background preloader

Cultura

Facebook Twitter

Travel. Pinterest. Pinterest. El practicón : tratado completo de cocina. Historia de la Gastronomía. Con la extinción de los grandes animales el hombre comenzó a domesticar a ciertos animales (renos, perros).

Historia de la Gastronomía

La domesticación en Oriente de cabras, cerdos, ovejas y asnos dio origen a la ganadería. La agricultura, la domesticación de las plantas, fue tarea de mujeres, quienes comenzaron a cultivar las semillas que recogían. Baixa gastronomia. Jaume Fàbrega. CARXOFES FARCIDES A LA BERIGOLA (Artichauts à la berigoule, en francès carchófas a la berigola, en occità).

Jaume Fàbrega

La carxofa Llegir més La paraula coca (que algun parlar occità comparteix) ve de cóc -a moltes comarques, coca o pastís, en d’ Llegir més. El blog d'Al vostre gust, programa de cuina, nutrició, consum i gastronomia de la Televisió de Catalunya - TV3.cat. Ha acabat la reemissió del programa "Al vostre gust", però els seus continguts segueixen disponibles a la xarxa.

El blog d'Al vostre gust, programa de cuina, nutrició, consum i gastronomia de la Televisió de Catalunya - TV3.cat

Podeu consultar els vídeos i les seves informacions aquí mateix, al blog, o bé clicant a Tots els vídeos del programa (al menú de la dreta). El programa Al Vostre Gust visita aquest dissabte uns protagonistes d’excepció; el Joan, el Josep i el Jordi Roca. En aquest capítol -últim de la segona temporada- anem fins a Girona, al Celler de Can Roca, per endinsar-nos en el temple creatiu d’un dels equips de cuiners més solvents, més innovadors i més prestigiosos de la restauració actual. » Veure més El xarel·lo s’està revelant com un dels principals arguments de la DO Penedès per afrontar el seu futur més immediat. » Veure més "Coques i carxofes" ("Cóc i coques" i "La flor amarga") La seva dolçor i l’intens color vermell que la caracteritza fan que la cirera posseeixi un encant especial que la converteix en una fruita molt cobejada.

Inici. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Elaboración del oro comestible. Bertus, ex compañero de Directo al paladar, nunca deja de sorprendernos con su blog.

Elaboración del oro comestible

En esta ocasión nos desvela mediante un video y unos completos diagramas cómo se elabora el oro comestible, tan de moda en la gastronomía en los últimos años. El proceso comienza con la fundición de las pepitas de oro, que deben tener un mínimo de quilates.

Cuiners

Gastromimix: Libros de Viejo. The Art and Science of Cooking. La paella de los jueves. Mañana es jueves y será mañana cuando millones de personas de este país, igual que todos los días laborables, se acercarán a comer el menú de medio día a cualquier restaurante que tengan cercano al trabajo.

La paella de los jueves

Y será mañana, como todos los jueves laborables, cuando casi todos ellos tendrán en el menú la opción de elegir paella. De hecho puede parecer que todos los restaurantes de todo el país, se han puedo de acuerdo para ofrecer a sus clientes paella los jueves ¿pero alguien sabe el motivo exacto? Un sopar de duro. Alimentació de classe i cara: caviar, tòfones, angules, marisc, pernil ibèric Res és el que sembla!

un sopar de duro

UN SOPAR DE DUROLa classe social és un indicador de gustos gastronòmics,, centrats en general en el preu del producte, més que en la seva suposada exquisidesa. Llonguets, llagostes i pans sexuasl. Aquest nom de “llagosta” no es refereix al conegut crustaci, sinó a un entrepà de pa amb oli (pa amb tomàquet) que el propietari del BAR BOSCH, de Palma de Mallorca, ha popularitzat, segons el cuiner Xesc Bonnin, si bé THOMAS GRAVES- fill del famós escriptor autor de “Jo Claudi” ens ho relaciona amb l’ amo en Pep Verd del CAFE MOKA VERD de Palma: l’ any 1958, en demanar-li uns amics un pa amb oli (pa sucat amb tomàquet) i en tenir només llonguets, el va elaborar amb aquesta mena de panet, partint-lo i torrant-lo abans una mica.

llonguets, llagostes i pans sexuasl

I l’ amic Graves sap de què parla: no debades ha escrit un magnífic i ben documentat llibre sobre el pa amb tomàquet a Mallorca titulat Volem pa amb oli. La tomàtiga no hi era sucada, sinó afegida a tallades molt primes (cosa que també es fa a Malta).En tastar-ho, algú va exclamar: “això és més bo que una llagosta!”. En un altre ordre de coses-, l´espardenya (aquest marisc tan car i bo, que és ni més ni menys que una holotúria!) La muerte del bar español y la invasión del plato cuadrado. Prohibido cantar.

La muerte del bar español y la invasión del plato cuadrado

Este era el cartel que coronaba la barra de un bar en la parte vieja donostiarra. Curiosamente, era el lugar al que muchas cuadrillas acudían a terminar su ronda de poteo, entonado alguna canción popular de la ciudad. Que mis paisanos me saquen de dudas, pero seguramente aquel bar cerró y hoy esté ocupado por un local con una oferta renovada, en el que a nadie se le puede ocurrir ponerse a cantar. Aunque no esté prohibido. El triste relevo de los bares típicos españoles por una oferta más moderna y snob, es lo que retrata este corto de Ivar Muñoz Rojas y David Álvarez, La muerte del bar español y la invasión del plato cuadrado.

Barriles de cerveza a la vista, vitrinas protectoras que elevan las consumiciones casi a la altura de los ojos, cero concesiones a la estética, tragaperras adoptadas a mediados de los años ochenta, camareros confesores, tragos habituales para una parroquia habitual. El día mundial de la Revolución de los Alimentos. Hará unos seis años que oí hablar por primera vez de Jamie Oliver.

El día mundial de la Revolución de los Alimentos

Mi madre se acababa de comprar el libro “La cocina de Jamie Oliver” y me lo prestó para que lo hojeara. Me llamó la atención que una persona tan joven tuviera las ideas tan claras y presentara unas recetas propias y diferentes. Al día de hoy no es necesario explicar quién es el afamado chef británico, su popularidad ha traspasado fronteras siendo conocido internacionalmente. Lamb 86 de Grant Achatz. En este vídeo podéis ver uno de los platos estrella que se ofrecen actualmente en el restaurante Alinea del chef Grant Achatz, se trata de Lamb 86 (Cordero 86).

Lamb 86 de Grant Achatz

En principio, el número que acompaña al nombre del producto principal, puede parecer que viene dado por los ingredientes que lo acompañan, hinojo, higos, cilantro, laurel, moras, pimiento rojo, habas, aceitunas, acedera, remolacha, tomillo, yogur, cebolla roja, café, y así hasta alcanzar la cifra de 86 ingredientes. Como podéis ver, los platos de cristal están dispuestos sobre una hoja cuadriculada en la que se especifica el ingrediente y el lugar del plato, dónde se debe colocar. Grant Achatz y su equipo son conocidos por su cocina y también por los vídeos que la promocionan, ¿recordáis el globo de helio ‘comestible’?.

Protocol

Un Petit plat pour l'Homme. De projecte La Fogaina, exemple de crowdfunding. El sistema de crowdfunding o micromecenatge és un dels grans avenços que ens ha portat la societat 2.0. Un sistema que permet a la gent ajudar dintre de les seves possibiltats a fer possibles somnis d'altres persones. I tot sovint els projectes presentats incorporen valors ètics o socials ben interessants. Com el que us porto avui: La Fogaina. Malauradament, com fa poc vaig viure en el cas del familiar d'un amic, no sempre s'aconsegueix l'import mínim necessari per a arrencar el projecte.

Però cal pensar que fa cinc anys cap d'aquestes propostes hagués tingut ni tan sols la possibilitat de plantejar-se el neixement per un mitjà tan popular i democràtic (en l'acepció més pura de la paraula). Un servicio todo incluido. Una cocina normal… El buffet esta listo. Chef Da Vinci. Cómo tomar fotografías de los platos de los restaurantes sin molestar. Acabamos de leer un artículo publicado en The New York Times sobre cómo tomar fotografías de los platos de los restaurantes, no se trata de una lección de fotografía, sino de los problemas y molestias que causa al resto de comensales que un cliente tome fotos de lo que está comiendo.