background preloader

Esarantamo

Facebook Twitter

Esa Rantamo

Guidance counselor and historian

Testaa, miten looginen olet – treenaamaalla loogista ajattelua keskustelutaitosi paranevat kohisten. Julkaistu 28.02.2021 - 08:00.

Testaa, miten looginen olet – treenaamaalla loogista ajattelua keskustelutaitosi paranevat kohisten

Päivitetty 28.02.2021 - 08:00 Loogista ajattelua treenaamalla voi oppia perustelemaan argumenttinsa paremmin ja ymmärtää, milloin toisen perustelut eivät ole kestäviä. Opettele loogista ajattelua muutaman yksinkertaisen harjoituksen avulla. Arkisessa keskustelussa logiikaksi kutsutaan herkästi mitä tahansa järkeenkäypää tai pääteltävissä olevaa asiaa. Filosofiaa ja elämänkatsomustietoa Töölön yhteiskoulussa opettava Olli Hakala kertoo esimerkin. – Joku saattaa esimerkiksi todeta, että on loogista mennä ravintolaan etsimään kumppania, vaikka tarkoittaa sillä, että se saattaa olla tarkoituksenmukaista, muttei välttämätöntä.

Loogiseen päättelyyn kuuluu juuri välttämättömyys. Uudenmaan luontoaarteet - Matka. Tammisaarelainen Johannes Kiias kävi hakemassa juomavettä Dagmarin lähteestä.­Kuva: Sami Kero / HS Satumaisia tammimetsiä, Venäjän keisariparin suosikkipoukama ja Suomen komeimmat hiidenkirnut.

Uudenmaan luontoaarteet - Matka

Uudellamaalla riittää luontoelämyksiä, joihin moni ei ole vielä löytänyt. Pelkästään Uudellamaalla on runsaasti hienoja luontokohteita, joista vain harva tietää, sanoo Retkipaikka.fi -sivuston perustaja ja luonnossa paljon liikkuva Antti Huttunen.

Bluegrass banjo

Koronarajoituksia rikkovia ja heitä paheksuvia ajavat samat ihmislajin syvimmät tarpeet – molempien käytökselle löytyy selitys sosiaalipsykologiasta. "Olen kulkenut mökillä ja käynyt kaupassa missä huvittaa, eikä se kuulu kellekään," sanoo yksi.

Koronarajoituksia rikkovia ja heitä paheksuvia ajavat samat ihmislajin syvimmät tarpeet – molempien käytökselle löytyy selitys sosiaalipsykologiasta

Toinen on aivan eri mieltä: "Kyllä nyt on vaan paras noudattaa ohjeita ja pysyä kotona eikä hankkia virusta itselle ja tartuttaa sitä muihin. " Nämä lainaukset ovat lukijakommentteja Ylen koronauutisiin. Vastaavia mielipiteitä löytyy kaikkialta, missä ihmisillä on ollut tilaisuus tuulettaa tunteitaan. Sosiaalisessa mediassa ääripäiden sanasota siitä, kuka käyttäytyy oikein ja kuka väärin, on paikoin aivan hillitöntä. Viranomaisohjeista piittaamattomille on Britanniassa keksitty uudissanakin, suomennettuna covidiootti.

Ukulele

Digitreenit: Säästä hermojasi - ota käyttöön salasanaohjelma. Salasanojen viidakko on nykyajan vitsaus.

Digitreenit: Säästä hermojasi - ota käyttöön salasanaohjelma

Joka palveluun pitäisi olla eri salasana, niiden pitäisi olla tarpeeksi vaikeita ja lisäksi niitä pitäisi muutella vähän väliä. Salasanaohjelmat tuovat tilanteeseen helpotusta. Tutustu niiden periaatteisiin ja ota käyttöön esimerkiksi LastPass-ohjelma. Salasanaohjelmien ideana on, että ensin luodaan yksi vahva salasana ja sen taakse laitetaan kaikki muut salasanat. Sen jälkeen sinun ei tarvitse muistaa kuin pääsalasana, joka toimii yleisavaimen tavoin eri ohjelmiin ja palveluihin. Siirrä yhteystiedot älypuhelimelta toiseen - Gigantti. Autovuodeksi. Hyvästi, vapaa tahto – Tietoiset päätökset ovat harhaa, koska aivomme tekevät päätökset ennen kuin teemme mitään - Tiede. Miten tulla onnelliseksi? Kysy itseltäsi nämä viisi kysymystä - Elämä. Älypuhelin mullisti yhteiskunnan ja muokkaa etenkin lasten aivoja – tutkijat pohtivat mihin se johtaa. On meneillään maailmanlaajuinen ihmiskoe.

Älypuhelin mullisti yhteiskunnan ja muokkaa etenkin lasten aivoja – tutkijat pohtivat mihin se johtaa

Syy on taskussasi. Räpläämme älypuhelimia enemmän kuin haluamme myöntää, useita tunteja päivässä (siirryt toiseen palveluun), riippuvuudeksi asti. Nykyteknologian liiallisen käytön epäillään tekevän meistä masentuneempia, stressaantuneempia ja huonompia keskittymään. Olemme matkalla kohti digitaalista dementiaa, kuten saksalainen neurotieteilijä Manfred Spitzer julistaa (siirryt toiseen palveluun). Emme vielä tiedä, pitävätkö epäilykset paikkansa. Tiedon karttuessa kasvaa myös huoli, joista suurin koskee lapsia. Voi olla, että nykyteknologian mullistama maailma on nyt huomattavasti vaikeampi paikka kasvaa. Voit keskustella ja kysyä aiheesta asiantuntijalta tänään klo 14–16. Vauvasi tietää, että rakastat puhelintasi Synnymme kaikki erilaisten aivojen kanssa. Tämä johtuu siitä, että aivot ovat muovautuva elin.

Ja ihmisaivot on kuin luotu kommunikoimaan. Kun vuorovaikutus puuttuu, lapsi ahdistuu. Tästä päästään nykyteknologiaan. Henna Tahvanainen suunnittelee Japanissa parempia kitaroita Yamahalle ja laittaisi Musiikkitalon remonttiin - Kulttuuri. Henna Tahvanainen suunnittelee Japanissa parempia kitaroita Yamahalle ja laittaisi Musiikkitalon remonttiin Hamamatsu, Japani.

Henna Tahvanainen suunnittelee Japanissa parempia kitaroita Yamahalle ja laittaisi Musiikkitalon remonttiin - Kulttuuri

Jugendin mestariteokset - Kaupunki. Kadonneen keskittymiskyvyn voi palauttaa, kun lopettaa voivottelun ja ryhtyy toimeen – lue aivotutkijan neljä neuvoa! Itseaiheutettu keskittymishäiriö, eli ADT (attention deficit trait), vaivaa yhä useampaa meistä.

Kadonneen keskittymiskyvyn voi palauttaa, kun lopettaa voivottelun ja ryhtyy toimeen – lue aivotutkijan neljä neuvoa!

Osaltaan voimme syyttää ympäristöä ja työelämää. – Työelämä on muuttunut sillä tavalla, että ihmisillä on hirveästi erilaisia vastuita. On laajoja vastuita, mutta samalla henkilöllä on myös paljon silpputyötä, sanoo aivotutkija Minna Huotilainen. Myös älylaitteet ovat onnistuneet tehtävässään ja ottaneet keskittymiskyvystämme ylivallan. Kuusi kirjatärppiä keväälle – Miten Finlandia-voittaja kirjoittaa seksuaalisesta halusta, entä millainen on tavallisen äidin tarina? Keväällä odotuksia herättävät muun muassa Miki Liukkosen ja islantilaisen Sjónin teokset. 1.

Kuusi kirjatärppiä keväälle – Miten Finlandia-voittaja kirjoittaa seksuaalisesta halusta, entä millainen on tavallisen äidin tarina?

Laura Lindstedt: Ystäväni Natalia (Teos) Loistokkaan Finlandia-voittajaromaanin jälkeen odotukset ovat korkealla. Miten taikuri taikoo pelikortteja tyhjästä? Katso ohjeet ja opi taikatemppu - Elämä. Tulevaisuus ei kaipaa lisää menneisyyttä - Ulkomaat. Huippumyyjien salaisuudet - Ura. Vaihdatko puhelinta? Näin siirrät tärkeät tiedot vanhasta kännykästä uuteen - Teknologia. ”Vaihdatko uudenmerkkiseen älypuhelimeen?

Vaihdatko puhelinta? Näin siirrät tärkeät tiedot vanhasta kännykästä uuteen - Teknologia

Edessäsi on pulmatehtävä: yhteystietojen siirto vanhasta puhelimesta uuteen.” Näin alkoi HS.fissä kolme vuotta sitten syksyllä julkaistu Jutussa annettiin ohjeet ja käytiin seikkaperäisesti läpi, miten monimutkainen kuvio pelkkien yhteystietojen siirto puhelimesta toiseen voi olla. Mainos (Teksti jatkuu alla) Mainos päättyy. 21frets.com - guitar information and forum about JV - Japanese Vintage fender squier stratocaster guitars, squier telecaster and basses.

Mandolin

Best Sellers – NipKit. Digitreenit: Tutustu kännykkäkameraasi ja ota parempia kuvia. Kännykkäkuvia on helppo muokata jälkikäteen, mutta myös kuvanottoa edeltävät asetukset kannattaa ottaa haltuun.

Digitreenit: Tutustu kännykkäkameraasi ja ota parempia kuvia

Niistä on apua esimerkiksi haastavissa kuvaustilanteissa. Halutessasi saat talletettua kuvaan myös tiedon kuvauspaikasta. Pieni löytöretki valikoihin saattaa tuoda ilmi ominaisuuksia, joita olet joskus kaivannutkin. Digitreenit esittelee joukon hyödyllisiä vinkkejä, joilla saat kännykkäsi kamerasta enemmän irti: Sijoittaminen.

5 yleisintä argumenttivirhettä – ja miten selviät niistä « Ajattelun ammattilainen. Nykyaikana etenkin verkkokeskusteluissa ihmisten keskinäinen argumentointi käy kiivaana. Hyvä puoli tässä on, että verkossa eivät nyrkit pääse viuhumaan, vaikka keskustelu kuinka kärjistyisi. Huono puoli on taas, että nimimerkin takaa on helppo huudella vaikka mitä. Erityisesti verkkokeskusteluissa huomaa, että Wikipediasta on helppo katsoa yleisimmät argumenttivirheet. Ongelmana tässä on, että vastapuolen virheen tunnistaminen ei vielä takaa hyvää argumentaatiota. Ei siis riitä, että toteaa verkkokeskutelussa, että ”tuo on selvä olkinukke!”

1. Ad hominem tarkoittaa henkilöön käyvää hyökkäystä. Takavuosina eräs kollegani oli jatkuvasti myöhässä.

Sähköautot

Musiikin teoriaa. KATSE VASEMPAAN PÄIN: OMENAPUUN OKSASTAMINEN. Meillä oli heitetty huolimattomasti jonakin syksynä omenanperskeitä kasvimaan viereen. Mahdollisesti kasan päälle oli haravoitu lehtiä. Omenansiemenet saivat talven aikana näin niiden itämisekseen vaatiman kylmäkäsittelyn. Hiiret eivät löytäneet niitä, eivätkä ne mädäntyneet. Kesällä siihen paikkaan kasvoi koko joukko omenapuun taimia. En poistanut niitä, vaan annoin kasvaa muutaman vuoden.

Siemenestä kasvaneet taimet eivät tulevaisuudessa välttämättä tuota hyviä omenia, se on sattumaa. Näin muistelee ystävämme Välläys, jonka leppoisia ja maanläheisiä tarinoita olemme saaneet jo usein lukea. Tippaaminen voi tuntua kalliilta ja kiusalliselta, mutta Yhdysvalloissa se on välttämättömyys – näin tippaat matkalla oikein - Ulkomaat. Tippaaminen voi tuntua kalliilta ja kiusalliselta, mutta Yhdysvalloissa se on välttämättömyys – näin tippaat m Washington Muutettuaan Yhdysvaltoihin oppii nopeasti, että taskussa on aina hyvä olla dollarin seteleitä. Ne ovat juomarahaa eli tippiä varten. Yhdysvalloissa tipataan tarjoilijoita, kampaajia ja hierojia (15–25 prosenttia laskusta), baarimikkoja (1–2 dollaria per juoma), hotellisiivoojia (vähintään 2 dollaria per yö), taksikuskeja (10–20 prosenttia) ja pizzan kotiinkuljettajia (ainakin pari dollaria per pizza). Huoltoasemilla tai supermarketeissa ei tarvitse tipata, vaikka joku tankkaisi tai pakkaisi ruokakassit puolestasi.

Suomalaisturistista tippaaminen voi tuntua kiusalliselta, vaivalloiselta ja kalliilta. Mainos (Teksti jatkuu alla) Omenapuun oksastus. Omenapuun oksastusLähes jokaisesta suomalaisesta puutarhasta löytyy omenapuu. Se on usein helppohoitoinen, runsashedelmäinen sekä kaunis hedelmäpuu. Paras kasvatuspaikka on aurinkoinen kohta, jossa omenapuu on kuitenkin hieman suojassa tuulelta. Omenapuu kannattaa istuttaa kohopenkkiin, jossa on riittävästi ravinteita. Kohopenkistä myös liika vesi siirtyy nopeammin maan alle. Omenapuun juuristo ei menesty paikassa, jossa vesi jää seisomaan maan päälle eli juurten lähelle. Varttamista – miten omenapuuhun saa lisää lajikkeita. Varttaminen on kevään hauskoja puuhia: voi kokeilla omenapuiden muuttamista perheomenapuiksi tai pelastaa vanhoja rakkaita omenalajikkeita uuteen elämään. Varsinaista välineurheilua varttaminen ei ole – näppärimmin selviää pätkällä varttamiseen tarvittavaa teippiä, veitsellä ja tietenkin sen puun oksalla, jota haluaa lisätä jo olemassa olevaan omenapuuhun.

Tässä jutussa siis keskitytään vain nuoren omenapuun lajikkeiden lisäämiseen. Varttamiseen käytetty teippi ei ole teippimäistä ollenkaan – siinä ei ole liimamaista pintaa, kun sen irrottaa teippipalaa suojaavasta paperista. Silti teippi kiinnittyy ja pysyy hyvin. Hieno keksintö siis.Harrastajat varttavat paljon myös tavallisella maalarinteipillä.

Fingerstyle guitar

Bluegrass and flatpicking tutorials. Kännykkäsi vuotaa tietosi mainostajille – mitä voit tehdä? 4 hyötyä, 4 riskiä ja 7 vinkkiä. Älä tee Facebookin huumoritestejä, koska ne sieppaavat myös kavereidesi tiedot. Netin ilmaispalvelut ovat käteviä, mutta maksat niiden käytön aina datallasi. Suomen 100 vuotta Virtasten silmin – näin köyhästä maatalousmaasta tuli moderni hyvinvointivaltio. Virtasen suvun kautta kerrotaan Suomen historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään. Pete Poskiparta lukee ihmisten mikroilmeitä ja saa sen näyttämään taikuudelta – ja näyttää nyt, miten mentalistin tekniikoista on hyötyä arjessa - Elämä - Helsingin Sanomat. AR in the Classroom WS. Bach. Ruokaa - reseptejä ja ohjeita. Opettajan verovähennykset.

Pelit ja oppiminen

HIIT Training. Guitar Tutorials. Clawhammer banjo. Soitinrakennus. Ohjausmatskua. Treeniohjeita. Podcast. Irish Bouzouki collection. Työnhaku. Story Telling and Writing. Productivity recourses. Furure skills and work. Body Excersices. Rahanarvonkerroin 1860–2014. KPaja. Juggling For Beginners - Learn About All Things Juggling.

Basic Three Ball Juggling Tricks : The 531Juggling Trick. Basic Three Ball Juggling Tricks : The Shower Juggling Trick. Basic Three Ball Juggling Tricks : Off The Head Juggling Trick. The Only 12 Exercises You Need To Get In Shape. Scratch pad. Skills for Future Jobs. Linking words/Connectors. New Method Helps You Learn Skills Twice As Fast.

What’s the best way to learn a new skill, such as playing the guitar? Multiple hours spent doing the same task over and over is thought to be the optimal strategy – practice makes perfect, as many would say. However, a new study in Current Biology has revealed that varying your training regime, and not making it so repetitive, may actually double the speed at which you learn. Eighty-six volunteers were recruited by a team of researchers from Johns Hopkins University, and asked to learn a new skill: Moving a cursor around a screen by squeezing a small, touch-sensitive device, rather than using a traditional mouse.

The volunteers were segregated into three groups. The first (the controls) were only given one 45-minute-long training session. The next day, all three groups were asked to repeat the first training session with the original device sensitivity restored. Self-improvement. Liikkuva koulu - X-breikki. Seppo — Spark for Learning. Coursmos: Open Educational Platform.

Ii, iii, and vi (Two, Three, and Six) Chords - Mandolin Lesson. Mediakortti Vieraille nuorten konsulttien%20 p%C3%A4iv%C3%A4%202015 0.