background preloader

Tutoria et alt.

Facebook Twitter

@programa.educac. Breve guía de evidencias para las reuniones de padres – Investigación docente. Recomiendo leerTweet Presentamos en esta entrada una miscelánea de artículos que tienen que ver con el aprendizaje, pero que pueden ser utilizados en las reuniones que tenemos con las familias.

Breve guía de evidencias para las reuniones de padres – Investigación docente

Naturalmente sirven también para la tutoría o para la orientación a los alumnos, pero al tratarse de temas comunes que afrontamos habitualmente con las familias hemos titulado la entrada así. Al presentar estos artículos, como siempre, os invitamos a reflexionar sobre la mejor forma de trasladarlos a vuestra realidad. Dependiendo del contexto será oportuno presentar alguno de ellos, o simplemente hacer una breve referencia. Nuestro objetivo es dotaros de las evidencias científicas, para que lleguen de la manera que estiméis oportuna a vuestro aula, o en este caso a vuestra reunión de padres.

Scribd. Documento. UsApps. 10 curts anti bullying per reflexionar. Del amor - Todos filósofos - Ver el documental completo. Els nens aprenen millor si escriuen a mà que amb teclat, segons un estudi. Una recerca feta a Noruega conclou que l'escriptura a mà i el dibuix són necessaris per garantir que els nens assimilin els aprenentatges que fan a l'escola.

Els nens aprenen millor si escriuen a mà que amb teclat, segons un estudi

Han arribat a aquesta conclusió després d'estudiar l'activitat cerebral d'una vintena de persones, nens i adults joves, amb electroencefalogrames d'alta densitat. Els investigadors han descobert que, quan s'està escrivint a mà, les regions parietal i central del cervell es sincronitzen mostrant un patró d'activitat anomenat ones theta. Aquestes ones estan relacionades amb els nivells alts d'atenció i també d'assimilació correcta de nova informació: Dimensió personal. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. EL CALAIX DE L'EAPERO. Vídeos. Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Técnicas de estudio. El llibre d’aquesta pedagoga, que versa sobre tècniques d’estudi, l’edita Per Victoria Climent - Per què ha escrit aquest llibre?

Técnicas de estudio

- Fa una pila d'anys que treballo en un institut i el llibre es deu a la meva preocupació pels alumnes que s'esforcen, però tenen uns rendiments insuficients. Són aquells alumnes que «no arriben», a els costa estudiar. Cristian Olivé on Instagram: “Quizá haya algún alumno confinado que se sienta aliviado por no tener que ir a clase. Por no tener que sufrir insultos ni vejaciones ni…” FILOÈTICA. Estructura: Sorteig dels grups en sobres tancats: Targeta identificadora del grup i característiques.

FILOÈTICA

El nombre de grups depèn del nombre d'alumnes Característiques dels grups: Grup1: no pot fer servir les mans o només una Grup2: no poden parlar Grup3: no poden córrer Grup4: no tenen material --- Espai: Aula polivalent o gimnàs. Situació separada dels diferents grups (nombre desigual de participants) Objectiu: Superar les diferents proves i obtenir punts. Experimentar diferents desigualtats. YouTube. Llum verda a la controvertida directiva del Copyright - Telenotícies. El "big data" baixa a les clavegueres per estudiar els hàbits dels ciutadans. La intel·ligència artificial i "el big data" han començat a vigilar les aigües residuals dels barcelonins.

El "big data" baixa a les clavegueres per estudiar els hàbits dels ciutadans

La raó és que a Barcelona s'implementa un dels 3 casos d'estudi del projecte europeu SCOREwater, que vol contribuir a la transformació digital del sector de l'aigua. Així es podran gestionar millor les aigües residuals i les inundacions, problemes que amb el canvi climàtic i l'augment de població urbana han agafat més envergadura. En el cas de Barcelona, l'objectiu és recollir informació objectiva i immediata sobre els hàbits dels barris. Es tracten adequadament els olis de fregir o s'aboquen a la pica? 5 anys sense YouTube per al youtuber que va donar galetes amb pasta de dents a un indigent.

El jutjat penal número 9 de Barcelona ha condemnat a un any i tres mesos de presó el youtuber que va donar galetes amb pasta de dents a un sensesostre per un delicte contra la integritat moral.

5 anys sense YouTube per al youtuber que va donar galetes amb pasta de dents a un indigent

També el condemna a pagar 20.000 euros a la víctima pels danys morals causats. Però el més nou d'aquesta sentència és que obliga el youtuber, que aleshores tenia 19 anys, a tancar el seu canal de YouTube, li prohibeix tornar a penjar-hi res durant 5 anys i fins i tot accedir-hi. El jove, d'origen xinès però veí de Barcelona, es guanyava la vida amb la publicitat del seu canal de YouTube "ReSet", on tenia més de 120 milions de visites des del 2014, 1,1 milions de subscriptors i prop de cent vídeos penjats. ¡LOS DADOS DE LA VIDA! Ética 4º E.S.O. Guia per a famílies. Departament d'Educació. Caixa d'eines. Departament d'Educació.

Ideologia de gènere (Marina Subirats) Ha tornat el terme "ideologia de gènere", i el deurem sentir sovint; l’Església i la dreta el posen en circulació cada vegada que consideren que cal treure un santcristo gros.

Ideologia de gènere (Marina Subirats)

Com que l’infern ja no es porta –sembla que fins i tot ha deixat d’existir–, cal trobar alguna cosa que faci molta por per demostrar que, si deixem fer a les feministes, acabarem molt malament. I ja el tenim: un concepte francament fosc, i a més les versions que se’n donen són totalment tramposes. Permeteu-me, doncs, que us expliqui d’on ve aquesta expressió i què pretén. Durant segles les diferències de comportament que s’observaven entre homes i dones s’atribuïen a la naturalesa i, en últim terme, a la creació divina. Si Déu ens ha fet diferents, cal respectar aquesta diferència, encara que doni lloc a grans desigualtats. Schweppes - The Dress for Respect. 1885m. Respect Food.

Postveritat

Àmbits temàtics. Llengua catalana. I si fas el que dius? Pau. Vídeos d'educació en valors.