background preloader

Things

Facebook Twitter

Η κοινοτοπία του κακού - Book Press. TΟ ΟΞΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ STEMI KAI N-STEMI (Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ) Οδηγός εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων. Το έργο του Χρήστου Λεοντή ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής και χαρακτηριστικά δείγματα του λόγου του Ρήγα, του Σολωμού και του Μακρυγιάννη, συνθέτει σε μορφή τριπτύχου τις ιδέες του και αναδεικνύει τα στοιχεία που προδίδουν σε αυτές ενότητα και συνοχή, παρά τις εγγενείς τους διαφορές και τα διαφορετικά ιστορικά συμφραζόμενα που απηχούν.

Οδηγός εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων

Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία εκείνα, που συγκροτούν τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού. 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ, ΠΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ (σελ. 1-9) 2. CD (αρχεία ήχου σε μορφή "mp3") Heliopolis The Dream حلم مصر الجديدة Heliopolis le Reve. 15 διαφορετικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν επί δικτατορίας. Επί δικτατορίας κυκλοφορούσαν δεκάδες περιοδικά, όλων των τύπων και όλων των ειδών.

15 διαφορετικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν επί δικτατορίας

Άλλα βραχύβια, και άλλα… αιώνια, αφού τυπώνονται ακόμη! Ένα τέτοιο είναι το «Ήχος & Hi-Fi», που εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1973 και συνεχίζει να κυκλοφορεί 42 χρόνια αργότερα! Στην επταετία υπήρξαν, φυσικά, δεκάδες mainstream περιοδικά («Επίκαιρα», «Φαντάζιο», «Ψυχαγωγία», «TV News»…), άλλα που κυκλοφόρησαν, για προφανείς πολιτικούς λόγους, για ελάχιστο διάστημα (όπως το «Αντί» π.χ.), άλλα που υμνούσαν/υποστήριζαν το καθεστώς («Η Νέα Ελλάς της 21ης Απριλίου», «Θέσεις και Ιδέαι»…) και άλλα που ήταν απλώς παράνομα και μοιράζονταν χέρι με χέρι (όπως π.χ. η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», που τότε ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού).

Εδώ, θα γίνει λόγος για μερικά… διαφορετικά περιοδικά. Έντυπα που επέλεξαν να παρουσιάσουν έναν ξεχωριστό λόγο σε σχέση με την Τέχνη, την πολιτική, τα γράμματα κ.λπ. Πατήστε τα σημεία του χάρτη και δείτε πώς το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί. Artist: WD Σάμου & Κων/νου Παλαιολόγου, Μεταξουργείο.

Πατήστε τα σημεία του χάρτη και δείτε πώς το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί

23 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, όσοι ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι. Eικονογράφηση: © Gabrielle Rosenstein Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ευτυχισμένης ζωής και συγγραφέα του επιτυχημένου "Μικρού Βιβλίου της Συναισθηματικής Νοημοσύνης", Andy Cope, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, όχι που μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά που που μας μαθαίνουν να βρίσκουμε την ευτυχία σε όσα γυρίζαμε την πλάτη.

23 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, όσοι ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι

Να, 23 τέτοια βήματα που κάνουν κάθε μέρα όσοι -όχι απλώς είναι-, αλλά ξέρουν να είναι ευτυχισμένοι. Οι Δευτέρες είναι κακές και οι Παρασκευές καλές. Αλήθεια; Ο μέσος όρος ζωής μας εκτείνεται σε 4.000 εβδομάδες, εκ των οποίων των 1/7 είναι... 17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Ίγουρα έχουμε μερικά από τα πιο όμορφα μουσεία του κόσμου.

17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου

Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι. Από τα ιστορικά παλάτια της Ρωσίας ως το σύγχρονο αριστούργημα του μουσείου Soumaya στη πόλη του Μεξικό, τα μουσεία του κόσμου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να ενισχύσει ή ακόμα και να εντυπωσιάσει εξίσου με την τέχνη. Κτήρια όπως το Guggenheim Bilbao ή το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι είναι από μόνα τους τουριστικοί προορισμοί ανεξαρτήτως των εκθεμάτων τους και προσφέρουν μια μοναδική αρχιτεκτονική εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Παρουσιάζουμε μια συλλογή με 17 από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niteroi στη Βραζιλία Το Niteroi Contemporary Art Museum βρίσκεται στη πόλη Niteroi λίγα χιλιόμετρα έξω από το Rio de Janeiro. Η Ωραία Κοιμωμένη του Μεσοπολέμου. Αναφερόμαστε συχνά στο παρελθόν της Αθήνας με έντονη τη διάθεση του θαυμασμού και της νοσταλγίας.

Η Ωραία Κοιμωμένη του Μεσοπολέμου

Μαθήματα τέχνης - Artlessons.gr. Γεννήθηκε στη Μόσχα, μοναδικό παιδί εύπορης οικογένειας.

Μαθήματα τέχνης - Artlessons.gr

Ο πατέρας του ήταν έμπορος τσαγιού. Το 1871 η οικογένεια μετακόμισε στην Οδησσό, όπου ο πατέρας του ανέλαβε θέση διευθυντή σε εργοστάσιο τσαγιού. Σύντομα, μετά τη μετακίνηση αυτή, οι γονείς του Καντίνσκι χώρισαν και την ανατροφή του ανέλαβε η θεία του Ελισάβετ, αδελφή της μητέρας του. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής και σχεδίου. Το 1886 επέστρεψε στη Μόσχα και ξεκίνησε σπουδές νομικής και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο, ασχολούμενος παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο του με τη ζωγραφική. Τα δημοτικά τραγούδια όπως δεν τα είχες ίσως ποτέ φανταστεί: Συνέντευξη με τον Παντελή Μπουκάλα. Ανήκω σε εκείνες τις γενιές της νεωτερικότητας που γνώρισαν σαν παιδιά τη δημοτική μουσική παράδοση σε μια μάλλον εμπορικοποιημένη, «εκφυλισμένη» της εκδοχή - από ψυχαναγκαστικό μουσικό «χαλί» σε εορταστικές οικογενειακές μαζώξεις μέχρι «κράχτη» σε εμποροπανήγυρεις αλλά και δυσοίωνες πολιτικές συγκεντρώσεις - με αποτέλεσμα να την απαξιώσουν, ανυποψίαστοι για τον θαυμαστό μουσικό, λεκτικό και συναισθηματικό της πλούτο.

Τα δημοτικά τραγούδια όπως δεν τα είχες ίσως ποτέ φανταστεί: Συνέντευξη με τον Παντελή Μπουκάλα

Έφταιγε και που είχαν ταυτιστεί με την αντιδραστική πλευρά της νεοελληνικής κουλτούρας – έπρεπε να τα ακούσουμε ρεμίξ σε ροκ ή electro κομμάτια και να εμβαθύνουμε μέσα από δεύτερα διαβάσματα στο μεγαλείο κάποιων στίχων τους για να τα επανεκτιμήσουμε! — Πότε ξεκίνησες να καταπιάνεσαι με τα δημοτικά τραγούδια; Ξέρω ότι τα μελετάς καιρό... Τα πρώτα μου δημοτικά ακούσματα ήταν στα παιδικά μου χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία τη δεκαετία του '60. Mushroom & lentil pappardelle bolognese.

Mushroom Risotto. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Ιωάννης Λαζαρίδης. Περί έρωτος ♥ Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που είναι στην «κοσμάρα» τους, γιατί (τελικά) δεν υπάρχει διάφυλη σχέση. Ο Δημήτρις Βεργέτης είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, διευθυντής του περιοδικού "αληthεια".

Περί έρωτος ♥ Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που είναι στην «κοσμάρα» τους, γιατί (τελικά) δεν υπάρχει διάφυλη σχέση

Η συνέντευξη-ποταμός που ακολουθεί με σοκαριστικές πληροφορίες για τη φύση του έρωτα και τον τρόπο που τον αντιλαμβάνονταν οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες ξεκίνησε στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και τελείωσε στις 3 το πρωί. — Πόσο διαφορετική είναι η έννοια του έρωτα από την αρχαιότητα έως σήμερα; Άλλο ο έρως ο αρχαίος και άλλος ο σύγχρονος... Και άλλος ο μεσαιωνικός ή ο Αναγεννησιακός. Wong Kar Wai: Εμμονικός με το χρώμα. TOEFL Sample Test : Free online TOEFL practice test. SampleQuestions. Free TOEFL Practice Exam. <div class="redfont">This site requires JavaScript. To fully use this site, please enable it in your browser.

Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας - Greek Gastronomy Guide. Μαθήματα πληκτρολόγησης στο ίντερνετ. Χάνα Άρεντ: Η κοινοτοπία του κακού  «Στηριζόμενοι στην κανονικότητα, πραγματοποιούμε φοβερά πράγματα».

Χάνα Άρεντ: Η κοινοτοπία του κακού 

Η αχανής Ρωσία πριν την Οκτωβριανή επανάσταση. Τη φωτογραφία όπως ακριβώς ακριβώς και στη διοίκηση μιας αυτοκρατορίας η καινοτομία είναι απαραίτητο συστατικό. Ο Τσάρος Νικόλαος II, ο τελευταίος τσάρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας δεν υπήρξε καινοτόμος και τιμωρήθηκε γι' αυτό αλλά όχι πριν προλάβει να αποτυπώσει φωτογραφικά και με πρωτοποριακό για την εποχή τρόπο την αυτοκρατορία του, λίγο πριν χαθεί οριστικά με την έκρηξη της Οκτωβριανής επανάστασης. Ο εφευρετικός χημικός και φωτογράφος Prokudin-Gorskii (1863-1944) γνωστός για την πρωτοποριακή του μέθοδο έγχρωμης φωτογράφισης στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν αυτός που ανέλαβε το τεράστιο αυτό έργο της καταγραφής.

Δε θέλω να πάω σχολείο! Νυστάζω! Έρευνα διεθνούς κλίμακας είχε καταδείξει ότι ελλιπής ύπνος κατά την εφηβεία οδηγεί σε χαμηλότερη απόδοση στα μαθήματα και περισσότερα προβλήματα υγείας. Ποτέ δε θα ξεχάσω πόσο βάρβαρο ήταν το πρωινό ξύπνημα καθ' όλη τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης! O Νίκος Παππάς ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα. Με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές).

Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.). «Πράττουμε το αυτονόητο. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο άνθρωπος που πρώτος φωτογράφισε τη γέννηση της ζωής δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Οι αιγύπτιοι υπερρεαλιστές. Ολόκληρο το ποίημα του Έλληνα ποιητή Γιάζρα που δημοσιεύτηκε χθες στην Guardian. NEW article II. Το σώμα μιλάει, ακούστε το και κάντε 14 τσεκάπ μόνοι σας! – Φούιτ.gr. 1. Koumpounophobia: Μία σχεδόν αστεία φοβία για τα κουμπιά, με τρομακτικές προεκτάσεις. Υπόσχομαι στον εαυτό μου. Πλάνητας λίθος: Η Ιστορία των Αυτομόλων, μιας άγνωστης κοινότητας ελλήνων στρατιωτών που στην αρχαιότητα φρουρούσαν τα σύνορα της Νότιας Αιγύπτου.

Ερωτικές σχέσεις: πάλι σε λάθος άτομο έπεσα. H καθημερινή ζωή μιας Ελληνίδας στην Βόρεια Κορέα. Free Music Online - Internet Radio. Δε θέλω πια να είμαι καλή, να είμαι καλά θέλω. Δε θέλω πια να είμαι καλή. Να είμαι καλά θέλω. Human Body Meridian Chart & The Nervous System. (Click to enlarge) (image from Wikipedia) My Room Photos project by John Thackrway. Ένας κατάλογος ιδεών από όλο τον κόσμο.

15 Authentic Egyptian Restaurants to Eat at When Mama Doesn't Feel Like Cooking. A taste of Egypt... And we promise it's the clean kind. Let's picture Egyptian dishes as meal; we would have molokheya as our soup, then we'd have fool and falafel as our appetizers, our main meal – deep breath – would be macarona bel bashamel upon fatta upon ma7shi upon tawagen of everything under the sun. Then, dessert would be sweet feteer or sakalans sandwiches.

And no, we won't exercise after, because we wholeheartedly believe our food is so delicious that it's impossible for anything this good to harm anyone's body. And, we love sharing it with anyone who asks – yes, we appreciate international cuisine, but we still hit up these places when we get a little craving for Egyptian food and when your foreign friends beg you to try it... Πόση Ιστορία αντέχεται. Από τον Νικόλα Σεβαστάκη. Egyptian Society for Astronomy. Oι 5 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε την ηρεμία σας όταν ζορίζεστε! Pinterest. Αφιερώματα. Μαθήματα πληκτρολόγησης στο ίντερνετ. Pinterest. Ε.Α.Π - Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα νέα Μ.Π.Σ. του ΕΑΠ. Ε.Α.Π. Επιπτώσεις των αρνητικών συναισθημάτων στην υγείας μας και το ξεμπλοκάρισμα των μεσημβρινών. Γιώργος Μαρίνος, αυτός ο πολύ μεγάλος τραγουδιστής. ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ. 40 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40. Free Download Royalty Free Music for Media. Download Soundtracks.

Soundtrack of Movies: Everyone Says I Love You Soundtrack. Alain de Botton on Love. Embassy of Jordan in Cairo, Egypt. Τα χόρτα του καλοκαιριού, στην κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη. Philosophica. Γιάννης Λουκάκος. Babbel. Games Paixnidia 4U. Who Wants to Win a Million Dollars? - Cookie Error! Play Who Wants To Be A Millionaire Game Free Online. SPINALOGA - Δημήτρης Κυρσανίδης. A different way to teach astrophysics. Ξ Ο Ξ»Ξ· Ξ Ξ±ΞΉΞ΄Ξ±Ξ³Ο‰Ξ³ΞΉΞΊΞΏΟ Ξ¥Ξ»ΞΉΞΊΞΏΟ Ξ ΞµΟ ΞΉΞ²Ξ±Ξ»Ξ»ΞΏΞ½Ο„ΞΉΞΊΞ®Ο‚ Ξ. Το φιλμάκι που γύρισε το μοντέλο Lily Cole για το καουτσούκ, βαθιά μέσα στον Αμαζόνιο. Η τέχνη του να γίνουμε ο εαυτός μας. Λαχταριστές συνταγές για γαρίδες. French Recipes. 15 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά ώριμοι άνθρωποι. «Δε λες κουβέντα»: Ένα animation για το ρεμπέτικο. 1492. Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά. Βότανα για τον στομαχόπονο.

Για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση : ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE. Pinterest. Σύνοψη τού δοκιμίου σε 2750 λέξεις. 15 αριστουργήματα από την αιγυπτιακή συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Κουίζ: Μάντεψε πού βρίσκεσαι μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. 40 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40. Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά. Στερεοσκοπικές φωτογραφίες: Το 3D animation του 19ου αιώνα. «Ποιοι και γιατί μας εξαπάτησαν» Μαθητές της Κρήτης έφτιαξαν συγκινητικό βίντεο για το προσφυγικό. Ο πρώτος ηλικιακός χάρτης του Γαλαξία μας είναι γεγονός. Αποκωδικοποιώντας τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Αυτή είναι η σύγχρονη φολκ μουσική σκηνή. Your Online ACADEMIC & Entertainment Magazine.

Ο τοίχος της καλοσύνης. 7 δροσερά σάιτ «αντίδοτα» στη βαρεμάρα του Αυγούστου.