background preloader

Α DIMOTIKOY 2020

Facebook Twitter

(3) Ο Κηπουρός των Παραμυθιών / The dream gardener. Amazingly Simple Graphic Design Software – Canva. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους και πάλι γράφω!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

Και γράφω για κάτι καινούργιο και συναρπαστικό που συμμετέχω 2 μήνες περίπου. Εδώ και λίγο καιρό μια πολύ δυνατή συνεργασία έχει γεννηθεί ανάμεσα σε εκπαιδευτικές σελίδες. Με πρωτοβουλία του γλυκού οραματιστή Αλέξη από το ΜΠΛΕ ΤΕΤΡΑΔΙΟ (που όλοι ξέρουμε, αγαπάμε και χρησιμοποιούμε!) Συγκεντρωθήκαμε 10 σελίδες με έναν κοινό στόχο ! Στόχος μας λοιπόν είναι η διάχυση δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη τη χρονιά από όλους τους εκπαιδευτικούς. Κάθε φορά που συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας επιλέγεται διαφορετική θεματική , π.χ. η ημέρα κατά της σχολικής βίας ή η παγκόσμια ημέρα Βιβλίου και προσεγγίζεται με μοναδικό τρόπο από κάθε σελίδα. Τα υπερδραστήρια μέλη αυτής της σπουδαίας ομάδας είναι: και φυσικά η αφεντιά μου Το πρώτο μας εγχείρημα αφορούσε στην Ημερα κατά της σχολικής βίας.

Ή μπορείτε να το δείτε σε μορφή pdf από εδώ. Η 2η συνεργασία μας σαν θεματική είχε την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ. ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.pptx - Παρουσιάσεις Google. Λέξεις με αυ και ευ (αβ και εβ) - Χτύπα το ποντίκι. 25η Μαρτίου 1821 ( Α΄- Β΄) by Eleni Psarogiorgou. Escape room - 200 χρόνια από την Επανάσταση_dkefis - Google Slides. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 by LIZA GIANNAKOPOULOU. (776) ΤΟ 1821 ΑΛΛΙΩΣ. Aπόψε ονειρεύτηκα. Συγκεντρωτική διαδραστική αφίσα για την 25η Μαρτίου (γ' μέρος) Ακολουθεί μία συγκεντρωτική αφίσα με προτάσεις δραστηριοτήτων για την 25η Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό.

Συγκεντρωτική διαδραστική αφίσα για την 25η Μαρτίου (γ' μέρος)

Στην αφίσα έχουν συμπεριληφθεί οι σύνδεσμοι για το α' και β' μέρος των προτάσεων καθώς και ο σύνδεσμος για τη διαδραστική αφίσα για τον Ευαγγελισμό. Η αφίσα έχει επικαιροποιηθεί με νέες δραστηριότητες Βρείτε τη συγκεντρωτική αφίσα με ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Δείτε επίσης: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου. Τραγουδια για την 25Η μαρτιου - Messy Lessons. Εκπαιδευτική σελίδα Τζάτζος Χρ. www.e-wall.net. Ελευθερία ή θάνατος - Παρουσιάσεις Google. Tο κρυφό σχολειό του Νικόλαου Γύζη. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ WEBEX & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ WEBEX-ANNOTATE & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ...

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ WEBEX & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Γνωρίζεις τι συμβολίζει η στολή του τσολιά ... 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ WEBEX & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. 25η Μαρτίου. Πολλοί ήταν οι Έλληνες που αντιστάθηκαν στην οθωμανική κυριαρχία.

25η Μαρτίου

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Κλέφτες, που ζούσαν συνήθως στα βουνά. Αλλά και οι Αρματολοί, παρόλο που διορίζονταν από τους Τούρκους, συχνά βοηθούσαν τους κλέφτες. Ένοπλοι Έλληνες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ήταν οι Κλέφτες. Οι κλέφτες ζούσαν στην ύπαιθρο και είχαν τα λημέρια τους σε δύσβατα μέρη. Ήταν οργανωμένοι σε μικρές ομάδες, η καθεμιά με τον καπετάνιο της και το δικό της μπαϊράκι. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κλέφτες και να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στην ύπαιθρο, οι Οθωμανοί Τούρκοι χρησιμοποιούσαν ένοπλους Έλληνες, πρώην κλέφτες, τους αρματολούς. Φημισμένοι αρματολοί ήταν ο Γεώργιος Ανδρίτζος, ο Κατσαντώνης στη Ρούμελη, ο Νικοτσάρας στον Όλυμπο, οι Σουλιώτες Γεώργιος Μπότσαρης και Λάμπρος Τζαβέλλας και πολλοί άλλοι. 25η Μαρτίου 1821 Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ελληνική Επανάσταση - Α΄ δημοτικού. Ας ακούσουμε τον Θούριο Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Ελληνική Επανάσταση - Α΄ δημοτικού

Είναι Έλληνες πολεμιστές. Παρατηρήστε τα ρούχα τους. Τι παρατηρείτε; Σήμερα οι άντρες φοράνε τέτοια; Ας δούμε την παρέλαση των Ευζώνων μας. Εφέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. On line δραστηριότητες για την 25η Μαρτίου. Υπέρβαση της δεκάδας - Αντιστοίχιση. 6-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF. Ευ ( εβ ή εφ ; ) - Ταξινόμηση κατά ομάδα. Κουιζ με το ευ α δημοτικου - Buscar con Google. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ - Teaching resource. Ορθογραφία online pdf worksheet. Στα πέναλτι - Εξάσκηση στην προπαίδεια - Ψηφιακή Τάξη. Persidou’s Videos on Vimeo. Πολύχρωμη τάξη » Παιχνίδια Γραμματικής. Αναρτήθηκε στις Οκτώβριος 3, 2020 από Περσίδου Φρόσω Γραμματική – Αλφαβητική σειρά Οικογένειες Λέξεων Σύνθετες Λέξεις Συλλαβισμός Συλλαβές Τονικά παρώνυμα.

Πολύχρωμη τάξη » Παιχνίδια Γραμματικής

Πολύχρωμη τάξη » Παιδική λογοτεχνία. Πολύχρωμη τάξη » 7.47β Η πρόσθεση και η αφαίρεση ως αντίστροφες πράξεις – Η υπέρβαση της δεκάδας. Η ΕΥΧΗ. Χάνσελ και Γκρέτελ. Οδός Παραμυθιών... Τα πρωτάκια του 34. 11 CGI βίντεο μικρής διάρκειας για τα πολικά ζώα. Ακολουθούν 11 χρήσιμοι σύνδεσμοι με βίντεο CGI με θέμα τα πολικά ζώα.

11 CGI βίντεο μικρής διάρκειας για τα πολικά ζώα

(με ήρωα έναν μικρό πιγκουίνο) (με ήρωες πιγκουίνους) (με ήρωα μία πολική αρκουδίτσα που χάνει τη μαμά της...) (με ήρωες πιγκουίνους, μία φώκια και μια πολική αρκούδα) (συγκινητικό βίντεο με ήρωα την πολική αρκούδα, για την υπερθέρμανση του πλανήτη & την έλλειψη τροφής) Κυρά Σαρακοστή - Google Drive. Βρίσκω τη λέξη που λείπει- Λέξεις με αυ(=αφ) - Ποια λέξη λείπει; Σχηματίζω λέξεις με αυ (=αφ) - Αναγραμματισμός. Ευ ( εβ ή εφ ; ) - Teaching resource.

Διαλυτικά:κλικάρω τη σωστή λέξη - Κουίζ. Συμπλήρωσε τα κενά με τις λέξεις ποιος, ποια, ποιο - Teaching resource. ΔΙΨΗΦΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ - ΔΙΨΗΦΑ ΣΥΜΦΩΝΑ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ - Teaching resource. Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία - Γιάννης Σαββιδάκης - Φίλοι κολλητοί - Ρήματα σε -ω. ΦΙΛΟΙ; ...φως φανάρι by mnikif2. Ποιο ταιριάζει; γκ , γγ, κ - Κουίζ. «Η αλεπού βγήκε να βρει φαΐ» - Μύθος του Αισώπου (3+) [✩audio-book] Η Αλεπού βγήκε από τη φωλιά της για να βρει φαΐ και συνάντησε μια κληματαριά, μια ακρίδα τραγουδίστρια, έναν κόρακα με αηδονιού λαλιά και έναν λέλεκα.

«Η αλεπού βγήκε να βρει φαΐ» - Μύθος του Αισώπου (3+) [✩audio-book]

Αν επέστρεψε στην φωλιά της νηστική ή χορτάτη δεν ξέρω να σας πω, γιατί αν ήμουν εκεί θα έτρωγα κι εγώ ένα κουκί και μια φακή! Σίγουρα όμως η ιστορία κάτι έχει να μας πει…Πρόκειται για τέσσερις μύθους του Αισώπου: Η Αλεπού και τα σταφύλια, η Αλεπού και η Ακρίδα, η Αλεπού και ο Κόρακας, η Αλεπού και το Λελέκι. Και οι τέσσερις ιστορίες επιλέχθηκαν γιατί έχουν ως κοινή θεματική την αλεπού που ψάχνει να βρει φαΐ. Καρναβάλι, απόκριες, κατασκευές. (2) Red Kite - Original Animated Short Film. ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γγ ή γκ - Πότε βάζουμε γκ και πότε γγ; Αρλεκίνος 2. Σχηματίζω λέξεις με αυ (αβ) - Αναγραμματισμός. Μαθηματικά Α ταξη - Αντιστοίχιση. Νέα διαδραστικά παιχνίδια στη σελίδα Πρώτο Κουδούνι. Ο τροχός της Αποκριάς - Random wheel. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΑΝΟΙΞΗ!!! Την πρώτη μέρα του Μάρτη συνηθίζουμε να φτιάχνουμε και να φοράμε το γνωστό «μαρτάκι».

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΑΝΟΙΞΗ!!!

Πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Από τη 1η ως τις 31η του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη»ή «Μαρτιά». Η κόκκινη κλωστή συμβολίζει τη χαρά και η λευκή την αγνότητα. Τι λέει η λαϊκή παράδοση για το «Μαρτάκι» στην Ελλάδα Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.

Σε μερικές περιοχές ο Μάρτης φοριέται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σαν δαχτυλίδι για να μην σκοντάφτει ο κάτοχός του. Ακούστε βιβλία Archives - Elniplex. Έλμερ το παρδαλό ελεφαντάκι. Απόκριες - 30 φύλλα εργασίας. Άνοιξη καλώς ήλθες! - Μήνες. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - Teacherini. Facebook. Εκτυπώσιμα: Ασκήσεις γραπτού λόγου (Β’-Γ’ δημοτικού) Εκτυπώσιμα: Ορθογραφικές Ασκήσεις (α’-στ’ δημοτικού) Facebook. Εκτυπώσιμες Κάρτες: Δίψηφα Φωνήεντα και Δίψηφα Σύμφωνα (α’-β’ δημοτικού) Τις καρτούλες αυτές τις έφτιαξα για να βοηθήσουν τα μικρά να ξεμπερδέψουν στο μυαλό τους τα δίψηφα φωνήεντα και τα δίψηφα σύμφωνα.

Εκτυπώσιμες Κάρτες: Δίψηφα Φωνήεντα και Δίψηφα Σύμφωνα (α’-β’ δημοτικού)

Εκτυπώστε τις και δώστε τις στο παιδί σας για να τις διαβάζει καθημερινά. Πολύ πολύ σύντομα τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα θα γίνουν παιχνιδάκι! Μου αρέσει αυτό: Ακούστε "Το μαγικό πινέλο", με την Ξένια Καλογεροπούλου - Elniplex. Ακούστε από τη μαγική φωνή της Ξένιας Καλογεροπούλου το παραδοσιακό κινέζικο παραμύθι “Το μαγικό πινέλο” Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια στο θέατρο Πόρτα, ενώ ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με τις πρωτότυπες εικόνες του.

“Παραμύθια με την Ξένια” λοιπόν! Και μην ξεχνάτε τα Λίγο φοβιστικά παραμύθια με την Ξένια! Ηχογράφηση, επεξεργασία: ShutUp Lab Ηχολήπτης: Γιάννης Αντύπας Τα μουσικά θέματα είναι του Κορνήλιου Σελαμσή από παιδικές παραστάσεις του θεάτρου Πόρτα. Η επιλογή και η επιμέλεια έγιναν από τον Γιάννη Αντύπα. Αρσενικά, θηλυκά και ουδέτερα ουσιαστικά στη ζούγκλα - Διάγραμμα με πινέζες.

Καταλήξεις και άρθρα - Τηλεπαιχνίδι. Ανάγνωση λέξεων Α΄Δημοτικού - Τυχαίες κάρτες. Οι τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι- Χειμώνας, 3ο μέρος. 11 CGI βίντεο μικρής διάρκειας για τα πολικά ζώα. Ποιο ταιριάζει; γκ , γγ, κ - Κουίζ. ΦΙΛΟΙ; ...φως φανάρι by mnikif2. Το μικρό Κοάλα Στον παιδικό σταθμό by mnikif2. Η Μίλι,ή Μόλι και η πρώτη τους μέρα στο σχολείο by mnikif2. Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει by mnikif2. Εκπαιδευτικές Κοινότητες & Ιστολόγια ΠΣΔ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - Αντιστοίχιση. Πρόσθεση - αφαίρεση δεκάδων ως το 100 - Βρες το ταίρι. Μαθηματικά Α ταξη - Αντιστοίχιση. Μαθηματικα α ταξη - Σωστό ή Λάθος. Σχέδιο μαθήματος: Με βάρκα και σωσίβιο. Στόχοι της διδασκαλίας: η επεξεργασία των Ω, ω, Β, β, τα ρήματα σε -ω, τα ουδέτερα σε -ο. Μια ουρά από πούπουλα. Θυμάται κάποιος να μας πει πού ήταν και τι έκαναν τα παιδιά στο προηγούμενο μάθημα; Ας πάμε στη μεγάλη καρδιά ΕΔΩ σελ. 64. Κοιτάξτε προσεχτικά την εικόνα του μαθήματος.

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ - ΓΚΟΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. Αφαίρεση με αφαιρετέο μεγάλο αριθμό - Μαθηματικά Α' Δημοτικού. Στο έκτο κεφάλαιο της τέταρτης ενότητας, του βιβλίου των Μαθηματικών της Α' Δημοτικού, με τίτλο "Αφαίρεση με αφαιρετέο μεγάλο αριθμό", θα κάνουμε εξάσκηση σε αφαιρέσεις κατά τις οποίες ο αφαιρετέος είναι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός.Στο μάθημα αυτό υπάρχουν τέσσερις δραστηριότητες που πρέπει να μελετήσουμε και να ετοιμάσουμε: 1. Oι μέλισσες στα λουλούδια.☛ Πόσες είναι όλες οι μέλισσες μαζί;Μετράμε και βλέπουμε πως υπάρχουν 5 μέλισσες πάνω στο λουλούδι και 4 που πετάνε μακριά από αυτό.

Άρα 5 + 4 = 9• Πόσες μέλισσες έφυγαν από το λουλούδι;Μετράμε και βλέπουμε πως έφυγαν 4.• Πόσες μέλισσες έμειναν επάνω στο λουλούδι;Για να βρούμε πόσες έμειναν λέμε: 9 που ήταν όλες οι μέλισσες μείον 4 που έφυγαν, μας μένουν 5Γράφω την αφαίρεση: 9 - 4 = 5 ☛ Μετράμε τις μελισσούλες και βλέπουμε πως συνολικά υπάρχουν 8, ενώ από το λουλούδι φεύγουν οι 5.

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γλώσσα Α' Δημοτικού - Εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις ενότητες - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Μαθαίνω την αλφαβήτα Εδώ μπορείς να βλέπεις τα γράμματα της αλφαβήτας και να ακούς πώς προφέρονται. Στη συνέχεια παρακολουθείς προσεκτικά πώς γράφονται, δηλ. από πού αρχίζουμε να γράφουμε μια γραμμούλα, ποια θα μπει πρώτη και ποια δεύτερη, πώς φτιάχνουμε τα στρόγγυλα σημεία κτλ. Διάλεξε το γράμμα που θέλεις με το ποντίκι και άκουσέ το πώς λέγεται. Δεν μπορεί να κάνεις κάτι σ' αυτό το πρόγραμμα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ να γράψεις τα γράμματα στο τετράδιό σου με τον ίδιο τρόπο που σου δείχνει το πρόγραμμα. Τετράδια με φύλλα εργασίας. Μαθαίνω ορθογραφία μέσα από ασκήσεις! 34 σελίδες έτοιμες για εκτύπωση! - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. E-yliko για διδασκαλία » Διαδραστικό υλικό.

Μπορείς να βάλεις τους μήνες στη σωστή σειρά; Για δοκίμασε! Οι 12 μήνες του χρόνου. Διαφοροποιημένη διδασκαλία στη γ... 100 σελίδες με επαναληπτικές ασκήσεις Γλώσσας, Μαθηματικών και Μελέτης Α' Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Η Γραμματική της Α' Δημοτικού σε 18 σελίδες - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Αλφαβήτα (Α-Μ) Κάθε μέρα... πρώτη!: Αφαίρεση με αφαιρετέο μεγάλο αριθμό (2) Διαβάζω κάθε λέξη και βρίσκω την εικόνα της: -ια - Βρες το ταίρι.