background preloader

Πολιτικά -Οικονομικά

Facebook Twitter

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα… Chapter 11529. ΔΝΤ για την Ελλάδα: Απαιτείται ελάφρυνση του χρέους και μέτρα. Παρά τις θυσίες της Ελλάδας και την γενναιόδωρη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, υποστήριξαν τα περισσότερα μέλη το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την ολοκλήρωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

ΔΝΤ για την Ελλάδα: Απαιτείται ελάφρυνση του χρέους και μέτρα

Τόνισαν δε, την ανάγκη αυτή η ανακούφιση χρέους να συνδεθεί με ρεαλιστικές παραδοχές σχετικά με την ικανότητά της Ελλάδας να παράγει συνεχή πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Οι διευθυντές υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να συμπληρωθεί με την ισχυρή εφαρμογή πολιτικών για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας. Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία παρεμβάσεων σε ξένες εκλογές (και στην Ελλάδα!) Πολιτικοί αλλά και μεγάλη μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έχουν περιγράψει την υποτιθέμενη ρωσική διαδικτυακή παρέμβαση στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ως μια άμεση απειλή για την αμερικανική δημοκρατία, ακόμα και για την ίδια την εθνική ασφάλεια.

Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία παρεμβάσεων σε ξένες εκλογές (και στην Ελλάδα!)

Η ειρωνεία ωστόσο σε αυτόν τον νέο διαδικτυακό «ψυχρο πόλεμο» που έχει ξεσπάσει είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ που ανησυχούν για ρωσικές παρεμβάσεις, έχουν παρέμβει στις εκλογές πολλών άλλων εθνών κατάφωρα. Και μάλιστα με μεθόδους που περιλαμβάνουν όχι μόνο οικονομική και προπαγανδιστική υποστήριξη για τα «προτιμώμενα» τους κόμματα, αλλά και δολοφονίες και ανατροπές ακόμη και δημοκρατικά εκλεγμένων καθεστώτων. Ο Αμερικανός φιλόσοφος και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο Truthout υπενθυμίζει ότι οι παρεμβολές στις εκλογικές διαδικασίες δεν αποτελούν κάτι ξένο για τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως πρόκειται για μια πρακτική που οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον C.J.Polychroniou: Τσόμσκι: Ο Τραμπ δεν είναι κίνημα αλλά το «φιλικό» πρόσωπο του φασισμού. Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου ήταν μια έκπληξη.

Τσόμσκι: Ο Τραμπ δεν είναι κίνημα αλλά το «φιλικό» πρόσωπο του φασισμού

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας, νικώντας την Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών και ετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία των ΗΠΑ, ως νέος «πλανητάρχης». Τι ακριβώς σημαίνει όμως η νίκη Τράμπ και τι θα πρέπει να περιμένουμε όταν ο νέος μεγαλομανής πρόεδρος των ΗΠΑ αναλάβει κι επισήμως τα ηνία στις 20 Ιανουαρίου του 2017; Ποιά είναι η πολιτική ιδεολογία του Τραμπ - αν έχει - και είναι το «Trumpism» ένα νέο κίνημα; Θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπό τη διακυβέρνηση του νέου Ρεπουμπλικάνου προέδρου; O διάσημος Αμερικανός φιλόσοφος κι ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στον C.J. Polychroniou για το Τruthout, λίγες μόλις μέρες μετά το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ, απαντά σε αυτά τα ερωτήματα. Ο Τραμπ δεν είναι κίνημα. Μεγάλες εκκαθαρίσεις μετά το μίνι πραξικόπημα. Πάνω από 200 νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις στρατιωτών και χιλιάδες πολίτες στους δρόμους που αψήφησαν τα άρματα μάχης άφησε η αποτυχημένη προσπάθεια για πραξικόπημα και ανατροπή του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Μεγάλες εκκαθαρίσεις μετά το μίνι πραξικόπημα

Μάλιστα, το Σάββατο, την ημέρα που ξημέρωσε μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, η ίδια προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην απομάκρυνση 2.745 δικαστών και ήδη άρχισε τις διαδικασίες για τον διορισμό νέων δικαστών οι οποίοι θα αναλάβουν να δικάσουν τους συλληφθέντες πραξικοπηματίες. Συνέλαβαν ακόμη και δέκα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ άρχισαν τη διεξαγωγή έρευνας για 140 μέλη του Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Tο πραξικόπημα κρατήθηκε σχεδόν πλήρως μέσα στα όρια της Τουρκίας. Μοναδική -ως τώρα- περίπτωση διάχυσης η κίνηση επτά στρατιωτικών και ενός πολίτη που φέρονται να είχαν λάβει μέρος στο πραξικόπημα και προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk στην Αλεξανδρούπολη.

In.gr. The video the Illuminati doesn’t want you to see. The Israel-Palestine conflict: a brief, simple history. Al-Qaeda in Iraq (AQI) The rise of ISIS, explained in 6 minutes. Syria's war: Who is fighting and why. Πώς μεθοδεύουν το Grexit. Upping the Pressure on Egypt. Human rights abuses in Egypt under President Abdel Fattah el-Sisi have reached new highs, yet the Western governments that trade with and arm Egypt have continued to pursue business as usual with the argument that regional security and economic interests trump all.

Upping the Pressure on Egypt

Now, a stalled investigation into the abduction and murder of an Italian student has forced at least one of these countries, Italy, to reconsider its relationship. It is time for other Western democracies to reconsider theirs. Βιάτσεσλαβ Μολότοφ. Facebook319 Twitter Google+ Pinterest Βιάτσεσλαβ Μολότοφ: Ρώσος κομμουνιστής ηγέτης, ευνοούμενος και «δεξί χέρι» του Στάλιν.

Βιάτσεσλαβ Μολότοφ

Πώς θα λειτουργούν τα hot spots για τους πρόσφυγες. Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που είναι σε εξέλιξη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης –κομμάτι μιας σειράς επιχειρησιακών μέτρων της Κομισιόν– που αφορά άμεσα τη χώρα μας, είναι η εγκατάσταση των περιβόητων hot-spots.

Πώς θα λειτουργούν τα hot spots για τους πρόσφυγες

Πρόκειται για κέντρα καταγραφής, διαπίστευσης ή ταυτοποίησης που θα εγκατασταθούν – σε Ελλάδα και Ιταλία – από εθνικές αρχές, σε συνεργασία με τρεις οργανισμούς της ΕΕ: τη Frontex, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και τη Europol. Τα Κέντρα Καταγραφής – hot spots, θα λειτουργήσουν με τη βοήθεια ειδικών ομάδων υποστήριξης του εκάστοτε ευρωπαϊκού οργανισμού, αλλά και εμπειρογνωμόνων από άλλα κράτη μέλη, σε συνεργασία πάντα με τις εθνικές αρχές, και θα παράσχουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προκειμένου την ταυτοποίηση και καταγραφή των εισερχόμενων προσώπων, μέσα - φυσικά - από σκανάρισμα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ταυτόχρονα, οι ίδιες ομάδες, θα προετοιμάσουν τις διεργασίες για την επιστροφή όσων δεν έχουν κανένα δικαίωμα παραμονής. H Bild…. μας διώχνει από τη Σένγκεν. Με τον πιο δυναμικό τρόπο αποφάσισε η Bild να χρωματίσει την επίσκεψη του Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα.

H Bild…. μας διώχνει από τη Σένγκεν

Την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντιόταν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η γερμανική εφημερίδα είχε στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της ολόκληρο άρθρο το οποίο αναφέρεται στις δυσκολίες τις οποίες αναμένεται να συναντήσει ο έλληνας πρωθυπουργός στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, ενώ μάλιστα γίνεται και σχετική αναφορά σε απόρρητο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της και αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Με βάση το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αυξημένη πίεση από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε σχέση με το Προσφυγικό και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, κάτι που εντείνει «τους φόβους για την έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν». Ποιός θα μπορούσε να τελειώσει τον πόλεμο στη Συρία με ένα τηλεφώνημα; «Πρ. Θέμα» για τα κανάλια: «Ο Μπόμπολας παρεδόθη άνευ όρων, ως συνήθως -Ο ρόλος του Μαρινάκη» Ενα εκτενές και ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τη στάση των καναλαρχών στο νέο μιντιακό τοπίο δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

«Πρ. Θέμα» για τα κανάλια: «Ο Μπόμπολας παρεδόθη άνευ όρων, ως συνήθως -Ο ρόλος του Μαρινάκη»

Η εφημερίδα συνόψισε το ενδιαφέρον της στα εξής θέματα: Βαρδής, ο ισχυρός πόλοςΨυχάρης, τον θέλουν εκτός κυβέρνηση και ο ένας συνεταίρος αλλά δεν είναι... κι ο πιο εύκολος στόχοςΜπόμπολας, παρεδόθη άνευ όρων ως συνήθωςΝέα πρόσωπα, Φιλιππόπουλος και Μάρης σε συνεργασία με Βαρδινογιάννη και ΜπόμπολαΜπαίνει και ο Μαρινάκης, ζητάει άδεια και βάζει έως 50 εκατ. ευρώ για δικό του κανάλιΗ οργή της Μαριάννας και η σιωπή της ΓιάνναςΑνθίσταται ο ΣΚΑΪ Το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει τίτλο «To blame game για τις τηλεοπτικές άδειες»: Ιντιφάντα-η έννοια της λέξης. Ιντιφάντα στην Παλαιστίνη. ~ Geopolitics & Daily News. Goldman Sachs Says It May Be Forced to Fundamentally Question How Capitalism Is Working.

One of the most heated debates among investors is the question of whether corporate profit margins can maintain their elevated level, or whether they will inevitably revert to mean.

Goldman Sachs Says It May Be Forced to Fundamentally Question How Capitalism Is Working

All of the World's Money and Markets in One Visualization. How much money exists in the world? Strangely enough, there are multiple answers to this question, and the amount of money that exists changes depending on how we define it. The more abstract definition of money we use, the higher the number is. In this data visualization of the world’s total money supply, we wanted to not only compare the different definitions of money, but to also show powerful context for this information. Μια αναθεωρητική κοινωνία και τα στερεότυπα. «Μια ωραία συζήτηση που μπορεί να ανοίξει κανείς σε αυτή την εποχή του μη διαλόγου, είναι με τον εαυτό του.

Να χρησιμοποιήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν δοθεί στο δημόσιο διάλογο με κορώνες, ουρλιαχτά και πλημμύρα λαϊκισμού και εάν καταφέρει να πείσει εαυτόν να προστατεύσει αυτή τη σχέση γιατί μπορεί να είναι και μοναδική. Εάν μιλήσει ήρεμα και δεν πείσει, οφείλει να επιμείνει».Του Βασίλη Βασιλόπουλου. Τα λόγια αυτά από φίλο και τακτικό συνομιλητή περί τα οικονομικά φέρνουν στο μυαλό την αναγκαία διαδικασία αναθεώρησης που οφείλουν όλοι στον εαυτό τους προκειμένου να εξελίσσονται ως άνθρωποι και μαζί με αυτούς οι κοινωνίες μέσα στις οποίες ζουν και δρουν. Κλικ στην πραγματική ζωή. Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά από την στιγμή που οι φλόγες άναβαν στο φυλάκιο στο Σύνταγμα μέχρι να πάρουν τη θέση τους στους υπολογιστές και να γίνουν άβαταρ. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η επιλογή όλων αυτών που έβαλαν εικόνες από τα επεισόδια της Τετάρτης στο facebook, το twitter ή στα υπόλοιπα social media είχε να κάνει με το εικαστικό του όλου θέματος.

Εξάλλου, το θέαμα είναι από μόνο του ικανό να σου τραβήξει την προσοχή. Παραπέμπει στο 2012 –το έτος της Καταστροφής- λίγους μήνες πριν αποχαιρετίσουμε το 2011. Με ένα κλικ μπορείς να μεταφερθείς από την άνεση του καναπέ σου μέσα στο δακρυγόνο και από το γραφείο σου δίπλα στα ΜΑΤ. Ως πότε, παλληκάρια; Αν αναφερθώ σε ένα ελληνικό νόμο που δεν τηρείται, ο πρώτος που θα σας έρθει στο νου θα είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Και θα έχετε δίκιο: η μη τήρηση του είναι καθολική και συνεπέστατη. Όμως υπάρχουν άλλοι νόμοι που δεν εφαρμόστηκαν. Πριν δέκα χρόνια ψηφίστηκε από την Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, ο νόμος που επιτρέπει την καύση των νεκρών. Είδατε εσείς να ανοίξει στην Ελλάδα έστω και ένα αποτεφρωτήριο;

Hey Jew. Εξηγώντας την παγκόσμια οικονομία με δύο αγελάδες. Είναι γνωστά τα παραδείγματα, τώρα τα βλέπουμε και εικονογραφημένα, με την προσθήκη της -εξαιρετικά συζητήσιμης- ελληνικής περίπτωσης στο τέλος... Kαστοριάδης: Υστερόγραφο στην ασημαντότητα. Στο παρελθόν, στις απόλυτες μοναρχίες, η άνοδος στην εξουσία προϋπέθετε να κολακεύει κάνεις τον βασιλιά ή να είναι ευνοούμενος της Μαντάμ Πομπαντούρ.

Βαρουφάκης: Υπήρχε Plan Β υπό τον πρωθυπουργό. Ήθελαν να αυτοκτονήσει ή να εκτελεστεί ο Τσίπρας. "ΦΩΤΙΕΣ" ανάβει σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ με νέα του δήλωση. Enallaktikos.gr - Ανεξάρτητος κόμβος για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική - Συνεργατική Οικονομία, την Αειφορία και την Κοινωνία των Πολιτών. Αγαπητέ κύριε Λαφαζάνη, να τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα.

«Δέθηκε με αλυσίδες στην καρέκλα του στη Βουλή ο Π. Μικροπρεπής και ανώριμος Τσίπρας. Crash test: Οι διαφορές των μέτρων που απορρίψαμε, με αυτά που πάνε στο Eurogroup. Greek debt crisis: Alexis Tsipras seeks last chance deal - live. [The ECB move} is likely to increase criticism that the central bank is getting involved in exerting political pressure and acting beyond its mandate of price stability, and as lender of last resort, which any credible central bank should do as a matter of course.

All the ECB has done is make it more likely that Greek banks will run out of money in a matter of days. Furthermore it remains highly unlikely that the Greek government will be able to make it to the next key payment deadline of 20th July when a €3.5bn bond to the ECB becomes repayable. While the departure of the polarising Greek finance minister Yanis Varoufakis is likely to mean that relations between the creditors and the Greek government are likely to improve, in reality the move changes nothing, particularly since attitudes in some parts of Europe appear to have hardened.

Greek referendum: finance minister Yanis Varoufakis resigns – live. Εχει τη δύναμη να κάνει ό,τι χρειάζεται. Τομά Πικετί: «Η κρίση θα έρχεται και θα επανέρχεται» Ολλανδός πρωθυπουργός: Πίστευαν πραγματικά οι Ελληνες ότι αν ψηφίσουν «Οχι» θα τους ρωτούσαμε «πώς αλλιώς το θέλετε»; Τρία σενάρια που εξετάζουν οι Βρυξέλλες για την επόμενη ημέρα στην Αθήνα.

Greece debt crisis: PM Tsipras to present new plan at eurozone summit. Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θυμίζει Ευρώπη πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Slavoj Žižek on Greece: This is a chance for Europe to awaken. LIVE! ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Spiegel: Η Μέρκελ έπεσε... σε ελληνική παγίδα. Τομά Πικετί: To «όχι» θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να αναδιαρθρώσουν το χρέος. Κρούγκμαν: Αν η Ελλάδα κερδίσει τη μάχη του Grexit, τρέξτε να κρυφτείτε. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη στην Ευρώπη που αθέτησε πληρωμή χρέους - 4 φορές το έχει κάνει η Γερμανία, 6 η Ισπανία. Τσακαλώτος: Να μας δώσει δύναμη ο λαός για μια βιώσιμη συμφωνία. Πικετί: Κακό και υφεσιακό το σχέδιο των δανειστών. Πρόντι: Αδύνατο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ. Τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει; - Συνέπειες σε καταθέσεις, δάνεια, κοινωνία κ.ά - Master News.

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Το ελληνικό δημοψήφισμα διχάζει (και) τους Νομπελίστες οικονομολόγους.