background preloader

Apatiancsa

Facebook Twitter

Csoportos szaktanácsadás 5.1.11 Hrabovszki Mihály. Modszertani gyujtemeny 01 08 compressed. Digitális kompetencia. Bázisiskolai program. Sajátélményű gyakorlatok vezetése Mire valók a sajátélményű gyakorlatok?

Bázisiskolai program

A kompetenciafejlesztés olyan tevékenység, melynek során az attitűdöket, a képességeket és az ismereteket együtt, egymással kölcsönhatásban igyekszünk fejleszteni. Tanmesék. Google alkalmazások - Informatika tananyag. Informatika tananyag. Matematikai feladatok gyakorlása app. Szeretnéd ha jobban menne a matek?

Matematikai feladatok gyakorlása app

Szívesen gyakorolnál a telefonodon? Itt az innovatív és modern megoldás erre! 👍📱 😁 A Matinno egy sokszínű matematika gyakorló alkalmazás, mellyel öröm a tanulás. Az alkalmazás rengeteg feladatsort tartalmaz, melyek tökéletesen illeszkednek a magyar oktatási rendszer követelményeihez, így a dolgozatokra való felkészülés is könnyedén megy vele. Tananyag. 8.

Tananyag

Osztály Feladatok Képszerkesztés Szövegszerkesztés:Karakterformázás 1 ny, 2 ny, 3 ny, 4 ny, Tabulátor 1 ny, 2 ny, 3 ny, 4 ny, Szegély 1 ny, Táblázat 1 ny, Bekezdésformázás; Beszúrás és rajzolás;Tabulátorok; Tabulátorok 2; Bekezdésformázás1 2; Táncoló tűzgolyók; Felhívás; Tartalomjegyzék; Tabulátorok 3; 4; Húsvét; Árajánla; Körutazás; Farsang; Változáskönyve, Messi, Vuk, Tabulátorok 5, Körlevél, Meghívó, Oklevél, Bálna, Bekezdés 1, 2, Tabulátor 6, 7, Garancia, Körlevél_Balu és nyers, Stílus1 és nyers, Stílus2 és nyers, Vegyes 1 és nyers, 2 és ny, 3 és ny, 4 és ny, 5 és ny, 6 és ny, 7 és ny, 8 és ny Power Point: 1, 2, 3, Kemping (forrás)

ÜZENŐFAL. Informatika 2015_2016. Informatika 6. évfolyam. Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény) A blogon sok olyan cikket olvashattatok már, ami az applikációk bemutatásával, leírásával foglalkozik.

Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény)

Most összegyűjtöttem egy csokorba azokat az appokat, melyeket a gyerekekkel a fejlesztő órákon használni szoktunk. Kategóriákba soroltam őket, hogy könnyebb legyen a keresés a számotokra! Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet. Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást.

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet

A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják. Microsoft Forms - Easily create surveys, quizzes, and polls. Tanárblog. Online leckék, kidolgozott feladatok (matematika, informatika) Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.

Online leckék, kidolgozott feladatok (matematika, informatika)

(Széchenyi István) Árpás Attila vagyok, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola matematika/informatika tanára. 1996. szeptember 1. óta dolgozom ebben az iskolában. Minden évben több száz diákot próbálok bevezetni egyrészt a matematika, másrészt az informatika csodás világába. Videotanár. Digitális Oktatási Munkarend Anyagok. Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz – Hipersuli. Rengeteg hasznos szolgáltatás érhető el a világhálón, mi most szeretnénk neked rendszerbe foglalni azokat, amiket kipróbáltunk és könnyedén, hasznosan bevethetőnek gondolunk.

Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz – Hipersuli

Ha te is ismersz olyan alkalmazást vagy weboldalt, amiről ugyanezeket gondolod, de nem látod az alábbi gyűjteményben, kérjük, oszd meg velünk a hipersuli@telenor.hu címen! Számonkérés, tesztek Redmenta – Magyar fejlesztésű, jól használható tesztrendszer, mellyel online, és regisztráció nélkül is számonkérhetjük diákjaink tudását.Google űrlapok – Létrehozhatunk felmérést vagy tesztet. Elegendő hozzá egy Google fiók a pedagógus részéről. A diákok regisztráció nélkül is elérik.Microsoft űrlapok – A Microsoft Forms segítségével létrehozhatsz például felmérést, szavazást vagy tesztet.

Távoktatásban is működő applikációk. Kódolás gyerekeknek. Jeles napok. Egy-egy jeles nap sok ötlettel szolgálhat a számunkra.

jeles napok

Biztos vagyok abban, hogy nincs olyan pedagógus, aki valamilyen formában ne csempészné be ezeket a jeles napokat a gyerekek hétköznapjaiba. Most például itt van a “medvenap”. Szerintem mindenki tudja, hogy február 2-án figyelemmel kísérjük a medvéket, feszülten figyeljük, vajon kibújik vagy sem a barlangjából? Ilyenkor országszerte a vadasparkokban, állatkertekben medvelest, játékos napokat szerveznek. Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy a közelében van egy ilyen lehetőség, ahol szabad szemmel megfigyelheti a macikat. Videotanár - digitális tananyag. Jön az iskola, ezek az appok kellenek hozzá. Ez a cikk 5 éve frissült utoljára.

Jön az iskola, ezek az appok kellenek hozzá

A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Nyelvtanulástól a kötelező olvasmányig: tíz hasznos applikáció okostelefonra és táblagépre. Kamuhírek az iskolában 2. rész: a kritikus gondolkodás oktatása. Svédországban ez év márciusában jelent meg egy kormányhatározat (pdf) arról, hogy a jövőben – az elképzelések szerint már 2018-től – digitális ismeretek oktatásával bővítik az általános iskolai tananyagot.

Kamuhírek az iskolában 2. rész: a kritikus gondolkodás oktatása

Ebben kapna helyet a programozás, a problémamegoldás és a digitális rendszerek használatának oktatása mellett a diákok forráskritikus képességeinek erősítése is. “Van néhány naiv gondolat az információs társadalommal kapcsolatban, például hogy a tudás ma már csak néhány kattintásra van, így nincs szükség annyi mindent a fejünkben tartanunk, mint korábban – idézi a The Local Gustav Fridolin oktatási minisztert, aki szerint azonban ez a megközelítés közel sem igaz. Közoktatás: Nyolc szuper, ingyenes mobilapp, ami jól jöhet a középiskolában - EDULINE.hu. Periódusos rendszert kémiaórára, nyelvi tesztet magyarórára és szótárat angolórára - ezeket az alkalmazásokat érdemes letöltenetek az okostelefonotokra.

Kémiaórára Ezen az órán alapfelszerelés a periódusos rendszer, androidos telefonra le is tudjátok tölteni a mobilapp változatát. Vodafone AppTár - Apps on Google Play. A tanár appserege. Mutasd az okostelefonodon levő alkalmazásokat és megmondom, ki vagy! Kis túlzással ez a helyzet, hiszen a telefon vagy táblagép lényegét az appok (alkalmazások) adják. Mivel több szem többet lát, ezért megkérdeztem több szemet is arról, hogy pedagógusként milyen alkalmazásokat tartanak a telefonjukon (a táblagéppel ugyanez a helyzet). Nem is akármilyen szemeket, egyenesen sas- és sólyomszem-kategóriás embereket kérdeztem meg. Megesik, hogy egy pedagógus új okostelefont kap és felmerül benne, hogy miként népesítse be eszközét, melyek a legfontosabb alkalmazások. 50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra. Az első Android az oktatásban előadásomat még a Telenor Okostelefon Akadémia elődjén, a Telenor Android Workshopon, 2011-ben mutattam be.

Azóta elrepült az idő, képzés van az egyetemen, s rengeteg helyen beszéltem már a témában. Azonban az alkalmazásokat, amikről beszéltem, még csak a prezentációban linkelve voltak megtalálhatók, illetve 1-1 appról írtam már itt a blogon.

Hasznos "A tanításhoz szükséges programok, appok"

Iskola - Költögető. Tóth Szonja Kiara: GÖRÖGTŰZ Futok, futok, szaladok,Magas hegyre felmászok,Hűs folyóban pancsolok,Szerelemmel lángolok. A folyó nem olthatja,futás el nem hagyhatja.Magas hegyre mászhatok,akkor is csak lángolok! #IKT #Réka vagyok #videók. Magyaros bőségtál_2019 június. eTwinning képzésen bemutatott web 2.0 alkalmazások. Informatika. Make Learning Awesome! Kódolás kicsikinek. IKT linkgyűjtemény. Interactive presentation software. Free Online Jigsaw Puzzles. Top Tools for Learning 2018 – Top Tools for Learning 2018. Készítsen feladatokat gyorsan, egyszerűen. 6 konyvtar workshop linkgyujtemeny ppt.pptx.

Trello. Kingárium: kódfejtés. Az előző bejegyzésemben egy digitálisan (online) játszható, kultúra napi feladatsort osztottam meg. Ennek szerkesztésével egy időben készítettem egy "kincskereső" játékot is, mely öt feladatot tartalmaz. A foglalkozásokat 6-7-8. osztályosokkal, 2-3 fős csapatokra osztva tartottuk. A feladatokat és a kellékeket a könyvtár olvasótermében, a játék helyszínén helyeztem el, némelyiket eldugva, némelyiket látható helyen. A játék kerettörténete a következő: "Budapest hírhedt bűnbandája el akarja lopni a Himnusz kéziratát. Segítsetek megakadályozni a rablókat! Learn Computer Science. IKT linkgyűjtemények. Flóra Árián (arianflora) Hasznos linkek. Web 2.0 és IKT eszközök gyűjteménye. Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől – Modern Iskola. Feher p ikt web2 modszerek. Weboldal készítés ingyen - Webnode.

Doodle. Online kvízjátékok. Képzés Budapest.

Oktatásban használható oldalak

Kognitív. eSzocMet. Plickers. ClassroomScreen. Sign up for Padlet. Okos Doboz videók, oktató animációk egszségnevelés és más tantárgyi témakörökben. Online Cartoonizer - Cartoon Yourself - Online Editor. Free with No Registration Required. Az IKT portál. Utmutato_a_pedagogusok_minositesi_rendszereben_4jav. Tényleg! Hogy volt, hogy nem volt... Storyboard That : A Világ Legjobb Ingyenes Online Storyboard Creator. Weboldalkészítés, internetes oktatásWeboldalkészítés, internetes oktatás. Urbanlegends.hu. Word Search Maker.

Szerzoijogok. URL Shortener and Link Management Platform. Kingárium: rejtvénykészítés. CodeCombat - Learn how to code by playing a game. A tíz legjobb ingyenes képszerkesztő. Az interaktív tábla módszertana.

Régi térképek

The Internet In Real Time. Smart softver használata. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Internet valós időben. Online Stopwatch. Nagyíts bele! - Válogatás a világ legnagyobb fotóiból - Mai Manó Ház. Filmek. Creative Commons. Szófelhő. Kiadványok, segédletek. Tanulás és Web 2.0 by Attila Főző on Prezi. IKT arzenál.

Zanza.tv. Gépelés teszt Hungarian. Feladatszerkesztés Redmenta, Socrative. Student, Tools and Mind Maps. Printable Worksheets. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. Tagul - Word Cloud Art. Lino - Sticky and Photo Sharing for you.