background preloader

Things

Facebook Twitter

Αυτοί οι χάρτες έχουν χιούμορ! Ο Διονύσης Σαββόπουλος έγινε επίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ. Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε απόψε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έγινε επίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ

«Οι τραγουδοποιοί λαχταρούμε για εκείνη τη στιγμή που όλα γίνονται ένα?» Είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος και συνέχισε : «Τολμώ να πω ότι η κατακερματισμένη εποχή μας χρειάζεται συνθέτες μάλλον, παρά καθοδηγητές. Το έχει ανάγκη η ψυχή μας. Το NaTakallam σας μαθαίνει αραβικά μέσω Skype, με δασκάλους Σύριους πρόσφυγες. Μπορεί η Ελλάδα να είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει υποδεχθεί τον υψηλότερο αριθμό προσφύγων από τη Συρία αλλά ο Λίβανος αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 1 εκατομμύριο από τους 10 εκατομμύρια Σύριους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους εξαιτίας του πολυετούς πια πολέμου.

Το NaTakallam σας μαθαίνει αραβικά μέσω Skype, με δασκάλους Σύριους πρόσφυγες

Όσο ο καιρός περνάει η αβεβαιότητα καταλύει την πίστη των ανθρώπων στο ότι θα ζήσουν ξανά μια κανονική ζωή και σιγά σιγά τους κάνει να χάνουν τις δεξιότητες που είχαν κατακτήσει μέσα από τις σπουδές και το επάγγελμά τους. Το ζήτημα είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να τις εξασκήσουν ξανά και να κερδίσουν χρήματα ώστε να μην ζούνε οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την ανθρωπιστική βοήθεια και την ελεημοσύνη μας και αυτό ακριβώς έκανε η Αline Sara. Μια συναρπαστική εφαρμογή για να «παίξεις» με τα μυστήρια του σύμπαντος. Amagi Radio. Η κοινοτοπία του κακού - Book Press. Του Σωτήρη Βανδώρου.

Η κοινοτοπία του κακού - Book Press

Οδηγός εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων. Το έργο του Χρήστου Λεοντή ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής και χαρακτηριστικά δείγματα του λόγου του Ρήγα, του Σολωμού και του Μακρυγιάννη, συνθέτει σε μορφή τριπτύχου τις ιδέες του και αναδεικνύει τα στοιχεία που προδίδουν σε αυτές ενότητα και συνοχή, παρά τις εγγενείς τους διαφορές και τα διαφορετικά ιστορικά συμφραζόμενα που απηχούν.

Οδηγός εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων

Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία εκείνα, που συγκροτούν τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού. 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ, ΠΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ (σελ. 1-9) 2. CD (αρχεία ήχου σε μορφή "mp3") Heliopolis The Dream حلم مصر الجديدة Heliopolis le Reve. 15 διαφορετικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν επί δικτατορίας. Επί δικτατορίας κυκλοφορούσαν δεκάδες περιοδικά, όλων των τύπων και όλων των ειδών.

15 διαφορετικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν επί δικτατορίας

Άλλα βραχύβια, και άλλα… αιώνια, αφού τυπώνονται ακόμη! Ένα τέτοιο είναι το «Ήχος & Hi-Fi», που εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1973 και συνεχίζει να κυκλοφορεί 42 χρόνια αργότερα! Στην επταετία υπήρξαν, φυσικά, δεκάδες mainstream περιοδικά («Επίκαιρα», «Φαντάζιο», «Ψυχαγωγία», «TV News»…), άλλα που κυκλοφόρησαν, για προφανείς πολιτικούς λόγους, για ελάχιστο διάστημα (όπως το «Αντί» π.χ.), άλλα που υμνούσαν/υποστήριζαν το καθεστώς («Η Νέα Ελλάς της 21ης Απριλίου», «Θέσεις και Ιδέαι»…) και άλλα που ήταν απλώς παράνομα και μοιράζονταν χέρι με χέρι (όπως π.χ. η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», που τότε ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού). Εδώ, θα γίνει λόγος για μερικά… διαφορετικά περιοδικά. Έντυπα που επέλεξαν να παρουσιάσουν έναν ξεχωριστό λόγο σε σχέση με την Τέχνη, την πολιτική, τα γράμματα κ.λπ.

Πατήστε τα σημεία του χάρτη και δείτε πώς το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί. Artist: WD.

Πατήστε τα σημεία του χάρτη και δείτε πώς το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί

23 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, όσοι ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι. Eικονογράφηση: © Gabrielle Rosenstein Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ευτυχισμένης ζωής και συγγραφέα του επιτυχημένου "Μικρού Βιβλίου της Συναισθηματικής Νοημοσύνης", Andy Cope, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, όχι που μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά που που μας μαθαίνουν να βρίσκουμε την ευτυχία σε όσα γυρίζαμε την πλάτη.

23 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, όσοι ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι

Να, 23 τέτοια βήματα που κάνουν κάθε μέρα όσοι -όχι απλώς είναι-, αλλά ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι. Οι Δευτέρες είναι κακές και οι Παρασκευές καλές. Αλήθεια; Ο μέσος όρος ζωής μας εκτείνεται σε 4.000 εβδομάδες, εκ των οποίων των 1/7 είναι... 17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Ίγουρα έχουμε μερικά από τα πιο όμορφα μουσεία του κόσμου.

17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου

Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι. Από τα ιστορικά παλάτια της Ρωσίας ως το σύγχρονο αριστούργημα του μουσείου Soumaya στη πόλη του Μεξικό, τα μουσεία του κόσμου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να ενισχύσει ή ακόμα και να εντυπωσιάσει εξίσου με την τέχνη. Κτήρια όπως το Guggenheim Bilbao ή το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι είναι από μόνα τους τουριστικοί προορισμοί ανεξαρτήτως των εκθεμάτων τους και προσφέρουν μια μοναδική αρχιτεκτονική εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Παρουσιάζουμε μια συλλογή με 17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niteroi στη Βραζιλία Το Niteroi Contemporary Art Museum βρίσκεται στη πόλη Niteroi λίγα χιλιόμετρα έξω από το Rio de Janeiro. Η Ωραία Κοιμωμένη του Μεσοπολέμου. Μαθήματα τέχνης - Artlessons.gr. Γεννήθηκε στη Μόσχα, μοναδικό παιδί εύπορης οικογένειας.

Μαθήματα τέχνης - Artlessons.gr

Ο πατέρας του ήταν έμπορος τσαγιού. Το 1871 η οικογένεια μετακόμισε στην Οδησσό, όπου ο πατέρας του ανέλαβε θέση διευθυντή σε εργοστάσιο τσαγιού. Σύντομα, μετά τη μετακίνηση αυτή, οι γονείς του Καντίνσκι χώρισαν και την ανατροφή του ανέλαβε η θεία του Ελισάβετ, αδελφή της μητέρας του. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής και σχεδίου. Το 1886 επέστρεψε στη Μόσχα και ξεκίνησε σπουδές νομικής και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο, ασχολούμενος παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο του με τη ζωγραφική. Την περίοδο αυτή γνώρισε και παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Άνια Τσιμιάκινα. Τα δημοτικά τραγούδια όπως δεν τα είχες ίσως ποτέ φανταστεί: Συνέντευξη με τον Παντελή Μπουκάλα. Ανήκω σε εκείνες τις γενιές της νεωτερικότητας που γνώρισαν σαν παιδιά τη δημοτική μουσική παράδοση σε μια μάλλον εμπορικοποιημένη, «εκφυλισμένη» της εκδοχή - από ψυχαναγκαστικό μουσικό «χαλί» σε εορταστικές οικογενειακές μαζώξεις μέχρι «κράχτη» σε εμποροπανήγυρεις αλλά και δυσοίωνες πολιτικές συγκεντρώσεις - με αποτέλεσμα να την απαξιώσουν, ανυποψίαστοι για τον θαυμαστό μουσικό, λεκτικό και συναισθηματικό της πλούτο.

Τα δημοτικά τραγούδια όπως δεν τα είχες ίσως ποτέ φανταστεί: Συνέντευξη με τον Παντελή Μπουκάλα

Έφταιγε και που είχαν ταυτιστεί με την αντιδραστική πλευρά της νεοελληνικής κουλτούρας – έπρεπε να τα ακούσουμε ρεμίξ σε ροκ ή electro κομμάτια και να εμβαθύνουμε μέσα από δεύτερα διαβάσματα στο μεγαλείο κάποιων στίχων τους για να τα επανεκτιμήσουμε! — Πότε ξεκίνησες να καταπιάνεσαι με τα δημοτικά τραγούδια; Ξέρω ότι τα μελετάς καιρό... Mushroom & lentil pappardelle bolognese. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Ιωάννης Λαζαρίδης. SampleQuestions. Free TOEFL Practice Exam. <div class="redfont">This site requires JavaScript. To fully use this site, please enable it in your browser. Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας - Greek Gastronomy Guide. Μαθήματα πληκτρολόγησης στο ίντερνετ. Χάνα Άρεντ: Η κοινοτοπία του κακού  «Στηριζόμενοι στην κανονικότητα, πραγματοποιούμε φοβερά πράγματα». Η αντισυμβατική σκέψη της, που δυσαρέστησε τους πάντες, ξεχωρίζει στη φιλοσοφία του 20ού αιώνα Πώς η αντισυμβατική σκέψη της και η τόλμη της να δει «καθαρά» καταφέρνει να δυσαρεστήσει τους πάντες, και πώς δυσαρεστώντας τους πάντες, καταφέρνει να θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες μορφές της πολιτικής φιλοσοφίας του 20ού αιώνα;

Η αχανής Ρωσία πριν την Οκτωβριανή επανάσταση. Τη φωτογραφία όπως ακριβώς ακριβώς και στη διοίκηση μιας αυτοκρατορίας η καινοτομία είναι απαραίτητο συστατικό. Ο Τσάρος Νικόλαος II, ο τελευταίος τσάρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας δεν υπήρξε καινοτόμος και τιμωρήθηκε γι' αυτό αλλά όχι πριν προλάβει να αποτυπώσει φωτογραφικά και με πρωτοποριακό για την εποχή τρόπο την αυτοκρατορία του, λίγο πριν χαθεί οριστικά με την έκρηξη της Οκτωβριανής επανάστασης. Δε θέλω να πάω σχολείο! Νυστάζω! Έρευνα διεθνούς κλίμακας είχε καταδείξει ότι ελλιπής ύπνος κατά την εφηβεία οδηγεί σε χαμηλότερη απόδοση στα μαθήματα και περισσότερα προβλήματα υγείας.

Ποτέ δε θα ξεχάσω πόσο βάρβαρο ήταν το πρωινό ξύπνημα καθ' όλη τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης! O Νίκος Παππάς ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα. Ο άνθρωπος που πρώτος φωτογράφισε τη γέννηση της ζωής δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Οι αιγύπτιοι υπερρεαλιστές. NEW article II. Το σώμα μιλάει, ακούστε το και κάντε 14 τσεκάπ μόνοι σας! – Φούιτ.gr. Koumpounophobia: Μία σχεδόν αστεία φοβία για τα κουμπιά, με τρομακτικές προεκτάσεις. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο υποφέρουν από κάποια φοβία, από την πιο διαδεδομένη μέχρι την πιο παράξενη, κάποτε και φαινομενικά αστεία. Υπόσχομαι στον εαυτό μου. Πλάνητας λίθος: Η Ιστορία των Αυτομόλων, μιας άγνωστης κοινότητας ελλήνων στρατιωτών που στην αρχαιότητα φρουρούσαν τα σύνορα της Νότιας Αιγύπτου.

Free Music Online - Internet Radio. Human Body Meridian Chart & The Nervous System. (Click to enlarge) My Room Photos project by John Thackrway. Egyptian Society for Astronomy. Oι 5 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε την ηρεμία σας όταν ζορίζεστε! Αφιερώματα. Μαθήματα πληκτρολόγησης στο ίντερνετ. Pinterest. Επιπτώσεις των αρνητικών συναισθημάτων στην υγείας μας και το ξεμπλοκάρισμα των μεσημβρινών. Free Download Royalty Free Music for Media. Download Soundtracks. Soundtrack of Movies: Everyone Says I Love You Soundtrack. Philosophica. Γιάννης Λουκάκος. Babbel. Play Who Wants To Be A Millionaire Game Free Online. SPINALOGA - Δημήτρης Κυρσανίδης. A different way to teach astrophysics. «Δε λες κουβέντα»: Ένα animation για το ρεμπέτικο. ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE. 15 αριστουργήματα από την αιγυπτιακή συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στερεοσκοπικές φωτογραφίες: Το 3D animation του 19ου αιώνα. Μαθητές της Κρήτης έφτιαξαν συγκινητικό βίντεο για το προσφυγικό. Ο τοίχος της καλοσύνης. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση :