background preloader

Krönika

Facebook Twitter

6 Texttyper inför NP ifylld mall. Zlatan, krävs det en dotter för att du ska inse dina misstag? Sport Mohamed Touzari skriver om Zlatans skeva kvinnosyn.

Zlatan, krävs det en dotter för att du ska inse dina misstag?

"Förstår du inte att du har ett större ansvar än såhär? " Räcker det inte med idiotiska uttalanden nu, Zlatan? Förstår du inte att du har ett större ansvar än såhär? Att Zlatan är älskad av många har knappast lyckats undgå någon den här veckan. Killen skänker pengar till Svenska Handikappidrottsförbundet för att de ska kunna åka iväg på VM och unga människor lär sig att läsa till hans böcker.

LÄS MER: Zlatan om SD:s framgångar: "Det är okunskap" Det är inga tvivel om att Zlatan är en fin människa men likt alla andra har även han sina brister. Redan efter förra årets fotbollsgala kunde man läsa en rad korkade uttalanden från Zlatans håll mot damfotbollen. Hilmersson: "Ska man skratta eller gråta?" - Fotboll. Ska vi skita i det här med jämställdhet?

Hilmersson: "Ska man skratta eller gråta?" - Fotboll

Ska vi göra allt för att få tjejer att lägga av med fotbollen? I så fall gör vi allt rätt just nu. Ni förstår såklart att frågorna är retoriska. Självklart kan vi inte avbryta det långsamma, enträgna arbete som har gjort att småflickor, unga tjejer, kvinnor i dag kan svara fotboll på frågan om vad som är deras hobby, intresse, glädje eller rentav yrke. Bästa Beatrice Ask. Det är många saker som skiljer oss åt.

Bästa Beatrice Ask

Du är född i mitten av 50-talet, jag i slutet av 70-talet. Du är kvinna, jag är man. Du är politiker, jag är författare. Men det finns vissa saker som kopplar oss samman. Vi har båda pluggat internationell ekonomi (utan att ta examen). Därför blev jag förvånad när du i torsdags fick frågan av ”P 1 Morgon” om du som justitieminister känner dig oroad över att personer (medborgare, skattebetalare, röstare) hävdar att de har blivit stoppade av polisen och frågade på pass enbart på grund av sitt (mörka, icke-blonda, svarthåriga) utseende. Var finns de vuxna när barnen behöver prata?

Att det ska behöva vara så förbannat svårt att vara barn i det här landet.

Var finns de vuxna när barnen behöver prata?

I alla fall att vara ett barn som har det jobbigt och behöver någon att prata med. En unge som behöver stöd och pepp från en annan vuxen än föräldrarna. Eftersom det kanske är just föräldrarna som är problemet. De kanske dricker för mycket. Har hamnat i något slags livskris som gör att de inte kan ­fokusera på sitt föräldraskap för tillfället. En väninna är gudmor till just en sådan unge. Den här lilla vilsna tjejen känner sig övergiven, ensammast i världen och kan inte uppbåda energi till att varken orka gå i skolan, sköta sitt liv eller ens äta ordentligt. Min väninna ringde till bup och berättade om läget, att den här flickan behöver komma och prata med någon, få lite stöd.

Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff. – Ge mig tjugo minuter så ska jag fixa ett jobb!

Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff

Så sa jag till Fredrik Eddahri (Big Fred) när han intervjuade mig för jobbgrillen.se. Säger man så blir folk jätteupprörda. För det finns ju inga jobb, sägs det. En ny generation som vill glida genom livet. Emil Jönsson.

En ny generation som vill glida genom livet

Jag skulle vilja tala en stund om Emil Jönssons lår. Om hans rygg, hans armar och kanske framför allt hans huvud. Liksom hela svenska folket har jag vid det här laget sett den märkliga sprintfinalen minst 20 gånger. Hur Ustigov, Hellner och Glöersen faller i kurvan som fått namnet Helvetet, och hur Jönsson plötsligt har chans på det omöjliga. Han som tjuvstartar för att hämta kraft. Navids brev till dottern har berört tusentals. Artisten Navid Modiri sätter ner foten.

Navids brev till dottern har berört tusentals

Med ett öppet brev – riktat till hans snart femåriga dotter – har han fått tusentals läsare att beröras på Facebook. "Du är och kommer alltid vara den vackraste människan jag känt. Inifrån och ut", skriver Modiri med anledning av den utseendehets som kryper neråt i åldrarna. "Det är en månad innan ditt femårskalas och du vill att jag ska hålla en handduk runt dig medan du byter om från baddräkt till klänning. Krönikor - Ung Konsument. Varför tar man skolan för givet?

Krönikor - Ung Konsument

Celeste funderar på varför det är som många svenska barn och ungdomar som struntar i skolan, när det finns unga i andra länder som inte ens har en skola att gå till. Läs Celestes krönika Fjortonde gången gillt Vad gör en lägenhet till ett hem? För Celina sitter alla känslor kvar i väggarna, vilket ibland gör det oerhört svårt att lämna – men ibland bara fantastiskt skönt att kunna stänga dörren och gå vidare. Dagens ideal är inte sunda Överallt bombarderas unga tjejer med lättklädda modellbilder så som reklambranschen tycker att kvinnor ska se ut, och Emma funderar på vad man kan göra för att ändra på det här sjukliga idealet. Läs Emmas krönika Steget mot framtiden Jacqueline flyttade hemifrån när hon var 17 år. Shopparnas värld Shopping är utan tvekan det Johanna gillar att göra allra mest. Nu bryter vi för reklam – igen...

Det är svårt att ha tålamod när den spännande filmen avbryts för reklam för femtielfte gången. Mitt bästa köp. Det är jag som är Pippi. Jag kände det. Skrivmall krönika » Meningar med elever. Den sista stunden som ingen kan ta ifrån oss. Pappa har inga krafter kvar.

Den sista stunden som ingen kan ta ifrån oss

Ändå kramar han min hand så att jag inte vet var han börjar och jag slutar. Det är ett kort möte. Några ynkliga minuter tillsammans gentemot den evighet vi har tillbringat utan varandra. Vi längtade i ett kvarts sekel, på varsin sida av jordklotet. Kristallklara nätter, monologer med polstjärnan. Vi måste hitta på ord som svenskan saknar. Alltid roliga Twitter-signaturen Vforangelica uppmärksammade häromdagen att det inte finns något vänligt ord att säga till någon som hickar.

Vi måste hitta på ord som svenskan saknar

Så jävla sant! Om någon nyser säger man ”prosit” och får ett vänligt ”tack” tillbaka och så kan man lämna nysningen till handlingarna. En ny generation som vill glida genom livet. Skulle du våga öppna dörren för din granne? Det ringer på dörren. Sakta smyger jag mig fram och spejar i kikhålet, pressar näsan mot dörren.