background preloader

Setmana Cultural

Facebook Twitter

Xarxa de Competències Bàsiques. Educacio per als objectius de desenvolupament sostenible. Crisi climàtica i armes nuclears acosten el Rellotge de l'Apocalipsi a la fi del món. La fi del món està més a prop que mai si fem cas del Doomsday Clock, el rellotge amb què des del 1947 un grup de científics marca la proximitat de l'apocalipsi.

Crisi climàtica i armes nuclears acosten el Rellotge de l'Apocalipsi a la fi del món

El rellotge situa les busques més a prop o més lluny de la mitjanit, el metafòric dia final de la humanitat. I en el darrer comunicat afirmen que només es troben a 100 segons d'aquest moment fatídic. Així ho van anunciar a Twitter: El 1945, quan va acabar la Segona Guerra Mundial, un grup de científics de la Universitat de Chicago que havien participat en el Projecte Manhattan per desenvolupar les primeres bombes nuclears van crear el Butlletí dels Científics Atòmics. I el 1947 van posar en marxa el Doomsday Clock (Rellotge de la Fi del Món o del Judici Final), que simulava el compte enrere cap a la destrucció de la humanitat. Cada any, un comitè del qual formen part 13 premis Nobel calcula com de prop estem d'aquesta fi.

Armament nuclear, crisi climàtica i inacció política. El malbaratament alimentari als menjadors escolars podria reduir-se en un 34% · Ho conclou un estudi del CREDA-UPC-IRTA, en què s’ha calculat que un menjador escolar llença 20,5 kg d’aliments al dia · L’estudi proposa estratègies basades en el canvi de comportaments i hàbits en els petits, i les posa a l’abast de tothom gratuïtament Els menjadors escolars de l’Àrea Metropolitana de Barcelona tiren a les escombraries una mitjana de 20,5 kg d’aliments al dia.

El malbaratament alimentari als menjadors escolars podria reduir-se en un 34%

De fet, cada infant malbarata de mitjana 46,9 grams de menjar a l’hora de dinar, dels quals la meitat són les postres, sobretot fruita, seguits del segon plat. Aquestes dades formen part de l’estudi “Escoles contra el malbaratament alimentari”, de la Berta Vidal, doctoranda del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), un centre de recerca conjunt de la UPC i l’IRTA. A més de quantificar la problemàtica, el treball també proposa estratègies per a reduir el malbaratament d’aliments als menjadors escolars. Alimentació. Canal Salut. La petjada CO2. Setmana Cultural. Explicacions Mise en place. maneres de servir i atuells de mejar.

Setmana Cultural

Càlcul de la petjada dels aliments CO2 Mapa Mundi. Imatges amb aliments pistes a diferents nivells. Criptograma Mapa mundi i posar d'on provenen els aliments. Petjada CO2 Inconvenients del cultiu massiu de quinoa,diari ARA 02/02/19 Escrits que facin referència al menjar Elaboració de receptes per continents. 100 preguntas 100 respuestas ciencia cotidiana by Mario Alfonso Cabeza. Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya. Pa, vi i oli.

Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

L’essència de la dieta mediterrània, compartida per ibers, celtes, grecs, romans, bàrbars i àrabs es basa en aquest trident. The weird secret ingredients in chewing gum - Jimmy's Food Factory - BBC One. Historia de la alimentación. Este material didáctico formó parte del Programa de Educación para la Salud de la Escuela de Personas Adultas de Natzaret de València, que se desarrolló entre 1993 y 1999, con una temporalización trimestral.

historia de la alimentación

Ahora, con los nuevos procedimientos digitales es hora de recuperar sus contenidos y actualizarlos para que vuelvan a servir de aproximación a una parte importante de nuestro aprendizaje permanente: la alimentación como hecho cultural en contínua transformación. Los textos bàsicos de los temas han sido elaborados por el autor y sobre ellos son los que pesan el registro de la propiedad intelectual (RPI) y en los demás textos aparece siempre la reseña de la fuente de donde se han extraído. Jaume Fàbrega.

CARXOFES FARCIDES A LA BERIGOLA (Artichauts à la berigoule, en francès carchófas a la berigola, en occità).

Jaume Fàbrega

Whats on the menu? RECETAS CON HISTORIA E HISTORIA DE LA GASTRONOMíA: Ketchup, denostada salsa a veces, por estos lares, en ocasiones. Hay dos teorías para decirnos de donde viene la palabra Ketchup, así que unos nos dicen que proviene de la palabra “kachiap o ketsiap” usada por los que hablaban un dialecto en la isla China de Amoy y la palabra hacía referencia a un condimento, utilizado en esta Isla, a base principalmente del liquido sudado por los pescados puestos en maceración (una especie de garum), jugos de verduras y especias.

RECETAS CON HISTORIA E HISTORIA DE LA GASTRONOMíA: Ketchup, denostada salsa a veces, por estos lares, en ocasiones.

Otra teoría, que la procedencia de la palabra es de origen Maya “Ketchap”, la primera parece la más verosímil a tenor de lo que sigue.Si hacemos caso a la letra escrita, vemos que aparece en Inglaterra por primera vez el nombre de “Catchup” en 1690. Lista de Aditivos Alimentarios. Diner’s Dictionary. Over 2,300 entries Seasoned generously with literary wit, The Diner’s Dictionary is a veritable feast, tracing the origins and history of over 2,300 gastronomical words and phrases.

Diner’s Dictionary

John Ayto spreads across our table a veritable cornucopia, from common fruits and vegetables (apples, cherries, apricots, and broccoli, to name a few), to exotic foreign dishes such as gado-gado, nasi goreng, satay, and dashi, and even junk foods such as doughnuts, brownies, and candy. Ciberchef.com. Senyors, monjos i pagesos: alimentació i identitat social als segles XII i XIII - Antoni Riera Melis.

Gastronomia del Pròxim Orient. Categories lèxiquesn nomn pl nom pluraln m nom masculín m pl nom masculí pluraln f nom femenín f pl nom femení pluraln m, f nom masculí i femenín m/f nom masculí o femenín m pl/f pl nom masculí plural o femení pluraln n nom neutren n pl nom neutre pluraladj adjectiuv tr verb transitiuv tr pron verb transitiu pronominalv prep verb preposicionalv prep pron verb preposicional pronominalv intr verb intransitiuv intr pron verb intransitiu pronominalv tr/prep verb transitiu o preposicionaladv adverbiinterj interjeccióprep preposiciópfx prefix o forma prefixadasfx sufix o forma sufixadaloc llat locució llatina Remissionssin. sinònim absolutsin. compl. sinònim complementarialt. sin. altres sinònimsvar. ling. variant lingüísticasigla siglaabrev. abreviaturaden. com. denominació comercialden. desest. denominació desestimadaveg. vegeu.

Gastronomia del Pròxim Orient

Alimentacion España Siglo XX. Alimentation - Nutrition - Préhistoire - Préhistorique. Ajuntament de Barcelona. Filología Griega.