boken Stråk av bildspråk (Natur och kultur) och dess populära romanprojekt Huset. Läs gärna denna bok för mer bakgrund och förkovran i idéer om skrivprocesser. Pärmar/Kopieringunderlag - utdrag. 50 olika sätt att redovisa en bok. Jag hittade ett gammalt papper hemma bland mina gamla skolböcker.

50 olika sätt att redovisa en bok

Det var en lista som vi fick från vår svenska lärare när jag gick i grundskolan. Det var någon gång under 90-talet men det går fortfarande att använda dessa idéer till redovisningar, så nu delar jag med mig av listan till er. Uppträd som en av personerna i boken - berätta om dig själv och din roll i berättelsen.Gör en intervju med en av personerna i boken.Spela upp en scen ur boken.Gör en beskrivning av en av personerna, muntligt eller skriftligt. Vill du ha fler tips på hur man kan redovisa en bok? 3. Skriva. Svenska-åk-1-3. Majema-arkivet_Sprk_Drake.pdf. Sagor och ramsor.

Elevledda utvecklingssamtal. För åttonde terminen i rad arbetar jag med elevledda utvecklingssamtal.

Elevledda utvecklingssamtal

Jag skulle bara vilja säga ”Jabbadabbbadoo”! Under mina år som lärare finns det två saker som sticker ut och verkligen har förbättrat mitt yrke. 1) Digitala whiteboarden, våra active boards, som vi nu har haft i säkert sju-åtta år. 2) Elevledda utvecklingssamtal, genialiskt! Vi var några lärare som bestämde oss för att prova elevledda utvecklingssamtal och nu är vi fast. Hemligheten med elevledda utvecklingssamtal är FÖRARBETET!! Utvecklingssamtal med förmågorna som grund. Vilken väg ska du gå för att nå dina mål?

Utvecklingssamtal med förmågorna som grund.

LÄNKTIPS. Lilla Aktuellt - Avsnitt 47. Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse.

Lilla Aktuellt - Avsnitt 47

Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Lilla Aktuellt Använd den här videon. Matematik spel. Spel som lär dig siffror och att räkna.

Matematik spel

Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn.

Ute matte.